Şimdi Ara

Annemi kaybettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
776
Cevap
9
Favori
20.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
407 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakınlarıma konuşasım gelmedi en azından tanımadıklarıma konuşursuam benim gibi birini bulurum dedim.
    2 yıl önce guatr teşhisiyle ankarada gaziye kaldırıldı amcam orada doktor.Guatr olarak bilmiştim 2 yıl boyunca ama dün akciğer kaneri olduğunu ve kanseri yendiğini öğrendim.Tabi ben 2 yıl guatr olarak bildim saçları döküldü çok halsiz kaldı vs.Hatta diyordu ki hastalığı yenmeyi sırf çocuklarım için istiyorum diyordu tek amacı ablamın evlendiğini görmek beni de üniversiteye sokmaktı.Kemoterapiden çıktı 3 gün sonra İstanbula gelip bize baktı yemek yaptı o yorgun haliyle.1 haftadır İstanbuldaydı normalde ankarada kalıyor hastane için.Sanıyorum işlerin köt gittiğini hissedip beraber olmak istedi.Hastalığı yenmişti ama yine de kemoterapiiye giriyordu korunmak için.Cuma gecesi çok yoğun öksürdü ben anne bir şeyin var mı dedim yok birşeyim dedi.Keşke yataktan kalkıp yanına gitseydim.Gece 3'de bu oldu gece 5de hastaneye gitmişler babamla.Ayağı sırtı çok ağrıyormuş nefes almakta da zorlanıyormuş.Neyse cumartesi sabahı ben kalktım dışarıdan sesler geliyordu herhalde temizlik falan var deyip yataktan çıkmadım ps'a girdim internet yoktu ben de pes demosu attım.İlk yarıyı oynadım ikinci yarıyı nedense oynayasım gelmedi,içeri gitmek istedim.Çıktım gittim halamlar babanem teyzem kuzenim falan annemin başındalar annem de acıdan bağrıyordu.Teyzemler ve kuzenim bizde misafirdi kuzenim amerikadan gelmişti 2 yılda bir gelip 1 ay kalıyordu normalde düzcedeydi evleri orada ama cuma istanbula annemi ziyarete geldiler.Sonra ben annemin yanına oturdu biraz sakinleştirmeye çalıştım yanında durdum ama çok kötüydü hali.Bana söylediği son sözleri oğlum senin ne işin var hastanede? oldu.O haliyle bile beni düşünüyordu kendisi de biliyordu çok zor durumda olduğunu ama yine de benim oraya gelip üzülmemi istemedi.Hastanede acila yattı 1 saat acilde kaldı tansiyonu çok düşüktü ama konuşmakta zorlanıyordu bana hatta can(ismim) dedi bir ara ama devamını söyleyemedi.Yoğun bakıma aldılar en son o zaman gördüm ama gözlerim yaşlı olduğu için yüzüne bakamadım üzülmesin diye.Yoğun bakımda tansiyonu düzeldi 2 saat yaşam savaşı verdi ama akçiğerine kan gidince maalesef 51 yaşında hayata veda etti.

Bu hayattaki en büyük korkum başıma geldi.Annem beni geç doğurmuş olduğundan onu az göreceğimi biliyordum ama 15 yılı tahmin etmiyordum.Sadece şu var bugün cenazesi oldu gerçekten 10 yıldır görmediği insan küs olduğu,kavgalı olduğu herkes oradaydı yakın uzak herkes çok üzgündü.Ablamın patronu var ayça kaya diye bir diyetisyen sadece 1 kez gördü annemi ama o bile istanbuldan düzceye gelip cenazesinde ağladı.Gerçekten annem diye söylemiyorum ama kalbinde hiç kötülük görmedim.Çocukları çok severdi kreş sahibiydi,iyi bir müslümandı,iyi bir anneydi.
    Kendimi hiç hazır hissetmiyordum ama kader işte.Gerek 2 yıldır gelmeyen kuzenimin denk gelmesi, gerekse de benim 2 yarıyı oynamadan içeri gidip onla son kez konuşabilmem bir şeylere işaret sanırım.Tek düşündüğü çocuklarıydı.Bana geçen sene Allah sevdiği kulunu erken alırmış demişti bir vefat haberi üzerine.Gerçekten de erken alırmış...

İçimi dökmek istedim genel bir amacı yok konuyu açmamın sadece biraz biriktim ve paylaşarak kurtulmak istedim.

Edit:Destek olan olmayan yazan yazmayan herkese çok teşekkürler şunu söylemek istiyorum ben kendimi bugüne hazırlayıp yaşadım hep gece rüyalarımda annemin vefatını görüp onlarca kez ağlayarak uyandım,kötü bir laf söylediysem de hemen pişman oldum en azından değerini bildim ona layık oldum mu bilmesem de.
    Diyeceğim şudur ki hep annenizin değerini bilerek yaşayın arada bir gidin öpün koklayın onla konuşurken laflarınızı özenle seçin şunu bilin ki onun hayatındaki en değerli varlıkları sizlersiniz her anne için geçerlidir bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bamya Avcisi -- 9 Kasım 2014; 22:20:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu dünya üzerinde babanın bile hakkı ödenirde analarımızın hakkını ömür boyu sırtımızda taşısakta ödeyemeyiz.Acısını çekmeyen bilemez o yüzden sana çok fazla nasihat veremeyeceğim.Yaşın daha çok genç ve geleceğini kurmak ellerinde.Bak ne güzelde söylüyorsun annen üniversiteye girmeni istiyormuş bunu aklından hiç çıkarma bundan sonra tek amacın iyi bir bölüm kazanıp onu gururlandırmak olsun.Mezun olma günü geldiğinde eğer kürsüden konuşma fırsatın olursa o anki mutluluğunu içini dökerek oradakiler aracılığıyla annenle paylaş eminim ki seni izliyor olacaktır.Utandırma onu dualarında eksik etme ablanada destek ol babanada ihtiyaçları var sana seninde onlara.Hayata küsme aksine daha sıkı sarıl anneni hatırlat nasihatlerini hatırla.Buradaki arkadaşlarada söylüyorum gün gelecek hepimiz annemizi ailemizi kaybedeceğiz lütfen gün içindeki konuşmalarınızda yada sinirlendiğiniz anlarda anneye ve aileye lütfen küfür etmeyin onların manevi olarak değerini hatırlayın ve kendinizi firenleyin.Mekanı cennet olsun Allah gani gani rahmet eylesin.Ölüm güzel şey perde ardından haber eğer öyle olmasaydı ölürmüydü peygamber demişler annen seni cennette bekliyor olacak ona layık ol asla vazgeçme.Başın sağolsun...
  • Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun İnşallah
  • Allah sabır versin. Başınız sağolsun.
  • bi sıkıntı olursa yaz bro, konuşmak istersen falan

Allah rahmet eylesin, Allah kimsenin başına vermesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah mekanını cennet eylesin hocam. Senin adina cok acı bir sey. Umarim en kisa zamanda toparlarsin Allah bas saglisi versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu hayatta en çok korktuğum şey annemi kaybetmek.Başın sağolsun başka ne denir ki
  • Allah Rahmet etsin.Sevelerine baş sağlığı versin inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #ŞARBAY# -- 9 Kasım 2014; 22:02:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Öğrenci kimliğimi kaybettim
    2 yıl önce açıldı
    Kimligimi kaybettim
    5 yıl önce açıldı
    Ailemi Affettim
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Başın sağolsun.

• Mekanı cennet olsun

Bi sıkıntı olursa pm atabilirsin kardesim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swonz -- 9 Kasım 2014; 22:03:20 >
  • Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun cok üzüldüm

• Allah rahmet eylesin hocam, başınız sağolsun

• Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun inşallah annelerin yeri ayrıdır her zaman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • başın sağolsun
  • Allah sabır versin dostum. Mekanı cennet olsun.

• Basin sag olsun kardesim maalesef yalan dunya..

• Başın sağolsun. Konuya girmeden önce inşallah gerçek değildir dedim içimden
  • Allah rahmet eylesin kardeşim , bol bol dua ettim mekânı cennet olur inşallah

• Allah yardımcınız olsun

• basiniz sagolsun hocam

• Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.