Şimdi Ara

Anakartım mı Yandı Ne Yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, benim bir sorunum var. Ben şehir dışına çıktım bilgisayarım evdekiler tarafından yer değiştirilmiş iki kere. Evime geldiğimde bilgisayarı açmak için tuşa bastım ses geldi kasada ışık çıktı mouseuma güç geldi fakat ekrana ve klavyeye güç gelmiyordu her kablosuna baktım hepsi yerindeydi ben de bilgisayarı kapatıp içine açtım ve boşta duran 3-4 tane kablo gördüm bazılarının takılıcağı yer belliydi bazılarını da cahillik edip rastgele bir yere taktım ve çalıştırdım çalıştırdığımda kasanın ışığı yanıp söndü kasanın alt kısımlarından duman çıktı ve çok kötü bir koku vardı hemen fişini çektim 2-3 gün sonra kasaya tekrar baktım bu süre zarfında kasayı hiç bir şekilde ellemedim kasanın anakartı yanmış olabiliceğini düşündüm ve anakartta hiç bir karartı yoktu kasanın hiçbir yerinden de koku gelmiyor ne yapmamı önerirsiniz kasayı açmaya korkuyorum açmalı mıyım?

• Duman çıktı dediğiniz yer tam neresi resmini çekip yolla. Resmi yolla ona göre çözümünü söylerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alt bölümünden çıktı

• Fotoğrafa göre sağ bölüm
  • Cnbkawaii C kullanıcısına yanıt
    O söylediğin sağ kısımda yanabilecek tek şey ekran kart ( tabi orda takılı olan ekran kartıysa ses kartıda olabilir tam gözükmüyor)

Kasayı çalıştırmayı dene eğer bişey yandıysa zaten çalışmaz. Eğer çalışmaz o gösterdiğin yerdeki ekran kartına benzeyen parçayı bi çıkar öyle dene açmayı

Ayrıca şu boşta durupta taktığın kabloların resimlerini yolla bakıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 14 Ocak 2017; 1:38:6 >
  • Duman çıkan kısım ve boşta duran 3 kablo bunlar ayrıca ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

• 4 kablolu siyah başlı kablo molex kablosu yani güç kablosu büyük ihtimal onlardan biri yandı ama onun yanması için uçlarının birbirine temas etmesi lazım ve tabi yine yanması için güç kaynağınızda kısa devre koruması yoksa yanar.

Siz bi kasayı çalıştırmayı deneyin bakalım sonucu buraya yazın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartım mı yandı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kasayı çalıştırdığım ilk olay gibi mouse a ya güç geldi ama ekrana görüntü gelmiyor klavyeyede güç gelmiyor herhangi bir yanma gibi bi olay olmadı düzgün çalışıyor .
  • Ve şimdi farkettim kötü bir koku var ama duman yok
    Ekran kartını çıkarıp monitörü onboard girişine bağlan bide öyle açmayı dene

• Anlıycağım dilde söyler misin pek anlamıyorum da
  • Klavyeye de güç gelmiyor ekran kartında sıkıntı olmama ihtimali var mı kablolar boşta onları takmamız gerekmez mi
    Kardeşim ekran kartı yandıysa bios çalışmaz yani pc start vermez bu yüzdende klavyeye elektirik vermez ama fareye elektirik veriri ekran kartını anakarttan sök sonra anakartın arka girişindeki mavi yere tak monitörü

• Ekran kartı hangisi olduğunu ve sökmeyi bilmiyorum o konuda yardımcı olur musun
  • Ekran kartının bu olduğunu umuyorum bunu çıkardım ve çalıştırdım yine aynı şey oldu ama bu sefer kasanın ışığı çalışmadı
  • Anakartım mı Yandı Ne Yapmalıyım ?
  • rammiş geri taktım ekran kartını bulamıyorum
  • Ekran kartım bu ama nasıl çıkarıcam bilmiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.