< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ankara'dan komisyonsuz yemek siparişi sitesi: Lezzet Ankara (6. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: brkygt1
Özel sektorun soyle bi problemi var buyudukten snra tekellesiyorlar.Yemeksepetide ayni sekilde komisyon oranlari ,parayi icerde tutma sureleri vs vs.Bakiniz 3 buyuk markete yumurtayla ilgili ses kayitlari medyaya yansidiginda istisnasiz tutuklanmali en agir sekilde yargilanmaliydilar cnku yumurta bebeklikten olume kdrki en temel beskn gidalarindan biriydi ve insnalarin alim gucunu bilincli dusuruyorlardi.Devlette suc varmi tabi var ama ozel sektor azbise buyudukten snra boyle olucaksa alternatifler desteklenmeli ve olmaliHocam elbette tekelleşmesi kötü bir şey, bende asla bir firma tek başına büyüsün ve rakipsiz kalsın istemem. Lakin devlet bunu doğrudan rakip olarak değil de farklı yollardan engellemeli gibi geliyor.
Şimdi tekelleşen ve büyüyen her firmanın karşısına devletimiz rakip olursa özel sektöründe gelişimi engellenir. Çünkü devletin imkanlarıyla, özel sektörün imkanları aynı değil...
Bu yorumdan şu çıkmasın; Mansur başkan esnafa güzellik yapmış, kalkıp eleştirecek yer arıyorsunuz durumu olmasın, esnaf için harika bir olay fakat sakıncaları da var.
Örneğin ülkemizde, Bim, a101 neredeyse ülkenin her ilinde ilçesinde varlar bir noktada market piyasasına hükmediyorlar, yarın devlet bunların karşısına da rakip olarak çıkabilir. Her sektörde sivrilen firmaların önüne çıkmaktan ziyade, onları denetleyip rakiplerinin çoğalacağı koşulları oluşturmalı, rekabet olmalı fakat özel sektörün kendi içinde, devletle özel sektör rekabet edemez.
-
2023 seçiminden sonra ülke ıcın 2 gram umudum var ama böyle dusuncelerı gorunce ümidim felan kalmıyor bu kafayla tr asla ve asla orta gelır tuzağından cıkamaz neyse her halk hakettiği gibi yönetılıyo türkoya zengınlık yok
-
Mansur Yavaşı destekleyenlerden biriyim ama kusura bakmayın yanlışa yanlış demesini de bilirim.Madem bu olay çok güzel, devletimiz açsın GG/HB/TY gibi bir site komisyonu da 0 yapsın ne güzel satıcılar satışını yapsın hem halk hem satıcı için güzel bir şey değil mi?
Ülkede en çok yakınılan şeylerden birisi vergi,devlet 10 liralık işi 100 liraya yapar bunu da vergi adı altında senden alır sende ne güzel hizmet dersin.
Ankara'nın musluklarından hala su içilemezken ki bu belediyenin asli görevlerinden biridir daha bu durumu düzeltememişken , bu gibi sitelerin açılması bana göre popülist bir eylemdir.
Örneğin senin bir bakkalın var devlet geliyor karşına bakkal açıyor vergi / işci masrafı da halktan karşılandığı için senden uyguna ürünleri satıyor.(Senin satamayacağın fiyata). Bu durumda ne düşünürsün?
Umarım yazdıklarımı anlamışsınızdır.
-
Forumda yine muhteşem yorumlar birbirini kovalıyor. Sosyal demokrat bir partinin belediye başkanına niye neoliberal bir başkan gibi hareket etmiyorsun diye kızıyorlar. Gerçekten olağanüstü.
Arkadaşlar, biliyorum epeydir CHP'yi rakı içip cami yıkan parti olarak tanıyorsunuz ama CHP camileri ahır yapmadığı zamanlarda sosyal demokrat bir parti. Yani piyasaya gerektiğinde devlet müdahalesini savunan, yerine göre esnafı veya zor durumda olan diğer kesimleri koruyup kollamayı öngören bir parti. Yaptığı şey kendi parti programına göre doğru ve hatta tam da yapılması gereken şey. Makarna ve kömür yardımı yapacağına esnafın karını arttırmaya çalışıyor. Sizin "Belediye piyasaya müdahale eder mi?" eleştirisi CHP'ye değil AKP'ye yapılırsa mantıklı bir eleştiri olur ancak. AKP o kadar uzun zamandır Türkiye'yi yönetiyor ki siz farkında olmadan bütün partilerin AKP gibi olmasını istiyorsunuz.
Olayın kendisine gelirsek, ben bu işte Mansur Yavaş'ın yanıltıldığını düşünüyorum. O siteyi açmak hiçbir şey. Esnaf isteseydi kendi aralarında toplanıp komisyonsuz site açardı zaten. Asıl iş veri güvenliğini ve para transferini sağlamak, müşteri desteği sunmak. Bunları kiminle yapacak, kaç kişiyle yapacak? Kebaplar gelmediğinde belediyeyi mi arayacağız? Bütün bunların maliyeti nedir? Bunlara ilişkin hiçbir şey söylemeden saldım çayıra mevlam kayıra usulü açılan bir site bende heyecan uyandırmadı. Eğer gerçekten buna bütçe ayrılacak ve ciddi bir site oluşturulacaksa o halde neden Ankara'nın kaynakları başka işlere değil de esnafı kurtarmaya harcanıyor? Hani şeffaflık, hani her şey halka soruluyordu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: WildArms2023 seçiminden sonra ülke ıcın 2 gram umudum var ama böyle dusuncelerı gorunce ümidim felan kalmıyor bu kafayla tr asla ve asla orta gelır tuzağından cıkamaz neyse her halk hakettiği gibi yönetılıyo türkoya zengınlık yok
Orta gelir mi ? Sen hangi ülkede yaşadığını bilmiyorsun sanırım , Asgari ücretin 2 bin 825 lira olduğu Türkiye’de dört kişilik bir ailenin açlık sınırı Mayısta 3 bin 472 liraya çıktı. Yoksulluk sınırı ise 11 bin 863 liraya kadar yükselmis, hala tuzu kupkuru tekel olan devletin seyrettiği semirdikce semiren Yemeksepeti nevzat Aydın'i savunanlar var, hayır üretim desen yok , emek desen yok , sadece bir uygulama ile oturduğu yerden deli gibi para kazan , başka ülkede senin o zengin ülkeler var ya ,birincisi tekel olmasına izin vermez , ikincisi deli gibi vergi alır . Evet belediye bu iş düştüğü için ayıp yazık.
Tabi alistiniz devlet beş müteahhitin , yandaşların ,büyük şirketlerin vergi borçlarını silsin onlar çocukları istakoza altın tozu döküp yesin. Garibana gelince vergi borcu olunca elinden traktör, kamyonu alınsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Restaurantlar zaten YS yada GY de fiyatlarına komisyonlarını ekleyip fiyat listeliyordu. BU uygulamada fiyatlar düşük gözükürse alanda satanda kazanır. Ama yok aynı fiyattan ürün listelenirse maalesef bir işe yaramaz. Ölü proje olur.
-
Bu ulkeden umudum var hocam olcaz bigun insallah nefesim tukeniyor ama sonuc olarak buna cikiyorum :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Devlet neden özel sektöre rakip oluyor? Zaten getir vb. girişimler ile rakipler çıkıyordu ortaya. Devletin sıfır zarar ve maliyetle özel sektöre rakip olması akıl alacak iş değil. Ekonomiden anlayan, finansal okuryazarlığı olanlar beni anlayacaktır.
Bu kafayla ancak özel sektörün gelişmesine balta vurur, sosyalizm kasar fakirleşirsiniz.
-
Maalesef sadece 17 sipariş verilmiş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: brkygt1
Bu ulkeden umudum var hocam olcaz bigun insallah nefesim tukeniyor ama sonuc olarak buna cikiyorum :)Açıkçası bütün siyasi partilerdeki şahıslar bir yana, Mansur Yavaş bir yana benim için, gördüğüm kadarıyla derdi halkına, vatandaşına hizmet etmek ve bir hata yapıyorsa vatandaşı düşündüğü için yapıyor. Ancak Mansur Yavaş'lar çoğalmalı, tek başına Ankara'dan verdiği mücadeleyi ülke geneline yansıtmayı başarmalılar...
Ben siyasi partilere sempati duyan biri değilim, nötr bakarım bu durumlara lakin seçildiğinden beri Mansur Yavaş'ın tarzı fark yaratıyor, bu bariz şekilde gözüküyor. Dediğim gibi yaptığı hizmet kötü değil fakat sakıncaları var, bu sakıncalara rağmen vatandaşın hizmet alması önemli...
-
Ne farkı yahu
Eski kafa, devletçi, en bildiğimiz profil bu zaten
Habire fakirlik edebiyatı ve hamaset
Piyasaya bu tarz müdahaleler de gayet yanlış- yukarıda çok kişi güzelce açıklamış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
He emperyalizm ile çok zenginleştik öyle böyle değil, çinlilerle dalga geçerken saatlik ücrette çinliler ile yarışacağız yakında, millet çoluk çoğuya yemek bulamamaktan, açlıktan intihar etmelere başladı, artık bundan aşağısı yok. Özel sektör bizim gibi geri kalmış, denetleme, piyasa kontrolü olmayan ülkelerde köleliğin modern ismi. 3-5 tekel firma hariç gerisi batsın kimsenin umrunda değil, halk da karın tokluğuna çalışsın, global dünyada şuanki düzende bizim ülkeye biçilen rol bu. Parasını verelim bizdeki mültecileri de alsınlar, bunun diğer bir ayağı. Öyle boş goy goy yapıyorsunuz da artık buna inanan koyun da kalmadı
-
Sadece17 sipariş mi verilmiş yoksa bir hata mı var ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: cemsinanNe farkı yahu
Piyasaya bu tarz müdahaleler de gayet yanlış- yukarıda çok kişi güzelce açıklamış
Hocam bende sakıncalarını güzelce anlattım, ben sade bir vatandaş olarak baktığımda; çabalayan, projeler ortaya koyan birini görüyorum. Diğerlerinden nedense böyle bir izlenim göremiyorum. Tabi hangi tarafı dinlesem farklı şeyler duyuyorum, görüyorum.
-
Yanlış.Şirketlerle ortak yapılmalıydı.Devletin işi denetlemek,piyasayı domine etmek değildir
-
quote:
Orijinalden alıntı: cemsinanNe farkı yahu
Bu devletçiler,taş kafalı memurlar,hani bize de yardımcılar bizi bitirdi
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dark_SoulHe emperyalizm ile çok zenginleştik öyle böyle değil, çinlilerle dalga geçerken saatlik ücrette çinliler ile yarışacağız yakında, millet çoluk çoğuya yemek bulamamaktan, açlıktan intihar etmelere başladı, artık bundan aşağısı yok. Özel sektör bizim gibi geri kalmış, denetleme, piyasa kontrolü olmayan ülkelerde köleliğin modern ismi. 3-5 tekel firma hariç gerisi batsın kimsenin umrunda değil, halk da karın tokluğuna çalışsın, global dünyada şuanki düzende bizim ülkeye biçilen rol bu. Parasını verelim bizdeki mültecileri de alsınlar, bunun diğer bir ayağı. Öyle boş goy goy yapıyorsunuz da artık buna inanan koyun da kalmadı
Yapılan ekonomik yanlışlardan bağımsız olarak konuştum, yoksa durumdan ben de memnun değilim. Ama böyle sosyalist hareketler uzun vadede halkı fakirleştirmekten öteye gitmez. Sana bir örnek vereyim. Devlet her sektöre böyle burnunu sokarsa özel sektör rekabet edemez. Ne olur? Özel sektör işçi çıkarmak zorunda kalır. O zaman al sana işsizlik. Sonunda şikayet ettiğin işsiz ve memur ordusu kalır elinde.
Bu arada emperyalizm ile kapitalizmi karıştırmışsın. Emperyalizm kötüdür, kapitalizm iyidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 14 Haziran 2021; 13:22:35 >
-
Sabah gazeteside hala adamı karalamaya çalışsın :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
o restoranlar yemeksepeti ile aynı fiyatı çekecekse ne anladık bu işten değil mi ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X