Şimdi Ara

Antalya Drag Yarışlarında 3 Ölü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
11.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün Avrupa ve Amerikan tv lerinde yayınlanmış görüntüler adamlar dalga geçmişler.
  • organizasyon kötülüğü...orada beton bloklar olmalıydı azimkar kardeşin dediği gibi..autodrom da yanlarda betonlar var..eskiden sadece beton vardı..bu seferde millet üstüne çıkıp izliyor diye tel örgü çektiler birde üstüne..aynı şekilde Antalya'da da olmalıydı..ayrıca uçak pistinde drag mı olur yaw..asfalt değilki sonuçta..orda lastik yol mu tutar..gerçi silik lastik kullanılıyor ama her şekilde yerin asfalt olması gerekirdi...

ölenlerin ailelerine sabır diliyorum..resmen b** yoluna gittiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

SUÇU OPETTE ARAMAYIN SUÇ FEDERASYON VE KLÜPTE............................. HER YARIŞ AYNI OLAYLAR.....
    PİLOT NAPSIN?OPET NAPSIN? GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK BU İKİ MERCİNİN..................

Suçlu ve sorumlu OPET. Bu olaylardaki sorumlu kim peki. Bir vatandaşımızın çocuğu yirmi yaşında paramparça oldu. Kim sorumlu ? Federasyonla mı konuşacağım Klübün kapısında mı sürüneceğim? Eylem mi yapacağım elimde pankartla mı gezeceğim. Bundan sonra bu olayların olmaması nasıl sağlanacak?????

Senin adın yazılı senin reklamın yapılan her organizasyondan sen de sorumlusun. İşte yedi düvelde gülüyorlar halimize. Olan bizim insanımıza oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alpheios

quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

SUÇU OPETTE ARAMAYIN SUÇ FEDERASYON VE KLÜPTE............................. HER YARIŞ AYNI OLAYLAR.....
    PİLOT NAPSIN?OPET NAPSIN? GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK BU İKİ MERCİNİN..................

Suçlu ve sorumlu OPET. Bu olaylardaki sorumlu kim peki. Bir vatandaşımızın çocuğu yirmi yaşında paramparça oldu. Kim sorumlu ? Federasyonla mı konuşacağım Klübün kapısında mı sürüneceğim? Eylem mi yapacağım elimde pankartla mı gezeceğim. Bundan sonra bu olayların olmaması nasıl sağlanacak?????

Senin adın yazılı senin reklamın yapılan her organizasyondan sen de sorumlusun. İşte yedi düvelde gülüyorlar halimize. Olan bizim insanımıza oluyor.

ARKADAŞIM SİZ GÜNAH KEÇİSİ ARIYOSUNUZ SENİN GİBİ OPET İ SUÇLAYAN ARKADAŞLAR KAÇ KEZ YARIŞ ORGANİZASYONU YAPTILAR???SORUMULULUK KİMDE??GÖREV DAĞILIMI KİMDE???? BUNLARI BİLMEDEN GELMİŞSİNİZ OPET İ BİLMEM NEREYİ KARALIYOSUNUZ..... YA YAZDIKLARIMI TAM OKUYAN YOK YADA ANLAMAK İSTEMİYOSUNUZ...........

BEYLER BEN BU İŞİN İÇİNDEYİM SİZE TEKRAR YAZIYORUM ARTIK OKUYUN........................

OPET FİRMASI SPONSORDUR.SADECE YARIŞLARA REKLAM KARŞILIĞI MADDİ DESTEK SAĞLAR.
    TOSFED(TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU) YARIŞLARIN DÜZENLENECEĞİ TARİHTEN GÖZCÜ GÖZETMENLERDEN HAKEMLERDEN VE YAPILACAK YARIŞIN********GÜVENLİĞİNİN DENETİMİNDEN********** SORUMLUDUR..........
    GELELİM KLÜPLERE KLÜPLER YAPILAN YARIŞLARDA ************GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK VE ORGANİZASYONU YAPMAKLA SORUMLUDUR***************

ŞİMDİ SÖYLEYİN BAKALIM SORUMLU KİM?

KAZA YAPAN PİLOT OPET DEĞİLDİR O DA İNSANDIR VE SADECE OPET ADINA YARIŞMIŞTIR.....
    şahıs adına yarışsa o zaman kimi suçlayacaksınız? ARABAYIMI ADAMIMI ASVALTIMI?

ARTIK BUNLARI ANLAYIN TAMAM İNSANLAR ÖLDÜ AMA SORUMLULUĞU SAĞA SOLA YÜKLEMEYİN..

O ARACI SİZDE KULLANIYO OLABİLİRDİNİZ VEYA OPETİN YERİNE SİZDE REKLAM YAPMIŞ OLABİLİRDİNİZ.............................

NE PİLOT NE ARAÇ NE ORADAKİ JANDARMALAR NEDE OPET SUÇLU................
    TEK SUÇ FEDERASYON KLÜP VE PİST YAPMAYAN YETKİLİ MERCİLER..................

• Fiatcı kardes....Peki bu tip opet gibi büyük şirketler sponsor oldukları etkinliklerin güvenliklerine we sonucunda reklam yapalım derken bu tür felakatlerin yaşanabileceğine bakmazlarmı??(opeti eleştirmek için söylemiyorum işin içindeyim dedin ya meraktan soruyorum...sizcede sponsor olurken belli standartta ki etkinliklere sponsor olmak gerekmez mi?...)
    şimdi görüntüleri izleyen herkes gitt nolduu gibi yada yuh size gibi markayı kötüleyici düşüncülere kapılıcak bu da markanın kötülenmesine neden olucak....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

bakalım bu durum opet e nasıl yansıyacak ...

iyi de opetin sucu yok ki sadece sponsor.Turkcell super lig gibi yane.Diyarbakırda olay cıkınca 1i olunce turkcell mi yargılanıyor? Bu organizasyondaki sorumsuz kişilerin sucu.seyirciler pistin icinde.Yerlerde oturuyorlar.Tribun vs. yok. Koca antalya da pist yok (nerde var ki)

Kardeşim anlayamadın galiba !!!

Bu organizasyon Turkcell Super ligine benzemiyoo...

Gençleri o piste çeken Opet ...

Cem Yılmaz la gövde gösterisi yapmaya çalışan OPET ...

Can guvenliği olmayan bir piste sırf şov amaçlı
    Hayvan gibi arabaları getiren OPET ...

Kaza yapan arabanın ait olduğu yer OPET ...

Kaza yapan şöförün bağlı olduğu yer OPET ...

Yarıştan az önce o pilotun arabayla başedemediğini görseydiniz, bana hak verirdiniz.

Kaza anında da büyük ihtimalle ilk yalpalamadan sonra ayağını gazdan çekip komprosöre bindirse
    bu kaza olmayabilirdi...

BENİM YAKIN ARKADAŞIM ve DİĞER İKİ GENCECİK İNSAN ÖLMEYEBİLİRDİ !!!

Burada OPET değilde ben mi suçluyum ?

BU SEFER ASFALT DEĞİL,YÜREKLER AĞLADI

• mahmut kardeş başın sağolsun....
  • Opet e tosfed e daha arabayı kullanamadan yarış yapanların hepsine olenlerede allahtan rahmet dılıyoruz

quote:

ARTIK BUNLARI ANLAYIN TAMAM İNSANLAR ÖLDÜ AMA SORUMLULUĞU SAĞA SOLA YÜKLEMEYİN..

O ARACI SİZDE KULLANIYO OLABİLİRDİNİZ VEYA OPETİN YERİNE SİZDE REKLAM YAPMIŞ OLABİLİRDİNİZ.............................

emınım senın bır yakının olse neler yapardın pekı sucu kımde aramalı opet ve dıger tum saydıkların sutten cıkmış ak kaşık mı dostum

• -Sizin gibi gençleri mezarlıklarda görmek isteriz
    -Antalya ağladı beee
    -Ooo evlat -3 ölü, 2 yaralı- Geldin mi? Şunun cesedini alın, diğer kurbanların yanına gömün. hahahaha
    -Kardeş, ben seni Çakırlar mezarlığında indireyim sen ordan hatim indirirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: irvine

-Sizin gibi gençleri mezarlıklarda görmek isteriz
    -Antalya ağladı beee
    -Ooo evlat -3 ölü, 2 yaralı- Geldin mi? Şunun cesedini alın, diğer kurbanların yanına gömün. hahahaha
    -Kardeş, ben seni Çakırlar mezarlığında indireyim sen ordan hatim indirirsin

Güleriz ağlanacak halimize olmuş biraz.
    Bence o reklamı da kaldırırlar belli bir süre en azından.
  • Eminim yukarıda pilotun haklılığını savunan arkadaşlar bugün gazetelerde Levent Bey'in 2 yıl önce gene seyircilerin arasına dalmasını okuuştur !!!

Ama Ankara'daki yarışta güvenlik olduğu için Levent bu sefer katliam yapamamış...
  • Yadırgadığım ve eleştirmek istediğim bir şey daha;

Hadi her şey tamam. Opet haklı, pilot haklı.

Fakat takip ettiğim bütün drag diteleri bu kaza sebebiyle siyah kurdela logosu yayınlarken Opet'in web sitesinde bu konuyla ilgili hiç bir yorum yapmaması,

Levent KESEN'in şampiyonluklarından gururla bahsederken sebep olduğu kaza hakkında hiç bir yorum yapmamasını inanın çok yadırgadım...

3 kişi öldü ... Ama Opet'den kamuoyuna duyurulan en ufak bir başsağlığı mesajı yok !!!
  • Forumlarda hep yazılır, caddelerde hız yapmayın, bu iş için alanlar var falan diye. Bu haber sonucunda pistlerde de hız yapmanın sakıncalı olduğu sonucu ortaya çıkıyor.Ya da drag alanının yetersiz olduğu...
  • Yine aynı şeyler.......İlk önce whisper 911 arkadaşımızdan başlayalım.............ARKADAŞLAR İLGİYİ REKLAMLARI OPET YAPAR GÜVENLİĞİ KLÜP SAĞLAR DENETİMİ FEDERASYON YAPAR............BUN NEDEN ANLAMIYOSUNUZ?Peki şöyle düşünün trafikte aşırı hız ve sokak yarışçıları yüzünden BİNLERCE CAN GİDİYOR..PEKİ BU NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ OLMUYOR? 3 KİŞİ Önemli....tamam lafım yok onlarada bişey olmaması lazımdı ancak olduysa ben size sorumluları gösteriyorum bunlar.araştırıın bakın.yönetmelikte ne yazıyor?

Gelelim mahmut karagülle arkadaşımıza.Adamlar reklam yapıyor ve o insdanları oraya çekiyor doğrudur kaza yapan araçta opetindir....Fakat opetin değilde şahsın olsaydı o zaman kimi suçlayacaktınız?pilotumu? arabayımı?arabanın fabrikasınımı?Opet in güvenlikte söz sahibi olma gibi bi lüksü yok........ayrıca levent arkadaşımız değildi ankara yarışında seyircilerin arasına giren tolga savacıydı ve güvenlik önlemi tam dediğin yerde sadece polisin demir bariyeri vardı iki kişi üstüne çıksa yıkılıyodu bumu güvenlik anlayışınız?

Özdamar arkadaşım senin dediklerine gelelim....Levent arkadaşımız yıllarını bu işe vermiş bi pilot pilotajına laf demeden git bi sen kaldırmaya çalış bakalım 1000 hp lik arkadan itiş bi makinayı bakalım sonuç noluyo? defalarca o arabayı kaldırdı ancak son kalkışta olmadı ne diyebilirsin???Gelelim yakının ölmesine ankarada kaçak yarışalarada gidiyorum ve bi ton kaza gördüm.sevdiğim arkadaşım uçurumdan uçtu.....napıyım gidip arabada opel amblemi vardı diye opel imi suçlayım? yada karayollarınımı?

Size bulabilirsem yönetmeliği yayınlıycam okuyun ve artık marka veya pilotu suçlamayı bırakın...............

• http://www.tosfed.org.tr/kurallar.asp

Bu sayfaya giriyosunuz ve 2006 ulusal otodrag yönetmeliğini yüklüyosunuz ve sorumluluk kimde görüyosunuz...................

Yetmezse 2006 kurallar kitabına bakıyosunuz.yetmezse federasyonu arayıp soruyosunuz bu kadar basit..

Ayrıca her yarış sırasında otomabiller üçüncü şahıslara verilecek zararlara karşı sigortalanıyor.... yani tedavi masrafı,ölüm durumunda tazminat olaylarına karşı tüm araçlar sigortalı......................
    tamam gideni geri getirmez ama bunlarıda eğer yakınına bişey olan varsa bilsin..Bunlar sizin yasal hakkınız.....

Ayrıca dava durumundada ne opet nede pilot ceza alır ceza alıcaklar asıl sorumlular organizatör klüp ve tosfed.......................

Bakın ben size opet i savunmuyorum.........Opet in reklamı bimemneyi umrumda değil ancak gerçekler bu.... eğer sorumlu arıyosanız sorumlular bunlar yanlış yerde aramayın......... bütün derdim bu.............

Yeterlidir inşallah................

• tamam pekı sucu kımde arayalım ?? demekkı herkes sutten cıkmıs ak kasık ben yapamayacagım işe yeltenmem arkadasım dedıgın gıbı bır aletı kaldırabılırmıyım lafını etmem kaldıramam cunku o pılotajı mukemmel olan arkadasımda kaldırabılırım dedı heralde ve sonuc tamam olabılır ınsanlık halı olenın arkasından su mu dokces. ne neyse gecelım nıye burda baskasının tartısmasına iştirhak edıyorum ben yorumumu yaptım tesekkurler..
  • Beyler,

Bu kazalar Amerikadada oluyor bende yüzlerce kazanın resmi ve videosu var bu kazaları yapan çook tecrübeli pilotlarda var,acemilerde. Bu tarz sporlarda kaza zaten allahın emri.. Formula'ya Nascara baksanıza olan kazalara.Şimdi seyirciler Formula yarışlarında pistin kenarında dizilse izlese pistten çıkabilecek kaza yapan araç kaç kişiyi öldürür sizce??? Pist güvenliği sağlanmadan yarış düzenlenirse bu kazalar olur ve insanlar ölürler. Burada tek suçu olmayan insan Levent Beydir. Kendisi günah keçisi ilan edilmeye çalışıyor.....

Bu arada bu olay olmaz ama avrupa ve abd. de olsa magdurlar organizasyondan milyonlarca $ tazminat alır ve gazetelerde organizasyon sayfalar dolusu özür yayınlar ama neredeeeeee burada

Baska bir siteden konu ile ilgili alıntıdır

1.Her arabayı onune gelen yarısa sokmuyor Levent Kesen bu ısı yıllardır yapıyor ve lısanslı bır yarıscıdır
    2.LISANSLI her yarıscı bır sporcudur dıyebılırız!
    3.Insanların kendı zevki icin kimse ölmüyor sorumsuz yoneticilerin ihmali yüzünden insanlar ölüyor!
    4.Ikısene once bu tıp bısey yasandı bıdaha nası yarısabılıor dıye sacma bı dusunce olamaz bu bı spordur ınsan bı kaza oldu dıye bırakmaz!Sız hayatınızda hıc bısıkletten dusmedınızmı,kalkıp gerı bınmedınızmı?Burda suc organızatorlerındır!!
    5.Surucunun sucu ne?O araba 600 beygır kontrol etmesı kolaymı sanıyorsunuz hangı bırınız hayatında 600 beygır araba surdu de car car konusuyorsunuz anlamıyorum!Deneyımlı bı surucu boyle bı kaza yapmazdı demıssınız deneyım demek tecrube demek bu yarıs Levent Kesenın kacıncı yarısı bılıyormusunuz?Belkı yasınız 3 katı belkı 5 katı bılerek konusun azıcık Osmanıyede hıpodrom da bıle atlarla ınsanların arasında onlarca metre bosluk var ınsanlar koyun gıbı pıste ındıyse onlem alınmadıysa suclu Leventmı
    6.uzuntu mesajı ne kelıme adamlar bırde sofore ve seyırcılere suc bulmuslar kardesım!Bız onlem aldık seyırcıler tgelı yıktı dmeısler ben o telı ayagımla yıkarım kı seyırcıler de oyle yaptı kaldı kı o araba 600 beygır benım ayagımla yıktıgım telı 600 beygır 2 ton araba yıkamazmı sanıyorlar?!
    7.cok bılıyorsunuz bey efendı sertıfıkası varmı demıssınız de bu adam lısanslı bır yarıscıdır yıllardır bu ısı yapar kı Levent abıyı cogumuz tanırız bu ıse omrunu adamıs bırıdır!LISANSLIDIR!!!
    8.Duzyolda araba yoldan cıkamaz demıssınız vay vatandasım benım!Kacınız bılıyor o kazadan once o pıstın durumunu?!Pıst son derece tozlu ve pıstı aracın lastıklerı slıck lastıklerdı yanı dişşiz düz drag lastikleri!Ayrıca arac 600 beygır gucunde olunca kontrolu ıster ıstemez kaybettı ınıp pıstı mı supurseydı adam!Adım adım her yerıne baksa mıydı nasıl gorebılır oturdugu yerden pıstın 200.metresındekı tozlulugu!!Burda suclu organızatorlerdır kesınlıkle bır de Levent Kesen ı suclu gostermesınler!
    9.Evet bu bey efendı de cok dogru soylemıs levent bey bu kazayı arkadaslarına hava atabılmek ıcın yapmıstır kı bu camıada ne cok adam öldürürseniz o kadar saygınsınızdır bu tespıtı yaptıgı ıcın kendılerını kutluyorum!
    10.az once de yazdıgım gıbı yarıscı oturdugu yerden 200.metredekı toz kıtlesını goremez pıstı karıs karıs ınceleyemez de!O pıstın o durumda olması levent kesen ın sucu degıldır!
    11.levent Kesen profesyonel bır yarıscıdır.Ne yazıkkı sızın gıbı gelecegı kestıremez..Buyuk eksıklık..
    12.Bunun nesı cınayettır?!Bu kazadır kazanın suclusu da yetkılılerdır fakat onlar yetkılıler oldugu ıcın basını ıstedıklerı gıbı kullanabılmekte caanım yurdum ınsanı da bu oyuna duserek levent kesen ı suclu sanmaktadır..
    13.Orada kontrolu kaybeden yarıscıysa kontrolun kaybedılmesıne neden olan da pıstın durumudur(bkz:toz) bu durumda yetkılıler sucludur!
    14.Bu organizasyon için valilikten izin kimin veya hangi kuruluş adına alındıysa her türlü güvenlik önlemini almak yükümlülüğü tamamen ona aittir.(bu lafa kesınlıkle katılıyorum)
    yazdıgım seyler tek bır kutuya sıgmadıgı ıcın arka arkaya atmak zorunda kaldım eger kırlılık yarattıysam affola ancak burada sucsuz bırını tamamen suclu gostermeye calısanların olması cok uzucu.

Sımdı pıstlerı kapatıyorlar auto-drom da kapatılmıstır.ne yapmaya calıstıklarını anlamıyorum genclerı sokaklara tesvık edıyorlar 3 pıstte basaramadıklarını 5000 tane caddede basaracaklarsa buyrun dıyorum ve sonucu beklıyorum burası turkıye hataya karsılık hata yapıyoruz!
    Levent kesen ın bu yarısı kabul etmesı konusunda haklı olabılırsınız belkı dusunmesı gerekırdı ama o opet takımının yarıscısıdır ben bu yarısı yapmam deyıp gıdemezdı..O gelecegı tahmın edemedı ve kabul ettı ancak dırek olarak onu suclu gosteremezsınız suclular yetkılılerdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cela Soylu -- 19 Nisan 2006; 18:13:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

tamam pekı sucu kımde arayalım ?? demekkı herkes sutten cıkmıs ak kasık ben yapamayacagım işe yeltenmem arkadasım dedıgın gıbı bır aletı kaldırabılırmıyım lafını etmem kaldıramam cunku o pılotajı mukemmel olan arkadasımda kaldırabılırım dedı heralde ve sonuc tamam olabılır ınsanlık halı olenın arkasından su mu dokces. ne neyse gecelım nıye burda baskasının tartısmasına iştirhak edıyorum ben yorumumu yaptım tesekkurler..

E İŞTE GÖSTERİYORUM ORGANİZSYONUNUN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLU KİM ANTOK,DENETLEMEK KİMİN İŞİ TOSFED.......ALIN SİZE SORUMLU MADEM BİRİSİNİ SUÇLAYACAKSANIZ...............

TABİ SU DÖKMEYECEKSİN YAPACAĞINIZ HAKKINIZI ARAMAK.DİKKAT ETTİM KİMSE VE HİÇ BİR KANAL BU SİGORTA İŞİNDEN BAHSETMEDİ ALIN İŞTE BUNUDA SÖYLÜYORUM. BU MASUM KİŞİ VE KURULUŞLARI TOPA TUTMAK ÇOK KOLAY BENDE YAZARDIM BURADA OPET SUÇLU DİYE YADA HİÇ BİRİNİZLE TARTIŞMAYA GİRMEZ SUSARDIM VE BU İŞLE BENİM GİB UĞRAŞAN BİRİ YA ÇIKARDI YA ÇIKMAZDI VE SONUCUNDA SİZ YANLIŞINIZDA DEVAM EDERDİNİZ... ANCAK GERÇEK BU.BEN SİZE BU İŞLE UĞRAŞAN BİRİSİ OLARAK GERÇEKLERİ GÖSTERİYORUM BUYRUN BİLGİ BELGE BURADA BURADA Bİ TAKIM ŞEYLERİ BİLMEDEN SUÇLAMA YAPAN SİZSİNİZ BEN SİZE DOĞRUSUNU GÖSTERİYORUM.......

AYRICA LEVENT KESEN ARKADAŞIMIZDA İNSAN HA O MAKİNALARLA YILLARDIR UĞRAŞIYO DİYE KAZA YAPMAYACAK GİBİ Bİ KANUN YOK.BU NEYE BENZER BİLİYOMUSUNUZ 20 YILLIK OTOBÜS ŞÖFÖRÜ ASLA KAZA YAPMAZ KAZA YAPARSA BECERİKSİZDİR DEMEYE BENZER BU ALLAHIN EMRİ..........

• Ne demek opet sorumlu değil?Böyle bir rezilliğe sponsor oluyorsa OPET de sorumludur.Madem yönetmeliklerde sorumluları belli daha da önemlisi güvenlik önlemleri belli öyleyse ne diye yönetmeliklere aykırı bir organizasyona sponsor oluyor?Sonuçta yönetmeliklere aykırı bir organizasyona sponsor olmuş ve sonuçta üç masumun ölümünde pay sahibi olmuştur az ya da çok.Para adamlarda isteseler bu şekilde olmasına engel olabilirlerdi.
    Oradaki şöför de sorumludur hakemlerde sorumludur,Tomsfed de.Denmiş ki itiraz etsen şikayetin kabul edilmiyor ve şikayet için yatırdığın para yanıyor.Bu mazeret olabilir mi ya?O ölenlerin yakınlarına kusura bakma paramız yanar diye itiraz etmedik ceza yeriz diye yarıştan çekilmedik derler artık.
    Arkadaşlar şu suçlu YETKİLİLER lafına da sinir oluyorum.Kim bu yetkililer?Suçun bir kısmına sahip günah keçileri mi?Peki ya diğerleri?
    Topu taça atmaktan artık vazgeçmeliyiz TÜM suçluları deşifre etmeliyiz bir kısmını değil.yukarıda saydıklarımın hepside suçlu çünkü o yarışın katılımcı olarak bir parçası oldular.Evet o kazaya karışmayan diğer şöförler de.Piyangonun kendilerine vurmaması bahane olamaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.