Merhaba. İşlemci hızı arttıkça anakarttan tiz bir ses cızırtı geliyor bu ses mouse hareket ettirince duyulacak seviyede oluyor boşta ise kulağını kasaya yaklaştırırsan duyacak seviyede oluyor özellikle 2ghz altında pek duyulmuyor ama üstüne çıktıkça ses artıyor işlemcim 12400f anakartım daha 1 haftalık Gigabyte B660M GAMING DDR4 sorunun çözümünü aradım ama net bir çözüm bulamadım bilen varsa yardımını bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 7 Ekim 2022; 15:15:42 > |
Anakartta cızırtı sorunu
-
-
Power supplyden gelmediğine eminmisin. Bu tarz ses psudan gelir ve PSU kalitesine göre normal karşılanabilir.
-
Yok hocam Anakarttan işlemci bölgesinden geliyor hatta kulaklıktan da boşta aynı ses geliyor tiz sinek vızıldaması gibi mouse hareket ettirince işlemci hızı yükseldiği için ses daha da belirginleşiyor.
-
Hocam işlemciyi besleyen fazlardan geliyordur garanti varsa hiç bekleme yolla değişim talebinde bulun bence hiç uğraşma
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
reddit'e baktım vram coil whine diye geçiyor çok fazla bu gibi sorunlar varmış şu an için turbo boost'u kapatarak büyük oranda çözdüm oyun oynarken açıyorum fan sesinin artışı bastırıyor garantiye göndermeye pek sıcak bakmıyorum açıkçası geri gelme ihtimali de var 1 ay boşuna beklemektense bu şekilde gittiği kadar gitsin artık en kötü garanti süresinin bitimine doğru değişim ister şansımı denerim ses dışında donanımsal sorunlara yol açıp açmadığı konusunda bir bilgi bulamadım ama bu şekilde kullananlar varmış ilginç bir durum artık her parçada bir coil whine belası var galiba. Başka bir yöntem olarak bir şey bulamadım bazıları voltaj sabitliyor işlemciye zarar verme korkusundan hiç bulaşmadım daha araştırmaya devam artık.
-
vrm'lerin voltaj/güç limitine yaklaştıkça cızırdaması normal; ancak işlemci hızı kısıtlama ile sesin önüne geçilir. Ya da paraya kıyar daha kallavi bir anakart alırsın, sorunu hiç yaşamazsın.
-
Hocam sadece mouse oynatmaya bile bu kadar ses yapıyorsa bence o riski almaya değer yoksa çekilecek dert değil bence servise yolla
Ana kart ses yapmaz.
-
Teknik servis konusunda çok çektim hocam 4 ay boyunca anakart arızalı laptopun değişimi için uğraştım üstelik satın aldıktan sonraki gün yollamıştım servise ve sürekli geri yolladılar 3 kere teknik servise gitti geldi yaklaşık 40 gün yurtdışından anakart bekliyoruz diyerek oyaladılar sonuç para iadesi oldu o da gigabyte markaydı ve teknik servisi servis point yani ürün net arıza yapmadan ya da ciddi anlamda rahatsız edici sorun çıkarmadan göndermeyi düşünmüyorum hatta durumum müsait olursa yeni anakart almayı dahi düşünebilirim o derece yıldırdılar beni tekrar bulşmamak için uğraşıyorum maalesef.
-
Üst düzey modellerde de olduğunu okudum galiba biraz şans işi dediğin gibi hız kısıtlama yaparak çözmeye çalıştım inşallah başka bir sorun çıkarmaz sorun sadece ses olarak kalır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 7 Ekim 2022; 19:2:55 > -
Bence de yapmamalı.
-
Emin misin ?
Anakart ustundeki kondansatörlerden geliyordur hocam anakart ses yapar
Ana kart ses yapmaz. Ana kart üzerindeki başka komponentlerden ses gelebilir.
Gerçekten ses yapan ana kart keşfeden varsa o kartı hemen kasaya kitlesin, bu gezegende tek ses yapan ana kartı ben keşfettim diye ünlü olabilir, zengin olabilir.
-
Anakart sesin alasını yapar kondansatörler ve bobinler ses yapar siz duymamış olabilirsiniz ama bu siz duymadınız diye ses yapmıyor anlamına gelmiyor
Benim duymama gerek yok. Ana kart ses yapmaz, yapamaz. Sizler ana kartın henüz ne olduğunu kavrayamıyorsunuz.
Neyse, sizleri ikna etmek gibi bir durum yok. İkna etsem benim elime ne geçecek ?
Herkes bildiğine devam etsin.
-
O zaman sana birşey anlatayım. Zamanında bende de böyle bir sorun vardı. İ7 4770k ve asus rog anakart vardı komple satıp 8600k ve asrock z serisi baba bir anakart aldım yine ses devam etti. Sonra psu dedim 80plus gold 750w vardı gittim corsair hx aldım yine olmadı iade edip seasonic plat serisi aldım yine ses gitmedi. Sonra gidip akım korumalı schneider priz aldım yine olmadı. En son evi değiştirdim ses gitti. Elektrik hattında sıkıntı vardı sanırım. Bu arada benim ses pc kapalı olsa bile gelirdi komple switchten kapatıyordum geceleri uyurken ses gelmesin diye
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Por favor adlı kullanıcı dara gelince cevap veremeyince insanları engelleyen tiplerden haberiniz olsun ve anakart ses yapar bunu yabancı kaynaklarda bile bu durum için çare arayan insanlar var kendi anakartı ses yapmamış diye herkesin öyle sanıyor
Anakartın bırakın kondansatör ve bobinlerini
Çok nadirde olsa çiplerinden bile ses gelebiliyor
Eski anakartlardan daha çok ses gelirdi eski pc kullanıcıları bilir trafo gibi bobinler vardı sarmal şeklinde onları değiştirdiler ama yine arada sırada topraklamaydi dengesiz akımdı yüksek voltajdi anakart arizaliydi vs vs sebeplerden ANAKART SES YAPAR
Dediğin gibi de olabilir hocam evin elektrik hattı pek iyi değil kendimce yöntemler buldum turbo boost'u kapatma ya da bios ayarlarından C1E pasif duruma getirerek geçici olarak çözdüm sorun voltajla alakalı sabit kalınca sorun yok değişim sırasında problem başlıyor. C1E kapatmak turbo boost'u kapatmaktan daha etkili ama benzer sorunu yaşayanlar deneyebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stenoz -- 8 Ekim 2022; 14:25:42 >
Benzer içerikler
- cpu ışığı yanıyor
- am5 anakart önerisi
- launch csm nedir
- 3 uzun bip sesi
- ez debug led
- bios güncelleme
- anakart özellikleri
- tpm 2.0
- b850 anakart
- anakart modeli öğrenme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X