Şimdi Ara

Amerika'li Universite Ogrencilerinin Yapamadigi Matematik Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu donem ise baslamadan once bir state universitesinde, algoritma dersine asistan olarak giriyorum. Sinifta cok basit bir sordum ancak malesef kimse soruyu yanitlayamadi. Icimden Turkiye'deki lise ogrencileri bile cozerdi bunu diye gecirdim.

Soru cok basit, 100n^2 hangi en kucuk n degerinde 2^n'den daha kucuktur? (Not n 0'dan farkli pozitif tam sayi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 4 Temmuz 2012; 4:26:29 >

• vay hacı dayı nokia ile görüşmeler bitti şimdi öğretim görevliliğine mi geçtiniz.. başarılar dilerim
  • Cidden basit soruymus yalniz
  • küçüktür denklemi yazıp , bi tanesini denklemin öbür tarafına atıp türevini alın ve bu olay burda bitsin
  • 0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3
  • 0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok basitmiş cevap ne?
  • Sonra bizim eğitim sisteminin hatası nerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tracy-Mcgrady

küçüktür denklemi yazıp , bi tanesini denklemin öbür tarafına atıp türevini alın ve bu olay burda bitsin

Gerek yok soldaki ifadeyi 10n^2 yazarsınız n in negatif ve pozitif değerlerinde pozitif ve 2^n den büyük gelir.
    edit:soru değişmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fan of Canada -- 4 Temmuz 2012; 4:24:43 >
  • state şehir üniversitesi ise normal diploma almak için alıyor onlar adam gibi geçerliliği bile yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 4 Temmuz 2012; 4:19:56 >
  • Adam bildiğin popilaritesini artırmak için konu açmış.Tamam kardeşim amerikadasın orada meşhursun zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Counte_of_MonteKristo

quote:

küçüktür denklemi yazıp , bi tanesini denklemin öbür tarafına atıp türevini alın ve bu olay burda bitsin

Gerek yok soldaki ifadeyi 10n^2 yazarsınız n in negatif ve pozitif değerlerinde pozitif ve 2^n den büyük gelir.

Ancak bizim ilgilendigimiz n'in hangi en kucuk degerinde 2 uzeri n'den kucuk gelecegi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: Counte_of_MonteKristo

quote:

Ancak bizim ilgilendigimiz n'in hangi en kucuk degerinde 2 uzeri n'den kucuk gelecegi.

Hocam soruda n in en küçük hangi değeri için yüz çarpı nkare 2 ûzeri n den küçüktür demiyor mu

• 15 mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizsazansezgin

15 mi

Peki nasil ulastin buna tek tek denemeden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow_Shooter -- 4 Temmuz 2012; 4:41:27 >
  • 8 mi?
  • 15 mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

15 mi?

verildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burakc.

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

15 mi?

verildi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.