Şimdi Ara

AMERİKAYA YERLEŞTİM..SÜREKLİ GÜNCENLLENİCEK..RESİMLER EKLENDİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
44
Favori
7.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haklısın dostum okulun 2 kampüsü var biri fort collins diğeri pueblo ben pueblo kampüsündeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de gidecem az kaldi gidemezsem kafama sikarim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • crywolf34 kullanıcısına yanıt
    Dostum cünkü abim ilk geldiğinde buraya gelmişti burda iş buldu ve kaldı bende o yüzden buraya geldim

• asiruhh1903 kullanıcısına yanıt
    Okullara başvurman gerekiyo her okulun farklı istekleri var fakat not ortalama yüksek olmalı ve toefl istiyorlar

• VinniePazZ kullanıcısına yanıt
    Vize işi gerçekten cok değişik yani hiç bir şekilde belli bir standartları yok ama öğrenci vize görüşmeleri uzun sürüyor not ortalamana cok dikkat ediyolar daha sonrasında maddi durumun üzerinde cok duruyolar ben baya kalın bi dosyayla gittim ev araba tapusu bankadan mektuplar babanın ve annenin maaş bordları gibi ve hepsini tek tek inceliyorlar ama önemli olan nokta onları geri dönüceğine ikna etmem lazım istersen dahada detaylı bilgi verebilirim.
    Vize türü F1 visa olarak geçiyor.
    Açıkcası o dediğin üniversitelerin koşullarını bilmiyorum ama hepsinin internet sitesinde gerekli bilgiler var ordan bakabilirsin.
    Dediğim gibi toefl vermen gerekiyor benim advanced dı ama yinede her okul para için genelde yarım dönem kendi okulunun dil okuluna gönderiyo genel olarak böyle kabul edilip geldikten sonra oluyo tabi bu.

• BRO EAGLE B kullanıcısına yanıt
    Krediyi amerikadan çekmeyimi soruyosunuz?

• Teşekkür ederim dostum sende aynı şekilde coloradoya gelirsen beklerim

• Eamun E kullanıcısına yanıt
    Hocam önce şöyle söyliyim burda herkes iyi veya kötü çalılıyor yani yaşlısı genci burda çalışmayan insan bulmak çok zor hafta içleri zaten aksamdan sonra kimse olmuyor pek dışarlarda haftasonu geziyor insanlar.mesleği olan insanlar iyi paralar kazanıyor normal kazananda var yani işinize bağlı.Fakat burda vergi çok önemli her şekilde verginizi veriyorsunuz.ama burda türkiyede lüks sayılan şeyleri yapmak ve almak daha kolay öyle diyebilirim.genelde çoğu şey kontrat morgage üzerine kurulu yani nakit para verme olayı burda çok yok insanlar hep taksitle alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atlihans

quote:

Orijinalden alıntı: djoguzhan55

hocam bi speedtest alırız iç geçirelim :) LTEde ve ev internetinde.

Mesajları sonuna kadar okudum. Sırf bu soruyu sormak için aşağıya kadar indim

Eve gidince atiyim dostum

• eyvallah sagol
  • cezaalp kullanıcısına yanıt
    Evet notlarınız önemli transcribinize bakıyorlar

• hsnckk H kullanıcısına yanıt
    Dostum benim bulunduğum bölgede ev kiraları 500$-2000$ dolar arası değişiyor tabi bu istediğiniz eve ölçülerine yerine türüne bağlı.örneğin bahçeli olması , 2-3-4 oda olması gibi.normalde bizim oturduğumuz ev çok merkezi ve ve bahçesi geniş ortalama kirası 800-900$ arası ama tanıdığımız olduğu için 650$ dolara tuttuk.
    İş imkanı olarakta en basit iş olarak bi fastfood veya restoranda ortalama saati 10$ çalışabilirsiniz.fakat üniversite mezunu olarak bi şirkete girerseniz 50$ a kadar çıkıyor saati.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Evet gerçekten güzel fakat burdaki yerel pizzacılar daha çok hoşuma gidiyor çünkü pizzanızı kendiniz yaratıyosunuz hamurundan malzemesine kadar onlar daha çok hoşuma gidiyor.

• Heyea kullanıcısına yanıt
    Dostum çünkü fotografları dün çektim ve insanların yüzüne tutup çekmek kabalık olcağı için bunu tercih ettim kalabalık gestival tarzı yerlere gittiğimde yeni fotolar ekliycem

• Sen onu bunu bırak ta Türkiye'den uçak bileti dahil kuruş dahil harcadığın her şeyin masrafı oraya gidip evine girene kadar ne kadar tuttu ? Dil okulu da dahil. PM den de atabilirsin.
  • Nz9 kullanıcısına yanıt
    900$ dolar uçak bileti
    3900$ dil okulu
    150$ vize başvurusu
    200$ sevis kağıdı ve başvurusu
    1000$ kişisel harcamam 2 ayda
    200$ kitap parası

Yani totalde 6350$

• quote:

Orijinalden alıntı: Imralis

quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

quote:

Orijinalden alıntı: Imralis

Abim buraya 9 sene önce yüksek lisans yapmaya gelmişti okulu ordan biliyorum.Abimle birlikte yaşıyoruz burda zaten bende türkiyede okulu dondurup geldim buraya.

Kardeş ha diyince okul dondurulup amerikaya gidilmiyor

Gidiş sürecinden bahset okulun ücretinden bahset ki genç kardeşler aydınlansın

Tabiki dostum haklısın o zaman öncelikle şöyle başliyim.
    Öncelikle abim buranın vatandaşı fakat bunun bana bi yararı olmadı hatta buraya geliş sürecinde ve vize alımı süresince zorluklar yaşadım.Okula nasıl kayıt oldun derseniz okulun gönderdiği kağıtları doldurdum kendi okulumdan transcript aldım ve başvurdum kabul edildim.Tabi bu süreç normal birisininkine göre daha hızlı oldu çünkü abim burda olduğu için bizzat ilgilendi ve evraklar çok çabuk ulaştı elime.Size şöyle söyliyim bütün bu başvuru bize alımı herşey 1 ay içinde oldu ve kendimi amerikada buldum.Fakat su an normal bölüm değil dil okuluna gidiyorum cünkü toefl sınavını vermem gerekiyor fakat burdaki toefl türkiyedeki gibi değil daha doğrusu şöyleki 2 tane toefl var bir tanesi bizim ülkemizdekiyle aynı olan ikinci olansa her okulun kendi yaptığı ve uluslararası öğrencilerin bölüm okuması için geçmesi gereken sınav.Aralık ayında bende bu sınava giricem fakat zorlanıcagımı düşünmüyorum yeterli bir ingilizce seviyem var.

Ücret konusuna gelirsek burda ücret olarak dil okuluna bir dönemlik 3900$ para ödedim.Daha sonrasında bölüme geçtikten sonra aldığın derslerin kredisi başına 900-1200$ arası değişen fiyatları var.Fakat amerikan vatandaşı ve green card sahiplerine bu fiyatlar cok daha uyguna geliyor.

Bu mesaji gorunce ilk sorum bu oldu, maddi durumunuz iyi mi?

Kredi basina ise, A dersi atiyorum 3 kredi, 2700 USD gibi bir rakam mi oduyorsunuz?

Calisarak bu maddi zorlugu destekleyecek misin? (maddi durumun iyi ise ayri tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinjin -- 13 Ekim 2016; 20:34:52 >

• jinjin kullanıcısına yanıt
    Evet dostum o fiyata geliyor yani ama green cardlı veya vatandaş olursan fiyat kredi başına 300$ lara düşüyor bende green card alma hakkına sahibim o yüzden o kadar yüksek olmıycak.
    Abim burda çalıştığı için durumumuz fena değil zatende bende çalışmaya başlıycam

• Imralis kullanıcısına yanıt
    Sadece basarili olup kabul edilecegin bir universite bulmak yetmiyor, sonrasini da iyi planlamak sart.

Basarilar dilerim dostum :)

• jinjin kullanıcısına yanıt
    Dediğinde sonuna kadar haklısın dostum iyi dileklerin için teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.