Bu iş böyle olmaz tüm dünyada bu işin kuralları var pist yapar güvenlik önlemlerini alır sonra yarışırsın. Gençlerin içindeki yarışma ateşini bu tesislerde söndürürsün. Bu yarışların ilgi görmesi amatör yarışlarında bu şekilde talep görmesi bundandır. Peki ne oldu pire için yorgan yakıldı Autodromda kapatıldı bundan sonraki aşama ne? Gençlerin tekrar bağdat cad. veya caddeleremi dönmesi????
Geçen sene mersinde görmüştüm 10 larce kişi arabaları ile Adana otobanını kapatmış cmt. geceleri yarışıyorlardı. 100 lerce seyirci vardı.... Bumudur olay?? Madem Tosfed diye bir kurum var bu yarışların düzenleneceği yerlere tesis yapmaktanmı aciz????
kardeşim opetin ne suçu var bu insanlar cahil mi yolun kenarında duruyolar arabanın ordan çıkabileceğini niye düşünmüyolar ayrıca yarışan adam ne yapsın basacak tabi adı üstünde yarışıyor insanlar gerizekalı gibi arbaların 200 250 km/h ulaştığı yerde kenarda duruyorsa bunda sadece yarışı düzenleyenlerin değil kendilerininde suçu vardır akıl varm mantık var orda durulurmu ya ayrıca oraya geçen insanlar çiti kırıp geçmişler bi haberi ojuyosanız tam okuyun
quote:
Orjinalden alıntı: sky_dive
kardeşim opetin ne suçu var bu insanlar cahil mi yolun kenarında duruyolar arabanın ordan çıkabileceğini niye düşünmüyolar ayrıca yarışan adam ne yapsın basacak tabi adı üstünde yarışıyor insanlar gerizekalı gibi arbaların 200 250 km/h ulaştığı yerde kenarda duruyorsa bunda sadece yarışı düzenleyenlerin değil kendilerininde suçu vardır akıl varm mantık var orda durulurmu ya ayrıca oraya geçen insanlar çiti kırıp geçmişler bi haberi ojuyosanız tam okuyun
Sevgili arkadaşım kendi ağzınla diyorsun bu insanlar gerizekalı mı yolun kenarında duruyor . Haklısın da OPET gerizekalıların görebildiğini görüp yarışı iptal edemiyor mu?
Ancak şu açıdan haklısın bizim insanımız bomba ekiplerinin de dibinde durmaya bayılır. O açıdan şahsına münhasırız.
quote:
Orjinalden alıntı: curie
Ne demek opet sorumlu değil?Böyle bir rezilliğe sponsor oluyorsa OPET de sorumludur.Madem yönetmeliklerde sorumluları belli daha da önemlisi güvenlik önlemleri belli öyleyse ne diye yönetmeliklere aykırı bir organizasyona sponsor oluyor?Sonuçta yönetmeliklere aykırı bir organizasyona sponsor olmuş ve sonuçta üç masumun ölümünde pay sahibi olmuştur az ya da çok.Para adamlarda isteseler bu şekilde olmasına engel olabilirlerdi. Oradaki şöför de sorumludur hakemlerde sorumludur,Tomsfed de.Denmiş ki itiraz etsen şikayetin kabul edilmiyor ve şikayet için yatırdığın para yanıyor.Bu mazeret olabilir mi ya?O ölenlerin yakınlarına kusura bakma paramız yanar diye itiraz etmedik ceza yeriz diye yarıştan çekilmedik derler artık. Arkadaşlar şu suçlu YETKİLİLER lafına da sinir oluyorum.Kim bu yetkililer?Suçun bir kısmına sahip günah keçileri mi?Peki ya diğerleri? Topu taça atmaktan artık vazgeçmeliyiz TÜM suçluları deşifre etmeliyiz bir kısmını değil.yukarıda saydıklarımın hepside suçlu çünkü o yarışın katılımcı olarak bir parçası oldular.Evet o kazaya karışmayan diğer şöförler de.Piyangonun kendilerine vurmaması bahane olamaz.
YA ANLAMIYOSUNUZ YA İŞİNİZE GELMİYO.YA ARKADAŞIM VERDİKLERİMİ DÜZGÜNCE Bİ OKU OKU OKU.... OPET NE PİSTİ DENETLEYEBİLİR NEDE GÜVENLİĞE KARIŞABİLİR HALA BUNU NEDEN ANLAMIYOSUNUZ YA?? YA SİZİN OPET E ŞAHSİ DÜŞMANLIĞINIZ VAR YADA Bİ TAKIM ŞEYLERİ GÖRMEK İSTEMİYOSUNUZ...... OPETTE SUÇLUYMUŞ PİLOTTA... SEN YARIŞIP SEN KAZA YAPSAN ÖYLE DEMEZSİN..ADAM NAPSIN TRAFİKTE YARIŞIP ALLAH KORUSUN SANA YADA AİLENE ZARAR VERSE DAHAMI İYİYDİ? BU DAHA MI ÇOK HOŞUNA GİDERDİ? O ZAMANDAMI OPET İ SUÇLAYACAKTIN OPETTEN BENZİN ALDI DİYE??? BIRAKIN ARTIK BU PSİKOLOJİYİ LEVENT ARKADAŞIMIZ KURALLARA UYGUN OLARAK YARIŞMIŞTIR GÜVENLİK SÜREKLİ BÖYLEYDİ BU YENİ OLAN BİŞEY DEĞİL HERKES ALIŞTI BU DURUMUN BÖYLE OLMASINA VE YILLARDIR BU İŞ BÖYLE GİDİYOR..........LEVENT ARKADAŞIMIZ NASIL İTİRAZ ETSİN? NE ONUN NE DİĞER YARIŞÇILARIN NEDE OPET İN GÜVENLİĞİ SAĞLAMADA YETKİSİ YOOOOOK......[simage][/simage]
Bunu anlayın artık............ suç nasıl opette nasıl pilotta işte sana yetkili: ANTOK VE TOSFED AL SANA YETKİLİ GİT BİŞEY YAPACAKSAN BUNLARIN BAŞINDA BİT.........BURADA BENİMLE BİŞEYLERİ BİLMEDEN ANLAMADAN KONUŞMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK...................
Oraya bende araba yolladım.yarıştı bendemi suçluyum o zaman? tüh ya bilseydim adamı caddede yarışıp bi kazada 8-10 kişi öldürmesine teşvik ederdim kusura bakmayın çok büyük suçum var............
burda bırılerı OPET te calısıyor sanırım o kadar ısrarla onu savunuyorlar kı ben bunu anladım sadece...
dıyeccegım tek sey bence arabayı kullanan söför sucsuz..
sonucta o bır yarıs ıcınde ve bu bır resmı yarıs yarıslarda kazalar olabılır
ama olabılecek kazaların onlemını alıp seyırcılerı korumak yarıscının gorevı degıldır...
organızasyonda her NE TURLU OLURSA OLSUN emegı olan herkes bundan sorumludur. bu opet te olabılır, tosfed de olabılır.
bırıncı yukumluluk tosfed ındır. oke opet sadece sponsordur.. ama onlarda gorebılırdı bu tehlıkeyı onceden.
Fiatci kardeş benim ne opet le ne de o şöför arkadaşla bir kişisel derdim yok.....Senin yazdıklarını da tekrar tekrar okudum yanlış mı anlamışım acaba diye ama hayır .....opet pisti denetleyemez doğru,güvenliğe resmen karışamaz bu da doğru ama sponsorluktan çekilebilir yani yapacak bir şeyi vardı.Ve varsayalım opet güvenlik önlemi almazsanız sponsorluktan çekilirim deseydi o malum yetkililer kayıtsız kalabilirler miydi?..... Pilota gelince hele onun adını ilk kez duyuyorum ki ne derdim olsun.Allah şifa versin....Elbette adam trafikte yarışmasın insanların hayatını tehlikeye atmasın ama soruyorum sana start düzlüğündesin pilot koltuğundasın sağın solun piste taşmış insanlarla dolu en ufak aksaklıkta bir çok insanın ölebileceğini görmek çok mu zor?Bu durumda sen ne yapardın?Yarın aynı yerde aynı güvenlik önlemleriyle(eksiklikleriyle) bir yarış daha olsa,ne yapalım itiraz hakkım yok mu diyeceğiz ya da bu koşullarda ben yarışmam arkadaş mı diyeceğiz mesele bu.Bunu söylemediği için pilot arkadaş ve evet hatta kazaya karışmayan diğer pilotlar da,sponsorluktan çekilmediğinden opet de suçtan dolaylı da olsa paylarını almışlardır.Esas suçlunun ANTOK VE TOSFED ve yarış hakemleri olduğunda hemfikir olmakla beraber .....Opetten benzin alanlar da mı suçlu sorusuna gelince opetten benzin alan birinin bunun sonucunda o insanların öleceğini bilmesinin imkanı var mıdır ki suçlu ve hatta kusurlu olsun?Ama o yarışta direksiyondakilerin hakem masasındakilerin TOMSFEDin ANTOK un sponsor koltuğundakilerin vardı....Benim söylemeye çalıştığım mazeretler arkasına saklanılmasın aslan payına sahipde olsa sadece günah keçisi seçmek yerine TÜM suçlar ve kusurlar tesbit edilebilsin ki doğru dersler çıkarılarak bu tip kazaları pistlerde dahi yaşamayalım hele trafikte hiç......
quote:
Fiatci kardeş benim ne opet le ne de o şöför arkadaşla bir kişisel derdim yok.....Senin yazdıklarını da tekrar tekrar okudum yanlış mı anlamışım acaba diye ama hayır .....opet pisti denetleyemez doğru,güvenliğe resmen karışamaz bu da doğru ama sponsorluktan çekilebilir yani yapacak bir şeyi vardı.Ve varsayalım opet güvenlik önlemi almazsanız sponsorluktan çekilirim deseydi o malum yetkililer kayıtsız kalabilirler miydi?..... Pilota gelince hele onun adını ilk kez duyuyorum ki ne derdim olsun.Allah şifa versin....Elbette adam trafikte yarışmasın insanların hayatını tehlikeye atmasın ama soruyorum sana start düzlüğündesin pilot koltuğundasın sağın solun piste taşmış insanlarla dolu en ufak aksaklıkta bir çok insanın ölebileceğini görmek çok mu zor?Bu durumda sen ne yapardın?Yarın aynı yerde aynı güvenlik önlemleriyle(eksiklikleriyle) bir yarış daha olsa,ne yapalım itiraz hakkım yok mu diyeceğiz ya da bu koşullarda ben yarışmam arkadaş mı diyeceğiz mesele bu.Bunu söylemediği için pilot arkadaş ve evet hatta kazaya karışmayan diğer pilotlar da,sponsorluktan çekilmediğinden opet de suçtan dolaylı da olsa paylarını almışlardır.Esas suçlunun ANTOK VE TOSFED ve yarış hakemleri olduğunda hemfikir olmakla beraber .....Opetten benzin alanlar da mı suçlu sorusuna gelince opetten benzin alan birinin bunun sonucunda o insanların öleceğini bilmesinin imkanı var mıdır ki suçlu ve hatta kusurlu olsun?Ama o yarışta direksiyondakilerin hakem masasındakilerin TOMSFEDin ANTOK un sponsor koltuğundakilerin vardı....Benim söylemeye çalıştığım mazeretler arkasına saklanılmasın aslan payına sahipde olsa sadece günah keçisi seçmek yerine TÜM suçlar ve kusurlar tesbit edilebilsin ki doğru dersler çıkarılarak bu tip kazaları pistlerde dahi yaşamayalım hele trafikte hiç......
Bak yavaş yavaş anlaşıyoruz....arkadaşım ilk olarak zamanında bende o koltuğa oturdum ve hala o koltuğa oturanların arabalarını hazırlıyorum....Pilot koltuğundan ne pistin 200. metresini görebilirsin nede insanları... pilot bakar pist iki aracı güvenle kaldırır basar sağda solda olan izleyiciler her zaman orada bu yıllardır olan bi olay.buna bende şahsi olarak defalarca dile getirdim fakat değişen bişey yok aynı tas aynı hamam.. bak göreceksin ilk yarış ankara büyük ihtimal iptal edicekler yeni diye sonrası yine aynı yine aynı... bana haklı çıkana kadar sende itiraz et diğer arkadaşlarda itiraz etsin federasyona burada yazı yazabiliyosanız tosfed e ede mail atabilirsiniz en azından bi işe yarar burada birbirimizle uğraşmaktan başka yaptığımız bişey yok...
gelelim opet olayına rss 2 arkadaşım opette çalıştığımı iddia etmiş.......benim ekmeğimi opet vermiyor o yüzden opet umrumda bile değil batmış çıkmış beni ilgilendirmez.ha madem sponsor tehlikeyi görünce çekilsin demişsin? size soruyorum bu olay olmadan ben burada tehlike var desem kaç kişi cevap yazacak ve bişeyler yapacaktı bana bi söylesenize? anca konuşulup unutulacaktı.Bunun olacağını bilmesi gereken herkes biliyodu ve hiç kimse bişey yapmıyodu.opet napabilirki? adam çekilsin federasyonun umrundamı? opet gider po gelirdi po gider bp gelirdi yani birileri mutlaka olurdu bunu unutmayın...o zamanda onları suçlayacaktınız ......bu olay budur artık anlayın opet bp vey po..levent kesen tolga savacı veya volkan ışık... bunlar düzene karışamaz.....................düzeni kurana bunları aktarın............
quote:
Orjinalden alıntı: sky_dive
Arkadaşım sen galiba orada bulunmadığın için bu şekilde konuşuyorsun..
Başka seyredecek yer olsaydı orada durmazlardı merka etme...
Arkadaşım sen galiba orada bulunmadığın için bu şekilde konuşuyorsun..
Başka seyredecek yer olsaydı orada durmazlardı merka etme...
kardeşim ben kaç senedir gidiyorum draglara orda durulmayacağını hala idrak edemiyorsan ben sana ne diyim ayrıca git uzaktan izle 500 metre uzaktan izlesydi göremezmiydi hala orda duranları savunmayın yaa
Örneği biraz daha belirginleştirelim.Diyelim ki pistin çok yakınında,kenarda değilde pistin tam ortasında bir çocuk var ve start verildi oradaki pilot arkadaş ne yapacak beni kasmaz organizatörlerin suçu deyip gaza mı basmalı yoksa mühim olan insan hayatı mı demeli?...Tamam son olaydaki şey tam olarak bu değil ama buna yakın çünkü yola taşmış insanlar var arada hiç briyer yok.En ufak bir aksaklıkta bir felaket olacağını görmek çok da zor değildi.Hani diyoruz ya tepkimizi gösterelim tomsfed e organizatörlere mail atalım falan diye bu işteki en büyük riski taşıyan o pilot arkadaşlar da üstlerine düşen tepkiyi bu şekilde ben yarışmam arkadaş deyip göstermeliydiler.Tepkiyi kim gösterecek pilotlar dışında herkes mi.İyi ne ala memleket armut piş ağzıma düş.Tekrar ediyorum esas sorumlu olmamakla beraber kazayı yapan pilot da kazaya karışmamış olsalarda yarışa katılıp bu rezalete rağmen start alan pilotlar da bu olayın sorumluluğundan paylarını almışlardır.Her zaman aklı kıt,işin gerektirdiği teknik bilgiden yoksun,liyakati olmayan torpilli beyzadeler böyle organizasyonlarda ''YETKİLİ'' olabilirler.Peki bu işin teknik yönünü bilen pilot arkadaşlar üstlerine düşeni yapmazlarsa neye yarar tecrübeleri,bilmişlikleri? Mevzu yanlızca yarış mevzusu değil doktoru,mühendisi vs teknik elemanlar bir kaç iş bilmez yöneticinin ölüme davet çıkarır faaliyetlerinin parçası olmak zorunda mıdırlar yoksa gereğinde bedel ödemek uğruna ben yokum demeli midirler?
Çok yazık olmuş ... Allah (cc) rahmet eylesin ...
Yani bu kadar sorumsuzluk olmaz illa birilerinin ölmesi gerekir zaten bariyer takmaları için
quote:
Örneği biraz daha belirginleştirelim.Diyelim ki pistin çok yakınında,kenarda değilde pistin tam ortasında bir çocuk var ve start verildi oradaki pilot arkadaş ne yapacak beni kasmaz organizatörlerin suçu deyip gaza mı basmalı yoksa mühim olan insan hayatı mı demeli?...Tamam son olaydaki şey tam olarak bu değil ama buna yakın çünkü yola taşmış insanlar var arada hiç briyer yok.En ufak bir aksaklıkta bir felaket olacağını görmek çok da zor değildi.Hani diyoruz ya tepkimizi gösterelim tomsfed e organizatörlere mail atalım falan diye bu işteki en büyük riski taşıyan o pilot arkadaşlar da üstlerine düşen tepkiyi bu şekilde ben yarışmam arkadaş deyip göstermeliydiler.Tepkiyi kim gösterecek pilotlar dışında herkes mi.İyi ne ala memleket armut piş ağzıma düş.Tekrar ediyorum esas sorumlu olmamakla beraber kazayı yapan pilot da kazaya karışmamış olsalarda yarışa katılıp bu rezalete rağmen start alan pilotlar da bu olayın sorumluluğundan paylarını almışlardır.Her zaman aklı kıt,işin gerektirdiği teknik bilgiden yoksun,liyakati olmayan torpilli beyzadeler böyle organizasyonlarda ''YETKİLİ'' olabilirler.Peki bu işin teknik yönünü bilen pilot arkadaşlar üstlerine düşeni yapmazlarsa neye yarar tecrübeleri,bilmişlikleri? Mevzu yanlızca yarış mevzusu değil doktoru,mühendisi vs teknik elemanlar bir kaç iş bilmez yöneticinin ölüme davet çıkarır faaliyetlerinin parçası olmak zorunda mıdırlar yoksa gereğinde bedel ödemek uğruna ben yokum demeli midirler?
BAK YİNE ANLAŞAMADIK....Bİ TON YARIŞ OLDU VE BU İNSANLARIN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE DİYE Bİ KAÇ DEFA İTİRAZ YAPILDI VE BUNLARI PİLOTLAR YAPTI... SONUÇ? -SİZ YARIŞMANIZA BAKIN GÜVENLİKTEN BİZ SORUMLUYUZ DENDİ VE SONRADAN GELEN TÜM PİLOT ARKADAŞLAR ORADA YARIŞMAK ZORUNDA BIRAKILDI... RESİMLERE DİKKAT ET LEVENT KESEN LASTİK ISITIRKEN BEN ORADA YIRTINDIM YAKLAŞMAYIN DİYE SONUÇ? HERKES YİNE ORADA..... ARKADAŞIM HER YARIŞ BÖYLE LEVENT ARKADAŞIMIZDA DİĞER ARKADAŞLARDA İTİRAZ ETSE DEĞİŞMEYECEKTİ SONUÇ..................... PİLOTLAR GÜVENLİK ZAYIF DİYE YARIŞMASALAR NOLUCAK HEPSİ KAÇAK YARIŞLARA KAYICAK VE O MAKİNALAR CADDELERDE KAPIŞICAK VE BURADA OLAN 3 CAN KAYBI YÜZLERE ÇIKACAKTIR.....
ARKADAŞIM ORADA İHMALDEN 3 KİŞİ ÖLDÜ TAMAM DEDİĞİM YERLER HATALI..... AMA BİDE ŞÖYLE DÜŞÜN SOKAK YARIŞÇILARI YÜZÜNDEN KAÇ CAN GİTTİ? BU ADAMLAR ELLERİNDEN GELDİĞİ ŞEKİLDE EN AZ ZARARI OLAN PİSTLERE GELMİŞLER VE KALKMAM GİBİ Bİ ŞANSLARI YOK....ANKARADAYSAN SANA Bİ YER TARİF EDİCEM CUMA AKŞAMI 8 GİBİ Bİ GİT BAKALIM O SORUMSUZLUKTA YARIŞMAK DAHAMI İYİ? Bİ YARIŞ GÖR YOLUN ORTASINDA KAFA Bİ MİLYON İNSANLAR GÖR ALKOLLÜ DİREKSİYONA GEÇİP HAREKET YAPANLARI GÖR.ORADAKİ PROFESYONEL PİLOTLAR ASLA BUNUN PARÇASI OLMADI.KATILANLARADA İNAN SUÇ BULMUYORUM........... PİLOTTAN İSTENENLERİ Bİ BİLSEN İNAN ŞU GÖRÜŞÜN DEĞİŞİR ADAM Bİ TON PARA HARCIYO ARABA HAZIRLAMAYA EMEK GÖSTERİYO İÇERİDE DÜZENSİZLİK DİZ BOYU YİNEDE O YARIŞA GİRİYO BU KADAR FEDAKARLIKLA SİZDE GELMİŞSİNİZ PİLOTTA SUÇLU DİYOSUNUZ.ADAM UĞRAŞMAZ BASAR GİDER KAÇAK YARIŞLARA 20-30 LİRALIK BENZİN ALIP YARIŞIR GELİR...... SADECE KAYIT ÜCRETİ 290 YTL İSTENİYOR DAHA CEZALAR ÇEKİCİ YEMEK EKİPMAN KIRILAN DÖKÜLEN HARİÇ BU ADAMLAR ENAYİMİ? SADECE SİZLERE ZARAR VERMEMEK İÇİN BU KADAR MADDİ MANEVİ YÜKÜ GÖĞÜSLEYİP ORAYA GİDİYOR BU ADAMLARA SUÇ BULMAYIN ARTIK..............OPETTE DEDİĞİM GİBİ O İTİRAZ ETSE PO GELİCEK ORTAM YİNE AYNI O İTİRAZ ETSE BP GEİCEK YİNE AYNI BU ORTAM DEĞİŞMEDİ VE DEĞİŞECEĞİNEDE İNANCIM YOK............ BUNU ZAMAN GÖSTERECEK VE BANA HAK VERECEKSİNİZ....
DEDİĞİM GİBİ BURADA BİRBİRİMİZİN BAŞINI AĞRITANA KADAR BİRAZ ARAŞTIRIN BAKIN BEN BELGE KOYDUM RESİM KOYDUM SİZDE BANA OPET İN SUÇLU OLDUĞUNU İSPAT EDİN YADA ARTIK GERÇEK SUÇLULARI GÖRÜP BURADA BOŞA KONUŞMAKTANSA İKİ SATIR FEDERASYONA YAZI YAZIN....... BURADA YAPTIĞIMIZIN KİMSEYE FAYDASI YOK................
quote:
Orjinalden alıntı: Fiatci
ha madem sponsor tehlikeyi görünce çekilsin demişsin? size soruyorum bu olay olmadan ben burada tehlike var desem kaç kişi cevap yazacak ve bişeyler yapacaktı bana bi söylesenize? anca konuşulup unutulacaktı.Bunun olacağını bilmesi gereken herkes biliyodu ve hiç kimse bişey yapmıyodu.opet napabilirki? adam çekilsin federasyonun umrundamı? opet gider po gelirdi po gider bp gelirdi yani birileri mutlaka olurdu bunu unutmayın...o zamanda onları suçlayacaktınız ......bu olay budur artık anlayın opet bp vey po..levent kesen tolga savacı veya volkan ışık... bunlar düzene karışamaz.....................düzeni kurana bunları aktarın............
Arkadaşım Hele bir opet çekilsin sıra bpnin çekilmesine gelsin gör bak federasyonun paçaları nasıl tutuşuyor. Bizim burda konuştuğumuz ve binlerce insanın başka yerde konuştukları yani kamuoyu önemlidir.
Bir dönem pepsi firması milyon dolarlar verip reklamlarında michael jacksonı oynatıyordu. Bir pepsi reklam filmi denemesinde michaelın saçları kazayla alev alır. Pepsi firması yetkilileri o kadar telaşlanır ki tutuşurlar resmen. tüketicinin yanık saç kokusu ile pepsinin tadını zihninde birleştirmesinden korkmuştur. Olayı kapatmak için inanılmaz bir tazminat öderler.
opet cem yılmaza bu kadar para vererek oluşturduğu imajı havada uçan insanlarla birleştirmek ister mi acaba. Eminim bu günden bu yarışları güvenilir hale getirmek için girişimlere başlamışlardır. Evet sponsor tehlikeyi görünce çekilsin. Bundan sonra kanlı yarışlar olmasın.
quote:
Orjinalden alıntı: Alpheios
quote:
ha madem sponsor tehlikeyi görünce çekilsin demişsin? size soruyorum bu olay olmadan ben burada tehlike var desem kaç kişi cevap yazacak ve bişeyler yapacaktı bana bi söylesenize? anca konuşulup unutulacaktı.Bunun olacağını bilmesi gereken herkes biliyodu ve hiç kimse bişey yapmıyodu.opet napabilirki? adam çekilsin federasyonun umrundamı? opet gider po gelirdi po gider bp gelirdi yani birileri mutlaka olurdu bunu unutmayın...o zamanda onları suçlayacaktınız ......bu olay budur artık anlayın opet bp vey po..levent kesen tolga savacı veya volkan ışık... bunlar düzene karışamaz.....................düzeni kurana bunları aktarın............
Arkadaşım Hele bir opet çekilsin sıra bpnin çekilmesine gelsin gör bak federasyonun paçaları nasıl tutuşuyor. Bizim burda konuştuğumuz ve binlerce insanın başka yerde konuştukları yani kamuoyu önemlidir.
Bir dönem pepsi firması milyon dolarlar verip reklamlarında michael jacksonı oynatıyordu. Bir pepsi reklam filmi denemesinde michaelın saçları kazayla alev alır. Pepsi firması yetkilileri o kadar telaşlanır ki tutuşurlar resmen. tüketicinin yanık saç kokusu ile pepsinin tadını zihninde birleştirmesinden korkmuştur. Olayı kapatmak için inanılmaz bir tazminat öderler.
opet cem yılmaza bu kadar para vererek oluşturduğu imajı havada uçan insanlarla birleştirmek ister mi acaba. Eminim bu günden bu yarışları güvenilir hale getirmek için girişimlere başlamışlardır. Evet sponsor tehlikeyi görünce çekilsin. Bundan sonra kanlı yarışlar olmasın.
İŞTE SİZİN ANLAMAK İSTEMEDİĞİNİZDE BU BU ÜLKEDE REKLAM YAPMAK İSTEYEN Bİ TON ADAM VAR O ÇEKİLSE O GELİR O ÇEKİLSE O GELİR.BİRİLERİ MUTLAKA GELİR VE O SPONSOR OLUR.........AYRICA SİSTEMDE DEĞİŞMEZ BUNU ANLAYIN..................................
Sistem bu,elimden bir şeyler gelmez diyen teslimiyetçi zihniyeti reddediyorum. Hangisi daha kötü o yarışa katılmayı reddederek bedel ödemek mi?Sistem bu elimden bir şey gelmez diyerek teslim olup sonuçta Allah korusun insanların ölümüne sebep olmanın vicdan azabı mı? Orda yarışmasalardı caddede yarışırlardı mantığına ise cevabım şu bedel ödemek pahasına o olgunluğu gösteren kişinin sokakta daha büyük sorumsuzluk yapması beklenmemeli.İstediğim de bu ya o sorumluluğun gösterilmesi.
SEN YANMAZSAN, BEN YANMAZSAM, BİZ YANMAZSAK, NASIL ÇIKAR KARANLIKLAR AYDINLIĞA?
NAZIM HİKMET
quote:
Sistem bu,elimden bir şeyler gelmez diyen teslimiyetçi zihniyeti reddediyorum. Hangisi daha kötü o yarışa katılmayı reddederek bedel ödemek mi?Sistem bu elimden bir şey gelmez diyerek teslim olup sonuçta Allah korusun insanların ölümüne sebep olmanın vicdan azabı mı? Orda yarışmasalardı caddede yarışırlardı mantığına ise cevabım şu bedel ödemek pahasına o olgunluğu gösteren kişinin sokakta daha büyük sorumsuzluk yapması beklenmemeli.İstediğim de bu ya o sorumluluğun gösterilmesi.
SEN YANMAZSAN, BEN YANMAZSAM, BİZ YANMAZSAK, NASIL ÇIKAR KARANLIKLAR AYDINLIĞA?
NAZIM HİKMET
O SORUMLULUKTA GÖSTERİLDİ ANCAK OLMADI OLMADI OLMADI.BAK ŞİİRİNDE NE GÜZEL DEMİŞSİN SENDE SORUMLULUĞU GÖSTER Bİ MAİL AT Bİ ARA SENDE YAP BENDE YAPIYIM BU İŞLE UĞRAŞAN HERKESDE YAPSIN BUNU.........ORADA YARIŞMAYI REDDEDEN MANTIK TRAFİKTE YARIŞMAZ DEMİŞSİN. BU KONUDA CEVABIM ŞU.......BİLMEM ARACINI NASIL KULLANIRSIN AMA ŞAHSEN BEN VE ORADA YARIŞA GİDEN ARKADAŞLARDA HIZ TAM ANLAMIYLA BİR HASTALIKTIR.........BUNDAN KURTULAMAZSIN. ŞAHSEN BENİ TRAFİKTE BİRİ SOLLASIN İNAN RAHATSIZ OLURUM.YADA OTOBANA ÇIKIPTA 120 Y LE İSTANBULA GİDEMEM.ARABA 200 Ü GÖRÜR FAKAT ÖYLE Bİ HIZA KARŞI ZAAAFIN VARDIRKİ 200 DE SANKİ ARABA GİTMİYO GİBİDİR......ŞİMDİ ÇOĞUNUZ PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞIN VAR ÖYLE ŞEY OLMAZ 200 NE DEMEK GİBİ LAFLAR DİYCEKSİNİZ..........BELKİDE ÖYLE ORADAKİ ÇOĞU KİŞİ ÖYLE.SİZ BU ADAMLARA PROTESTO ET YARIŞMA DESENİZ FEDERASYONUN UMRUNDA OLMAZ YARIŞICAK BİRİLERİ MUTLAKA ÇIKAR....HA BU İŞE HERKES KARAR KILIP YAPSA HERKES AYNI ANDA YAPSA BİŞEYLER OLUR DİYCEKSİN AMA OLMAZ. OTODRAG ŞAMPİYONASI İPTAL EDİLİR VE O MAKİNALAR KAÇAK YARIŞLARA CADDELERE YÖNELİR O ZAMAN BU TEHLİKEYİ DÜŞÜNÜN................
BAKIN BENİ YAVAŞ YAVAŞ ANLIYOSUNUZ.....BUNLARI BENDE BİLİYORUM BU İŞTE HATA OLDUĞUNUDA BİLİYORUM FAKAT TEK FARKIMIZ SİZ ASIL SUÇLULARI GÖRMEDİNİZ VE BU İŞİN NASIL DÖNDÜĞÜNÜ BİLMİYOSUNUZ.BU YÜZDEN SİZE DOĞRULAR YANLIŞ GİBİ GELİYO........
UMARIM NEYİN NE OLDUĞUNU VE BU SİSTEMİN NASIL İŞLEDİĞİNİ ANLAMIŞSINIZDIR... BAKIN KONU İLK BAŞLADIĞINDA KAÇ KİŞİYDİK PEKİ ŞİMDİ? HERKES UNUTUYOR BELKİ İKİ HAFTA SONRA HİÇ KONUŞILMAYACAK ÖNEMLİ OLAN BURADA KONUŞMAK DEĞİL TEPKİNİ GÖSTERMEK.......... ALIN SİZE ADRES İSTER GÖSTERİN İSTERSENİZ BURDA ZAMAN ÖLDÜRÜN ÜÇ BEŞ GÜN SONRA UNUTUN GİDİN......
Bak unutuldu bile.............................
quote:
Bence sadece bir sonraki kazaya kadar.
quote:
Orjinalden alıntı: Alpheios
quote:
Bence sadece bir sonraki kazaya kadar.
Haklısın yine bi iki gün suçlamalar tartışmalar olur yine unutulur ölen öldüğüyle kalır.........