Şimdi Ara

Android telefon saçmalığı (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
508
Cevap
1
Favori
18.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şahsi telefonum iphone .2016 yılında 6S plus almıştım. Severek kullanıyordum. Kullanması rahat ve herhangi bir kasma yaşamadım fakat bir güncelleme ile bataryası gitti ve zamanla batarya tamamen öldü. Tahminen artık güncellemede alamayacak yakın zamanda uygulamaların bir kısmıda güncellemeden çalışmayacaktır.
    Android telefonu ise şirket 2017 de verdi şuana kadar herhangi bir sıkıntısını görmedim. Kaynağını bilmediğim hiçbir uygulamayı indirmiyorum.
    Sonuç olarak Telefona verecek Çok param olsa İphone alabilirim kullanmasını seviyorum fakat bu ekonomik şartlarda orta sınıf bir Android işlemcili telefon almak daha iyi olur. Yakın zamanda da android bir telefon almayı düşünüyorum.
  • Metnin tamamını okumanız tavsiye olunur.

"O kadar para vereceksem iPhone alırım, iPhone çok stabil, şu kadar yıl kullandım vs vs"

2 gün önce Kayseri'de çok eski bir müşterimin Oneplus 2'si unbrick için bana geldi, hayata döndürdüm ve test etmek istedim.

Android 9 ve 10 birçok rom ile test ettim.

Güncel tüm uygulamaları sorunsuz kullanabildim, oyunları takılma yaşamadan çalıştırabildim.

Dün ise bir arkadaşım iPhone 6S model telefonunun pilini değiştirmem için bana bıraktı mükemmel bir fırsat ikiside 2015'in tepe modellerinden... Aynı şekilde test ettim.

Testin sonucu tahmin ettiğiniz gibi asla değil (keşke ikisi de aynı gün içerisinde elimde olsaydı da bir video çekebilseydim)

İmkanı olan varsa yan yana kıyaslasın ya da bir hayırsever 2 günlüğüne Oneplus 2 göndersin bana :)

5 yıllık Android yine 5 yıllık iOS'ten daha seri çalışıyor!

Her şeyi bir kenara bırakalım, Oneplus 2'nin pili 2 yıl önce değişmiş ve yeni pilini değiştirdiğim 6S'ten daha verimli 🙃

Oneplus 2'nin avantajları saymakla bitmez en basitinden Full HD bir panel ve çok çok daha iyi bir ses çıkışı (hem hoparlör, ahize hem de kulaklık konusunda) ayrıca daha iyi bir ön kamerası var.

Oneplus o yıllarda DAC konusunda standardın çok üstündeydi zaten.

Oneplus yine hızlı şarj tarafında çok çok daha önde.

Oneplus 2 lansman fiyatı ise 64GB için 359$
    iPhone 6S 64GB lansman fiyatı ise 749$

Takdir sizin!

Şimdi gelelim şu iPhone kaliteli mevzusuna;

Android tarafında da aynı imaj Oneplus'ta var, sebebi çok basit;

Bu markalar Samsung, Oppo, Huawei, Xiaomi vs markalar gibi farklı segmentlerde telefon satmıyorlar, mesela;

Samsung J ve A serileri
    Xiaomi Redmi, Redmi Note ve Mi Lite modelleri
    Huawei ıvır zıvır bir sürü model ve Lite modelleri
    Oppo A ve R serileri gibi gibi...

Yani Oneplus adını duyduğunuzda aklınıza 7 Pro gelirken Samsung duyduğunuzda J7, Huawei duyduğunuzda P20 Lite, Xiaomi duyduğunuzda Redmi Note 4, Oppo duyduğunuzda Ax7 gibi modeller gelebiliyor.

Bu sebepten bizlerde bir kalite algısı oluşuyor aslında durum tam olarak öyle değil Mi10 Pro, Galaxy S20 Ultra, Find X2 Pro, Mate 30 Pro gibi modeller de bu markaların tepeye oynadığı telefonlardır bu yüzden Android'e o kadar para vermem demek yerine Galaxy A bilmem neye vermem demek daha doğru bir tabir olabilir.

Kıyaslama yapmak için önce aynı segmentte olmaları gerek.

Mesela iPhone 11 P. Max'ın rakibi Oppo Find X2 Pro, Galaxy S20 Ultra, Mi 10 Pro, Huawei P40 Pro Plus gibi modellerdir
    Huawei P40 Pro Plus (abi elimizde ne unvanlar var? +Pro, Max, Plus.. -karışık var mı? +Var -yükle)

iPhone 11 P. Max 256 veya 512GB depolama kombinasyonu ile aynı depolama kombinasyonundaki diğer tepe model telefonları kıyasladığımızda yine donanım ve fiyat olarak Android tarafı daha avantajlı.

Güvenlik konusunda ise takip ediyorsanız eğer Android 8'den sonraki değişimi biliyorsunuzdur ve siz bilerek zararlı uygulamaları yüklemeye çalışmadığınız sürece hiçbir sorun yok. Google Play Protect hakkında bilgi edinmenizi tavsiye ederim.

Veri toplama meselesine gelirsek iOS'te aynı durumda ki bizlerde devlet başkanı değiliz sonuçta, bu konuda ısrarcı olanlara kriptolu telefon tavsiye ederim!

Not: iOS almayın ya da Android almayın gibi bir tavsiye değil şahsi fikrim, benim bakış açımdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • android telefonum bozuldu eski iphone5 vardı taktım hattı kullandım bir süre. mağazada her şeyi parayla satıyorlar. android'in mağazası nimetmiş değeri anlaşılıyor.
  • cuma günü kayınvalideme Samsung Galaxy A01 aldık bundan önceki telefonu iphone 4 tü bu telefonu eşim yaklaşık3 yıl kullanmıştı sonra kayın validem 4 yıl kullandı yani yaklaşık bu telefon 7 yıl kullanıldı değiştirmemizin tek sebi iphone 4 de whatsapp desteği bitmiş olması .. yoksa arada onca yıl geçmesine rağmen iphone 4 hala kullanılmaya devam etti. başka sözüm yok hakim bey
  • arifakinti A kullanıcısına yanıt
    Huawei'nin bir de P40 Pro Plus Premium diye bir modeli vardı galiba.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihkm

Android telefonların1-2 sene sonra değerinin çöp olması, iphoneların ise fiyatının artması durumunu da hesaba katalım
    Bir ülkemizde geçerli araba alınan fiyatın üstüne ikinci elde satılır, ev alırsınız ikinci eli yükselir.

• McCarty kullanıcısına yanıt
    jailbreak yaparak 5-10 bin üstü cihazında İkon şekil değiştirip repo yüklemeyi mutluluk ile karşılayan kesim gibi dimi.

Bluetooth ile birşey gönderememek ve yıllarca dlna NFC wi-fi dirct nedir bilememek..

• Xperia Z5 kullanıyorum,4 seneden fazla oldu;
    Iphone 6S'ten daha stabil bir cihaz olduğuna tüm kalıbımı basarım,her türlü de VS'ye stabilite olarak.Bataryası bitik ve kamerası kötü sadece,kamera da ışık problemi olmayan yerlerde gayet güzel işler başarabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 10 Mayıs 2020; 15:56:41 >
  • Türkçü67 T kullanıcısına yanıt
    Zil sesini bile parayla degisdirten bir telefonu neden alayimki tonla para verecem bişey yapamayacağım tele

• TomShelby1610 kullanıcısına yanıt
    Hwp sitesinde videolar var Apple in şaşırtıcı servis olaylarını izleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: White Death

"iPhone’a bir kere para verirsin 5 yıl arkana bakmadan kullanırsın"

Ben mi 9t pro aldım 3 bin liraya en kotu 3 yıl gidecek. Ömrü dolduğunda 4 bin liraya yine 3 yıl gidecek başka bir telefon alsam 5 yıl gidecek iPhone 11 le aynı paraya 1 yıl daha fazla kullanıyorum
    Ben 4800 e iphone 8 plus aldım, kullanıp 4 e satıp 7 bine samsung s10 plus aldım, elimde kaldı alıcı yok.Satabilsam bile en fazla 4 bin zor veriyorlar.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Kendi tecrübelerim sabit servis konusunda kardeşim. Dediğim gibi android kullanıcısıyım. Aplle android fan boyluğu yapacak kadar zeka geriliğim de yok çok şükür. Ben iki tarafı da denedim kendi tecrübelerimi yazdım.

• Şöyle konuları açarken bir profilinize bakıyorum sonra vasfınız ne anlamaya çalışıyorum. Hem konularınız boş hem de devamını yazarsam şöyle gereksiz şeyler için uyarı alacağım için susma hakkımı kullanıyorum. Forum tartışması ya da ağzı bu değil. Büyüyün biraz.
  • Sürekli güncelleme gelse size ne faydası olacak. Note 8 pro android 9 kullanıyorum.Android 10 gelse ne olur gelmese ne olur. Telefon işimi gördükten sonra

• 2016 da aldığım htc one a9 modelini hala kullanıyorum halada gayet stabil çalışıyor.Son çıkan telefonlara göre illa hız farkı vardır ama telefonla uzaya çıkmayacam herhalde.Sadece telefonun batarya ve şarj soketini değiştirttim.İPhone kullanmadım ama iPad kullanıyorum appstore de kendimi çok kısıtlanmış hissediyorum birçok şeyde.

Edit:Ayrıca bazı arkadaşlar telefonunların ikinci eldeki satış fiyatlarını karşılaştırmış.Telefonu yatırım aracı olarak düşünüyorsanız zaten androide bulaşmayın.Benim gibi ömrünün sonuna gelene kadar kullanacaksanız alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicand -- 10 Mayıs 2020; 16:25:41 >
  • Çok uzun bir aradan sonra apple andro kıyas konusu gördüm özlemedim değil yani yorumlar efsane oluyor
    Xsmax ve htc u ultra kullanıyorum indirmem gereken içerikler için iphone işimi görmüyor

• Kapışın gençlerr

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.