Şimdi Ara

AMD RYZEN 5 1400 MÜ İ5 7400 MI ? İÇERİ LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar parça parça toplamak istiyorum ama öncelikle kafama takılan bir işlemci önerisini sormak istedim.
    Almak istediğim işlemciler arasında AMD RYZEN 5 1400 ve İNTEL İ5 7400 işlemcisi var sizce hangisini almalıyım ve neden?
    Öncelikle parasal konuda ikisi arasında pek bir fark yok ama forumlarda ve benzeri sitelerden incelediğim kadarıyla AMD RYZEN 5 serisini çok ama çok övüyorlar.Ben bir gamer olarak sizce hangisini neden seçmem gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
    Destek verip yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
    İyi forumlar...

• bence parasal olarak ikisi arasında fark var. nerede mi fark var anakart konusunda fark var. en ucuz am4 anakartlar 400tl den başlıyor. ama intel de h110m anakartlar 220tl ye satılıyor. arada 200tl anakark farkı oluyor. bir de ryzen yüksek frekanslı RAM seviyor bir de yüksek frekanslı RAM için ayrıca fazladan para vereceksin. olarak aradaki fiyat farkı sana 250-300tl.
  • O kadar para yatırmış biri olarak 250 tl performansa etki edecekse sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ben sadece performans açısında iki işlemci için hangisini önerirsiniz dedim.
  • Hocam 1500x+Asus B350M-A anakart almanızı tavsiye ederim. İşlemci+Anakart kargo dahil 1250 TL'den daha ucuza geliyor. Stok soğutucuyla 3,9 Ghz'i rahat görürsünüz. Ayrıca 8 mb fazladan önbellek var 1500x'de. RAM olarak da takın 3000 mhz bir ram keyfinize bakın. En ucuz RAM'larla 3000 Mhz ramlar arasında 100 TL ya var ya yok(16 GB için). 3000 yeter de artar size. Gönül ister ki 4000 olsun ama fiyatlar artıyor. 3000 ile 3200 arasında ciddi bir fark görmezsiniz.
  • Ryzen al geç

Mümkünse 100 lira daha koy 1500x al, 1400 ilerde üzebilir

Anakart da B350 Mortar öneririm ancak bütçe sıkışık ise Prime-A da alabilirsiniz. 365 TL fiyatı var şuan
  • Tabikide R5 1400 cunku 4 cekirdekli 8 izlekli 16 MB onbellek 65 TDP'ye sahip Hyper-Threading teknolojisi aktif olarak calisiyor fiyatida cok iyi i5 4 cekirdekli 4 izlekli 6 MB onbellege sahip Hyper-Threading teknolojisi bile yok iyi guzel islemcide fiyatina gore cok kazik islemci

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelemelerine güvendiğim bir kanaldır.

• arkadaşlar yorumlarınız için gerçekten çok teşekkürler biraz içimde kararsızlık vardı giderdiniz.Düşündüğüm o eğer zaten dolar bu kadar pahalı olmasa 1700 bile almayı düşünüyordum bakalım yorumlarınızda tavsiyelerinizi inceleyip tekrardan düşüneceğim.Çok teşekkür ederim her yorumunuz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sermer

arkadaşlar yorumlarınız için gerçekten çok teşekkürler biraz içimde kararsızlık vardı giderdiniz.Düşündüğüm o eğer zaten dolar bu kadar pahalı olmasa 1700 bile almayı düşünüyordum bakalım yorumlarınızda tavsiyelerinizi inceleyip tekrardan düşüneceğim.Çok teşekkür ederim her yorumunuz için.

R5 1600'üde düşün derim novabilgisayar'da 900 küsür TL idi fiyatı dün referandum sonrası belki dolar artabilir alıp kenara atabilirsin.

Bu arada ikinci parti fiyatı daha uygun Am4 anakartlar gelecek deniyordu bilmiyorum noldu konu sahibi arkadaşa sor istersen.

https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-1600-kullanici-incelemesi-oc-3200mhz-ram-testler-basladi--124407059

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 14 Nisan 2017; 5:4:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    h110 anakartı amdnin halefi olarak göstermek pek doğru değil zannımca. hiçbir özelliği bulunmayan 1151 anakartı sırf işlemci çakıştırmak için almak gereksiz. b350 gibi bir anakartın halefi modeline göre üst sınıf b250 ile z270 arasındadır sahip olduğu özellikler doğrultusunda. x370 in halefleri ise üst sınıf z270ler ve x99 chipsetlerdir. bu doğrutuda amdnin daha uygun olduğunu bile söyleyebiliriz. gelelim ramlere. 2133mhz 16gb ram 500tl iken 600tlye corsair lpx 16gb 3200ram bulmak mümkün. hatta oc ile 3200mhz+ değerler elde etmek de mümkün ve buna değer. şimdi hyper212evo gibi basit bir soğutucuyla 4ghz ve 3200mhz ramle çalışan bir amd sistem intel i5 7400dan genel olarak daha iyi performans sergileyecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığınız yorumlara karşılık 1400 de olan kararımı değiştirdim 1500x veya 1600 + bm350 am4 anakarta geçmeye karar verdim bide rtx 480 gibi bi ekran kartı almayı düşünüyorum ekstra bir düşüncesi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.Yorum atan herkesin eline sağlık.Teşekkür ederim.
  • sermer kullanıcısına yanıt
    Ryzen 1400 biraz dağ fare doğurdu türünden bir işlemci olmuş. 1600 daha mantıklı... Bir de yanına rx 480 aldın mı tadından yenmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.