Şimdi Ara

Anayolda Sağ Şeridin Ortasında Duraklama Yapmış Araca Arkadan Çarpmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta yazıyor böyle bir kazada kim sorumludur kusur dağılımı nedir?

Bilgisi ya da fikri olan arkadaşlar açıklarsa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Anayolda Sağ Şeridin Ortasında Duraklama Yapmış Araca Arkadan Çarpmak

Anayolda sağ şeridin ortasında duran bir araca arkadan çarpmak ciddi sonuçlara yol açabilecek tehlikeli bir durumdur. Bu tür kazalar genellikle sürücülerin dikkatsizliği veya öngörülemeyen durumlardan kaynaklanır.

Nedenleri

• Aniden Duran Arabalar: Öndeki araç, mekanik arıza, kaza veya ani bir engel nedeniyle aniden durabilir.
    • Dikkatsiz Sürüş: Arka araç, öndeki aracı yeterince takip etmiyorsa veya dikkatsizce sürüyorsa, duran araca çarpabilir.
    • Trafik Sıkışıklığı: Trafik sıkışıklığı sırasında, öndeki araçlar beklenmedik bir şekilde durabilir ve arkadaki araçların çarpışmasına neden olabilir.

Sonuçları

Duran bir araca arkadan çarpmanın sonuçları şiddetine bağlı olarak değişebilir. Hafif kazalarda yalnızca maddi hasar meydana gelebilirken, daha ciddi kazalar yaralanmalara ve hatta ölümlere yol açabilir.

Önleme

Bu tür kazaları önlemek için şu önlemleri alabilirsiniz:

• Dikkatli Sürüş: Her zaman öndeki aracı yeterince takip edin ve dikkatli bir şekilde sürün.
    • Güvenli Mesafeyi Koruyun: Öndeki araçla aranızda güvenli bir mesafe bırakın, böylece aniden durursa frene basmak için yeterli zamanınız olur.
    • Trafiğe Dikkat Edin: Trafikteki değişikliklere karşı uyanık olun ve öndeki araçların manevralarına dikkat edin.

Kaza Sonrası

Duran bir araca arkadan çarparsanız, aşağıdaki adımları izlemek önemlidir:

• Güvenliğinizi Sağlayın: Kendinizi ve yolcularınızı karayolundan güvenli bir yere taşıyın.
    • Polis Çağırın: Polis çağırın ve kazayı bildirin.
    • Sigorta Bilgilerini Değiştirin: Diğer sürücüyle sigorta ve iletişim bilgilerini değiştirin.
    • Kanıt Toplayın: Kazanın fotoğraflarını çekin ve görgü tanıklarının bilgilerini alın.
    • Tıbbi Yardım İsteyin: Herhangi bir yaralanmanız varsa tıbbi yardım alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bildiğim kadarıyla 100 de 100 arkadan vuran suçludur yine...Hız sınırları bunun için var,farkedip durabilmek için.Duran araç arıza yapmış yada acil bir durum sonucu durmuş olabilir bu yüzden arkadan vuranın gerektiğinde vurmadan durması gerekir.Duran araç kusurludur ceza kesilir ama duruyor diye o arabaya vurmak ve haklı olmak gibi bir durum olduğunu zannetmiyorum.
  • arkadan çarpanla hatalı park edip kazaya sebep verenler arasında kusur oranı paylaşılır. arkadan çarpan daha az suçlu.hızına da bakılır. trafik durumunda bakılır. kaskosu olan bile suçlu olabilir.
  • böyle bir kaza geçen hafta başıma geldi. menemen dolmışu sağda cep yokken durmuş arkadan bi beyaz focus gelip vurmuştu baya bi canım yanmıştı bence anayolda birden durandada suç var ama kanun arkadan vuran suçludur diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aahmety

böyle bir kaza geçen hafta başıma geldi. menemen dolmışu sağda cep yokken durmuş arkadan bi beyaz focus gelip vurmuştu baya bi canım yanmıştı bence anayolda birden durandada suç var ama kanun arkadan vuran suçludur diyor.

Aniden durma değil, duraklama var benim dediğimde.
  • benim dedğimdede dolmuş durmuş yolcu alıyodu o da duraklama olmuyomu?? arkadan vuran suçludur diye bilinir ben öyle biliyorum
  • memlekette adam gibi yol olmadığı için taksi dolmuş ve otobüsler yolun ortasında duruyor devamlı

istanbulda e5 te bile duruyor, çok saçma aslında

yinede iyi az kaza oluyor, arada olur o kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok aniden durdu, vay yolda nasıl durakladın felan hikaye. Takip mesafesi diye bir kural var. Türkiye'de uyulmayan ve herkesin tampon tampona yarış yaptığı bir trafik düzeni. Arkadan çarpan suçlu ne anlatırsan anlat. Takip mesafesine uydun mu? Sorusuna cevabı nasıl vereceksin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccecy

Yok aniden durdu, vay yolda nasıl durakladın felan hikaye. Takip mesafesi diye bir kural var. Türkiye'de uyulmayan ve herkesin tampon tampona yarış yaptığı bir trafik düzeni. Arkadan çarpan suçlu ne anlatırsan anlat. Takip mesafesine uydun mu? Sorusuna cevabı nasıl vereceksin?

Yolun tam ortasında park halinde duran araç için takip mesafesi nedir?

Asli kusur buna çarpanda mı yoksa yolun ortasına park edende mi?

Arkadan çarpan suçludur diye bir şey yok kazanın durumuna göre oran değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunay_erbatur

quote:

Yok aniden durdu, vay yolda nasıl durakladın felan hikaye. Takip mesafesi diye bir kural var. Türkiye'de uyulmayan ve herkesin tampon tampona yarış yaptığı bir trafik düzeni. Arkadan çarpan suçlu ne anlatırsan anlat. Takip mesafesine uydun mu? Sorusuna cevabı nasıl vereceksin?

Madem biliyorsun neden soruyorsun arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

quote:

Orijinalden alıntı: tunay_erbatur

quote:

Madem biliyorsun neden soruyorsun arkadaşım.

Fikir alıyorum,

Bildiğimden emin olmak istiyorum.

• Araç yoda durmuş hareket etmiyor eğer o an dikkatsizlik yoksa yani başka bi şeyle meşgul değil ve yola bakıyorsanız duran bir araca gidip nasıl çarpıyorsunuz anlamıyorum ?

eğer desenizki keskin bir viraj var ve sonrasını görmek imkansız ve siz 100 km ile viraja girdiniz ama aniden karşınıza duran bir araç çıktı çarptınız o zaman anlarım,

Araç arıza yapmayacak diye bi kural yok, arız yapmıştır başka bi sorun olmuştur durmuştur ama

eğer araç yolda en sağda durmuş ve geride uyarıcı levha bırakmış ise duran araçta bence suç yoktur tamamen çarpanda vardır,
    eğer araç yolda durmuş ama en sağa çekmemiş uyarıcı levha bırakmamış ise duran araçta gereken önlemleri almadığı için suç vardır ama suçun büyüğü yine çarpandadır.

Forumda bi kaç ay önce bi arkadaş benzer bi konu açmıştı, o da şehir içinde giderken önündeki araç aniden frene basmış ve durmuş ama kendisi duramamış ve araca arkadan çarpmış, öndeki sürücü arka koltukta çocuğu olduğunu ve aniden fenalaştığını bakmak için aniden durması gerektiğini belirtmiş, polis gelmiş olaya bakmış ve arkadan çarpanı suçlu bulmuş,

Sözüm konuyu açan arkadaşa değil ama

trafikte öyle insanlar varki nerdeyse arkamdan tampona yapışıp takip ediyor ve benide tedirgin ediyor, acaba acami birisimi acaba alkollü ve ne yaptığını bilmeyen birisimi, aniden frene basmamı gerektiren bişey olsa duramayacak arkadan çarpacak,

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Araç yoda durmuş hareket etmiyor eğer o an dikkatsizlik yoksa yani başka bi şeyle meşgul değil ve yola bakıyorsanız duran bir araca gidip nasıl çarpıyorsunuz anlamıyorum ?

eğer desenizki keskin bir viraj var ve sonrasını görmek imkansız ve siz 100 km ile viraja girdiniz ama aniden karşınıza duran bir araç çıktı çarptınız o zaman anlarım,

Araç arıza yapmayacak diye bi kural yok, arız yapmıştır başka bi sorun olmuştur durmuştur ama

eğer araç yolda en sağda durmuş ve geride uyarıcı levha bırakmış ise duran araçta bence suç yoktur tamamen çarpanda vardır,
    eğer araç yolda durmuş ama en sağa çekmemiş uyarıcı levha bırakmamış ise duran araçta gereken önlemleri almadığı için suç vardır ama suçun büyüğü yine çarpandadır.

Forumda bi kaç ay önce bi arkadaş benzer bi konu açmıştı, o da şehir içinde giderken önündeki araç aniden frene basmış ve durmuş ama kendisi duramamış ve araca arkadan çarpmış, öndeki sürücü arka koltukta çocuğu olduğunu ve aniden fenalaştığını bakmak için aniden durması gerektiğini belirtmiş, polis gelmiş olaya bakmış ve arkadan çarpanı suçlu bulmuş,

trafikte öyle insanlar varki nerdeyse arkamdan tampona yapışıp takip ediyor ve benide tedirgin ediyor, acaba acami birisimi acaba alkollü ve ne yaptığını bilmeyen birisimi, aniden frene basmamı gerektiren bişey olsa duramayacak arkadan çarpacak,

Burda duran araç arkadaki aracı solladığını ve uzun farlarının gözlerini aldığını, arkadaki aracı 4'lüleri yakarak uyardığını; ancak hala farları kısa devre yapmadığı için durup inerek uyarmak için arabasınıı arkadaki arabanın yaklaşık 150 metre önünde sağ şeridin yolun orta çizgisine yarım metre yakın bir yerinde durdurup araçtan indi.

Arkadaki araç da 60 km hızla kendi şeridinde ilerlerken yolun boş ve düz oluşuna güvenerek gözünü yoldan 7 saniye çevirdi ve son anda aracı farkederek frene bastı ancak tamponun sağ tarafına çarparak durabildi.

Çarpılan aracın sollama yaptığını idda ettiği yer çarpan aracın kavşaktan anayola girdiği yerin 2 km gerisi ve oradan beri uyardığını söyledi,

Ama çarpan araç ise kavşaktan anayola girdiğinde önünde kimsenin olmadığını yolun boş oluşuna güvenerek gözünü 7 sn gibi bir süre yoldan ayırdığını kavşak ile kaza noktası arasındaki mesafenin 500 m olduğunu ana yolda yaklaşık 25 sn ilerledikten sonra kazanın olduğunu, o esnada aracın kendisini ne zaman geçtiğini ve defalarca uyardığını, durup da araçtan indiğini görmediğini söyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

Araç yoda durmuş hareket etmiyor eğer o an dikkatsizlik yoksa yani başka bi şeyle meşgul değil ve yola bakıyorsanız duran bir araca gidip nasıl çarpıyorsunuz anlamıyorum ?

Valla öyle sakatlar var,110 ile geçen otobüsü sollamak için 120-130 yanından geçerken bi parkalık gördüm arkada sonra karaltı.Eleman rage ile 130 km hızla giderken 1 mt dibime girmiş böyle dangalaklar var ne yazıkki,trafik kurallarını hiçe sayıp bizim canımızıda tehlikeye atıyorlar.

Neysre konuya dönecek olursak arkadan vuran suçludur,duran araca vurmamak lazım görüş açık ise(viraj içinde uygunsuz yer olursa oran paylaştırılır)

• Bundan bi süre önce tamda tarif edilen türden bir kaza atlatmıştım. 3 şeritli yolun orta şeridinde ilerlerken gideceğim semtin yol ayrımına yaklaştığım için sağ şeride geçmem gerekmişti, normal bir hızla sağ şeride geçince, ana yolda karşımda duran muhtemelen yolcu indiren bir araçla karşılaştım. Solumdaki şeritten hızla gelen araçlar olduğundan şerit değiştiremedim sadece frene bastım ve tamponun ucunda durabildim. Arkamdan aynı şekilde şerit değiştirerek gelen bir iki araba daha kaza tehlikesinden son anda kurtuldu.

Bence kazadaki suç oranının tespiti için yolun durumuna dikkat etmekte fayda var. Sürekli araçların dur kalk yaptığı trafiğin yavaş aktığı bir yolun sağ şeridi ile, hızla akan ve ilerisinde sağdan çıkışı olan yol 3 şeritli yolun en sağ şeridinde duran araca arkadan çarpmanın eşit suç olmaması lazım.

sonuç olarak duraklamanın yasak olduğu yollarda duraklama yapanda, arkadan çarpanda belli oranlarda kusurlu olacak kusurun ağırlık derecesini, duran aracın yeri, çarpan aracın hızı gibi faktörler belirleyecektir.

• TEşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.