Şimdi Ara

AMD Ryzen 2000 Serisi Modeller, Fiyatlar ve Performans Detayları Sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slaytlara bakacak olursak 2800X ile ilgili bir ibare gözükmüyor. Tepe model yakın zamanda detaylar düşen 2700X. 105W TDP değerine sahip olan işlemci XFR 2.0 ile birlikte 4.35 GHZ'ye çıkabiliyor ve fiyatı 370$. Yani i7-8700K'daha daha ucuz.(Teorik olarak) TDP Değeri 40W daha düşük olan 2700'nin fiyatı 299$ ve X olan modele göre taban frekans hızı 0.5 GHZ daha düşük.

Sunumlarla ilgili yayın yasağı 15 Mart'da kalkacak ve 19 Nisan'da X470 serisi chipsetler piyasada olacak.

1080P çözünürlükte yapılan oyun testlerinde tüm oyunların ortalamasına göre 8700K 2700X'den %7.7 daha iyi.

2000 Serisinde üç farklı soğutucu geliyor. Bunlar sırasıyla Wraith Prisim, Wraith Spire, Wraith Stealh. Soğutucular doğal olarak işlemcilerin TDP'sine göre tercih edilmiş.

XFR 2.0 teknolojisini şimdiki kullanılan anakartlar destekleyecek fakat yeni gelecek 400 serisi anakartlarda XFR 2.0'ın da ötesine geçmek için ilk defa kullanılacak olan "Precision Boost Overdrive" teknolojisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 7 Mart 2018; 17:58:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Senin o kazık dediğin işlemciyi alanlar intelin saçma sapan 5000TL lik 6900k lık güce kavuştular. hatta daha iyisine. İş güç yaptılar hala daha yapıyorlar. Burdaki saçmalık Amd'nin ryzen 1700 modelinin çarpanınını açık bırakarak piyasaya sunması oldu. Bu da 1700x ve 1800x modellerini anlamsız bıraktı. 6900k 1000$ fiyatına sahipti. Hatırlamıyon herhalde? Hafıza sıkıntılı gibi. Daha iyisini AMD bir anda 300$ dan satmayacaktı değil mi? 500 den çıkarttı. r7 1700 ortalığı karıştırdı sadece. Kısacası bu işten herkes karlı çıtı. 6900k alanlar ağladı. hala ağlıyor.
    Hocam ağzınıza yazık bunlara cevap vererek pirim yaptırmayın ne olur. Sanırsınız İntel'den kış için her sene yakacak ve erzak yardımı alıyorlar. Babalarının şirketi olsa şeylerine takmazlar. Suç bunlardan yardım isteyenlerde, fikir soranlarda yada yorum bekleyenlerde. Yine aynı tayfa bu ikisi ve bir de jedi midir ne halttır
  • Senin tahminin çıktı 2800x yok :)

• Eski ryzenların ömrü ne çabuk doldu. Patates oldular.

Şimdi AMD Fanboylarının ömür ömür diye övdükleri işlemcileri 2. elden satmaya çalışmalarını izleyeceğiz.

2800X olmaması iyi olmuş 1800X kazık gibi satarak insanları kandırıyorlardı akılları başlarına gelmiş takdir ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 7 Mart 2018; 13:38:4 >
  • 2700X 8700K'dan 1 dolar ucuz

Oyun için yeni sistem toplayacak olan adam niye gidip 2700X alsın? Hele 1 aya kadar 8.nesil işlemciler için ucuz anakartlar geliyorken amd'nin 2.revizyon ryzenler için pek şansı yok. Umutlar zen 2'ye artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Mart 2018; 13:42:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

2700X 8700K'dan 1 dolar ucuz

Yeni sistem toplayacak olan adam niye gidip 2700X alsın? Hele 1 aya kadar 8.nesil işlemciler için ucuz anakartlar geliyorken amd'nin 2.revizyon ryzenler için pek şansı yok. Umutlar zen 2'ye artık.

Öyle deme 1 dolar ama yani çok para

Artık ryzen daha ucuz diyebilicekler.

Pazarda işlemci satıyor AMD sanki 99 kuruş ablacım 1TL değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 7 Mart 2018; 13:40:20 >
  • 4/4 C/T ve 4/8 C/T gelmeyecek sanırım. Apular 12 nm ile üretilmemesine rağmen başka model olmayacak bu kategoride sanırım.

Pcie hattı sınırı var apularda sorun olmaz mı yani R5 2400G'ye gtx 1080 taksak pcie hattı x8 olarak çalışmayacak mı?

Ben en azından R3 2300X ve R5 2500X gibi zen+ modellerinin de gelmesini bekliyordum. Yüksek saat hızlarında tabi ki.

Ekleme: Üstteki dalga geçen arkadaşlar Intel çalışanı olsa gerek. AMD şurada iyi bir iş çıkarsa Intel AMD'nin çıkardığının üstüne en az %10 daha koymak zorunda kalacak. Ama AMD bir şey yapmazsa Intel aynı tas aynı hamam bizi sömürecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 7 Mart 2018; 13:43:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Korkmaz

Eski ryzenların ömrü ne çabuk doldu. Patates oldular.

Şimdi AMD Fanboylarının ömür ömür diye övdükleri işlemcileri 2. elden satmaya çalışmalarını izleyeceğiz.

2800X olmaması iyi olmuş 1800X kazık gibi satarak insanları kandırıyorlardı akılları başlarına gelmiş takdir ettim

Senin o kazık dediğin işlemciyi alanlar intelin saçma sapan 5000TL lik 6900k lık güce kavuştular. hatta daha iyisine. İş güç yaptılar hala daha yapıyorlar. Burdaki saçmalık Amd'nin ryzen 1700 modelinin çarpanınını açık bırakarak piyasaya sunması oldu. Bu da 1700x ve 1800x modellerini anlamsız bıraktı. 6900k 1000$ fiyatına sahipti. Hatırlamıyon herhalde? Hafıza sıkıntılı gibi. Daha iyisini AMD bir anda 300$ dan satmayacaktı değil mi? 500 den çıkarttı. r7 1700 ortalığı karıştırdı sadece. Kısacası bu işten herkes karlı çıtı. 6900k alanlar ağladı. hala ağlıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Oyun için yeni sistem toplayacak olan adam niye gidip 2700X alsın? Hele 1 aya kadar 8.nesil işlemciler için ucuz anakartlar geliyorken amd'nin 2.revizyon ryzenler için pek şansı yok. Umutlar zen 2'ye artık.

Neden alsin , bayadir mesajlarina cevap yazmak istiyorum ama bos ver diyordum.
    Oyunnnnn oyun istiyorum oyunnnnn.
    Simdi muneccimligi bir kenara birak ve islenciler cikip performanslari belli olunca. Sistem tavsiyesi icin acilan konulara yazarsin.
    Yoksa yorumun anca boş olur.!
    Dunya oyundan ibaret degil.Turkiyede yasiyorsun. F/p olan ne ise alip gecilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Hocam ağzınıza yazık bunlara cevap vererek pirim yaptırmayın ne olur. Sanırsınız İntel'den kış için her sene yakacak ve erzak yardımı alıyorlar. Babalarının şirketi olsa şeylerine takmazlar. Suç bunlardan yardım isteyenlerde, fikir soranlarda yada yorum bekleyenlerde. Yine aynı tayfa bu ikisi ve bir de jedi midir ne halttır

• quote:

Orijinalden alıntı: CagriErcan

Ne yapalım işte bu aralar birkaç gün vaktim var forumdayım. Yakında yine çizimlere işlere güçlere dönerim. Jedi diye biride vardı doğru diyorsun. Çete bunlar çete

• quote:

Orijinalden alıntı: Baxa

quote:

Simdi muneccimligi bir kenara birak ve islenciler cikip performanslari belli olunca. Sistem tavsiyesi icin acilan konulara yazarsin.

Donanımhaberde isek donanımlar için ilk kıstas oyundur, cloud computing yapan insanlarla dolu burası da bizim mi haberimiz yok?

Kendinizi kandırmaya devam.

• Hele şükür fiyatlar belli olmuş. Bakalım yayınlanan resmi fiyatlara yakın bir fiyatla ülkemize giriş yaparlarsa Ryzen 2, yapmazlarsa Ryzen 1 alacağım artık kesin. Fiyatını abartmazlarsa 2600 oldukça güzel görünüyor.

Edit: İlk slayta göre 1300X, 1500X ve 1600'ün satışına devam edilecek. Bu da bu modellerde daha fazla fiyat indirimi olmayacağını gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 7 Mart 2018; 14:11:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baxa

quote:

Oyun oynayanların sayısı Render yapanlardan çok daha fazla. O yüzden olabilir.

Ayrıca çoklu çekirdeğin iş olarak kullanıldığı alanların hiç biri ev kullanıcılarını bağlamıyor bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 7 Mart 2018; 14:47:14 >

• İyi bir soğutmayla 4.5 4.6 görürse harika olur. 7nm ryzenler ile çok daha yukarılara çıkılması olası.

• vamp kullanıcısına yanıt
    Ben işletme mezunuyum, piyasa segmentasyonu gibi konulara yabancı olmadığım için bu beklediğim bir şeydi. Aksi beni şaşırtırdı. 2900X işlemcisi zaten 2800X dediğiniz işlemcinin yerini alabilmeli. Bir şirket 4 farklı modelle aynı nitelikteki ürünü satmamalı.

Bu arada Ryzen'lerin güçlü olmasına karşın "Sanki herkes render alıyor" diyen Intel çalışanlarına bir tekme de ben vurayım; "Sanki herkes 200 hz monitör+1080Ti ile sistem topluyor da, Ryzen 220 Fps verdiğinde 260 FPS veren 8700K'ye ihtiyaç duyuyor :)

4,5 Ghz gibi hızlara OC oluyorsa zaten 8700K alacak adam durup düşünür 2600X+Soğutucu alıp geçer 1 Benjamin Franklini(100 USD) de cebinde kalır. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Ben işletme mezunuyum, piyasa segmentasyonu gibi konulara yabancı olmadığım için bu beklediğim bir şeydi. Aksi beni şaşırtırdı. 2900X işlemcisi zaten 2800X dediğiniz işlemcinin yerini alabilmeli. Bir şirket 4 farklı modelle aynı nitelikteki ürünü satmamalı.

Bu arada Ryzen'lerin güçlü olmasına karşın "Sanki herkes render alıyor" diyen Intel çalışanlarına bir tekme de ben vurayım; "Sanki herkes 200 hz monitör+1080Ti ile sistem topluyor da, Ryzen 220 Fps verdiğinde 260 FPS veren 8700K'ye ihtiyaç duyuyor :)

4,5 Ghz gibi hızlara OC oluyorsa zaten 8700K alacak adam durup düşünür 2600X+Soğutucu alıp geçer 1 Benjamin Franklini(100 USD) de cebinde kalır. :)

Oc için 2700x üstündeki soğutucu iş görmez mi?

• Fiyatlar güzel. Soğutuculu 2600x cazip duruyor. 1. Nesil zen İntel'i zorladı 8 serisi çıktı, 8 serisi de Amd'yi zorlamış gibi görünüyor.
    O 2700x aslında 2800x. 2 serisinin vereceği max performansı zaten vermiş, ama 1800x daha pahalı lansmanla gelmişti Amd aynı fiyatlamayı yapamamış. 2600x'in içinde soğutucu da var, 1600x soğutucu maliyetinden dolayı arada kalıyordu bu mesele de ortadan kalktı.

8700k fiyatına 2700x de iyi bir seçenek. Anakartıma 2020 de yeni işlemcimi takarım tezi, 2700x ve x470 ile şu an biraz daha güçlü bir seçenek haline geldi. Şartlar x370 1700/1700x/1800x e göre şu an daha iyi. X470 ve 2700x alan kullanıcı için 2020 de işlemci upgrade etmenin maliyeti azalacak.

Son kullanıcı yıllar sonra işlemci tarafında rekabet sayesinde 3 kuruş birşeyler kazandı ama ram ve vga fiyatlarından dolayı hayaller Paris, gerçekler acı vesselam...

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Fiyatlar güzel. Soğutuculu 2600x cazip duruyor. 1. Nesil zen İntel'i zorladı 8 serisi çıktı, 8 serisi de Amd'yi zorlamış gibi görünüyor.
    O 2700x aslında 2800x. 2 serisinin vereceği max performansı zaten vermiş, ama 1800x daha pahalı lansmanla gelmişti Amd aynı fiyatlamayı yapamamış. 2600x'in içinde soğutucu da var, 1600x soğutucu maliyetinden dolayı arada kalıyordu bu mesele de ortadan kalktı.

8700k fiyatına 2700x de iyi bir seçenek. Anakartıma 2020 de yeni işlemcimi takarım tezi, 2700x ve x470 ile şu an biraz daha güçlü bir seçenek haline geldi. Şartlar x370 1700/1700x/1800x e göre şu an daha iyi. X470 ve 2700x alan kullanıcı için 2020 de işlemci upgrade etmenin maliyeti azalacak.

Son kullanıcı yıllar sonra işlemci tarafında rekabet sayesinde 3 kuruş birşeyler kazandı ama ram ve vga fiyatlarından dolayı hayaller Paris, gerçekler acı vesselam...

Bende 2600 ile X modeli arasinda kaldim.Sahsen amd ye gecis ram fiyatlarindan dolayi baya zorlayici olacak.

En kotu senaryo da 8 gb 2133 mhz ram ile bir sure idare ederim .

• 12gorkem12 kullanıcısına yanıt
    4,3 Ghz gibi bir değer olur diye düşünüyorum hocam.

• Oyunlarda %7 geride olsun ama cpu genel performansinda %30 ilerde olsun bu benim için ryzen alma sebebidir.Ayrica bahsedilen fark 1080p de olusuyor ki birkaç yil sonra günümüz 720p si nasıl bir anlam ifade ediyor ise 1080p o anlamda olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 7 Mart 2018; 15:15:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.