Şimdi Ara

ANADOLU OTOYOLU ANA KONU(Yol durumu ,radar,yeme içme,vs...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
6
Favori
15.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    işim gereği 15 günde bir istanbul ankara yapmaktayım,bazen sabah gidip akşam dönmekteyim,
    bu başlık altında Anadolu otoyolunun güncel yol hava ve radar durumunu paylaşalım istiyorum,
    yolu kullanan arkadaşlar görüş ve deneyimlerini iki satırda olsa paylaşırsa yola çıkacak arkadaşlar için faydalı olur diye düşünüyorum..

3 senedir bu şekilde git gel yapıyorum varın siz toplam sayıyı hesap edin...

1.)Genel yol durumu:

genel olarak otobanın satıh kaplaması iyi durumda ama Ankara-Çamlıdere arasında asfalt eski tip,hani ses yapan kaplamalar varya ondan . ayrıca izmitteki viyadüklerin ve bolu dağı viyadüklerinin kaplamalarıda eskimiş halde,2013 yaz bakım planında buraların iyileştirmesi yapılacakmış,yanlız bu durumda otoyoldaki trafik eski yola veriliyor ve saatlerce trafiğin içinde kalıyorsunuz,
    2012 yazında körfez-gebze arasını ve birçok yeri kısım kısım yeniden asfaltladılar,sıcak bazalt-bitümlü asfalt attılar şu an oralar kaymak gibi,onun dışında bir problem yok.
    Yolun yapısı sürate uygun fakat cankurtaranın iniş virajları ve bir kaç viraj daha ters eğimli olabiliyor çok süratli girmemek gerek.

2.)Tehlikeli meteorolojik şartların olduğu bölgeler:

Tabiki en tehlikeli kısım Bolu dağı...
    özellikle kışın tünel çıkışı çok tehlikelidir tünelden ızla çıkan araçlar kuru yoldan ıslak,buzlu yola çıkınca kontrolü kaybedip kazalara neden olmakta dikkatli olun!!

ayrıca bolu kadar beter olan bir diğer nokta Cankurtaran mevkisidir...

acemi arkadaşların buralara dikkat etmesini şiddetle öneririm.şiddetli buzlanma ve kar yağışı cankurtaran ve boluda çok dikkatli olmayı gerektiriyor,özellikle kara buz ciddi tehlike, cankurtaran ve boluda yolun sağında ve solunda dikkat ederseniz buzlanma tabelaları vardır ,mavi ise yolda buzlanma vardır,tabelalar süs değil hakikaten ekipler tarafından doğru bir şekilde açılıp kapanıyor.

çamlıdere tarafıda gerek yüksekliği gerekse nemli ve virajlı olmasından dolayı yine dikkat gerektiriyor.Aracınız bir anda altınızdan kayabilir

Bolu dağında kışın zaman zaman ayrıca hendek akyazı arasında yaz haricinde 3 mevsim sabah saatlerinde yoğun sis olur bilginize....

Bu arada karayolları ekiplerini gerçekten tebrik etmek lazım gerçekten güzel çalışıyorlar...

3.)Radar durumu:

çok net bir şekilde düzce kavşağında radar var arkadaşlar,yolun radara yatmak için en uygun yeri bu bölüm,alabildiğine düz ve saklanmak için güzel yerler var.

her gidişimde sabah saat 7 den sonra istanbul--->ankara istikametinde düzce kavşağına yaklaşırken yolun ortasındaki çalıların arasına sol tarafa renault sembol yatıyor arkadaşlar,yolun solunda ve çalıların arasında siz uzaktan göremiyorsunuz ama yanından geçerken o sizi görüyor,çevirme yok ,kameraya alıp plakanıza yazıyorlar,
    öğleden sonrada ters istikametteler bilginiz olsun.Bu durum sanırım güneşin doğuş batış durumuyla alakalı

çalıları gördünüzmü radar aklınıza gelsin!!ayrıca karşıdakileride uyaralım lütfen..

ankara--->istanbul istikametinde ise park shopa gelirken adapazarında radar oluyor bilginize...ayrıca izmitten sonra gezici radar var ama zaten yoğunluktan sürat yapamıyorsunuz

ayrıca bolu dağı tünelindede radar var mesai saatleri içinde tünelden geçiyorsanız limitlere uyun,ama gece sıkıntı olmuyor sanırım.

Bolu tünele gelirken ard arda 3 adet kamera görüceksiniz bunlar radar değil tünele tehlikeli madde taşıyan tırları tespit etmek için korkmayın.

ankarada gişelerden çıkışta bağlantı yolu vardır tam akıncı sapağında levhanın arkasına yatıyorlar ,gecede var dikkat edin

YENİ BİLGİ:gezici radar var çamlıdereye gelirken yanından geçtim dikkatli olun

YENİ BİLGİ2: ankara istikameti bolu dağı çıkışı sonrası yaklaşık 10 km sonra orta şeritte megane, istanbul istikameti park shopun tam çıkışı resmi megane radar

otoyola ortalama hız radarı geleceği söyleniyor umarım gelmez...

4.)Tehlikeli noktalar:

En çok kaza gördüğüm noktalar sanılanın aksine en hızlı olunan noktalar değil,hereke-körfez-gebze bölgeleri buralar en çok kaza yaşanan yerler ,bu bölgelerde kamyon-otobüs-tır yoğunluğu feci artmakta ve malum tırcıların öküz gibi araç kullanmalarından dolayı hep buralarda kaza görmekteyim,buralara çok dikkat etmek lazım!

Ayrıca kışın Bolu tünelinden istanbul istikametinde çıktıktan sonra viyadüklerde buzlanma nedeniyle acemi sürücüler çok kaza yapıyorlar,tünel kuru çıkış kaygan dikkatli olun!

5.)Yol üstü lezzet durakları:

Nerede o eski bolu dağı et lokantaları?
    bir kere öncelikle artık o eski tatlar yok, her keseye uygun mola yerleri var,ben giderken sabah kahvatımı açlık durumuma göre Highway deki Madoda veya İsmailin yerine yapıyorum,ayrıca bercestede açık büfe kahvaltı var onuda tavsiye derim kişi başı 20 Tl sınırsız.
    simit çay yaparım diyorsanız Park Shopta simit dünyası var ama sandığınız kadar ucuz değil haberiniz olsun.
    Ankara ya Dönüşte ise et yiyecekseniz sapancadaki 1. bercesteyi tavsiye ederim köftenin kilosu 45 tl etin kilosu 60 tl,sulu yemekleride güzel orada daha acıkmadıysanız Highway de Bolu mengen yemekleri var orayıda tavsiye ederim fiyatları ve yemekleri çok güzel..
    sapanca gölünün kenarındaki SASA da güzel hatta geçen giderken Abdullah Gülde orada mola vermşti.
    Tursan da kamyoncu konağı var,değişiklik veya macera arayanlar oraya uğrayabilir.
    sapancadaki shell in içindeki mcdonalts çok pahalı bir big mac 14 liraydı heralde en son tavsiye etmem,o paraya fıstık gibi yemek yersiniz.
    birde kesinlikle sultanbeyli gişelerdeki mirkelam tesislerinde durmayın iğrenç pis bir yer.

bu arada en çok durduğum yer olan berceste ve ismailin yerinin menülerinin fotoğraflarını ekliyorum,fiyatlar konusunda fikir verir..

6.)Benzinlikler ve tamir olanakları:

Ankaradan giderken yakıtınızı doldurun garanti olsun otobanda benzinlik bulmak biraz zor ankaradan çıkınca boluya gelmeden metro tesisleri içinde shell var sonra abant kavşağında opet var ,sapancada shell var , istanbuldan çıkınca direk pendik orhanlı kavşağındaki opet güzel,sonrasında sapanca shell var,arada birde bp var ama hiç uğramadım,aslında adam gibi istasyon yok,en azından benim güveneceğim yok
    otobanda 2 yer tavsiye ederim 1.si sapanca shell 2.si kurtköy deki mehmetçik opet başkasına acil durum dışında uğramayın...
    eğer ufak bir sıkıntınız varsa parkshop un içinde Man servisi var iyi niyetli insanlar ufak tefek şeylere yardımcı oluyorlar,ayrıca hemen hemen tüm istasyonlarda lastikçi var.

Ayrıca yolda kalırsanız (ki kaldım) yerinizi iyi tespit edin kasko şirketiniz iyi ise 45 dakidaya kadar çekiciniz geliyor ,yok dandikse 2-3 saat beklersiniz,burada çok önemli bir tavsiye mümkünse ARAÇTA BEKLEMEYİN! çok tehlikeli arkadan gelen dalgın bir tır şöförünün kurbanı olabilirsiniz!!

7.)Hgs dolum yerleri:

ankara girişten sonraki ilk benzinlikte,istanbul girişten sonrada sapanca shell de mevcut,yinede ogs kullandığım için fazla detaya hakim değilim.

deneyimleri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim,ben her git gelde durumu yazıcam güncel tutmaya çalışıcam.

ANADOLU OTOYOLU ANA KONU(Yol durumu ,radar,yeme içme,vs...) ANADOLU OTOYOLU ANA KONU(Yol durumu ,radar,yeme içme,vs...)

edit: güncel radar yerleri:10.10.2013

Ankara-->istanbul istikametinde

1. eryaman göksu parkın karşısında yolun en karanlık olduğu yerde beton bariyerlerin arkasına saklanmış gece saat 04:50 de gecenin zifiri karanlığında aracı görmeniz imkansız,hele birde kaputa kadar beton bariyerin arkasında kalmış gördüğüm en manyak radardı,koyu renault clio idi ,bölge tehlikeli bölge olduğundan yavaş gidiyordum ama cezayı yemiş olabilirim.

2.akıncı gişelere gelmeden ,akıncı sapağına ters yönde yatmış renault clio.. saat 05:00..

3.düzce kavşağına gelirken upuzunn düzlük vardır orada sol tarafta çalıların arasına ters gizlenmiş renault clio,dikkat edin sol tarafta,aracı sadece yanından geçerken görüyorsunuz,otobanda çalılar veyaağaç görürseniz bilinki orası radar bölgesidir..saat 07:?? civarları

4. sultanbeyli gişelerden çıkar çıkmaz sağ tarafta trafik denetlemesi olan yerde ters duran renault clio vardı ,ama gişeler o kadar kalabalıkki o kadar hengamede kimi çekiyor anlamadım.. saat 09:00 civarı

İstanbul-->Ankara

1.hendek park shop a gelmeden solda resmi ekip otosu megane... saat 21:30 civarı

2.EN BOMBASI: cankurtaranı inince çamlı dereye gelirken HAREKETLİ GEZİCİ radar var,ben şans eseri o sırada telefonla oynarken yavaşlamıştım yanından geçerken ön camda birsürü ekran görünce yavaşladım 134km/sa ile yanından geçtim sonra emin olmak için sağa geçtim yanıma gelmesini bekledim ve evet gezici radardı neyse sonra bir süre yanyana gittik merakımdan camı açtım ,memur abi yazdınmı diye sordum oda kafa salladı yok dedi ama adi hayırlısı gelince görürüz,en azından 166 tl yiyelimde 343 çok fazla..

3.yine eryaman bu sefer ali babacan önü sağ taraf renault clio...

GECE VE GEZİCİ RADARLARA DİKKAT!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 23 Nisan 2014; 15:29:28 >

• Bende haftasonu döndüm İstanbula.Parkshopta mola verdim.Burada mola verince İsmailin Yeri nide kullanma imkanı doğuyor.İsmailin yeri et yemekleri konusunda bence fazla pahalı.Bu arada kullanılıyormu bilmiyorum ama Go kart pistide var.
  • Selahattin'in Yeri'nde 4-5 yıl önce yemiştim,sonraki İsmail tecrübelerimden çok daha iyiydi,eğer bozmadıysa.
    Çoğunlukla Sakarya'ya kadar olan bölümü kullanıyorum,orta şeritten 80'le gidenler yüzünden her seferinde cinnet geçiriyorum ben.Geri kalanında zaten çok sıkıntı yok.
  • O kadar gidip gelmişsin yola atlayan köpeklerden hiç bahsetmemişsin. 20 Mart'ta köpeğe çarptım Bolu Doğu gişelerine yakın bir mevkiide. 15.000 tl hasar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanique

O kadar gidip gelmişsin yola atlayan köpeklerden hiç bahsetmemişsin. 20 Mart'ta köpeğe çarptım Bolu Doğu gişelerine yakın bir mevkiide. 15.000 tl hasar...

hocam çok geçmiş olsun,çok hızlı değildin umarım...
    sonrasında ne yaptın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 28 Mart 2013; 15:43:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanique

O kadar gidip gelmişsin yola atlayan köpeklerden hiç bahsetmemişsin. 20 Mart'ta köpeğe çarptım Bolu Doğu gişelerine yakın bir mevkiide. 15.000 tl hasar...

hocam çok geçmiş olsun,çok hızlı değildin umarım...
    sonrasında ne yaptın?

Sağ olasın.
    150 veya biraz üstü bir sürat vardı sol şeritteydim , biranda orta refüjden kafasını uzatınca ayağımı gazdan bile çekmeden vurdum sonra sağ sinyal verip emniyet şeridine çektim. Kasko şirketini aradım çekiciyle en yakın servise gittik.

Velhasıl kelam burası Türkiye. Otoyolda böyle bir şey yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanique -- 28 Mart 2013; 16:15:16 >

• köpek bu otoyol stabilize yok ayırt etmiyor. ben 90 la çarptım siz yine ucuz atlatmışsınız o hızda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konu çok yararlı olmuş. pek pazla kullanmasam da işime yarayacak bilgiler mevcut.
  • Köpeklere dikkat.Geçen sene ramazan bayramında öndeki aracın altına giren bi tanesi sekip bizim aracın altına girdi.Arada mesafe olmasa kaputa bile çıkabilirdi.Sağlam hoplattı aracı.
  • Konu güzel olmuş
  • bende şu yaz kış farketmeden TEM'de deli gibi yağan yağmura sinir oluyorum.. bir keresinde en yakın park alanına zor atmıştım kendimi.. hız 60km, silecek son kademede yetişmiyordu.. daha da yavaşlama gibi bir lüksümde yoktu ne olur ne olmaz arkadan biri gelir çarpar diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

bende şu yaz kış farketmeden TEM'de deli gibi yağan yağmura sinir oluyorum.. bir keresinde en yakın park alanına zor atmıştım kendimi.. hız 60km, silecek son kademede yetişmiyordu.. daha da yavaşlama gibi bir lüksümde yoktu ne olur ne olmaz arkadan biri gelir çarpar diye..

hocam hava karanlıkken ve deli gibi yağmur yağarken körfezi geçmek tam bir usta şöförlük işi,çok dikkatli olmayı gerektiriyor,benim gibi bir araba kullanmayı seven bir insan için bile fazlasıyla nefret ettirici...
    hayatımın en zor durumlarını hep karanlık ve yağmurlu körfez geçişlerinde yaşadım...
  • 3 tane radar var. Birincisi ankara gişelerine yaklaşırken. İkincisi bolu tüneli malum. En son düzce sapanca arasında bir mevkide yol üstünde kameralar var, yol düz diye fazla basanlara tuzak kurmuşlar. Mola yeri derseniz ben bolu dağı girişindeki highway avm'yi çok beğendim. Parkshoptan güzel olmuş güzel bir mola yeri. Ayrıca düzcede yağmur yağınca dikkat edin. Ben çok kaza gördüm orada yol buz pisti gibi oluyor ıslanınca.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

bende şu yaz kış farketmeden TEM'de deli gibi yağan yağmura sinir oluyorum.. bir keresinde en yakın park alanına zor atmıştım kendimi.. hız 60km, silecek son kademede yetişmiyordu.. daha da yavaşlama gibi bir lüksümde yoktu ne olur ne olmaz arkadan biri gelir çarpar diye..

hocam hava karanlıkken ve deli gibi yağmur yağarken körfezi geçmek tam bir usta şöförlük işi,çok dikkatli olmayı gerektiriyor,benim gibi bir araba kullanmayı seven bir insan için bile fazlasıyla nefret ettirici...
    hayatımın en zor durumlarını hep karanlık ve yağmurlu körfez geçişlerinde yaşadım...

aynen katılıyorum.. yer yer şeritleri görememeniz ya da konsantrasyonunuzun aniden bozulması kaza ile sonuçlanabilir.. birde öndeki araçlardan oluşan spreyde varsa ooooh..

• güzel konu olmuş elinize sağlık, radara yakalanmamak için hız limiti nedir tam olarak?
  • Bolu civarlarında gezici radar var arkadaşlar. Arkadan affetmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

güzel konu olmuş elinize sağlık, radara yakalanmamak için hız limiti nedir tam olarak?

120+%10=132 km son limit,ama aslında yol özellikle düzce hereke arası limitsiz olabilecek yapıda,fakat tam buralardada radar oluyor..
  • Valla ben forumun Bursa buluşmasına giderken daha İstanbul'dan çıkmadan 134 km ile yedim,hem de pazar gün sabahın köründe. Hayatımdaki tek kendi hatama bağlı cezam olduğu için artık TEM'e hiç güvenmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Valla ben forumun Bursa buluşmasına giderken daha İstanbul'dan çıkmadan 134 km ile yedim,hem de pazar gün sabahın köründe. Hayatımdaki tek kendi hatama bağlı cezam olduğu için artık TEM'e hiç güvenmiyorum

hocam nerede yedin cezayı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Valla ben forumun Bursa buluşmasına giderken daha İstanbul'dan çıkmadan 134 km ile yedim,hem de pazar gün sabahın köründe. Hayatımdaki tek kendi hatama bağlı cezam olduğu için artık TEM'e hiç güvenmiyorum

hocam nerede yedin cezayı?

Valla yerini bile bilmiyorum,ama kağıtta gişeler-Kurtköy arası diyordu. Sanırım Kartal civarı,fotoğrafımızı çekip göndermişler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.