Şimdi Ara

anfi çıkış transistörleri çok ısınıyor yardım(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar resimde görülen devreyi yaptım kenakord hocam saolsun devrede kollektörüne artı kutup gelen 2 çıkış transistörü çok ısınıyor diğer 2transistör buz gibi bu arada çıkış transistörleri 2n3773 seste sorun yok tek sorun aşırı ısı yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhid -- 1 Ekim 2014; 19:06:56 >

• 5k ayarlı direnç ile sukunet akımı ayarlanacak sanırım
  • 5 k trimpotu diyotun yönüne doğru 1/3 oranında döndürünüz.. devrenizin elemanlarını veya baskı devre yollarını kontrol edin. bir yerde bir hata vardır sanıyorum . sorunsuz çalışan bir devredir ... kontrolleri şemaya göre yapın ... kolay gelsin
  • hocam devrede kullanılan 2sc 5200 ile 2n3773 ün farkından kaynaklanan bir durum olabilirmi acaba
  • Kenan bey,
    geçenlerde bir düğüncü arkadaşın ses sistemine kabinlerine üç yollu crossover monte yaptım.
    bu crossoverlerde dört adet köprü diyotla condansatörle besleme yapılmış, ve 2sc5200 gibi transistörlerle besleme takviye yapılmış,
    anlamadığım sadece hoparlör çıkışlarından alınan voltajlamı bu besleme besleniyor.
    yani hoparlöre giden AC voltajmı kullanılıyor.
    crossoverin beselemesi için.
    tabi bobinler condansatörler ve drençler var, reasmini çekecektim ama unutmuşum.
    ayrıca bu besleme ne işe yarıyorki.
    bizim üç yollu bir crossoverde sinyalleri LOW-TİZ-MİD olarak ayırmamız için bobin ve condansatörler yeterli
    bu konuda bilginiz varmı.
    Birde bu arkadaş nerden bulmuş bilmiyorum kendisine bir sponsor firma deneme amaçlı mıknatıssız 800W gücünde hoparlör vermiş
    Mıknatıssız hoparlörler hakkında internette hiçbir yerde döküman bulamadım.
    bu konularda bir bilginiz varsa paylaşırmısınız ayrıca topik açmak istemedim, hem diğer arkadaşlarda bilgilensin.Tşk.

• Kenan Abi bu devrenin tasarımı sana mı ait?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

Kenan Abi bu devrenin tasarımı sana mı ait?

Evet.. tasarım tamamen bana ait....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

Kenan bey,
    geçenlerde bir düğüncü arkadaşın ses sistemine kabinlerine üç yollu crossover monte yaptım.
    bu crossoverlerde dört adet köprü diyotla condansatörle besleme yapılmış, ve 2sc5200 gibi transistörlerle besleme takviye yapılmış,
    anlamadığım sadece hoparlör çıkışlarından alınan voltajlamı bu besleme besleniyor.
    yani hoparlöre giden AC voltajmı kullanılıyor.
    crossoverin beselemesi için.
    tabi bobinler condansatörler ve drençler var, reasmini çekecektim ama unutmuşum.
    ayrıca bu besleme ne işe yarıyorki.
    bizim üç yollu bir crossoverde sinyalleri LOW-TİZ-MİD olarak ayırmamız için bobin ve condansatörler yeterli
    bu konuda bilginiz varmı.
    Birde bu arkadaş nerden bulmuş bilmiyorum kendisine bir sponsor firma deneme amaçlı mıknatıssız 800W gücünde hoparlör vermiş
    Mıknatıssız hoparlörler hakkında internette hiçbir yerde döküman bulamadım.
    bu konularda bir bilginiz varsa paylaşırmısınız ayrıca topik açmak istemedim, hem diğer arkadaşlarda bilgilensin.Tşk.

Özellikle JBL kabinlerde crosover aktif filtreleri dediğiniz gibidir orada kullanılan devre aslında filtre için değil aşırı yüklemelerde tweter ve med. hoparlörleri korumak amacıyla yapılmışlardır..

• resim yüklemede bir sorun var sanıyorum bir kez daha deneyelim bakalım...

• o zaman bu devre anfiye ekstra bir yük veriyor. çünkü transistörün bağlandığı soğutucusunun büyüklüğü baya ısındığını gösteriyor.
    anfinin tam güçte maksimum beslenirken birde bu devrenin akım çekmesi anfiye zamanla zarar verir kanaatindeyim. ya plaketteki yollar zamanla kararıp yanmaya başlar yada başka sorunlar.
    çünkü bir düğünde eğlencede hep son güçte çalıştırılıyorlar.
    ..
    ..
    ayrıca mıknatıssız hoparlörleri duymadınız sanırım benim gibi.
    .
    .
    birde verdiğiniz devre modelinin çalışma prensibini kısaca anlatabilirmisiniz zahmet olmassa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 27 Eylül 2014; 22:58:27 >
  • yukarıdaki devrede açıkça görülgüğü gibi aslında girişte pasif bir filtre vardır ancak tweter kısmında aşırı yüklemede hoparlörlere zarar vermemesi için sinyali absorbe eden devre vardır bu sistem elbetteki seste kısıklık yapacaktır ancak hoparlörleri korumaya aldığı kesindir. bu arada doğal olarakta aşırı yükte amplifierler tabiiki ısınacaklardır..
    mıknatıssız hoparlörler konusunda bildiğim şöyledir bunlara rozenans hoparlör deniliyor ve çok yüksek güç sistemlerinde kullanılıyorlar. Bunun içinde yüksek bir gerilim ile oluşturulan bir rezonans devreye uygun bir uygulamayla ses sinyali uygulanıyor. ve çok güçlü ses elde ediliyor .
    Bu sistemi ben yaklaşık 10 yıldan beridir biliyorum . çok kullanılan bir teknik değildir. ve şimdiye kadarda bir defa bu alete rastladım...küçücükte bir çelik kabindi ve açıp inceleme imkanım olmadı maalesef..

• Kenan bey teşekkürler, crossover devresi baya işime yaradı özellikle koruma devresi,
    fikir verme açısından.
  • tekrar merhabalar baskı devreyi kontrol ettim parçalarıda hatta devreyi baştan plakete monte ettim sonuçaynı seste sıkıntı yok iki transistör aşırı ısınıyor arkadaşlar tavsiyesi olan varmı acaba buarada 2n 3773 leride değiştirdim sonuç aynı ısı hala var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhid -- 30 Eylül 2014; 19:46:10 >
  • parmağını dokunduğunda canını acıtacak kadar yakıyorsa ya soğutucuya tam temas etmiyor yada soğutucu cok küçük geliyordur. hiç bir hata olmadığını farzederek yazıyorum.
    alttan üstten fotolarını bi koy.
  • çıkışları sök yüksek omajda e c arası kaçak varmı kontrol et lazım olmadı transistörün betasında olabilir 4 transistör aynı serimi..
    neolara örnekhttp://www.jblpro.com/www/news#.VCush2dAfZ0
    http://www.av-projektering.se/av_projektering/pdf/Vertec_SubCompact_Bro_web_03March_2011.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 1 Ekim 2014; 10:33:32 >

• arkadaşlar sorun çözüldü devrede gözüme pek hoş görünmeyen 56k 1.5k ve 100ohmluk dirençleri değiştirdim devre ısı sorunu çözüldü gerçi ölçümlerde degerleri sağlam sanırım üzerlerinden gerilim geçince sapıtıyordu bu dirençler emeği geçen tüm dostlara teşekkur ederim
  • Bu devrelerde metal film direnç kullanmak lazım demekki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.