Şimdi Ara

AMD Zen 6 işlemciler için tarih verildi: AM5 uyumlu olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Zen 6 işlemciler için tarih verildi: AM5 uyumlu olacak
    AMD, geçtiğimiz ay Zen 6 ve Zen6c mimarileri için planlarını açıklamış ve bu duyuru da birçok söylentiyi beraberinde gitirmişti. Bu bağlamda heyecanlı bekleyiş sürerken "Medusa" kod adlı Zen 6 masaüstü İşlemciler için bazı yeni bilgiler ortaya çıktı. Yeni mimarinin 2026 sonu/2027 başında piyasaya sürülmeyi hedefliyor ve AM5 uyumluluğunu koruyacak.

CES 2027’de tanıtılacak

Bildiğiniz gibi, Zen 5 ailesindeki tüm işlemcileri henüz görmedik ancak Zen 6 tabanlı işlemcilerin bir süredir beklenenden daha erken çıkış yapacağı gündemde. Şimdilik, bu mimariye dayanan ürünlerin üretim süreçleri veya çıkış tarihini paylaşılmış değil. Ancak güveninir kaynaklardan sızıntılar duymaya devam ediyoruz. 

Güvenilir sızıntı kaynağı @Kepler_L2’ye göre, AMD’nin Zen 6 mimarisi, 2026’nın son çeyreğinde veya CES 2027’de tanıtılacak. Ayrıca hem masaüstü hem de sunucu CPU'ların 32 çekirdeğe kadar tek bir CCD’de (çekirdek kompleksi) sunulacağı belirtiliyor. İlginç olan ise Zen 6'nın da AM5 soketi ile uyumlu olması, yani AMD’nin bu soketi üç nesil boyunca desteklemesi bekleniyor.

AMD Zen 6 işlemciler için tarih verildi: AM5 uyumlu olacak
    Bu, özellikle AM5 platformuna yatırım yapan kullanıcılar için önemli bir avantaj; zira Intel'in LGA 1851 platformunun kaç nesil destek sağlayacağı konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. AMD’nin Zen 6 sonrası AM5 soketini kullanmaya devam edip etmeyeceği ise belirsiz. Ancak DDR6 belleklerin en erken 2027’den önce piyasaya sürülmeyeceği düşünüldüğünde, mevcut bellek uyumluluğu konusunda herhangi bir zorluk yaşanmayacak.

Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 9 9950X3D’den ilk performans testi geldi: Oldukça etkileyici

Ayrıca Zen 6, tek bir CCD’de daha fazla çekirdek barındıracak ilk AMD mimarisi olacak. Zen 5’te maksimum 8 çekirdek barındıran CCD yapısı, Zen 6’da 8, 16 ve 32 çekirdek seçeneklerine çıkacak. Özellikle sunucu işlemcilerinde bu çekirdek artışı, performansı ciddi şekilde yükseltecek. Zen 6 işlemcilerin performans ve verimlilik iyileştirmeleri için daha gelişmiş üretim teknolojilerinden faydalanacağı da söylentiler arasında. Dolayısıyla önümüzdeki iki yıl boyunca, Zen 5 tabanlı yeni X3D modelleriyle birlikte AM5 platformuna yönelik gelişmelerin devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-zen-6-ryzen-medusa-desktop-cpus-am5-compatible-late-2026-early-2027-launch/

• Adamsın AMD

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 512>1024 core server cpu is coming...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DDR5 DEFAULT 6400 olmadı ne ddr6sı

• Bu adamlar bu işi yapıyor 8700g aldığımda destek gelecek yıl biter en fazla 9000 serisi gelir demişlerdi. Şimdi görünüyor ki 10 bin serisi de gelecek bir de 3 nm olursa tadından yenmez.

• Masaüstüne 32 çekirdek gelirse laptop tarafına aynısı gelir mi?

Bu adamlar bu kadar tecrübeli iken neden arm'dan lisans alıp mobil cpu işine girmiyor?

• AMD zaten her soketi en az 5 yıl destekleyeceğini söylemişti. 2022 Eylülünde çıkan AM5'in 2027 sonuna kadar desteklenmesi şaşılacak bir olay değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tek ccd de 32 yi geçtim 12 ve 16 ya çıksa bile okey benim için. Büyük iş yapmış olur. 16c lu x3d alınır ve am6 son zen serileri beklenir AMD Zen 6 işlemciler için tarih verildi: AM5 uyumlu olacak 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 9 Kasım 2024; 20:51:9 >
  • AM4 5600 Kullanıyorum aslında AM5 geçmeye gerek varmı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xantiave -- 9 Kasım 2024; 23:09:00 >
  • 10 çekirdek'ten başlasın bari.

• Xantiave X kullanıcısına yanıt
    bilgisayarla ne iş yaptığınızı yazmazsanız kimse bu sorulara cevap veremez. internette gezip ofis programları için gerek yok. zamanla yarıştığınız render işleri için olabilir.

• 2019 da ryzen 5 3600 almıştım aynı sistem ile devam ediyorum arada online oyun oynuyorum sanırım zen 6 ya gecerim 2027 de gelirse elimdeki sistem 8 yıllık olcak

• iyi, 2 sene kafamız rahat olur.

• Xantiave X kullanıcısına yanıt

Bende aynı işlemciyi kullaniyorum. Oyun oynarken + 4K/30Fps 50Mbps bitrate video kaydı alıyorum.

R5 5600 gercekten çok yüksek performans sunuyor. Özellikle de fiyatı göz önünde olduğunda mükemmel bence.

65Watt TDP olması, Stok soğutucu ile rahatça çalışması R5 5600'u halen alınabilir/kullanılabilir kılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.