Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 (196. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Zooe Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.005
Cevap
138
Favori
145.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
30. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende stok takılıyorum, arada gaza gelip deneme yapıyorum. Sahura kadar ghost of tsushima ya devam. gta5 indirip denerim, tahminim the last of us oyunundada patlayabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • QuasarFX kullanıcısına yanıt

Tasarım hatası diye birsey söz konusu değil.nvidia kabul ettiği şey eksik rops sayıları ve yeni sürücülere eski ekran kartlarının bazılarının sorun yaşaması. Nvidia yanlış tasarım diye birşey kabul ettiği yok. Benim söylemek istediğim şey firmaların hepsinin kendince eksik yanları var. Lakin nvidia amd ye göre daha kompakt her amaca uygun kart üretiyor.

Örn: Dlss çıkarıyor, fsr görüntü kalitesi olarak çok geri kalıyor Ve yıllar sonra yakalamaya çalışıyor. RTX nvidia ilk çıkarıyor amd kartlar hala performans olarak gerisinde kalıyor. ML uygulamaları zaten cuda dan dolayı nvidia da belki 2 kata yakın daha iyi performans sergiliyor. Yayıncılık desen RX 7900XTX ekran kartında bile 1080p 60 fps h264 ve h265 yayın düzgün yapamıyorsun görüntü çamurdan kötü.

Bunların hepsini birlestirdiğinde sonuç ortaya çıkıyor. Amd sadece bu nesilde yaklaştı nvidiaya ondan önceki tüm nesiller de fark çok daha fazlaydı. Bunu da en üst seviye de değil orta üst seviye denilecek bir ekran kartıyla sağladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cato16 kullanıcısına yanıt
    Pure cihazın soğutması gayet başarılıdır - ofset ile sıcaklık değerleri minimize edilebilir hayırlı olsun

• Hilas28 kullanıcısına yanıt
    Bu overclock değerleri ile 3d Mark steel nomad testi yapar mısınız benim 9070 nitro plus ile değerlerini kıyaslayalım % olarak saf güç konusunda bir fikir verir en azından her iki model overclocka nasıl tepki veriyor onuda görmüş oluruz.

• 9070 nitro+ masaüstünde boştayken fanları kapalı 45w tüketiyor, çok değil mi? işlemcim 9700x 8-10w seviyelerine. Sizde durum nedir?

• deniz c kullanıcısına yanıt

tek monitör veya çift? 240hz veya 144-165-175hz?

tek monitörse garip daha az çekmesi lazım. 240hz ve üstünde normalmiş ama çoğu kişi aynı şeyi yazmış reddit vs bakınca tonla yorum var.

farklı hz değeri ile deneyin fark varmı bakın.

bir de freesync açıp bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murderyamf -- 29 Mart 2025; 5:26:6 >
  • murderyamf kullanıcısına yanıt

Tek monitör 160hz, 120'ye düşürsem de aynı 45w sabit tüketim.

Bu arada dediğiniz gibi 60hz yapınca 25w seviyesine düştü. 45w fazla geldi bana bilmiyordum bu kadar fark ettiğini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz c -- 29 Mart 2025; 5:47:28 >

60 da kullanılmaz.

Özel çözünürlük + hz ayarı çekip idle da sizi yormayacak ayarı bulmanız lazım.

Çözünürlük nedir ve hangi kablo ile bağlı?

• Daha önce hiç amd ekran kartı kullanmadım. Sistemi upgrade ediyorum. Konu oldukca popüler, talep çok. 9700 xt tercih edilebilir mi? Sizce şans vermelimiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt

Malesef steel nomed testinde göçtü.

Time spy istersen testi sorunsuz geçiyor.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hilas28

Bende stok takılıyorum, arada gaza gelip deneme yapıyorum. Sahura kadar ghost of tsushima ya devam. gta5 indirip denerim, tahminim the last of us oyunundada patlayabilir.

GTA 5 yemedi oyunun başında göçtü bu ayarlarda.

• lazye kullanıcısına yanıt

Halen, geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer ezgileri söylüyorsunuz. Tekrar daha açık yazayım bari: Rop eksikliği ayrı konu, 5000 serisi güç beslemesinde tasarım hatası var. Kart dengesiz akım çektiğinden dişi soket yanıyor, eriyor. Bu sorunu gidermek için bios ve sürücü üzerinden müdahale etmeye çalışıyorlar ama bir türlü beceremediler, zira sorun donanımsal.

Asus, Astral serisinde bu hatanın ölçümünü sağlayan birim ekledi, dikkatli olun yanmasın diye, o da sadece uyarı veriyor, yanarsa yine yanar. Bu yüzden defalarca revizyonlu model bekleyin yazdım. Ben de 24 GB RTX5080S bekliyorum.

Nvidia'da hisseniz mi var sizin? Ben de kullanıyorum ama eğriye eğri, doğruya doğru diyemiyorsanız zamanımızı boşa harcamayalım.

• Hilas28 kullanıcısına yanıt

Time spy gpu ağırlıklı bir test değildir yanında işlemci ile de ortaya karışık bir skor verir işlemcinin etkisi fazladır. Steel nomad ise neredeyse tamamen karta odaklanır muhtemel bu değerlerde kartınız stabil değil her oyunda olmasa da bazı oyunlarda bu çökme durumları gözlemlenebilir dikkat edin.

9070 Nitro plus modelde bu boştaki değer çok daha aşağıda (10w)

Monitör Asus Rog Strıx XG27ACS 2k 180hz

AMD RDNA™ 4 - RX 9000

Kaldı ki XT modelin de değerleri benzer olması lazım

AMD RDNA™ 4 - RX 9000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 29 Mart 2025; 11:24:58 >

• @Jake Lockley

Steel nomadda rekorumuzu geliştirdik -120 ofset ile daha aşağı inmiyor maalesef.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000

AMD RDNA™ 4 - RX 9000

AMD RDNA™ 4 - RX 9000

• Jakkoba kullanıcısına yanıt

2007'den beri amd kullanıyorum, cpu ve gpu olarak sıfır sorun :) Tabi bu benim fikrim sorun yaşayanlar elbet olacaktır.

• Merhaba. Asrock taichi 9070xt kart aldım. İlk kez bilgisayar topluyorum. Güç kaynağı içerisinden çıkan 12 pin 600w yazan kablo ile güç kaynağına bağlantısını yaptım fakat kartın ışıkları yanmasına rağmen kartı sistemde göremiyorum. Güç bağlantısını yanlış yapmış olabilir miyim? Veya yapmam gereken ekstra bir şey mi var?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Burak_Clk kullanıcısına yanıt

Driver kurulu mu ?

• 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.