Şimdi Ara

Anakart Geç açılma ve Resette Kapanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın Arkadaşlar kendm toplamış olduğum bilgisayarımda ilk kurulumda yaşadığım (ve Bir şekilde çözdüğüm) sıkıntılar haricinde herşey gayet güzel sorunsuzdu. RAMlerden şüphelensemde Biosda aklımı kurcalar oldu.

Elimde Gigabyte h55m-Usb3 Anakart var Kingston 4 GB Hyper dual DDR3 Bellek ile kullanıyorum. Bilgisayarı sorunsuz halindeyken açtığımda anakar üzerindeki 3 led ışık yani kırmızı turuncu ve sarı olan anakart ışıkları anlık yanıp sönüyor ve bilgisayar birkaç saniye içinde açılıyordu.

Şimdi ise power tuşuna bastığımda ledler uzun bir süre yanık kalıyor ve monitöre güç gelmiyor Önceden (örneğin) 10 saniyede açılıyorsa bu süre 1 buçuk dakikaya uzadı. Ve Monitör Hoşgeldiniz Yazısının sonunda yani masaüstüne tam geldiği an kendine geliyor. Yani Monitörü kapatıp tekrar açmadan Sistem yazıları seçenekleri Biosa girme imkanını bulamıyordum.
    Bir başka sıkıntı ise normal kullanırken reset atmam gerektiğinde Reset Tuşuna basıyorum yada yeniden başlat diyorum normal oturumu ve windowsu kapatıyor ancak en son powerdan kapatmış gibi kapanıyor ve 10 saniye hiçbirşey olmadan tüm kasanın elektriği LedliFanlar power ledi herşey kesik halde bekliyor ve sonra tekrar çalışmaya başlıyor.

Bu sorun formattan sonra meydana geldi 2 adet 1 TB Samsung HDD aldım. VE Sistemi yeni aldığım HDDye kurdum. HDD ve kurulumlarında hiçbir sıkıntım yoktu deneme yanılma yöntemiyle hepsini becerdim ancak şu reset ve açılış olayına bir türlü çözüm bulamadm. RAM slotlarını değiştirdiğimde ise bilgisayar sürekli olarak açılmadan reset atıyor 2 saniye çalışıp kapanıyor 2 saniye snra tekrar açılıyor sonra yine kapanıyor 2 saniye içinde öyle devam ediyor. Slotlardan şüpheliydim zaten. ve farklı renkdeki ve yanyana bitişik slotlara takılı şuan ancak bu şekilde çalışıyor.

İnanın artık ne bir yazılım ne bir oyun nede başka bişey için reset atmaya üşendiğimden kuramıyorum. Ve önemli bir bilgi olurmu bilmiyorum ama anakartı bismillah demeden servise göndermiştim CPU takarken yuvası bozulduğundan ve kutuyla gönderip naylona sarılı halde gelmişti CDsi falan olmadan Kendi sitesinden anakartın modeline göre indirip kurdum sürücüleri tüm yayınlananları indirip yükledim CDden yüklemediğimiz için olma şansını çok düşük görüyorum.

Değerli yorum ve yardımlarınızı bekliyorum Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScReaM03 -- 2 Ağustos 2011; 2:58:37 >

• Sistem açılırken sürekli delete basarak BIOS' a gir. Ekranda görüntü olmasa bile BIOS'un gelmesi gerekir. Eğer bu olmuyorsda anakart üzerinden bios pilini çıkar. Birkaç dakika bekle. Bu şekilde BIOS'u resetlemiş oılursun. Sonrasında sistemde düzelme var mı yok mu kontrol et. Gerekirse BIOS güncellemesi yap.

Bu sorunlar akarşısında bu sorunu şu yapar deme şansımız yok. Herşeyin tek tek değerlendirilmesi gerekir.
  • Uzun bir sürenin ardından anca dönebildim ve bu sorun hala devam etmekte 5 ay oldu bu konuyu açalı.
    Biosu resetledim güncelledim ama değişen hiçbişey olmadı. anakartta sorun olduğunu düşünüyorum ve garantisi bitmeden vermeyi planlıyorum.
    4 Ram slotlarının 2 si arızalı çıktı. Zaten bu başlıca 2 sebebten dolayı servise tekrardan gönderme kararını aldım. tek endişem yine uzun bir süre anakartsız kalmak olucak.
    Yine internette araştırmadanda edemiyorum bu sorunu. Çünkü güç yetersizliği gibide geliyor. 800W +80Bronz PSU olmasına rağmen 5 adet HDD eklenince yine bir yetersizlik olabilmesi geliyor aklıma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.