hız kesme tümseklerinden neredeyse sıfır durarak geçiyorum... yine de aracın arkası helezonu kesik şahin gibi düşüyor... daha doğrusu sıfır amörtisör gibi vuruyor...
ama kaç defa gösterdim.. amörtisörlerin sağlam diyorlar...
helezonlar eskmiş olabilir ama tabi şunlarda olabilir lastikleri değiştirdiysen küçük ebat lastik düşük gösterir
benim aracında arkaları vuruyor sanki amortisör yok gibi .. ama bu durum arkada enaz iki kişi oturunca oluyor. amortisörleri de daha yeni değiştirdim. helezonlardansa hemen değiştireyim onları da..
amortisörlerin görevi yük taşımak deyildir.yay veya makas salınımını AMORTİZE etmektir.yani salınımı durdurabildiği kadar durdurmak.kolay gelsin
araç nedir acaba? çünkü belli modelden öncesinde renaultlar çok yumuşak yaylar kullanıyorlardı?
2005 mitsubishi colt..
helezonları da gösterdim.. dedikleri... bir araç 200bin km den önce helezon eskitmez... eskitemez...
yoksa önceki sahibi helezonları mı değiştirdi acaba... yani konfor artsın diye yumuşak yay... ne bileyim...
helezonların oturduğu takozları bir göstersene, küçük takozlar koymuş olabilirler.