Şimdi Ara

anlık donmalar ve performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üstadlar yeni pc aldım oyunlarda youtube vs yerlere göre %10-15 gibi bir fark oluyor ve batman ac de bi an takılıp devam ediyor yada ac3 de oluyor. Lol de ise 100-160 fps alıyorum ama çok uzun oynamışsam oda 80-90 ları görüyor sorun nedir. Sistemim 4 gb ram fx6300 r9 270x msi 970... xigmatek382 500w psu lu model var (ben 600 yapmıştım adama listeyi verdim evde fark ettim 500 w yazıyor ve 500w parası kesmişler. Alalı 3-4 hafta oldu haftasonları gidebiliyorum.bf3 indirdim bu hafta alta aldım chrome açtım birden mavi ekran yedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım lütfen!

• zalazugna Z kullanıcısına yanıt
    ramin 4 gb olduğu için ram dolunca hardisk e yazmaya başlıyor ondan olayı olabilir diye tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: flagbearer

ramin 4 gb olduğu için ram dolunca hardisk e yazmaya başlıyor ondan olayı olabilir diye tahmin ediyorum

+1 yada Driver sıkıntı yaptı 14.4 Driver yükle .driver yüklemeden evvel pcyi güvenli modda aç DDU adlı prpgramla şuanki Driver ını sil ondan sonra 14.4 whql sürücüsünü yükle öyle bir bak bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 31 Ekim 2014; 19:26:08 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Şuan cd deki sürücü var heralde. formatı bilgisayarcı attı.driver en sonu yükledim geçen hafta,ac 3 girdim bi kasar gibi oldu + oyna girdim her şey iç içe sistem geri yükledim. Söylediklerinizi haftaya uygulayabilirim ram dolmuyor heralde ya. Msi afterburner den bakçaktım bulamadım alta alıp bakınca bakabiliyırdum ama anlık kontrok edemiyorum. Şimdiden sağolun

Amdnin 14.9 sürücüleri bnm ekran kartında snn anlattığın gibi böle bi durup sonrada hızlıca devam etme gibi sorun yaptı sendede olabilir diye önerdim 14.4 yükle dene.Msi afterburner ilede oyunda görmen için ayarlar izleme menüsünde Ram seçip osd de göster yapcan alttaki seçenekte gösteririr oyunda kaç mb ram kullandığını

• Peki sürücü nasıl yükleniyor yani eskisini mi silip yükleyecem? Ram şubat tatiline vatan da taktırabilirim. Batman ac de anlık takılma oluyor arada bir anlayamadım gitti sinir oldum.btf 3 de 45-55 arası gidiyo ultra da

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Performans sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalazugna

Peki sürücü nasıl yükleniyor yani eskisini mi silip yükleyecem? Ram şubat tatiline vatan da taktırabilirim. Batman ac de anlık takılma oluyor arada bir anlayamadım gitti sinir oldum.btf 3 de 45-55 arası gidiyo ultra da

http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Yukardaki programı indir pc yi güvenli modda başlat programla driverları sil.Sonra res atıcak.Ccleaner veya Advanced sysutem care gibi programlarla kayıt defteri hatası varsa düzelttir bide başlat çalıştır a basıp %temp% yaz entere bas orda ki dosyalarıda sil sonra bir daha res at pcye.

http://www.guru3d.com/files-details/amd-catalyst-14-4-whql-(14-100-april-17)-download.html

Burdan 14.4 Driver indir ce kur böylece temiz bir kurulum yapmış olursun

• quote:

Peki sürücü nasıl yükleniyor yani eskisini mi silip yükleyecem? Ram şubat tatiline vatan da taktırabilirim. Batman ac de anlık takılma oluyor arada bir anlayamadım gitti sinir oldum.btf 3 de 45-55 arası gidiyo ultra da

Btf 3 te biraz daha iyi performans alman gerekir o islemcinin darbogaz yapacagini sanmam ama birazcik oc yapip da performans farkina bakarmisin.

• Driver yüklerim denerim yani. Ama batman ac 4 gb ram dolduruyomu ya masraf olmasın diye 4 almıştım.sizin dediklerinizi haftasonu deniycem

• quote:

Driver yüklerim denerim yani. Ama batman ac 4 gb ram dolduruyomu ya masraf olmasın diye 4 almıştım.sizin dediklerinizi haftasonu deniycem

Pcye geçince batman dan ss atarım msi afteburner açıkken ama bnm monitör 900p biraz düşük çıkar ram kullanımı ama fikir verir zannedersem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 2 Kasım 2014; 16:01:46 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Tamam. Peki şu oyun testi yapanların ekranın solunda ayrıntılı bilgiler veriyor programın adı ne?

Msi afterburner yada playclaw 5 tir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tammam denetim eve gidince

• btf 3 te gpu usage %90 larda başlıyor sonra 98 sabit görüyor 4 çekirdek te çalışıyor ama ac 3 te 80-90 arası gidiyor tek çekirde çalışıyor diğerleri 30-40- civarı en son batman denedim arada 98 oluyor ama 80-90 oluyor bazen ondada biri hariç pek çalışmıyor çekirdekler

amd overdrive denedim daha düşük fps aldı geri çektim.
  • Ram ile alakası yok unpark olayını biraz araştır sen
  • playclaw da 4 .ekirdek gözüküyor. unpark program indirdim olmuyor regedditten denedim olmadı. bi zevk alamadım şu pcden 2 haftada bir haftasonu geliyorum ondada sorunlarla uğraşıyorum
  • rahatsız ettim ama bir şey sorcam.mavi ekrandan anlarmısın ?
  • quote:

rahatsız ettim ama bir şey sorcam.mavi ekrandan anlarmısın ?

Hocam anlarımda bu hata kodlarından anlamam zor.Yukarda okudum unpark aıkıntın varsa Windows 8.1 yükleyin cpu unpark sıkıntınız olmaz.Mavi ekrana gelirsek aşırı ısınma psu yetersizliği ve ram bozulmalarından dolayı olabilir yada Driver sıkıntın var ekran kartının.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/memtest86-usbden-%C3%87al%C4%B1%C5%9Fan-ram-bellek-test-program%C4%B1.201/
    Bu konudakileri uugulayıp testi yapın zaman aınırı yok fakat mümkünse 3-4 saat yapsın hata verirse ramlerdedir sorun yoksa ısınma vs başka şeylere bakmak lasım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.