Şimdi Ara

AMD RYZEN AM4 SOĞUTUCU TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun bi aradan sonra Phenom ii x4 955BE 4,2 GHz lık sistemimden AMD AM4 Ryzen 5 2600 a geçiş yaptım. Kasa, monitör, PSU, klavye ve mouse da herhangi bi değişiklik yapmadan güzel bir sistem topladım. Anakartım MSI B450 Gaming PRO CARBON AC, Kasam Cooler Master HAF 912 Advanced(Ön ve üst tarafında 200 mm lik fan, arka tarafta 120 mm lik fan ve yan tarafta da 140mm lik fan bulunmakta)

Eski sistemimde overclock yapıp sıcaklığa ve sessizliğe önem verdiğim için işlemci soğutucu olarak Thermalright Silver Arrow kullanmıştım.(Biraz daha para verip Noctua alsaydım dedirtmedi ama Noctua ve Su soğutucularının performansını gerçekten merak ediyorum.)

Kasama uygun ve hava akış yönünü etkilemeyecek bir soğutucu önerebilirmisiniz. Takması kolay ve zahmetli olmayan soğutucular olursa sevinirim. Bütçe maksimum 900TL olarak belirlemiştim. Lütfen montaj, kasa ve anakart uyumunu göz önünde bulundurun.

Kasa ve soğutucu(Soğutucuyu yeni versiyonuyla karıştırmayın. Yeni versiyonunda 6 lı ısı borusu kullanılıyor. Benim kullandığımda ise 4 ısı borusu var yani eski model) resimler temsilidir. Şuan kasada eski sistemim var isterseniz fotoğraf yollayabilirim. Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler herkese iyi forumlar..

• 2. elden hyper 212 tavsiye ederim + am4 soket için kit fiyatı çok uygun zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Soğutucuyu yeni versiyonuyla karıştırmayın. Yeni versiyonunda 6 lı ısı borusu kullanılıyor. Benim kullandığımda ise 4 ısı borusu var yani eski model''

Senin soğutucuda 4 heatpipe var ama onlar 8mm, o 6 heatpipelı soğutucular 6mm kullanıyor.

Elinde silver arrow gibi bir soğutucu varken gidip 900 TL'e soğutucu alınmaz, am4 kiti temin edilir o şekilde kullanılır.

Hadi onuda geçtim 900 TL'e alacağın soğutucu kullandığın ürüne göre pek fark yaratmaz boşu boşuna para harcamış olursun.

Elinde ki ürün NH-U14S gücünde gidip evo 212'e filan para verilmez, baya bir downgrade yapmış olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Ekim 2018; 22:50:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

''Soğutucuyu yeni versiyonuyla karıştırmayın. Yeni versiyonunda 6 lı ısı borusu kullanılıyor. Benim kullandığımda ise 4 ısı borusu var yani eski model''

Senin soğutucuda 4 heatpipe var ama onlar 8mm, o 6 heatpipelı soğutucular 6mm kullanıyor.

Elinde silver arrow gibi bir soğutucu varken gidip 900 TL'e soğutucu alınmaz, am4 kiti temin edilir o şekilde kullanılır.

Zaten silver arrow kadar performans verebilen AIO'lar en az 240mm oluyor, senin kasada da 240'lık rad takacak bir yer yok.

Hadi onuda geçtim 900 TL'e alacağın soğutucu kullandığın ürüne göre pek fark yaratmaz boşu boşuna para harcamış olursun.

Elinde ki ürün NH-U14S gücünde gidip evo 212'e filan para verilmez, baya bir downgrade yapmış olursun.

Thermalright Silver Arrow'un performansını bilmeden yorum yaptım ama bu kadar iğneleyici olma be hafız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam benim önceki soğutucu silver arrow sb-e olan modeli idi, yani sizinkinin daha yeni olanı. Şu an noctua nh-d15s var. İkisinide 2x akasa viper 14 lük fanlar ile kullandım (kullanıyorum). Noctua 200 - 250 gr kadar daha ağır bir blok kullanıyor. O yüzden yüksek voltaj ve oc de farkı biraz daha hissediliyor. Yoksa standart kullanımda denk sayılırlar.

Ben hem fantazi olsun diye hem de thermalright ın am4 kiti temininde sıkıntı yaşadığım için noctuaya geçtim. Ülkemizde distribitörü olmadığı için Almanya üzerinden temin edeyim dedim. Firma olumlu cevapta verdi, ama kargo ücretini peşin istedi. Sanırım 10 euro gibi birşeydi, ama o 10 euroyu yollamanın maliyeti o zaman 20 euromu neydi tam hatırlamıyorum. Bende ikinci elden satıp yine ikinci elden noctua aldım. Noctua kitinide inventusdan ücret karşılığı temin ettim.

İşin Türkçesi, eğer am4 kiti temin edebiliyorsanız soğutucunuzu kullanmaya devam edin. Yok olmuyorsa ikinci elden (sıfırları baya tuzlu) noctua çift ya da tek kulleli bir soğutucu alın geçin.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Soğutucum kötü değil ama ne yazık ki AM4 desteklemiyor. AM4 kit nerede bulabilirim. Thermalright a mail atmam konusunda bana yardımcı olabilecek birileri var mı ??

Ayrıca farklı soğutucu önerilerinizi de bekliyorum.
  • Deep col gammaxx 400 öneririm en büyük avantajı ram slotunu kapatmiyor soğutma olarak 212 den daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK AMD RYZEN 1600X
    2 yıl önce açıldı
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ukyo_ kullanıcısına yanıt
    O kasayla alternatif işi sıkıntılı çünkü üste 240'lık aıo taksan anakart mesafesinden dolayı takamayabilirsin. NH-D15S AM4 önersek o da sığmayabilir. NH-U12S AM4 sığar ama bu seferde sıcaklık farkı olmaz boşa para vermiş olursun.

O oldschool kasaya uygun olacak diye uyduruk bir soğutucuya para vereceğine(bu silver arrow performansı bile vermeyecek) 900 TL bütçe varsa ilk kasayı değiştir sonra soğutucu işini halledersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Ekim 2018; 22:54:32 >
    Mevcut soğutucuyla devam etmek en mantıklısı. Montaj kiti için Thermalright'a şöyle bir mail atabilirsin;

Dear Authorized Personnel,

I was using your Silver Arrow cooler on my older system and now I had upgraded to the AM4 platform. I sincerely request you to direct me into a place where I can get an AM4 mounting kit for my Thermalright Silver Arrow cooler

Best

İsmin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 13 Ekim 2018; 0:39:26 >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler tamamdır bu doğrultuda ilerleyeceğim mail i attım. Ufak bişey gözüme çarptı imzanda bulunan thermal macunu 1 ay önce bende noctua nın macunu yerine yeniledim. Sıcaklık değerlerinde 3-5 derece artış gözlemledim. Arctic MX-4 ile başlamıştım sonra noctua ya geçtim ardından cooler master ama göründüğü kadar iyi olmadığını farkettm. Pazartesi veya Salı günü tekrar geri dönüş yapılmasını bekliyorum 10-20 Euro luk kargo ücretini karşılayabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca yukarda arkadaşın bahsettiği soğutucuyu da almayı düşünüyorum fiyatı uygun kit gelince karşılaştırma yaparım macun denemelerinde kullanırım belki video bile atarım sonra en kötü eski sistemimde kullanırım. Herkese iyi forumlar..
    Doğru uygulayabildiğinize emin misiniz? Kryonaut'a yakın bir performans alıyorum ben. Arada 1 derece var yok...
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Deep cool cidden başarılı ama adı sani hiç anılmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Montajıda basit ama bazen daha iyi olan bilinmez işde buda o markalardan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hata etmişsiniz. Noctua sitesinde forumu doldursaydınız ülkesinden size AM4 kitini ücretsiz yolluyor. Bana gönderdiler. Gereksiz yere 50 TL verilmez.
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Yok hocam iletişime geçtim, illa fatura istediler. İkinci el olduğunu söyleyince, yerel satıcıdan ücretini vererek alabilirsiniz diye cevap döndüler. Yoksa ben de para verme meraklısı değilim. Bundan önceki thermalright soğutucum içinde istemiştim, onlar ücretsiz göndermeyi kabul ettiler ama bu seferde kargo ücreti fazla çıktı. Kargoyu gönderin ben burada öderim dedim, yok illa euro olarak Almanya hesabına gönderin dediler. Onunda astarı yüzünden pahalıya geliyordu.
  • Evet bende 2010 yılında aldığım için İnventus ödeme sayfasını zar zor bulup göndermiştim

Ama Noctua firması bu davranışıyla aşırı hoşuma gitti. 8 yıllık hava Soğutucu için ücretsiz kargo ile gönderdi.

Aynı zamanlar Silverstone Sıvı Soğutucu da vardı, mail atmıştım onlar göndermiyordu öyle bir şeyi mesela. Ben de satmıştım. Silverstone almam daha da.

Gene alacak olursam Sıfır Noctua alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 30 Ocak 2019; 22:13:34 >
  • Arkadaşlar tekrardan merhabalar, AM4 kit için Thermalright firması ile görüştüm. Fakat paypal hesabım yok. Ödemeyi başka türlü nasıl yaabilirim önerisi olan var mı !? 21$ gibi bi ücret talep etmişler..
    Yakın zamanda Amazon.com üzerinden kredi kartı ile TRUE 120 için am4 kit aldım. Yaklaşık o fiyata geldi posta ve vergisiyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enizam E kullanıcısına yanıt
    Evet bende aldım ama maalesef Corsair Dominator ram lerimin yüksekliğinden dolayı Thermalright Silver Arrow soğutucumu eski sistemimde kullanmaya devam edicem. Ayrıca Cooler Master HAF 912+ Advanced kasamında yeni model Ryzen 3000 serisi anakartıma uymadığını farkettm. Anlayacağınız yeni sisteme geçmek bana epey pahalıya mal oldu. Şimdilik Phanteks eclipse p350x kasayla beraber işlemci stock soğutucu kullanıyorum önde 2 x Noctua NF-A12x25 PWM üstte 2 x Therlamright TY-140 arkada Noctua NF-A12x15 FLX kullanıyorum. Herşey default ayarında hayat akıp gidiyor..
  • OC bağımlısı değilsen al Noctua geç. Normal bi ev kullanıcısı için sıvı soğutmadan aşağı kalır yanı yok. Firma zaten ürünlerine 5 yıl garanti veriyor. Fanları gayet sessiz. Ben paraya kıyıp da aldığımda bu zamana kadar almayıp eşeklik ettiğimi anladım.

Evet biraz pahalı; ama değiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 23 Ağustos 2019; 20:2:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.