Şimdi Ara

antifiriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
11.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar antifirizin yeterli olup olmadığını nasıl anlarız?

1 hafta önce ustaya götürdüm açtı kapağını baktı,bu fabrika antifirizi dedi değiştirmeye gerek yok kimseye dokundurma dedi ama araç 7 yıllık?bakmakla anlamışmıdır sakata gelmeyeyim.

diyelim antifiriz yetersiz,motor çatlar mı?ne yapmalıyım?kırmızıymış bu arada benim antifiriz.

• 7 yıldır hiç degişmemişmi sen yine degiştir hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: honda04

7 yıldır hiç degişmemişmi sen yine degiştir hocam

değişip değişmediğini bilmiyorum aldığımda sormadım ilk defa kışa girecez,

usta renginden anlamış olabilir mi?acelem vardı doğru düzgün soramadım.
  • Herhalde organik asit teknolojili yeni nesil bir antifriz. uzun ömürlüdürler. 5 yıl kullanılabiliyorlar. Kullanıcı veya servis kılavuzundan mutlaka hangi tip olduğunu ve hangi oranda kullanıldığını öğrenip değiştirmek gerekir. Bu antfrizleri diğerleriyle karıştırmak soğutma sistemi için tehlikeli olur.
  • 7 yıllık araçta hiç mi su eksilmemiş, eklenmemiş? o fabrika antifirizi hangi oranda kalmış? 5-10 liralık şey için kışa belirsiz girmeyin bence, okadar süre motorun içinde dönüp duran şey illa ki kirlenip özelliğini yitirmiştir. boşaltın tamamen, güzelce bir oranda temiz su ve antifiriz koyun olsun bitsin.
  • Her kış değiştirin radyatör suyunu. Zor ve pahalı birşey değil. İşinizi şansa bırakmayın.
  • Oyle bakmayla anlasılmaz antifriz'in hala iş görüp görmeyeceği. Ufak pompa gibi bir aleti var, onunla kontrol edip tesisat içerisindeki suyun eksi kaç dereceye kadar donmayacağını söylüyorlar size.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antifiriz koydum radyatör delindi
    13 yıl önce açıldı
    Yağ eksiltme
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Oyle bakmayla anlasılmaz antifriz'in hala iş görüp görmeyeceği. Ufak pompa gibi bir aleti var, onunla kontrol edip tesisat içerisindeki suyun eksi kaç dereceye kadar donmayacağını söylüyorlar size.

Maalesef bu şekilde de antifriz çok eski olsa bile hala çok düşük derece gösterebiliyor. Yani süresi geçen antifriz araçta antifriz bomesiyle düşük dereceli gözükse de sorun çıkarabiliyor.

Bu bobemetre normalde sadece yoğunluğu ölçer. Normalde de akü suyu asit seviyesi kontrolü için kullanılır. Radyatör suyunun kontrolü için bomemetre kullanılmaz. Antifriz miktarının kontrolü için titrasyon yapmak gerekir Ama bu işler hep usta-çıraklara kaldığı için "bilimsel" şeyler hep gözardı edilir.

Eğer şüphe varsa kesinlikle değiştirilmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Oyle bakmayla anlasılmaz antifriz'in hala iş görüp görmeyeceği. Ufak pompa gibi bir aleti var, onunla kontrol edip tesisat içerisindeki suyun eksi kaç dereceye kadar donmayacağını söylüyorlar size.

Maalesef bu şekilde de antifriz çok eski olsa bile hala çok düşük derece gösterebiliyor. Yani süresi geçen antifriz araçta antifriz bomesiyle düşük dereceli gözükse de sorun çıkarabiliyor.

Bu bobemetre normalde sadece yoğunluğu ölçer. Normalde de akü suyu asit seviyesi kontrolü için kullanılır. Radyatör suyunun kontrolü için bomemetre kullanılmaz. Antifriz miktarının kontrolü için titrasyon yapmak gerekir Ama bu işler hep usta-çıraklara kaldığı için "bilimsel" şeyler hep gözardı edilir.

Eğer şüphe varsa kesinlikle değiştirilmeli.

hocam usta bi baktı değiştirme dedi,2004 model araba kırmızı antifiriz,aldığımızda antifirizi sormadık şimdi ilk defa kışa girecez,tam olarak napmak lazım?

• bizim burda bi usta var. antifrizin tadına bakarak kaç dereceye kadar dayanacağını söylüyor. herhalde tadından yoğunluğuna dair bir fikir yürütüyor. tabi söylediği rakam kesin birşey değildir ama.... yinede sağlam usta
  • her yıl kışlık bakımın bir parçasıda antifiriz bakımıdır.tek bakım yöntemi yoğunlukölçer(dansimetredir)görmeyle ellemeyle anlaşılacak bir olay deyildir.
    mümkünse her yıl veya iki yılda bir değişmek.bazıları yazın antifirizi boşaltır çok yanlış bir uygulamadır.
    yöreye uygun derecelendirme şartlarına uygun dolum yapılması en sağlıklısıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre.s43

bizim burda bi usta var. antifrizin tadına bakarak kaç dereceye kadar dayanacağını söylüyor. herhalde tadından yoğunluğuna dair bir fikir yürütüyor. tabi söylediği rakam kesin birşey değildir ama.... yinede sağlam usta

Oooo sen ne diyosun bizim burdaki usta motor yağı,antifiriz,benzin,mazot hepsini azında bir kere çalkalamayla kalitesini söylüyor.Hatta egzoz emisyon ölçümünü egzozu azına dayayarak yapıyor

• arkadaşlar dün 1lt antifiriz aldım. soğutma suyu deposu full çizgisine kadar dolu. içindeki suyu pompa ile boşaltmayı düşünüyorum. Ancak ne kadar antifiriz koymalıyım, üstüne koyacağım su nasıl olmalı? önerilerinizi bekliyorum lütfen.
  • Önce aracın soğutma sıvı hacmi ne kadar öğrenin.
    Aracın radyatörünün altındaki hortumun kelepçesini çıkarıp suyu tamamen boşaltın.
    Hortumu tekrar yerine takıp çeşme suyu ile sistemi doldurup tekrar boşaltın veya çeşmeye hortum takıp üstten suyu basın- alt hortumu sökün ordan boşalsın. Böylelikle içeriyi yıkayın.
    Sonra söktüğünüz bağlantıyı takıp iyice sıktıktan sonra kırmızı renkli organik asit içeren kırmızı renkli antifriz ve saf suyu yaşadığınız iklime göre 1/1 veya 1/2 oranında karıştırıp soğutma sistemine doldurun.
    Aynı işlemi yedek su deposuna da yapın.
    Son olarak aracı bir süre çalıştırdıktan sonra soğutucu sıvı seviyelerini kontrol edip eksilme varsa tamamlayın.
  • arkadaşlar ben de geçen hafta başıma gelen bir olayı anlatayım:
    bir gün içinde aracım kalkışlarda zorlanmaya, gaz yememeye başladı.üst devirlere çıkana kadar bir sarsıntı ve titreme söz konusu oluyordu.
    aynı gün bir tanıdık vasıtasıyla bir tamirci bulduk ve arabamı dükkanına götürdüm. bujilerin olduğu haznenin iki tane tapası çürümüş ve motor suyu o kısma sızarak ateşlemede soruna yol açmış ve su tamamen küflüydü. usta aracın suyunda hiç antifriz olmadığını ve bu küfün, çürümenin de buna bağlı olduğunu söyledi. ben de 10bin km önce yetkili serviste 30bin bakımı yaptırdığımı,antifriz konduğunu söylediğimde, kesinlikle antifriz konmadığını söyledi. ve dediğine göre arabanın yağı da yanlış konulmuş. dolayısıyla bir miktar masrafım oldu ama, bir daha yetkili servise gitmemem gerektiğini öğrenmekle birlikte iyi de bir usta bulmuş oldum. tabii antifrizin de önemini daha iyi anladım :)

• BU VİDEO DA GEREKLİ TESTLER YAPILMIŞ BİMİN A101 VE AYTEMİZ ANTİFİRİZLERİ TESTİ ANTİFRİZ ORAN NEKADAR OLMALI GİBİ VE KALİTE TESTİ
    https://www.youtube.com/watch?v=_6ebPDDjv2g
  • farklı marka aynı türden antifrizi karıştırabilir miyiz? örneğin arabada castrolun kırmızı antfrizi var. sonradan po nun kırmızı antifirizini ekleyebilir miyiz
  • Çoğu kişinin yanlış veya eksik bildiği bir meseledir antifriz rengi meselesi. Antifirize rengini veren içindeki maddeler değil üreticinin koyduğu boyadır. A markasının aynı özellikteki antifirizi yeşilken b markasının aynı özellikteki antifirizi yeşil olabilir. Antifriz seçilirken renge göre seçilmez. Kitapçıkta araçta ne tür bir radyatör kullanıldığı ve hangi tür antifriz koyulması gerektiği yazar. Son zamanlarda üretilen araçlarda alüminyum alaşımlı radyatör kullanılıyor ve bunlara en uygun antifriz hoat kısaltmalı antifirizdir. Her marka bu ürünü farklı renkte üretebilir. Hoat antifirizler yeni nesil araçlar için en uygun antifirizdir , fabrikasyondur ve sıradan antifirizlere göre daha pahalıdır.
    Farklı renkte antifirizler aynı özellikte olmak kaydıyla karıştırılabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.