Evet Arkadaşlar Bilgisayara anakart test cihazlarından (Post Card) takdım. Sorun neresinde olduğu anlamak için. Sürekli ya 26 yada 50 hata kodunda kalıyor. Yani açıyorum bilgisayarı ekranda gigabyte logosu ekranı geliyor ve 26 hata kodunu veriyor kalıyor öyle klavye ve mouse çalışmıyor. Tekrar reset atıyorum, aynı şeyler ve sonrasında ise sürekli 50 hata kodunda kalıyor. Ama dediğim gibi klavye ve mouse felan çalışmıyor. Ekran geliyor. BIOS giremiyorum. Klavyem çalışmış olsa BIOS girip güncelleme yapacam ama çalışmıyor. BIOS sürümüde en son çıkan F10a Beta sürümü yüklü idi. Anakartım ise Gigabyte GA-P31-DS3L geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Şu post kodlarının anlamlarına gelince ise şunlar. Google ararsanız yada bilenler vardır. BIOS ise AWARD Pnp
26 hata Kodu: internette çoğu kaynakda ise aşağıdaki yazıyor. 6 slotu devreye al; slot 6’yı başlat. Korumalı mod istisnalarını test et. Kitapçığında açıklaması bu yazıyor. 1. test the exceptional situation of protected mode, check the memory of cpu and mainboard. 2.no fateful trouble, VGA displayed normally. If nonfateful trouble occurred, then display error message in VGA otherwise boot operating system and code “26” is OK code, no any other codes to display
50 Hata Kodu: Türkçe BIOS sıkışmış alanlarda mevcut tüm CMOS değerlerini CMOS’a geri yaz. CMOS yaz; tüm CMOS değerlerini RAM’e geri yaz ve ekranı temizle. İngilizcesi Write all CMOS values located in the BIOS stack back to CMOS
Belirttiğim gibi bi kaç resetten sonra 26 kodunu geçiyor. 50 hata kodunda kalıyor. Ayriyeten bu Slot 6 , slot 7 felan ne oluyor. Çok Acilen Yardımlarınızı Bekliyorum.