Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
76.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar passpass sistemi kurdum kapının önüne serebiliyorsunuz aylık ücret yok hem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgennyk -- 11 Temmuz 2020; 1:41:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

Neyse gençler ben kaçıyorum tatilim başlıyor bayram sonu görüşürüz çok güzel şeyler olacak:) bundan sonra bu tür grupları burada barındırmamak için de elimden geleni yapacağım. Madem ki onlar kafalarına göre translate yamaları yasaklatıp tekelleşme derdindeler. Madem ki türkiyenin en büyük forum sitesinde translate yama konusu açılmıyor bu saatten sonra bu tip grupların konularına da kurallar çerçevesinde elinden gelen her baltalamayı yapacağım her yere şikayet edeceğim. Paşa paşa konu kitlemek zorunda kalacaklar. Cak cuğu kurmuş paşalar, translate yamaları yasaklatmışlar, beleşe forumda kendi reklamlarını da yapıyorlar, forumdaki kullanıcılara pul kadar değer vermiyorlar eee rahat rahat burada at koşturacaksınız öyle mi oldu paşa.
    Translate yamalar zaten bu yama çalışması başlamadan önce kaldırılmıştı. Hatta anket ile kaldırıldı. Daha düne kadar övgüye bozduğunuz hatta üyeliğimi bile bu yüzden açtım dediğiniz gruba süreci adam akıllı yönetemediler diye bu kadar kin duyup trollükten aşağı şeylere kalkışmak sizce de biraz garip kaçmıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BeOSD

Sizin gibi yama severler de saçma saçma karşılaştırmalarda bulunuyorlar. Oyun fiyatlarıyla yama fiyatları hatta sistemler ile karşılaştırıyorlar.

Alıntıları Göster
    Bizler en azından,kimsenin anasına sövüp vatan haini ilan etmiyoruz,onlarla fark bu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cogman

Bizler en azından,kimsenin anasına sövüp vatan haini ilan etmiyoruz,onlarla fark bu

Alıntıları Göster
    amma uzattın ha 1 kişi yazmış burada öyle bir acitasyon yapıyorsun ki sanarsın tüm forum üyeleri aynı şekilde yazmış

burada discorddan örgütleyip getirdiğiniz çifter çifter mesaj atan fake hesapların dışında kimse istemiyor sizleri. hadi sende abilerin gibi çekil discorduna.
  • Translate yamaların kaldırılma sebebi nedir?
    Translate yamanın oyuncuya ne gibi bir zararı olabilir?
    Beğenmeyen indirmez oynamaz değil mi?
    Benim bu grupla olan tek bir sorunum var o da yamanın kimseye verilmeyecek denilip yayıncılara dağıtılması. Durduk yere bu kadar bekletilmem. Test edilmeden oynayamamam. Şuan bile testi bitmiş yamanın gamepass sistemi yüzünden 1buçuk hafta geç oynanacak olması.
    Yoksa yama şu fiyattan çıkmış yok gamepass olmuş işin maddi boyutu zerre umrumda değil hatta yama 50tl altı çıkarsa beleşe çıkar dedim hep. Gamepass ilk açıkladılar 1 yıllık paket alıyım dedim. Yalnız şuan karapatilimidir nedir onun artist tavırları bide adol diye bi çocuk var translate yama düşmanı. Tek vasfı oyun çevirmek sanırım nerede translate kelimesi geçse hemen oraya damlıyor bunlar yüzünden aşırı negatif enerji birikti bu konu vesilesiyle de çıkıyor şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullaniciadi12 -- 11 Temmuz 2020; 1:14:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

FiveM ne araştır sonra bu lafları söyle.

FiveM yaratıcıları GTA5 RP serverlarını özel modlamalar ile gerçek hayat simülasyonuna çevirenlerdir ve bunun için patreon üstünden 6000 küsür bağışcısı var.

Ama işte bunu araştırmadan bir zahmet RS aman bu yama olayını duymasın açar davayı demeyin komik kaçıyor. Görende ülkecek çok hukuk sever, her şeyi orijinal oynayan, alan, benimseyen gelişmiş bir ülkeyiz sanacak..
    FiveM'in yasal olduğunu ya da Rockstar Games / Take Two tarafından izin verildiğini kim söyledi?

PCGamesN
    Rockstar bans creators of FiveM multiplayer mod, claims it can “facilitate piracy”
    https://www.pcgamesn.com/grand-theft-auto-v/rockstar-bans-users-of-fivem-multiplayer-mod-claims-it-can-facilitate-piracy

FiveM'in yapımcıları daha mod bu kadar popüler bile değilken banlandılar (2015) ve Rockstar tarafından açıklama yapıldı "FiveM yasal olmayan bir moddur" diye. Ayrıca Twitch'te de FiveM reklamı yapan, FiveM server'lara özendiren yayıncılar da banlandı zamanında.

Herkesi banlayamazsın tabi, öyle bir dünya yok. Rockstar her ne kadar bunun yasal olmadığını söylese de, asıl mod yapımcılarını ve modun reklamını yapanları banlasa da, oynayanları banlayamaz. Ama herkesi banlanmaması ya da son zamanlarda kimseyi banlamaması bunu onayladığı ya da hiçbir şey yapmadığı anlamına da gelmez.

Belki de mod yapımcılarıyla alttan alttan görüşüyorlar, modu satın almak için ya da GTA 6 Online'da işbirliği yapmak için? Tıpkı zamanında Counter-Strike'ın ve DOTA'nın Valve tarafından alınması gibi.

Ayrıca kendin diyorsun, Patreon üzerinden "bağışçıları" var diye. Adamlar senden server dosyaları için 50$ ya da aylık 20$ istemiyor değil mi? Server dosyalarını sana ücretsiz veriyor, girip indirebiliyorsun. Sunucunu da onlardan kiralamak zorunda değilsin, her şeyi kendim hallederim diyorsan kendi sunucuna da kurabilirsin. Yani adamlar modu yapmışlar, ücretsiz veriyorlar, para kazandıkları kısım yan hizmetler. Ki yüksek ihtimalle kağıt üstünde kendilerini sunucu hizmeti veren bir firma olarak gösteriyorlardır, yani kanunların arkasından dolanıyorlar bir nevi, diye tahmin ediyorum, detayına hakim değilim.

Ayrıca Rockstar Games zaten oyunun SDK'larını open-source yaparak modlamaya kendisi izin veriyor, altyapıyı zaten kendisi sana sunuyor ama Kullanıcı Sözleşmesine uyman şartıyla sana bu izni veriyor! Mesela Take-Two Interactive geçtiğimiz sene sonunda "Gelişmiş Grafik" (Enhance Graphic) modunun dağıtımına izin vermedi ve modu kaldırttı.

Kaynak:https://games.mxdwn.com/news/red-dead-redemption-mod-project-shut-down-due-to-a-take-two-lawsuit/

Kısaca FiveM modu ile Anonymous çevirinin Türkçe yaması birçok açıdan birbirinden çok farklı iki konu. Anonymous resmen telif haklarına sahip olmadığı bir eser üzerinden, abonelik sistemi ve satış üzerinden direkt gelir elde etmeyi planlıyor. Hem evrensel telif haklarını çiğniyorlar hem de vergisiz, faturasız bir şekilde gelir elde etme peşindeler.

Son olarak ülkenin şu anki durumuyla da, bu durumun yasal boyutunun olmadığını söylemek ve bu konuda uyarı yapmanın da hiçbir alakası yok. Çok ağır saçmalamışsın. Senin mantığınla bakacak olursak, dışarıda kadın taciz eden bir sapık gördüğümüzde, kadın döven bir ruh hastası gördüğümüzde de hiçbir tepki vermeyelim, hiçbir müdahale etmeyelim. Sanki ülkede hiç kadın tacizi olmuyor, hiç kadın dövülmüyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Böyle mi gelişmiş ülke olacağız? Böyle mi hukuk ilerleyecek yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 11 Temmuz 2020; 3:54:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cogman

Alıntıları Göster
    O grubunda çok bir farkı yok be. Hakaretler havada uçuşuyor discord adreslerinde.

• Gamepass olayı nedir arkadaş bunu kim akıl etmiş gerçekten tamam akıl ediyorsunuz da madem fiyatını 20 tl değilde 10 tl yada 12.5 yapın ki insanlar sizi gerçek gamepassle ile karşılaştırmasın

Yada yok biz gene gampassden 20 tl yapcağız diyorsanız da ilk ayı 10 tl yapardın sonraki ayı 20 yaparsın hiç mi konuşulmadı bunlar yaw

Alt tarafı yama alacak millet yani bunun için neden aylık sistem alsın insanlar

Yamanın tekli fiyatı herkese göre değişir 50 tl bence de fazlada 35 tl olsa herkes rahat alırdı. Sürümden rahat kazanırdınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 11 Temmuz 2020; 2:14:42 >
  • Çok zamandır bu ekip gözümden düştü diyordum şimdi anlamışsınızdır niye düştüklerini. Olayların bu raddeye gelmesinin tek suçlusu bunları ilah seviyesine getiren yalaka tayfası ve bunları koruyan hakaret olmadığı halde keyfi mesaj silen yöneticilerdir.

Hepsi aynı şeyi yaptı önce bu seçkin siteyi reklam için geçişlerinde kullandı sonra yerlerini sağlamlaştırınca bize hakaret ediyorlar gibi boş bahanelerle siteyi terk etti.

Halen akıllanmadınız 50 tl ye tav oldunuz. Şimdi verdiğiniz 50 tl ile sistemlerini güçlendirecekler. Yarın sizleri daha zorlayıcı daha mecbur edici fikirlerle yolmaya devam edecekler.

Bu bölümün düzelmesi için önce bu bölümün iş bilmez yöneticileri değişecek sonra yalaka tayfaları etkisizleştirilecek en sonda burdaki ne kadar fırsatçı varsa hepsi tek tek siteden gönderilecek ondan sonra zaten su akar yolunu bulur.

Kendi fikrimi söylüyorum: sırf konu sahibi istedi diye forumda konu kapatan ve konuların kapanmasını isteyen herkese imkan veren yöneticiler değil konu kapatmak isteyenlere burasının blok sitesi değil bir forum olduğunu hakaret etmediği küfür kullanmadığı sürece isteyenin istediği eleştiriyi yapabileceği bir ortam olduğunu hatırlatacak yöneticiler istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

Translate yamaların kaldırılma sebebi nedir?
    Translate yamanın oyuncuya ne gibi bir zararı olabilir?
    Beğenmeyen indirmez oynamaz değil mi?
    Benim bu grupla olan tek bir sorunum var o da yamanın kimseye verilmeyecek denilip yayıncılara dağıtılması. Durduk yere bu kadar bekletilmem. Test edilmeden oynayamamam. Şuan bile testi bitmiş yamanın gamepass sistemi yüzünden 1buçuk hafta geç oynanacak olması.
    Yoksa yama şu fiyattan çıkmış yok gamepass olmuş işin maddi boyutu zerre umrumda değil hatta yama 50tl altı çıkarsa beleşe çıkar dedim hep. Gamepass ilk açıkladılar 1 yıllık paket alıyım dedim. Yalnız şuan karapatilimidir nedir onun artist tavırları bide adol diye bi çocuk var translate yama düşmanı. Tek vasfı oyun çevirmek sanırım nerede translate kelimesi geçse hemen oraya damlıyor bunlar yüzünden aşırı negatif enerji birikti bu konu vesilesiyle de çıkıyor şuan.
    İnsanların kendi dillerine değer vermesinde garipsenecek bir şey yok. Karapathian dediğiniz kişi bir sürü yamada iş yapmış bir insan(kendi çevirdiği oyunlar haricinde). Adol'u ise bizzat tanıyorum ve kaliteli çeviri konusunda cidden takıntısı vardır. Bir cümleyi çevirmeden önce hatta ne çevirmesi, kontrolünde bile benim çevirirken harcadığım vakitten daha fazlasını harcıyor. Hal böyle iken ikisininde bu tarz bir durumda konuşmaları normal.

50TL konusuna gelecek olursak ben fiyatın normal olduğunu düşünüyorum (yasallık vs. bir yana). Ama game pass sistemi cidden bayağı tuzlu olmuş. Ancak DH ölücüleri sağ olsun işi direk asgari ücrete vuruyorlar. Birde platiden 15 TL'ye aldım ve yamanızı pahalı bulduğum için sikayet edecem kafasında olanlar var ki o ayrı bir dava. Zira yamayı 50 TL'den satan adam firmaya bir zarar vermediği hatta belki yararı dokunduğu halde zarar veren adam tarafından şikayetle tehdit ediliyor. İronik yani ne diyeyim...

• Hayatımda bu kadar paragöz bir çeviri ekibi görmedim.Gözünü seveyim u-crew bile gözüme çok daha dürüst ve ahlaklı geldi.Köynü kurnazlığıyla bir yere varamamaları dileğiyle.
  • rewold R kullanıcısına yanıt
    Yav saçmalamayın ya. Türkiye de kısıtlı imkanlarla ne oyunlar çevrildi. Yine çevrilecek. Bilip bilmeden atıyorsunuz.

• Paranın köpeği olmuşlar belli ettiler.Hemde fino köpeği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeOSD

Yav saçmalamayın ya. Türkiye de kısıtlı imkanlarla ne oyunlar çevrildi. Yine çevrilecek. Bilip bilmeden atıyorsunuz.
    İşin içinde olanlar genel itibariyle bunu söylüyor. Ya hepsi yalaka yalancı ya da durumu sizden daha iyi bildiklerinden daha iyi okuyorlar.

• yama için 50 tl fazla az fark etmez ama ben halen oyunun cracklanmasını bekliyorum. tabi crack grupları firmadan para alıp oyunu kırmıyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: rewold

Bu mesaj silindi.
    Bu ülkede ne skyrimler ne witcherlar çevirildi ücretsiz olarak. Siz sanıyorsunuz ki kimse bu işe girmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: walküre

Şu an tamamen yasalara uygun bir şirketiz. Amaç stüdyoya dönmek. Bunun için kaynak yaratılmaya çalışılıyor.
    Donanımhaber'den çekilmemiş miydiniz? Hani herkes küfür ediyordu? Ne oldu?

Bir de madem böyle bir cevap verdiniz, bana da sormak düşüyor.

1) Vergi numaranız ve bağlı bulunduğunuz vergi dairesi nedir? (Nereden bilelim maliyeye şikayet edeceğini söyleyen insanları caydırmak için yalan söylemediğinizi? Ayrıca yasalara uygun olduğunuzu iddia ediyorsunuz, bu iddiada bulunuyorsanız bunu ispatla yükümlüsünüz çünkü internet üzerinden ürün ve abonelik satacağınızı iddia ediyorsunuz. Ayrıca eğer ortada bir şirket yoksa veya yasalara uygun olmayan bir durum varsa, "yasalara uygun bir şirketiz" demek de suç teşkil ediyor.)

2) Yasalara uygun olduğunuzu size hangi kurum söylüyor? Şirket ne üzerine faaliyet gösteriyor görünüyor?

3) Telif hakları diye bir şey duydunuz mu? Yaptığınız işin hem evrensel hem de yerel olarak telif haklarına aykırı olduğunu ve suç teşkil ettiğini biliyor musunuz?

4) Take-Two Interactive firması ile olan "yasal" anlaşmanızın detaylarını paylaşır mısınız? Yasalara uygun bir şirket olduğunuza göre, yaptığınız bu çevirinin yasal bir dayanağı da olması gerekiyor.

Hatırlamakta fayda var, ÇiftlikBank da yasal bir şirketti, vergi dairesine kayıtlıydı. Keza Jet Fadıl da her defasında yeni bir şirket kurarak kağıt üstünde işi kılıfına uydurmuştu. Hatta daha güncel örnek verecek olursam, televizyonda 200 TL'ye Zamzung Note 10 satanlar da kağıt üzerinde yasal şirketler. Yanlış anlaşılmasın, sizi bunlara benzetmiyor ya da bir tutmuyorum. Demek istediğim, olay sadece "yasalara uygun şirket" olmakla ya da bunu iddia etmekle bitmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Sheppard

Donanımhaber'den çekilmemiş miydiniz? Hani herkes küfür ediyordu? Ne oldu?

Bir de madem böyle bir cevap verdiniz, bana da sormak düşüyor.

1) Vergi numaranız ve bağlı bulunduğunuz vergi dairesi nedir? (Nereden bilelim maliyeye şikayet edeceğini söyleyen insanları caydırmak için yalan söylemediğinizi? Ayrıca yasalara uygun olduğunuzu iddia ediyorsunuz, bu iddiada bulunuyorsanız bunu ispatla yükümlüsünüz çünkü internet üzerinden ürün ve abonelik satacağınızı iddia ediyorsunuz. Ayrıca eğer ortada bir şirket yoksa veya yasalara uygun olmayan bir durum varsa, "yasalara uygun bir şirketiz" demek de suç teşkil ediyor.)

2) Yasalara uygun olduğunuzu size hangi kurum söylüyor? Şirket ne üzerine faaliyet gösteriyor görünüyor?

3) Telif hakları diye bir şey duydunuz mu? Yaptığınız işin hem evrensel hem de yerel olarak telif haklarına aykırı olduğunu ve suç teşkil ettiğini biliyor musunuz?

4) Take-Two Interactive firması ile olan "yasal" anlaşmanızın detaylarını paylaşır mısınız? Yasalara uygun bir şirket olduğunuza göre, yaptığınız bu çevirinin yasal bir dayanağı da olması gerekiyor.

Hatırlamakta fayda var, ÇiftlikBank da yasal bir şirketti, vergi dairesine kayıtlıydı. Keza Jet Fadıl da her defasında yeni bir şirket kurarak kağıt üstünde işi kılıfına uydurmuştu. Hatta daha güncel örnek verecek olursam, televizyonda 200 TL'ye Zamzung Note 10 satanlar da kağıt üzerinde yasal şirketler. Yanlış anlaşılmasın, sizi bunlara benzetmiyor ya da bir tutmuyorum. Demek istediğim, olay sadece "yasalara uygun şirket" olmakla ya da bunu iddia etmekle bitmiyor.

Alıntıları Göster
    + olarak

şu ana kadar satılan ürün ve hizmetlerin faturaları var mıdır ?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.