Şimdi Ara

Anadolu Üni TDE Vs İstanbul Üni Sosyoloji?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkinci üniversite olarak okuyacağım ve şu an önlisans lojistik mezunu konumundayım.

Anadolu Üniversitesi - Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ile İstanbul Üniversitesi AUZEF - Sosyoloji arasında kaldım.

Akademik kariyer hedefi için sizce hangisi daha iyi olabilir?

• merhaba,

istediğiniz bölümlerle ilgili bilgim yok ancak her iki bölüm de 4 yıllık. ikinci üniversite kapsamında bu bölümlere kayıt yaptırmak istiyorsanız 4 yıllık bir bölümden mezun olmanız gerekiyor.

önlisans mezunuysanız sadece önlisans bölümlerinden birine ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirsiniz.

bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_wind222

merhaba,

istediğiniz bölümlerle ilgili bilgim yok ancak her iki bölüm de 4 yıllık. ikinci üniversite kapsamında bu bölümlere kayıt yaptırmak istiyorsanız 4 yıllık bir bölümden mezun olmanız gerekiyor.

önlisans mezunuysanız sadece önlisans bölümlerinden birine ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırabilirsiniz.

bilginiz olsun.
    Teşekkür ediyorum. YKS puanı ile kayıt yaptıracağım
  • İstanbul dışında yaşıyorsanız AUZEF sıkıntılı olur diye biliyorum sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafikerinbiri

İstanbul dışında yaşıyorsanız AUZEF sıkıntılı olur diye biliyorum sadece.
    bu konuyu araştırdım hocam Hatay'dayım ve buradaki üniversitede sınava girebiliyormuşum. Tesekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İch hab keine lust

bu konuyu araştırdım hocam Hatay'dayım ve buradaki üniversitede sınava girebiliyormuşum. Tesekkür ederim.

Alıntıları Göster
    http://ikinciuniversite.istanbul.edu.tr/45-sinav-merkezi/

Aynen hocam öyleymiş :) Ben de yeni yeni Anadolu'dan başka Açık Öğretim veren üniversiteleri keşfediyorum.

• quote:

http://ikinciuniversite.istanbul.edu.tr/45-sinav-merkezi/

Aynen hocam öyleymiş :) Ben de yeni yeni Anadolu'dan başka Açık Öğretim veren üniversiteleri keşfediyorum.

Alıntıları Göster
    AÖF'ün avantaji cok aslında ama öncelikli hedefim örgünler su an, cunku ögrenci hayatini seviyorum. Sen ne yapmayı dusunuyorsun hocam? :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla ben yaş ve iş itibariyle AÖF dışında bişey yapamam heralde :D Ancak sorumluluk falan biter de bir delilik yapmak istersem anca o zaman örgüne geçebilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Valla ben yaş ve iş itibariyle AÖF dışında bişey yapamam heralde :D Ancak sorumluluk falan biter de bir delilik yapmak istersem anca o zaman örgüne geçebilirim
    Küçük sayilmam 22 yasindayim

Önlisans mezunuyum, is bulabilsem ben de AÖF'ten devam ederdim hocam.
  • akademik kariyer için ikisi de mantıklı bir bölüm değil, zira iki bölümün de mezunları (örgün-aöf) oldukça fazla. Ve bu bölümler eski bölümler her sene sürekli mezun veriyor akademik kadro bakımından eksikleri olmayan bölümler hatta fazlası olan bölümler.
  • İch hab keine lust kullanıcısına yanıt
    Siz akademik kariyer için yazmışsınız onun için fazla yorumlama yapmadım. Hangi bölümün akademik kariyer için daha iyi olduğunu pek bilmiyorum.

Sadece AÖF de lisans (4yıl) mezunu olduktan sonra TEZSİZ Yüksek Lisans uygulaması var. Bu da tamamen üniversitelerin bakış açılarıyla alakalı bence. Eğer üniversiteler de işverenler gibi "Bu ne kardeşim, ben AÖF bilmiyor" tarzında yaklaşmıyorlarsa sıkıntı yok :)

Bu konuda biraz o işlerle uğraşan (akademik kariyer) insanlarla yüzyüze görüşmenizde fayda var. Bu işlerle uğraşan bir tanıdığım der ki; "Üniversitede tanıdığın yada torpilin yoksa akademik kariyer falan düşünme. Çünkü tamamen onların insiyatifindesin, alacak olanlar da onlar. Ben de onlarla arayı sıcak tutmak için saçma sapan isteklerini yapıyorum."

Bu her yerde geçerli midir bilemem :) Araştırmak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.