Şimdi Ara

AMD RX Vega 56 incelemesi 'Alev alev DX12 performansı'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elimdeki kart direkt AMD’den referans tasarım bir kart, yani bir Gigabyte ve MSI üretimi değil, öz bir öz AMD’den. Kutusuna pek değinmeyeceğim zira kutu açılışı videomuz var, ona da sitemizden ulaşabilirsiniz.

Vega 56, 26.6cm uzunluğunda 9.6cm eninde ve 4cm kalınlığında bir kart, özel tasarımlar kadar uzun ama eni o kadar değil, mesela Corsair 400C gibi Mid Tower bir kasada sığdı sığmadı derdi yok.

Önü arkası üstü yanı, neredeyse her yeri metalden bir gövde, ekran kartını elde kullanmıyoruz ama cidden sağlam hissettiriyor. Bu diri duruşunu kasada da sürdürüyor, kart milim sarkmadı. Önünde, noktacıklı siyah panelde kırmızı, hoş bir Radeon yazısı ve Blower fandan başka bir detay yok açıkçası.

Dışarı bakan yüzeyinde bu sefer aydınlatmalı Radeon logosu ve iki 8 pin güç girişini görüyoruz. 210W TDP’li kart için 650W PSU tavsiye edilmiş, rakiplere bakıldığında segmentinin üstündeki GTX1080 180W, direkt rakibi GTX1070 150W TDP değeriyle geliyor, kısacası biraz güce aç bir kart.

Arkasında kalınca bir metal kaplama var, GPU’nun arkası boş bırakılmış. Güç girişlerinin üzerinde de pek rastlamadığımız türden bir şey GPUTach var, kartın takometresi diyebiliriz. 9 LED’le GPU’nun yük durumunu gösteriyor, özelleştirilmiş tasarımlarda biraz daha geliştirilmişini görmek hoş olurdu doğrusu, yanındaki anahtarlarla açıp kapatabiliyor, kırmızı veya mavi rengini seçebiliyorsunuz.

Diğer bir detay da ikinci BIOS’a geçiş için anahtarı, bu hızaşırtma denemelerinde bir kurtarıcı haline gelebiliyor, küçük bir not, Nvidia’da hızaşırtma tutmazsa sürücü hata verip sistem kitlenmeden varsayılan ayarlara dönüyor kart çoğunlukla ama AMD’de istisnasız kitlenip kalıyor, sistemi yeniden başlatmanız gerek.

Giriş çıkışlarda bir tane HDMI 2.0b ve üç tane HDR destekli DisplayPort 1.4 çıkışı var.

Vega 56’nın kalbinde 14nm üretim mimarisiyle geliştirilen Vega 10 GPU’su bulunuyor. 64 ROP ve 224 doku ünitesine sahip kartta 3584 shader bulunuyor. Samsung üretimi 8GB HBM2 belleklerle 2048-bit veri yolunda kart 409.8GB/saniye bant genişliğine sahip. GPU baz olarak 1156, Boost ile 1471, oyunlarda 1490-1500MHz hızında görev yapıyor.

Test sistemimizde MSI Z170 Krait Gaming anakartı üzerinde Corsair H100i V2 ile soğuttuğumuz 4.5GHz’de çalışan bir i7 6700K kullanıyoruz. Corsair Vengeance LED 2X8GB DDR4 3200MHz bellekle desteklediğimiz sistemde depolama tercihimiz OCZ RD400’den yana. Tüm sisteme ise yine Corsair’ın RM1000i 1000W PSU ile güç veriyoruz. İşletim sistemimiz Windows Pro, güncellemeleri tam ve bu videonun çekildiği tarih itibarıyla ekran kartı içi güncel Crimson 17.11.1 sürücüyü kullandığımızı da belirtelim.

Rise of the Tomb Raider. Detaylarını gördüğünüz ayarlarla Vega 56 FHD’de 108, 2K’da 74 ve 4K’da 39 kare/saniye elde etti, FHD ve 2K’da gayet akıcı, 4K’da da oynanabilir bir performans bu.

Shadow of Mordor. FHD’de 144, 2K’da 103 ve 4K’da 57 kare/saniye, neredeyse 4K’da da akıcılık sınırını geçti kart.
    Dirt Rally. FHD’de 134, 2K’da 114 ve 4K’da 66 kare/saniye gördü, tüm çözünürlüklerde bir ralli oyunu için gayet akıcı değerler elde etti.

Witcher 3. FHD’de 85, 2K’da 63 ve 4K’da 35 kare/saniye skor aldım, baştan sona 2K’da oynanabilir, keyif de alınır.
    Far Cry Primal. FHD’de 92, 2K’da 67 ve 4K’da 38 kare/saniye, 4K’da segmenti itibarıyla çok varlık gösteremiyor elbette ama 2K performansı iyi.

Deus Ex Mankind Divided. FHD’de 54, 2K’da 35 ve 4K’da 18 kare/saniye skor aldı kart.

GTA 5. Popülerliğini yitirmeyen bu oyunda FHD’de 110, 2K’da 77 ve 4K’da 40 kare/saniye elde etti Vega 56. FHD ve 2K için akıcı bir deneyimi var, güzel skorlar, 4K’da ise oynanabilirlik düzeyinde.

Tom Clany’s The Division. Hareketli atmosferiyle bu oyunda FHD’de 97, 2K’da 70 ve 4K’da 38 kare/saniye aldı kart, çoklu oyuncu destekli, güçlü grafiklere sahip oyunlarda FHD ve 2K’dan şaşmamak gerek Vega 56’da.

Wolfenstein II: The New Clossus. Ryzen işlemciler ve AMD GPU’lar ile optimizasyonuyla öne çıkan bir oyun. Full HD’de 112, 2K’da 76 ve 4K’da 46 kare/saniye elde etti kart.

AMD kart ve Free-Sync’li bir monitörle Nvidia kart ve monitör ikilisinden çok daha uyguna rekabetçi oyunlarda benzer performans elde etmek mümkün. Favorim Overwatch’ta FHD’de 137, 2K’da 103 ve 4K’da 57 kare/saniye aldı kart.

League of Legends’da FHD’de 180, 2K’da 179 ve 4K’da 201 kare/saniye elde ettim, oyun FHD’de çoğu ekran kartında tam yükte çalışmıyor lakin 4K skoru da tuhaf, zira FHD ve 2K’da RX580’in gerisinde, 4K’da ufak farkla önünde. Milli e-spor oyunumuz CS:GO, FHD’de 268, 2K’da 248 ve 4K’da 167 kare/saniye, RX580’in yine bir iki adım gerisinde. Özetle, oyunların ve sürücülerin güncellemeye ihtiyaçları var lakin yüksek Hz’li monitörlerinizi rahatlıkla doyurabilecek güçte bir kart Vega 56.

İşin bir de üretkenlik tarafı var tabii, güncel Premiere CC ile işlediğim 10 dakikalık videoyu OpenCL ile Vega 56’da 29 dakika 42 saniyede işleyebildim. Segmentinin üstündeki GTX1080 ve CUDA ile aynı işlem tam 29 dakikada tamamlandı, aradaki fark sadece %2.2.

Tüm bu oyun maratonunun ardından kart 80 dereceye ulaştı, bu sırada fan %42, ki 2440 devir civarında seyretti. Referans tasarım olduğundan sıcak çalışıyor, 2440 devirde dönen blower fan da sesli, oyunlarda dikkatim dağılmasın diye kulaklık takma ihtiyacı hissettim doğrusu. GPU, Turbo modunda oyunlarda 1490-1500MHz arasında bir hızla çalışıyor ama pek tabii hız aşırma performansı da merak konusu.

Turbo modundaki GPU hızına 55, belleğe de 145MHz hızaşırtma uyguladım. Bu hızda fanı otomatiğe bırakınca GPU hızı ısı nedeniyle hızaşırtmasız halinin altına indiği için fanı %65’e, 3500 devir civarına sabitledim ki çok bir şey söylemeye gerek yok, saç kurutma makinasına dönüyor, çekilecek bir ses değil.

3D Mark Time Spy testinde %9.4 farkla 6751 puan aldı kart, GTX1070 FE’nin hızaşırtmasız haline %15-18 civarı fark atıyor skor anlamında. Rise of the Tomb Raider’da tüm çözünürlüklerde %6 civarı, Shadow of Mordor’da %8, GTA 5’te de %7 civarında performans artışı oldu.

Kartın modlarından ve güç tüketiminden bahsetmek istiyorum biraz. Tasarruf, Dengeli ve Turbo olarak üç modu var kartın. Tasarruf modunu es geçiyorum zira böylesi 2K-4K arası oyunculuğa oynayan bir kartta böyle bir modun olması bile gereksiz. Tasarrufta sistem 381W, dengelide 390W ve Turbo modunda 436W güç çekti, Turbo modu artı hızaşırtmayla beraber de 507W tüketti sistem.

Sisteme segmenti üstü ve 3D Mark Time Spy skoru anlamında %22 civarı daha güçlü, 180W TDP’li O.C modundaki GTX1080’i taktığımda 309W çekti sistem. Turbo moduyla karşılaştırırsak Vega 56 ile sistem, GTA 5, Rise of the Tomb Raider’da %25 civarı, Shadow of Mordor’da %15 civarı ve 3D Mark TimeSpy testinde %20 daha güçlü GTX1080’den %34 daha fazla güç tüketti, nihayetinde enerji verimliliği anlamında başarılı bir çözüm değil Vega 56.

Açıkçası miner’cıların iştahını kabartmak istediğim son şey olurdu, lakin ethereum ve decred, dual mining performansı gördüğünüz şekilde. Vega 56’yı kartın voltajıyla oynayarak bir mining kartı haline getirmek de mümkün, RX580’e kıyasla %10-15 fazla güç çekip %40’a kadar daha iyi bir miner kartı haline getirebiliyorsunuz. Hatta AMD minercılar için Hashrate’i ufak da olsa arttıran bir güncelleme bile yayınladı, bir oyuncu olarak benim pek hoşuma gitmiyor bu mining konusu ama ilgilisi için dual mining’de GTX1070’den de GTX1080’den de saf hashrate anlamında başarılı bir kar var karşımızda.

AMD Vega 56. Vega mimarisi ve HMB2’nin bir araya geldiği ilk çözümlerden biri. Referans tasarım olması itibarıyla tasarımı hakkında yorum yapmak pek doğru olmayabilir ama Nvidia tarafındaki rakibi GTX1070 Founders Edition’ın yanında fazla endüstriyel bir tasarım kalıyor. 3D Mark Timespy skoru üzerinden karşılaştırırsak GTX1070’den ortalama %5-10 daha güçlü ama %35’in üstünde daha fazla güç tüketen bir ekran kartı.

Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla referans tasarım Vega 56’nin fiyatı 2750 lira civarında, referans tasarım GTX1070 2400 lira civarı, yine 2400 lira sularında özel tasarım kartlar da bulunabiliyor, Vega için Asus haricinde, ki bu video çekilirken kart henüz piyasaya çıkmadı, özel tasarım kart yok. Wolfestein II, Battlefield 1, Sniper Elite 4, Deus Ex Mankind Divided gibi optimizasyonun AMD’den yana olduğu DX12’li oyunlarda GTX1070’e %20 civarı fark atabiliyor, 1070Ti ile kafa kafaya geliyor ama DX11’de GTX1070’in gerisinde kalıyor çoğu zaman. Aradaki %13 civarı fiyat farkına karşı DX12 gibi geleceği ihtiva eden oyunlarda, aradaki %7 farkı tükettiği güç ve ürettiği gürültüyle tolere edersek eğer %20 daha fazla performansla olması gereken fiyata konumlandığını söyleyebilirim.

Nvidia tarafındaki Shadowplay, daha az tüketim, daha az gürültü, bu tür faktörlerin önceliği kullanıcıdan kullanıcıya değişir lakin AMD Vega 56, GTX1070’e kıyasla hatrı sayılır düzeyde yüksek, GTX1070Ti ile de neredeyse kafa kafaya DX12 performansıyla fena bir kart değil ama şahsen özel tasarımları beklemek gerek diye düşünüyorum, Nvidia’nın cevap niteliğindeki GTX1070Ti’ı karşısında Vega serisinin kaderini özel tasarım kartlar ve fiyatları belirleyecek.

• Merhabalar takipçi arkadaş,

test Vulkan ile gerçekleştirildi zaten, sadece 120'nin üzerinde performans testi yaptıktan sonra 26 tablodan birinde "Vulkan" yerine "DX12" yazdığımı gözden kaçırmışım.

Üslubun için de çok teşekkür ederim, üzerine yaklaşık 12 saat mesai harcadığım bu videoyu sunduktan sonra bulduğun yanlış bir kullanım (testte de bir yanlışlık yok hani) karşısında verdiğin "bir dahakine daha iyi araştırma yap" şeklindeki tepkine hayran kaldım.
    Merhabalar,

yaklaşık 4 senedir farklı marka ve modellerde AMD ve Nvidia kartları profesyonel anlamda kullanıyorum, test ediyorum ve takipçilerimize gözlemlerimi sunuyorum.

FX5200 ile başlayan serüvenimden, x serisi, HD3xxxx ve HD4xxxx serisinden bu yana AMD kartların sevdiğim ve sevmediğim bazı şeyleri neredeyse hiç değişmedi, bunlardan biri de hızaşırtma sürecinde sadece GPU veya sadece belleği, veyahut ikisini birden hızaşırtırken sistemin kitlenip kalması.

Yakın dönemde GTX1070Ti deneyimledim, hızaşırtma sürecinde şöyle bir menzil sınamak adına yaptığım absürd denemelerde bile ekran sadece birkaç saniye karardı ve tipik "Sürücü yanıt vermeyi kesti" uyarısıyla varsayılanlara geri döndüm, bu sadece yakın dönemden bir örnek.

Bir örnek de AMD tarafından. RX460, RX470 ve RX480'i peşpeşe deneyimlediğim dönemdeki oyun testleri pürüzsüzdü ama hızaşırtma süreci cidden yorucuydu zira GPU veya bellek, tek veya ikisi birden, nasıl hızaşırtma yaparsam yapayım fazla kaçtıysa sistem kitleniyor ve sistemi zorla kapatana kadar kendine gelmiyordu; aynı şeyi RX Vega 56'da da gözlemledim, hatta bu zorla kapama sürecinde veri kaybı da yaşadım...

Uzun lafın kısası, ben işimi incelikle yapıyorum, şüpheye düştüğüm yerde tekrar tekrar yapıyorum aynı testi ama AMD'deki yıllardır süregelen hızaşırtma deneyimim RX Vega 56'da da şaşırtmadı beni, sizi de şaşırtmasın derim.

Ve tekrarlıyorum, Nvidia kartlarda hızaşırtma süreci kesinlikle AMD kartlardan daha sancısız gerçekleşti benim tarafımda, kullanıcılarda da benzer senaryoyu gözlemliyorum. GDDR5 tanımını JEDEC'e sağlayanın kim olduğu, bu kartları alıp üretkenlik yazılımlarında kullanacakların, oyun oynayacakların, bir adım ötesi kartları sınayacakların deneyimine bir şey katmaz, Mete. Meseleye o açıdan bakarsak "İşte Apple'ın kullandığı bir ekran var ama aslında Samsung üretiyor, patenti de onlarda, patenti Samsung'da olduğu için Apple daha iyisini yapamaz" gibi bir argümanın temelini oluşturur bu açı, halbuki Apple yaptığı ince ayarlar, renk kalibrasyonu ve gamut başarımıyla Samsung'un telefonlarında kullandığından çok daha iyi bir ekranı ve "deneyimi" sundu kullanıcılarına.

Kişisel bir not, şu ana kadar hızaşırtmada neredeyse hiç sıkıntı yaşamadığım AMD tarafındaki iki kart vardır, biri HD4770 diğeri de HD7770; AMD'nin enerji verimliliğinde Nvidia'yı fena solladığı nadir kartlar...

Esenlikle kalın.
    1 - Genele yaymadım, X1550'den bu yana çeşitli AMD ekran kartlarını kullanan biri olarak gözlemlerimi ilettim, sıkıntı yaşamadığım kartları da belirttim, genelleme olsaydı eğer HD4770 ve HD7770'deki olumlu izlenimimin üzerinden geçerdim ki asla, HD4770'nin dönemindeki %35-%40'a varan hızaşırtma sonrası performans artışı öyle unutulacak, genellemeyle yutulacak bir şey değildi.

2 - HBM üzerine baştan başa video çekilebilecek bir konu, bir ekran kartı videosunda bitirilecek bir mesele değil, bu yüzden, videonun ana konusu da RX Vega 56 olduğu için toplam pakette verdiği deneyimi sınadım.

3 - Nvidia da AMD de aynı şartlarda test ediliyor, birisini fırına diğerini de buzdolabına koymuyorum veyahut birine garezim yok. Bu arada, konumuz bellek kontrolcüler değil, son kullanıcıya ulaşan hızaşırtma deneyimi. Kullanıcı parasını veriyor ve iyi deneyim elde etmek istiyor, ben de alacağı deneyimi artısıyla eksisiyle anlatıyorum. Bu videoda ben "Bu kart nasıl çalışıyor, bellek kontrolcü nedir, hızaşırtma nedir, HBM2 nedir" gibi genel konulara girmiyorum; ben deneyime, ürünün kendisine odaklanırken siz konudan sapıyorsunuz, kaçmayın ürünün kendisinden, rica ediyorum.

4 - Benim test amacım bu ürün veya aygıt, kullanıcının eline ulaştığında ona nasıl bir deneyim sağlayacak, olumlu olumsuz yanları neler, memnun kalacak mı, yoksa başka ürünlere mi yönelmeli, bunlar üzerine kurulu. Ben şimdi RX Vega 56 başlığı altında "Ya şimdi RX Vega 56'yı bir kenara bırakalım da, HBM var ya bu kartta harika bir şey, bellek modülleri üst üste diziliyor, GPU'nun hemen yanına koyuluyor, 2048-bit veri yolu oluşturuluyor, sonra ne faydaları var bu HBM'nin bir bilseniz" bunu diyemem, o makaleye, videoya kullanıcı "Ben bu kartı alırsam memnun kalır mıyım?" diye gelirken geldiyse onun amacını başka bilgi ile saptırmam, misal veriyorum HBM hakkında bilgi vereceksem bunun başlığı farklı olur, istenirse hakkıyla o içeriği de üretirim.

5 - Üst serilerden istifade edebilmenin yolu nedir? Anlatın bana, eski nesilde veya alt segmentte ekran kartıyla yaptığınız şeyle yenil nesilde, üst segmentte yaptığınız şeyler nasıl farklılık gösteriyor? Eskiden de oyun oynuyordunuz, şimdi de oyun oynuyorsunuz, eskiden de video işliyordunuz, şimdi de video işliyorsunuz, eskiden de 3D modelleme yapıyordunuz, şimdi de 3D modelleme yapıyorsunuz... Burada değişen şey yaptıklarınız değil, yaptığınız şeyin sürecinin hızlanması. Mining derseniz, evet haklısınız, ad olarak yeni lakin biz şu an Hashrate gücünü zaten bu kartlardan farklı senaryolarda kullanıyorduk, yine yeni bir şey değil :)

6 - Mining konusundan haz etmediğimi söyledim, yetkin olmadığımı değil; iyi okumak gerek. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim, mining konusu, sanal para, kullanıldığı yerler, hedefler ve aslında işlenen bu şifre yığınlarının ne olduğu... Ucu görünmediği ve niyetini çözemediğim bir sektör haline dönüştüğünden Hashrate ölçüsüyle hızı ve dual mining konusundaki performansını, RX580'e kıyasla neler yapabildiğini detaylandırdım. Yine konuyu deneyimden başka tarafa çekiyorsunuz, RX Vega 56 videosunu gidip de mining performansı videosuna çeviremem, videonun başlığı bu değil, başlığı "Vega ile mining ve kartı kaç ayda amorti edebilirsiniz" değil.

7 - Bir şeyi kestirip attığım yok incelemede, neyi hedefliyorsunuz? Fark ettiyseniz, ki gördüğüm kadarıyla o detayın farkına varamadınız, "...miner'cıların iştahını kabartmak istemem ama..." diye devam edip geldiği haliyle mining performansını, dual mining performansını ve yapabileceğiniz ayarlamalarla RX580'e kıyasla nasıl bir mining performansı verebileceğine değindim; bu mu kestirip atmak? Yazınızın son satırlarına geldiğimde artık dalga geçmeye çalıştığınızı düşünmeye başladım.

Ben kullanıcı deneyimine, kullanıcının ne istediklerine, kullanıcının bu kartta olumlu olumsuz neler deneyimleyebileceğine odaklanırken siz odaktan şaşmak konusunda elinizden geleni yaptınız, rica ediyorum istediğiniz şey AMD RX Vega 56'nın deneyimi ve performansı hakkında bilgi almaksa konuşmaya devam edelim ama değilse saptığınız konularda benim size "AMD RX Vega 56 incelemesi" başlığı altında aktarabileceğim bir şey yok.

İyi günler.
    Burak bey incelemele için teşekkürler.

Ama ben dx12 denince saf dx12 testleri bekledim. Forza serisi ve gears 4 testi bekledim. Yenilerden bf2 olabilirdi. Ac origins mesela.

Artı karşılaştırmalı sonuçları görmek istiyor insan, sadece sözle gtx1070 den hızlı demektense daha şık dururdu bence.

Sanırım zaman sıkıntısı var. Dh de hep size yükleniyor sanırım:)
  • Alev alev olduğu tek şeyin DX 12 performansı olduğunu sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 21 Kasım 2017; 21:29:31 >
  • yine ateş çıkararak çalışan bir amd ile karşı karşıyayız, fırın eldiveni ile tut kartı :)

• Burak bey incelemele için teşekkürler.

Ama ben dx12 denince saf dx12 testleri bekledim. Forza serisi ve gears 4 testi bekledim. Yenilerden bf2 olabilirdi. Ac origins mesela.

Artı karşılaştırmalı sonuçları görmek istiyor insan, sadece sözle gtx1070 den hızlı demektense daha şık dururdu bence.

Sanırım zaman sıkıntısı var. Dh de hep size yükleniyor sanırım:)

• Refarans gtx 1070ler 87 derecede gezerken bu kart 70 derecelerde geziyor bol keseden atanlara söleyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400 tonluk yük kamyonu gibi güçlü.

• Nevfel kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

zaman sıkıntım olduğu doğru :)

Ama aslında GTX1070, GTX1070Ti, GTX1080, Vega 56 ve 64 şeklinde deeeev, ki yaklaşık 350+ raund performans testinden bahsediyoruz, bir inceleme videosu hazırlama planım var.

Şimdiden merak gidermek adına yazılı incelemeye değil de videoya GTX1070, GTX1070Ti ve GTX1080 ile ufak kıyaslar ekledim, onlar fikir verebilir :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba burak bey imceleme için teşekkürler ellerinize sağlık, benim bir sorum olacak sistemin toplam tükettiği elektriği gösteren programın adı nedir? şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: turgay_2

Merhaba burak bey imceleme için teşekkürler ellerinize sağlık, benim bir sorum olacak sistemin toplam tükettiği elektriği gösteren programın adı nedir? şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar diliyorum.

Merhabalar,

yazılım Corsair Link lakin destekli bir Corsair PSU'ya da ihtiyacınız var, sonunda "i" takısı olanlardan; benim kullandığım PSU Corsair RM1000i.

• Editör arkadaş bir dahakine daha iyi araştırma yap.

Wolfenstein New Colossus Dx12 değil , Vulkan kullanıyor. Hatta Vulkan exclusive.

Doom 2016 ile id tech 6 motorunu paylaşıyor ve Doom'da ekstra olan OpenGL desteği bu oyunda yok.

• fiyatı 2000 civarında seyretse bir alternatif olabilirdi
  • yanlış anlama ama eyemdi nedir ? gavurustandamı yaşıyoruz? yokmu senin kendi alfaben a me de diyemiyormusun yıllarca elciyyy dediniz durdunuz ellciyyy ci altı :)) eyy emmmm diiiii eeyyy ne de güzel em diii :))))

• Merhaba Sayın Burak Şolt.

Benim asıl merak ettiğim voltajı düşürüp hız aşırtma yapabildiniz mi, zira ısıdan ötürü oc faydadan çok zarar getiriyor performansa, belki voltajı bir miktar aşağıya çekip bir miktar gpu ya hız aşırtma uygularsanız daha verimli skorlar alırsınız.

Açıkçası testlerde eksik kalan DX12 AAA oyunlardaki DX11 vs DX12 Nvidia - AMD karşılaştırmasıydı. Bu çok büyük bir eksiklik, zira başlıktaki DX12 ye yapılan vurguya rağmen ortada koca bir boşluk kalıyor, içerik başlığa maalesef karşılayamıyor.

• Inceleme icin tesekkurler

Detayli anlatima bayildim yazili olarak

Kolay gelsin

• quote:

Diğer bir detay da ikinci BIOS’a geçiş için anahtarı, bu hızaşırtma denemelerinde bir kurtarıcı haline gelebiliyor, küçük bir not, Nvidia’da hızaşırtma tutmazsa sürücü hata verip sistem kitlenmeden varsayılan ayarlara dönüyor kart çoğunlukla ama AMD’de istisnasız kitlenip kalıyor, sistemi yeniden başlatmanız gerek.

Küçük bir not: araştırmanızı eksik yaparsanız böyle yanlış çıkarımları doğru zannedebilirsiniz.
    Bellek kontrolcü hatalarında kapanır ama sadece çekirdek hız aşırtırken ya da bellek hız aşırtırken fabrika ayarları durumu kurtarabilecekse o zaman sürücüyü baştan başlatıp kurtarır.
    Siz, basitçe ikisini bir arada yapmaya çalışıp, iyice buna zaman vermediğiniz için eksik bilgiye erişebiliyorsunuz bu konuda. Nvidia'nın daha iyi veya farklı yapabilmesi söz konusu değil, ne de olsa gddr5 tanımını JEDEC'e sağlayan AMD'nin patentiydi diye size hatırlatmak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Editör arkadaş bir dahakine daha iyi araştırma yap.

Wolfenstein New Colossus Dx12 değil , Vulkan kullanıyor. Hatta Vulkan exclusive.

Doom 2016 ile id tech 6 motorunu paylaşıyor ve Doom'da ekstra olan OpenGL desteği bu oyunda yok.

Merhabalar takipçi arkadaş,

test Vulkan ile gerçekleştirildi zaten, sadece 120'nin üzerinde performans testi yaptıktan sonra 26 tablodan birinde "Vulkan" yerine "DX12" yazdığımı gözden kaçırmışım.

Üslubun için de çok teşekkür ederim, üzerine yaklaşık 12 saat mesai harcadığım bu videoyu sunduktan sonra bulduğun yanlış bir kullanım (testte de bir yanlışlık yok hani) karşısında verdiğin "bir dahakine daha iyi araştırma yap" şeklindeki tepkine hayran kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakesan -- 22 Kasım 2017; 23:59:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Victini

Merhaba Sayın Burak Şolt.

Benim asıl merak ettiğim voltajı düşürüp hız aşırtma yapabildiniz mi, zira ısıdan ötürü oc faydadan çok zarar getiriyor performansa, belki voltajı bir miktar aşağıya çekip bir miktar gpu ya hız aşırtma uygularsanız daha verimli skorlar alırsınız.

Açıkçası testlerde eksik kalan DX12 AAA oyunlardaki DX11 vs DX12 Nvidia - AMD karşılaştırmasıydı. Bu çok büyük bir eksiklik, zira başlıktaki DX12 ye yapılan vurguya rağmen ortada koca bir boşluk kalıyor, içerik başlığa maalesef karşılayamıyor.

Merhabalar,

testleri yaparken normal bir kullanıcı gözünden de baktım meseleye, her kullanıcı yazılım arayüzüne hakim olup Tasarruf, Dengeli ve Turbo şeklinde modların olup olmadığını bilemeyebilir; kart kutusundan çıktığı halde verebileceği en yüksek performansı en ideal tüketimle sunabilmeli.
    Voltajla oynadım lakin tüketim bir miktar düşmesine rağmen hızaşırtma uygulayınca ısı anlamında benzer sonuçları elde ettim, tabiri caizse kurtarmadı. Tüketim anlamında çare olmayacaklar belki ama ürettikleri ses ve ısı konularında özel tasarım kartları beklemek gerek diye düşünüyorum incelemede de belirttiğim üzere.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakesan

quote:

Orijinalden alıntı: Victini

Merhaba Sayın Burak Şolt.

Merhabalar,

testleri yaparken normal bir kullanıcı gözünden de baktım meseleye, her kullanıcı yazılım arayüzüne hakim olup Tasarruf, Dengeli ve Turbo şeklinde modların olup olmadığını bilemeyebilir; kart kutusundan çıktığı halde verebileceği en yüksek performansı en ideal tüketimle sunabilmeli.
    Voltajla oynadım lakin tüketim bir miktar düşmesine rağmen hızaşırtma uygulayınca ısı anlamında benzer sonuçları elde ettim, tabiri caizse kurtarmadı. Tüketim anlamında çare olmayacaklar belki ama ürettikleri ses ve ısı konularında özel tasarım kartları beklemek gerek diye düşünüyorum incelemede de belirttiğim üzere.

Eh eline sağlık yine de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

Küçük bir not: araştırmanızı eksik yaparsanız böyle yanlış çıkarımları doğru zannedebilirsiniz.
    Bellek kontrolcü hatalarında kapanır ama sadece çekirdek hız aşırtırken ya da bellek hız aşırtırken fabrika ayarları durumu kurtarabilecekse o zaman sürücüyü baştan başlatıp kurtarır.
    Siz, basitçe ikisini bir arada yapmaya çalışıp, iyice buna zaman vermediğiniz için eksik bilgiye erişebiliyorsunuz bu konuda. Nvidia'nın daha iyi veya farklı yapabilmesi söz konusu değil, ne de olsa gddr5 tanımını JEDEC'e sağlayan AMD'nin patentiydi diye size hatırlatmak isterim.

Merhabalar,

yaklaşık 4 senedir farklı marka ve modellerde AMD ve Nvidia kartları profesyonel anlamda kullanıyorum, test ediyorum ve takipçilerimize gözlemlerimi sunuyorum.

FX5200 ile başlayan serüvenimden, x serisi, HD3xxxx ve HD4xxxx serisinden bu yana AMD kartların sevdiğim ve sevmediğim bazı şeyleri neredeyse hiç değişmedi, bunlardan biri de hızaşırtma sürecinde sadece GPU veya sadece belleği, veyahut ikisini birden hızaşırtırken sistemin kitlenip kalması.

Yakın dönemde GTX1070Ti deneyimledim, hızaşırtma sürecinde şöyle bir menzil sınamak adına yaptığım absürd denemelerde bile ekran sadece birkaç saniye karardı ve tipik "Sürücü yanıt vermeyi kesti" uyarısıyla varsayılanlara geri döndüm, bu sadece yakın dönemden bir örnek.

Bir örnek de AMD tarafından. RX460, RX470 ve RX480'i peşpeşe deneyimlediğim dönemdeki oyun testleri pürüzsüzdü ama hızaşırtma süreci cidden yorucuydu zira GPU veya bellek, tek veya ikisi birden, nasıl hızaşırtma yaparsam yapayım fazla kaçtıysa sistem kitleniyor ve sistemi zorla kapatana kadar kendine gelmiyordu; aynı şeyi RX Vega 56'da da gözlemledim, hatta bu zorla kapama sürecinde veri kaybı da yaşadım...

Uzun lafın kısası, ben işimi incelikle yapıyorum, şüpheye düştüğüm yerde tekrar tekrar yapıyorum aynı testi ama AMD'deki yıllardır süregelen hızaşırtma deneyimim RX Vega 56'da da şaşırtmadı beni, sizi de şaşırtmasın derim.

Ve tekrarlıyorum, Nvidia kartlarda hızaşırtma süreci kesinlikle AMD kartlardan daha sancısız gerçekleşti benim tarafımda, kullanıcılarda da benzer senaryoyu gözlemliyorum. GDDR5 tanımını JEDEC'e sağlayanın kim olduğu, bu kartları alıp üretkenlik yazılımlarında kullanacakların, oyun oynayacakların, bir adım ötesi kartları sınayacakların deneyimine bir şey katmaz, Mete. Meseleye o açıdan bakarsak "İşte Apple'ın kullandığı bir ekran var ama aslında Samsung üretiyor, patenti de onlarda, patenti Samsung'da olduğu için Apple daha iyisini yapamaz" gibi bir argümanın temelini oluşturur bu açı, halbuki Apple yaptığı ince ayarlar, renk kalibrasyonu ve gamut başarımıyla Samsung'un telefonlarında kullandığından çok daha iyi bir ekranı ve "deneyimi" sundu kullanıcılarına.

Kişisel bir not, şu ana kadar hızaşırtmada neredeyse hiç sıkıntı yaşamadığım AMD tarafındaki iki kart vardır, biri HD4770 diğeri de HD7770; AMD'nin enerji verimliliğinde Nvidia'yı fena solladığı nadir kartlar...

Esenlikle kalın.

• Beyler madenciler bu kartı piyasada süpürdüğünden bu kart anca öldüğü vakit sanırım oyuncu kesimin eline ulaşacak aylardır Amazona stok geldiği halde bitiyor karaborsa misali satılıyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.