Şimdi Ara

Ankara Kart Usulsüz kullanım hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
14.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün otobüse binerken kardeşimin öğrenci kartını kullandım. İçerideki bir görevli kartımı görmek istediğini söyledi ve gösterdim. Bunun kardeşimin kartı olduğunu ve benim kendime ait bir öğrenci kartımın da olduğunu söyleyip onu da gösterdim.(Kendi kartımda para yoktu kardeşiminkini kullanmak zorunda kaldım) Görevli kardeşimin kartını aldı ve 10 gün içinde kartımı belediyeden alabileceğimi söyledi. Bunun bir cezası var mıdır? Ben zaten öğrenciyken ve bununla ilgili belgemi ibraz etmişken bir cezaya maruz kalmam saçma olmaz mı? Bu arada kartı kullanan kişi olarak benim hiçbir bilgimi almadılar. Ceza varsa kime kesecekler? Kardeşime keseceklerse suçu işleyen o olmadığı için ona nasıl ceza keserler?(Suçun ve cezanın kişiselliği) Bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rawden -- 21 Nisan 2015; 17:05:48 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ankara Kart Usulsüz Kullanım ve Kara Liste

Ankara Kart, başkentte toplu taşıma hizmetlerinden faydalanmak için kullanılan bir elektronik karttır. Usulsüz kullanım durumunda, kartınız kara listeye alınabilir, bu da kartınızı kullanamayacağınız anlamına gelir.

Kara Listeye Alınmanın Nedenleri

Ankara Kart'ınızın kara listeye alınmasının birkaç nedeni olabilir:

• Bakiyesiz kartla seyahat etmek
    • Kartı başkasına devretmek
    • Kartı hileli işlemler için kullanmak
    • Kartı zarar vermek veya yok etmek

Kara Listeden Nasıl Çıkılır?

Ankara Kart'ınız kara listeye alındıysa, aşağıdaki adımları izleyerek kara listeden çıkabilirsiniz:

• Usulsüz kullanımın nedenini belirleyin: Kartınızın neden kara listeye alındığını öğrenmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü ile iletişime geçin.
    • Ödeme yapın (varsa): Usulsüz kullanımınız nedeniyle bir ceza varsa, cezayı ödeyerek kara listeden çıkabilirsiniz.
    • Kartı iade edin: Kartınız hasarlıysa veya yok edildiyse, yeni bir kart almak için önce mevcut kartınızı iade etmeniz gerekebilir.
    • Dilekçe yazın: Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü'ne kartınızın kara listeden çıkarılması için bir dilekçe yazın. Dilekçenizde usulsüz kullanım nedeninizi ve düzeltmek için attığınız adımları açıklayın.

Dilekçe Süreci

Dilekçeniz Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme süreci birkaç hafta sürebilir. Dilekçeniz onaylanırsa, kartınız kara listeden çıkarılacak ve tekrar kullanabileceksiniz.

Kara listeye alınmayı önlemek için, Ankara Kart'ınızı her zaman doğru şekilde kullandığınızdan ve kartınızın güvenliğini sağladığınızdan emin olun. Usulsüz kullanım, kartınızın kara listeye alınmasına ve toplu taşıma hizmetlerini kullanamayacağınız anlamına gelebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O Şoförü orada döverdim yine kartı vermezdim.
  • Kartı vermeseydin keşke. Şöyle şöförlerede ayar oluyorum. Beleşe aldıkları tanıdıklarından para alsınlar.
  • C10H15N kullanıcısına yanıt
    Hocam çok enteresan bir şey yani ilk defa başıma geldi internette de başına gelen pek yok. Mavi Masa'yı aradım 100 tam bilet cezası var dedi oha. Ben zaten öğrenciyim kartım da var. Ne cezası?
  • El cabukluguyla kendi kartini cikarip verseydin keske

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şoför de değil başka bir görevli.
  • Kartı usulsüz kullanmışsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef boşluğuma geldi :( Şu an ne yapacağımı bilmiyorum.
  • Anakart diye girdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Rawden

Hocam çok enteresan bir şey yani ilk defa başıma geldi internette de başına gelen pek yok. Mavi Masa'yı aradım 100 tam bilet cezası var dedi oha. Ben zaten öğrenciyim kartım da var. Ne cezası?

Ben başkasının kartıyla çok bindim kimsede sormadı kartı göster diye kartı alırken 100 tam bilet parası isterler veya kartı bloke ederler büyük ihtimal.
  • Ferrarisini Satan Adam kullanıcısına yanıt
    Görevli benim bilgilerimi almadı yalnız. Cezayı kime kesecekler? Kardeşim zaten suç işlemedi. E usulsuz kullanan kim diye sorsalar ne cevap verecekler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C10H15N

quote:

Ben başkasının kartıyla çok bindim kimsede sormadı kartı göster diye kartı alırken 100 tam bilet parası isterler veya kartı bloke ederler büyük ihtimal.

Onu da sordum. Gelmesem almaya ne olur dedim o da bir daha kart çıkartamaz dedi. Gidip denesem mi yeni kart çıkartmayı

• quote:

Görevli benim bilgilerimi almadı yalnız. Cezayı kime kesecekler? Kardeşim zaten suç işlemedi. E usulsuz kullanan kim diye sorsalar ne cevap verecekler?

Ankara belediyesine hiç belli olmaz hocam kardeşine'de ceza kesebilirler. sen şimdiden gidip sor kartı 1 hafta beklemekle uğraşma
  • Anakartta usulsüzlük.

• http://www.ankara.bel.tr/haberler/baskasinin-ankarakartini-kullanana-hapis-cezasi-verildi/#.VTZjnyHtmko

Bu işi ciddiye almaya başladılar.Bir avukatla görüşmen faydalı olacaktır.Zabıt tutup mahkemeye lanse ettirme durumları söz konusu.Para cezasına dönüşmesi muhtemel.

İstanbul içerisindeki kartlar için direkt olarak para cezası kesiliyor diye bir bilgim var kart sahibine.Ama mahkeme açılıyor mu yada cezayı hangi kurum kesiyor bilgi sahibi değilim.
  • Söz konusu hapis cezalarının verildiği madde dolandırıcılık ve devleti zarara uğratmayla ilgili. Öğrenci birisinin öğrenci kartı da varken başka birinin öğrenci kartını kullanması devleti zarar uğratmadığı için hapis veya para cezası çıkması muhtemel değil diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rawden -- 21 Nisan 2015; 17:57:37 >
  • özel halk otobüsüne binersin
  • Benim kartımı değil de kardeşimin kartını aldılar zaten.
  • Benimde tahminim o yönde ancak bunun kararını verecek merci oradaki yetkililer mi? Yoksa direkt olarak mahkemeye mi yönlendiriyorlar bu gibi durumları onu araştırmak lazım.Siz kartı usulsüz olarak kullanmış ve onlarda tespitini yapmış.Sonraki aşamaları mahkemeye iletebilirler.Umarım böyle bir durum söz konusu değildir.Geçmiş olsun.Dikkatli olmakta fayda var bir daha ki seferlerde
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 10 gün sonra kartı alabilirsiniz dediğine göre mahkemeye intikal ettiğini sanmıyorum. Ayrıca suçu işleyen kişinin kim olduğu da belli değil. Keşke mahkemeye verseler de hiçbir şey çıkmasa
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.