< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 (198. sayfa)

-
-
www.sinerji.gen.tr
Attention Required! | Cloudflarehttps://www.sinerji.gen.tr/gainward-geforce-rtx-5070-ti-phoenix-16gb-gddr7-256-bit-dlss-4-ekran-karti-p-54168?utm_campaign=akakce&v=1.16.4Tabi Gainward kart hiç kullanmadım o yüzden ne denli iyi bir firma vs bilemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 30 Mart 2025; 13:0:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Palit ile aynı deniliyor hiç şikayet duymadım hatta cw oranı bile bayağı azmış
40 bandına iniyor 5070ti. Görelim bakalım 9070xt stok gelince bu paraya satışa koymak yiyecek mi distribütörler
Amd 24.8.1 sürücü ile denermisin birde..
Kardeşime sistem kuruyoruz, herşeyi aldık ( masa hariç ) bir gpu kaldı.
Nitro+ XT istiyor ama bulmak imkansız ayrıca Pulse'ları bile MSRP'nin çok üstünde satıyorlar.
5070Ti düşünmeye başladık.
9800X3D işlemci ile kullanılacak, tamam XT iyi bir kart ama bir yere kadar.
Burda 2 hafta önce amd nin fiyatları düzelmezse böyle olacağını söylemiştik nerdeyse aynı fiyata geldi 5070ti ve 9070xt. Amd fanı değilse kimse gidip aynı paraya seçmez bu kartı. 29 bine satılan kartı ne hale getirdiler. 5070ti daha da düşecek ayrıca Amd stok yetiştiremezse yakın zamanda ve fiyat böyle kalırsa işi zor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
9070 xt'yi 30k dan alanlar zaten kurtuldu ama şimdiki fiyattan kesinlikle almayın ben de 5070 ti alacaktım çıktığı zaman ama bekledim şimdi fiyatı 40'a kadar geriledi aynısı 9070 xt için de olacak bekleyin almayın kazandırmayın
-
Ben de daha sonra fiyatı artar diye ilk çıktığında 32k ya Gigabyte 9070xt aldım. Ama artar da mantık çerçevesinde artar. Ben de sizler gibi düşünüyorum 40bandında millet 5070ti tercih eder. Burada yine de AMD ye böyle rekabetçi kart ürettiği için kızmak yerine dua etmek lazım. Şişirme fiyatlar ile satılan 5070leri olması gereken banda çekti ki bu süreçte dolar da arttı!! Aç gözlü Nvida nın mı artık yoksa TR satıcı firmalarının bizleri nasıl yolduğunu bir kez daha görmüş olduk .
Yeni inceleme var.
https://www.techspot.com/review/2970-amd-radeon-9070-xt-vs-nvidia-rtx-5070-ti/
9070 xt nitro 32 bine düşünce uyandırırsınız yoksa gider 4080 Super alırız ikinci elden, daha temiz.
"9070 XT'nin Sıcaklığını 10° Düşürüp, PERFORMANSI Arttırdım - 9070 XT Overclock Rehberi"
PC Hocası TVyoutube
Herkese selamlar. Bu videoda Gigabyte işbirliği ile (kartı oradan temin ettiğim için yasa gereği mecbur yazıyorum) RX 9070 XT Overclock videosu hazırladım. Aslında değişen önemli noktalar var ve karşılığında iyi verim alabildiğimiz yerler var. Mesela kartın performansını arttırıp, sıcaklıklarını düşürmek gibi. Kulağa ilk etapta biraz saçma geliyor ama, artık -offset ile bu mümkün. Fan ayarını da %70 seviyesine sabitlediğimde istediğim noktalara ulaşabiliyorum. Tabii ki burada yapılan Overclock işlemi her ekran kartı için geçerli değildir. Her kartın silikon kalitesi farklı olduğundan deneme yanılma yöntemleri ile uygulayarak doğru voltaj aralıkları bulunuyor. Bende AORUS Elite RX 9070 XT Overclock videosu hazırlarken 94 farklı deneme sonrasında doğru voltaj ve stabilizasyonu yakaladığımı gördüm. Bunun aslında 25. denemesinden sonrakiler ince ayarları kapsıyor. Tüm yaptığım testler sonucunda kartın stok haline göre performansını %10-12 arası arttırabildim. Stabil çalıştığı en iyi değerleri de video içerisinde paylaştım. Ancak aynılarını lütfen uygulamayın. Her kartın voltaj ihtiyacı farklıdır. RX 9070 XT performans artışından sonra bir de %70 ile ayarladığım fan performansına -offset voltaj girince sıcaklıklar 10 derece kadar düştü. Bu sayede hem daha fazla performans, hem daha düşük sıcaklık elde etmiş oldum. Sıcaklığı düşürmeden daha fazla arttırarak performans mümkün müydü? AMD yazılımında zor. Çünkü limitlerin üstüne çıkmamıza çok izin vermiyorlar. Bunu ikinci bir videoda BIOS editör ile tekrar bir BIOS hazırlayarak kartın Watt limitini kaldırma niyetim var. Yap derseniz, eskstra bu konu için çalışacağım. Bir sonraki RX 9070 XT sistem toplama veya RX 9070 XT benchmark videosunda görüşünceye kadar, kendinize çok iyi bakın. Zaman çizelgesi 00:00 Giriş 00:32 Overclock ve Isınma Meselesi 00:52 Overclock Adımları 01:47 Overclock Denemelerimiz 02:04 Overclock Yaparken Dikkat Etmemiz Gerekenler 03:26 9070 XT Overclock Nasıl Yapılır? 09:36 Stock OCCT 10:17 Frekans +200 & Voltaj -85 10:48 Frekans +100 & Voltaj -150 11:17 Frekans +200 & Voltaj -90 12:23 Overclock Yaparken Oluşabilecek Durumlar 12:55 TimeSpy Extreme 13:31 Hata Raporu 14:02 Forza Horizon 5 14:59 HogWards Legacy 15:21 Starfield 15:50 CyberPunk 2077 16:24 Last of Us P1 17:09 Final ► w: https://pchocasi.com ► i: https://www.instagram.com/pchocasicomtr ► g: https://www.facebook.com/groups/pchgruphttps://www.youtube.com/watch?v=muoQnopq_So -
Kısaca fiyatlar benzer ise 5070ti alınmasını fiyat farkı gözle görülür ise radeon kartlara yönelin demiş Rt ve dlss4 ü överken amd nin fsr4 nü de es geçmemiş selefine göre oldukça iyi bir sıçrama olarak nitelendirmiş ülkemizde bir ürün raflara düşmeden almak en mantıklısı sonrasında bir daha fiyatına yetişemez oluyoruz 30k ya 9070 nitro plus almıştım 2-3 hafta önce iyi ki de almışım diyorum xt almadığım için pişman değilim ısıl güç performans dengesi xt den bir gömlek yukarı da overclock ile 250-260w civarı çekiyor ve xt nin stock gücü ile denkleşiyor.
Evet şaka gibi bende size katılıyorum. Fiyatlar yüksek Satış dolayısıyla sadece türküye de değil bütün dünya da bu şekilde.
Fakat taichi bu seride bulunan en tepe kart belkide... Nvidia tarafında bu segment te bulunan kartların fiyatları 55-60 civarında.. Asus, msi ve gigabyte modelleri.
36ya 6 taksitle Pure 9070xt satıldı.. Bence mantıklıydı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sadece Taichi ile sınırlı bir absürdlük yok.
Bu fiyata XT mi yoksa 41 bine 5070 Ti mı mantıklı sorusu yine aynı cevaba sahip.
Vizyonu dar, ticari zekâsı daha dar 'küçük' teknoloji esnafı bu segmentte birbirlerine düşüp %300 kârlarından feragat etmek zorunda kalıyorlar bir gâvur şirketi olan AMD sayesinde, en kötü şartta $900 a satılacak top tier AIB kartı $1100 a ittirmeye çalışırsan böyle olur, keyifle izliyorum.
Öte yandan 5070ti v 9070xt konusunda doğası gereği müşterisi zaten geymır kitleye uygulanan manipülasyona gelmez ama yine de not düşmek adına NVIDIA son 2 yılda desteğini arttırmış olsa da aktif ya da potansiyel Linux kullanıcısı en iyi deneyim, tam kernel desteği için (fiyatlar soygun seviyesinden gerilediği vakit) halen AMD tercih etmeli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roby -- 30 Mart 2025; 18:2:43 >
Cyberpunk'ta fsr 4'ü aktiflestiren var mı? Optiscaler programında böyle bir seçenek çıkmıyor. Nedenini anlamadım. Sürücüden fsr 4"ü etkin yaptım. Oyun profilinde fsr 4 gözükmüyor. Oyun içinde fsr 3'ü açıp optiscaler ile yükseltme yapmaya çalıştığımda fsr 4 çıkmıyor. Xess gözüküyor sadece. Bunu yaşayan var mı?
Eğer kartı almasaydım, bu piyasayada 5070 ti alırdım :)
-
bu amazondan alanlar olayı bir tık abartıyor 47 e nitro+ almışlardı şimdi de 39dan pulse alıyorlar 19 adetti 16 a düşmüş fiyat düşünce çekmişler hemen, adamların ekmeğine tereyağ sürdüler
-
Hocam bende de aynı kartı alma fikri hemen hemen olgunlaştı gibi. Kart 35 lere bilinmeyen bir gelecekte belki inebilir, belki de inmez. 6 taksit imkanıda alışverişi cazip kılıyor? Sizce beklenmeli mi? Yada başka bir seçeneğe mi yönelmeli?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X