Depresyonda olduğumu hissediyorum, devletteki psikiyatriste gitmek istemiyorum o yüzden ozele gitmeyi düşünüyorum. Ama hem gidip para vereceğim hem de depresan kullanıp aptallasmaktan korkuyorum. Tecrübeliler yardımcı olabilir mi |
Antidepresanlar aptallastirir mi?
-
-
İlaçlar aptallastirir mi onu sormak istiyorum öncelikle -
İlaçtan ilaca değişir, daha doğrusu aptallaştırmaz ama uyuşturabilir. Sanırım tek istisnası NDRI'ler ,örneğin Wellbutrin, o mesela aptallığın aksine zihinsel kapasiteni daha güçlü kılar ama aynı zamanda anksiyeteni artırabilir. SSRI'ların dozları yükseldikçe uyuşturabilir, SNRI'lar daha iyi tercih olabilir bu konuda. Doktorla konuşursanız size uygun ilacı tavsiye edecektir. Ben doktor değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 8 Eylül 2023; 0:42:3 > -
damdan düşen anlatır.
genç öğrenci isen ilaç kullanım bilgisi edevlete işliyor geleceğine kazık çakmış olursun devlet görevlisi olmak istiyorsan. özelde çalışacaksan sıkıntı olmaz
yan etkilerine gelince cinsel isteksizlik duygusal odunlaşma küntlük, aşırı manyak hareketler, saçmalama gibi aşırı dozlarda yan etkileri bulunur. sedat irgil doktorun yotube kanalında mutlaka vardır. nevzat tarhanın sayfasına da bakınız
-
verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Depresyon ileri derecede oldugunu dusunmuyorum, ama yine de bir destek mi alsam bilemedim. Hayattan zevk almiyorum cunku, sadece negatiflikler bunyede isliyor.
-
hocam anksiyete sahibiyim ama eskisi gibi bir seyleri hizlica kavrayamiyorum, kendimi su siralar fazlasiyla mal gibi hissediyorum. Napacagimi bilemedim
-
aptallaştırmaz ama hissizleştirir.hissizleşiceğine mutsuz ol daha iyi içme bence.8 senedir antipsikotik ve antidepresan kullanan biri olarak söylüyorum bunu. -
hocam duygulari yogun yasayan biriyim. Duygularimin yuzde yuzunu yasatacak ne bir kadin var hayatimda ne de duzgun bir arkadas.
-
lamictal var ilaç olarak hem duygu durum dengeliyici hem antidepresan.ben de kullanıyorum memnunum ama zamanla ilaçlara bağımlı hale gelrbilirsin.yine de sen bilirsim
-
Arkadaş doğru söylemiş, wellbutrin hariç diğer depresanların tamamı aptal ediyor değişik bir şekilde. Wellbutrin için yine dediği tam olarak doğru, depresyon iyi yalnız anksiyeteyi de arttırır -
wellbutrin kullanim amaci nedir peki hocam?
-
bipolar hastalarda kullaniliyormus galiba
-
mesela sabah komsumuzun öldugu haberi geldi. Adamla hic muhabbetim yok, uzun suredir de hastaydi. Yakin zamanda vefat haberi gelir diye dusunuyorduk. Bugun duyduk. O haberi aldigimdan beri icime okuz oturdu, hic calisasim yok ders mers.
-
Dostum genellikle sigarayı bırakmak ve depresyon için kullanılıyor. Bipolar falan ağır konular onların ilaçları bambaşka, onlara da depresan olarak verilebilir veya yine dikkat ve hiperaktivite bozuklarına da verilebilir ama bu dediklerim yan tercihler asıl amacı ve etkili olduğu alan sigara bıraka ve depresyon. En büyük yan etkisi anksiyeteyi arttırması, bu herkesde olan bir yan etki o yüzden özellikle anksiyeten varsa eğer biraz sıkıntı yaşayabilirsin dikkat et derim. Bunun dışında snri depresanlara bakabilirsin onlar bir tık daha az mallaştırır ama yan etkileri de onlbir tık fazla. Uuzun mesele dostum yani ben doğru ilacı bulmak en etkili ve en az yan etkili olanı çünkü aylar geçiyor belki yıllar geçjyor. Kısaca her insan farklı olduğu için kimisqinin binibon bu dediği ilaç başkasını hastanelik edebilir bu yüzden doktora git burada yazdıklarının aynısını anlat. Daha fazlası artık sende doktora git baksın sana ben ya doktor değilim herhangi bir mesuliyet kabul etmem doktor değilm ama doktor lazım bana da maalesef ilaç yazabilecek
Dediğim gibi doktora gitmeni tavsiye ederim
-
Hocam merhaba, uzun cevabınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Zaten buradaki mesajlara bakarak kendime reçete yazmam. Ama yakın zamanda psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum. Ama yukarıda dedigim gibi kaygılarım var. Bedensel bazı sıkıntılarım oldugu için bu hayattaki tek sermayem, aklım. Onunda bir doktor yüzünden gitmesi beni çok korkutuyor. Fakat bu şekilde de yaşamak beni yine yoruyor. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası
-
İnternetten psikoloji ve ilaçlarla ilgili tavsiye almamanı tavsiye ederim. Kafandaki tüm soruların cevabını uzman doktordan almalısın.
Alanın içinden birisi olarak yazıyorum bunları.
-
hayır. sabah akşam al. sen kullan sen üstün übermensch türksün. ben alt insan olarak kullanmamaya devam edeceğim. aynı şekilde sigarayı da bırakmak istiyorum.
hatta siz üstün türkler her türlü maddeyi esrarı otu b*ku kokain meth eroin falan kullanabilirsiniz size birşey olmaz.
-
Bilimsel olarak öyle bir etkisi yok diyorlar. Ben redepra kullandım depresyon için. Gece alıyordum ve uyku yapıyordu. O ilacın beni biraz uyuşturduğunu hissettim daha sonra bıraktığım zaman arkadaşlar da söylediler ilaç alırken biraz uyuşuk olduğumu, bırakınca canlılık geldiğini. Başka bir arkadaşım gündüz alıyor o da tam tersi enerji verdiğini söylüyor. Ama beni gerçekten aptallaştirdi uyku vermesiyle ilgili olabilir -
Kalıcı aptallik vermiyorsa sıkıntı değil, hatta o aptallığı içerken vermesini normal karşılıyorum. Ama her ilaç gibi bizden götürdugunu merak ediyorum sadece
-
Iste hocam devletteki doktorlar eskisi gibi ilgili değil, 2 dk muayene edip çıkartıyorlar. Ağzımı açsam psikiyariye aninda bana ilaç yazar gibi hissediyorum
Benzer içerikler
- sürekli rüya görmek ve yorgun uyanmak
- muhabbet kuşu doğada yaşar mı
- alkol kaç saat sonra promil çıkmaz
- kredi kartina fazla para yatirmak
- burs başvurusunda yanlış bilgi vermek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X