Şimdi Ara

Anayasanın değiştirilmez 4 maddesi..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç bir devlet adamı ondan sonra gelecek bir nesili kendi kurduğu sistem ile bağlayıcısı olamaz bence.

BU İNSAN HAKLARINA DA AYKIRI DEĞİL Mİ ?

Ben bi sistem buldum bunu sonsuza kadar kullanacaksınız o kadar..!Cihangirlik taslamak değil midir bu ?

• 3.Madde hariç katılıyorum dediklerine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

3.Madde hariç katılıyorum dediklerine

Bu konuyu bence konuşmalıyız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tayyip sistemi değiştirmek için dayatırken tamam da Atatürk'ün bu Cumhuriyetin temelini oluşturan 4 maddesimi kalın geldi size ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaturalBornKillah -- 14 Mayıs 2016; 15:17:14 >
  • slobodno S kullanıcısına yanıt
    Adı üstünde Devlet adamı diyorsun. Yani keyfi yapmamıştır. 5 bin yıllık (belkide daha fazla) devlet geleneğidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaturalBornKillah

Tayyip sistemi değiştirmek için dayatırken tamam da Atatürk'ün bu Cumhuriyetin temelini oluşturan 4 maddesimi kalın geldi size ?

Konuyu siyasi bir yere çekmeyiniz. Tayyip beyde bir sistem yapsa bunu kendinden sonrakilere dayatsa onuda aynı şekilde eleştirirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GriAtlas

Adı üstünde Devlet adamı diyorsun. Yani keyfi yapmamıştır. 5 bin yıllık (belkide daha fazla) devlet geleneğidir.

Nedir o 5000 bin yıllık gelenek ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • slobodno S kullanıcısına yanıt
    Kızıl elma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GriAtlas

Kızıl elma...

Biraz daha açarmısınız demek istediğinizi
  • Bulduğun sistem daha iyiyse, daha iyi koşullara taşıyacaksa, bunu da kanıtlayacaksan neden olmasın, pek tabii ki değişebilir. Fakat Ortaçağ'ın yönetim biçimini benimser maddeler koyarsan, sistemi ve devleti daha kötü bir çıkmaza sürüklersen; ve bunların kanıtlanmaya ihtiyacı olmadığını, doğuracağı sonuçlar itibariyle geçmişte de benzer örneklerinin yaşandığını bilirsen eğer bunun söz konusu olamayacağını zihnine kazımış olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

Bulduğun sistem daha iyiyse, daha iyi koşullara taşıyacaksa, bunu da kanıtlayacaksan neden olmasın, pek tabii ki değişebilir. Fakat Ortaçağ'ın yönetim biçimini benimser maddeler koyarsan, sistemi ve devleti daha kötü bir çıkmaza sürüklersen; ve bunların kanıtlanmaya ihtiyacı olmadığını, doğuracağı sonuçlar itibariyle geçmişte de benzer örneklerinin yaşandığını bilirsen eğer bunun söz konusu olamayacağını zihnine kazımış olursun.

Anladım daha iyi bir sistem olursa ona geçmekte sizcede bir sorun yok değil mi ? Ama kanunen geçilmesi yasak olması garip değil mi.Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüne ters düşmüyor mu bu vakit.Egemen biz isek istediğimiz sistemle yönetilme hakkına sahibiz ama kanunen yapamıyoruz.

• Tabi milyonlarca yil sabit kalmayacak ama yakin donemdeki irtica hareketlerini engellemek icin mantikli bir yaklasim.

• quote:

Bulduğun sistem daha iyiyse, daha iyi koşullara taşıyacaksa, bunu da kanıtlayacaksan neden olmasın, pek tabii ki değişebilir. Fakat Ortaçağ'ın yönetim biçimini benimser maddeler koyarsan, sistemi ve devleti daha kötü bir çıkmaza sürüklersen; ve bunların kanıtlanmaya ihtiyacı olmadığını, doğuracağı sonuçlar itibariyle geçmişte de benzer örneklerinin yaşandığını bilirsen eğer bunun söz konusu olamayacağını zihnine kazımış olursun.

Kanıtlamak ne yahu ? Seçtiğin sistemin daha iyi olacağını kanıtlamak zorunda falan değilsin öyle saçmalık mı olur. Neye göre kime göre kanıtlayacaksın ? Burda bu sistemde meşruiyet halktan geliyor. Bu sisteme göre halkı ikna etmen yeterlidir.

• haklısın
  • Din de böyle birşey.İslamın 5 şartını değiştirebiliyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mansurhusrev

quote:

Kanıtlamak ne yahu ? Seçtiğin sistemin daha iyi olacağını kanıtlamak zorunda falan değilsin öyle saçmalık mı olur. Neye göre kime göre kanıtlayacaksın ? Burda bu sistemde meşruiyet halktan geliyor. Bu sisteme göre halkı ikna etmen yeterlidir.

Kesinlikle halkın yüzde yüz beğenisini nasıl alacaksın ki Atatürk laikliğe geçerken halkın hepsi istiyormuydu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: slobodno

quote:

Anladım daha iyi bir sistem olursa ona geçmekte sizcede bir sorun yok değil mi ? Ama kanunen geçilmesi yasak olması garip değil mi.Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüne ters düşmüyor mu bu vakit.Egemen biz isek istediğimiz sistemle yönetilme hakkına sahibiz ama kanunen yapamıyoruz.

Egemenlik milletin de, bu millet İsveç, ABD milleti değil ki, versen eline anayasayı devletin topraklarını haritadan silerler. Halkımızın eğitim seviyesi ve millet bilinci arttığında, daha iyiyi isteyen, her alanda öncü olmayı yeğleyen bir kitle yeşerdiğinde o zaman egemenliği millete tayin ederiz.

"Egemenlik milletin değildir" maddesi referandum ile bu kitleye sorulsa en az %50'lik kesim kabul eder. Bu durumda iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi Türkiye, belli bir süre daha elitizmden faydalanarak sürdürmeli. Bu kitleye soru sormak için, devlet yönetiminde söz sahibi olabilmesi için eğitmelisin, devleti onlar şekillendirirken kimse eğitimsiz birinin bunda payı olmasını istemez, bak kapitalizm buna işlemiyor mesela. Dolayısıyla bu hassas ve hayati meseleler belli bir kaliteye ulaştığımızda tartışılmalı.

• Vatan haini vahdettinin torunlarina batiyor galiba ilk 4 madde

• quote:

Orijinalden alıntı: mansurhusrev

Öyle bir değiştirilir ki bunu dedim diye suç işlediğimi zannedenler olacaktır hadi koşun şikayet edin

arkadasim bence sen hukuk okumuyorsun. yani hukuk okuyupta bu kadar bu kadar konudan uzak olmak olamaz.

normal vatandaslar degistiremez. meclisteki vekiller gerekli cogunluga ulasirsa yeni anayasayi halkin oylamasina sunabilir.

bence sen hukuk okuyorum diye milleti kekliyorsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: slobodno

quote:

Egemenlik milletin de, bu millet İsveç, ABD milleti değil ki, versen eline anayasayı devletin topraklarını haritadan silerler. Halkımızın eğitim seviyesi ve millet bilinci arttığında, daha iyiyi isteyen, her alanda öncü olmayı yeğleyen bir kitle yeşerdiğinde o zaman egemenliği millete tayin ederiz.

"Egemenlik milletin değildir" maddesi referandum ile bu kitleye sorulsa en az %50'lik kesim kabul eder. Bu durumda iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi Türkiye, belli bir süre daha elitizmden faydalanarak sürdürmeli. Bu kitleye soru sormak için, devlet yönetiminde söz sahibi olabilmesi için eğitmelisin, devleti onlar şekillendirirken kimse eğitimsiz birinin bunda payı olmasını istemez, bak kapitalizm buna işlemiyor mesela. Dolayısıyla bu hassas ve hayati meseleler belli bir kaliteye ulaştığımızda tartışılmalı.

Bence aşırı kötüleme ve aşağılama yapıyorsunuz..Avrupada yaşayan insanlar bahsettiğiniz kadar gelişmiş zekaya sahip değiller ölümlerin %25 i intihar ve 5 kişiden bir kişi alkol ve uyuşturucu bağımlısı nasıl oluyorda onlar daha gelişmiş bir toplum olabiliyor...Bence şu biz salağız onlar çok akıllı düşüncesinden kurtulun Türk zekidir Ata sözlerine karşı konuşmanız garip.Eğemenlik milletin değil Türk milleti zeki değil.Ya Ata ileri görüşlü değildi yada biz kimde sorun şimdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.