Şimdi Ara

Anonymous Çeviri'den Yeni Yıl Mesajı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 2019 yılı biterken sizlere ufak bir yazı yazmak istedim.

Haziran başında, sitemizi açmamız ile başlayan bu yolda sizlere birçok proje sunduk.

4 Temmuz'da Metro Exodus
    1 Ağustos'ta Heavy Rain
    20 Ağustos'ta Watch Dogs 2
    26 Eylül'de Control
    15 Aralık'ta Mad Max

Bunlar haricinde;
    3 Eylül'de çeviri iyileştirmeleri ve bütün DLC'leri kapsayan Shadow Of The Tomb Raider
    25 Eylül'de Two Colonels DLC'lerini kapsayan Metro Exodus

4 Temmuz tarihinden, 31 Aralık tarihine kadar 5 proje sunulmuş olup, 2 projenin DLC'si ise tamamlanmıştır.

Ocak ayı içerisinde ise 2 farklı proje daha sizlerle olacak. Bunlarla birlikte yürüttüğümüz Red Dead Redemption 2 ve sürpriz projemiz dışında, farklı bir oyunun çevirisine daha sizin isteklerinize bağlı olarak başlayabiliriz.

Ocak ayı içerisinde size farklı bir konuda, harika bir haber vermeyi umuyoruz. Değişim kaçınılmazdır :)

Bizi en çok zorlayan proje hangi proje oldu?

Açıkcası, bütün projelerin farklı zorlukları var. Watch Dogs 2'yi bir süre yetiştiremeyeceğiz diye kişisel olarak korkmuştum :) Mad Max, dil olarak olağanca garip bir evrene ve dile sahipti. Hitman serisi hem metin sayısından (toplamda 800.000 kelime yanlış hatırlamıyorsam) hem de dosya yapısından dolayı, kesinlikle bizi en çok zorlayan projelerdi. Tabii lanetli olarak ün yapmış Watch Dogs 2'yi ve Mad Max'i tekrar belirtmezsem olmaz. Gerçekten de lanetli ününü hak eden projelerdi :)

Çevirirken en çok keyif aldığınız proje?

Projede görev alan bütün çevirmenlerimiz bu soruya kuşkusuz Watch Dogs 2 olarak cevap verecektir. Özellikle insanların profillerinde çıkan yazıları ve eğlenceli diyalogları çevirmek büyük bir keyif oldu bizim için.

Çevirdiğiniz oyunlardan en güzeli?

Proje seçimlerinde olağanca dikkat etmeye çalışıyoruz. Açıkcası güzel oyunları çevirmek istiyoruz. Heavy Rain mesela, başyapıttı, muhteşem bir senaryoya sahipti. Metro Exodus, güzel bir senaryo, harika atmosfer, muhteşem bir seri ve Artyom'un hikayesine epik bir son... Keza Control, kuvvetli bir senaryoya sahipti. Watch Dogs 2 ise günümüzde oldukça popüler bir konuya değiniyor, buna değinirken de eğlenceli bir San Francisco ortamı sunuyor. Araba sürüş hissi, sonlara doğru hikayesinin hızlanması, post apokaliptik ortamı ile Mad Max ve öldürürken hayal gücünüzü kullanabileceğiniz Hitman'de oldukça güzel oyunlar. Shadow Of The Tomb Raider'dan söz etmezsem olmaz ama, benim gibi Tomb Raider serisi ile büyümüş çocuklar için oldukça güzel bir oyundu. Böyle bir serinin oyununun ilk projemiz olduğu için Anonymous ile gurur duyuyorum.

Yönetici olarak seçimlerim:

En iyi senaryoya sahip, Heavy Rain
    En eğlenceli, Watch Dogs 2
    En iyi "oyun", Metro Exodus.

Şu an bünyenizde kaç kişi var?

Değişiyor, söylemek zor, yöneticiler, çevirmenler ve yazılımcılarımız olarak yaklaşık 40 kişi civarı kocaman bir aileyiz biz :)

Sürpriz projeler neler?

Siteye "sürpriz proje" yazdığımızdan beri bu projeler değişiklik gösterdi açıkcası :) En son şekillenen bu iki projenin üzerinde yaklaşık bir aydır çalışıyoruz. İlki oldukça ufak bir oyun, ikincisi ise biraz daha hoşunuza gidebilecek türden. Umarım Şubat-Mart ayları içerisinde projeyi sizlere sunabiliriz.

2020 yılında, Anonymous neler yapacak?

Ocak ayı içerisinde bununla alakalı başka bir açıklama yapılacak.

Shadow Of The Tomb Raider'a başlayıp bitirirken, asla böyle bir şeye dönüşeceğini düşünemezdik açıkcası. Tanımadığımız pek çok kişinin teşekkürünü, sevgisini ve iyi dileklerini aldık. Özellikle teşekkür etmek istediğim birkaç insan var:
    İlk yola başladığımızda, özellikle bana manevi olarak oldukça destek veren, zor zaman dostu sevgili Ümit Dinçer'e,
    İyi günde kötü günde yanımızda bulunan, aile ve iş hayatının arasından bize vakit ayırıp pek çok projemizi gerçekleştirmemize doğrudan yardım eden, gecelerini gündüzüne katan sevgili Bekir İnce hocama,
    Özel hayatının yoğunluğundan sıyrılıp çok kısa sürede programımızı yapan sevgili dostum Cengiz Cebeci'ye,
    Manevi olarak bize oldukça destekte bulunmuş olan sevgili Scofield'e,
    Perde arkasında bulunan sevgili yönetici arkadaşlarım, Elif Küçükbayraktar'a, Abdulsamet Yıldırım'a ve Eren Dilekmen'e,
    Tomb Raider'da oluşturduğu çeviri sistemini hala kullandığımız ve Anonymous'un oluşmasında en büyük pay sahipleri olan Abdurrahman Ezer ile Seçkin Sefa Durasi'ye
    Ve daha buraya sığdıramayacağım pek çok kişiye, en önemlisi siz sevgili oyunseverlere teşekkür etmek istiyorum.

Anonymous, oyunlara Türkçe yama yapan bir oluşumdan çok daha fazlası haline geldi yukarıda saydığım isimler ve pek çoğu sayesinde. Pek çoğumuza hayatında başka bir olanak oldu, yardım etti. Yüz yüze hiç görüşmemiş insanlar tanıştı ve yakın arkadaş oldu. Hayatlarında farklı bir bölüm açıldı. Yönetici olarak elimden geldiğince kalp kırmamaya çalıştım, ekip olarak buna çalıştık. Eğer herhangi bir kalp kırdıysak veya yanlış anlaşıldıysak içtenlikle çok özür diliyorum.

Anonymous, üretti, üretiyor ve üretmeye devam edecek! Anonymous iyi yıllar diler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walküre -- 31 Aralık 2019; 5:3:15 >

• The Walking Dead: The Telltale Definitive Series çevirmeyi düşünyormusunuz?
  • İyiki varsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beleşe yapanlardan allah razı olsun.

Ama birazda işinizi oyun firmalarına satın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel bir konu olmuş, nice yıllara ve çevirilere diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler Anonymous.
  • İyi ki varsınız. Hızlılığı geçtim beni en çok etkileyen kullanıcıya desteğiniz ve üsten bakmamanız oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kadar emek veriyorsunuz
    peki bunun size bir maddi katkısı var mı?

Yoksa işiniz zor
  • Adamsınız !!!
  • Emeklerinizden dolayı bir Türk oyuncusu olarak size minnettarım yeni yılınız kutlu olsun.
  • İyi ki varsınız.

• O kadar çeviri grubu geldi geçti ama böyle bir anda ortaya çıkıp, bu kadar sağlam oyunları kısa sürede çevirip rdr2 gibi bir oyuna el atacak çok az yürekli oluşum vardır.

Bende grubunuza iyi yıllar diliyorum.
  • Çeviriler için teşekkürler umarım artık çeviri grubları sayısı değil de hızı ve kalitesi artar. Siz de üstlendiğiniz vizyonu gayet güzel yerinize getiren ekiplerden birisiniz. Başarılarınızın devamını dilerim. Umarım 2020'de daha çok çeviri görürüz :)
  • Verdiğiniz emekler için teşekkürler. Mutlu yıllar.

• Tüm yapmış olduğunuz ve yapacak olduğunuz projeler için teşekkürler...
  • Yazıların bi kısmı bana geçen sene bu zamanları hatırlattı. Çeviri ekininde olmak keyifli bir iş

• walküre kullanıcısına yanıt
    Sevgi ve saygılarımı sunarım. Ellerinize sağlık. 👏🏻

• Hala hitmam testte yahu bitmedimi amcaoğlu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ruzbey35

Hala hitmam testte yahu bitmedimi amcaoğlu ?
    Fazla kalmadı :)
  • Eren Acar E kullanıcısına yanıt
    Knk kurban olayım :) bi kaç lira atayım sana ver bitmesin ceviri 100 test etmedin verinde başlıyayım şuna :)))

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.