Şimdi Ara

Hyundailerde antifiriz sirkülasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın antifirizini komple devirdaimle yenilemek için (radyatör kapağından boşaltıp yedek su deposuna geleni dışarıya akıtma yöntemiyle ) değiştirmek için malzemeleri alıp araç başına geldim

sirkülasyon olması için motor sıcaklığına gelip gaz vermeye başladım baya bekledim hala yedek su deposuna gelen hortumdan antifiriz gelmedi direksyona başkasını oturttum 2500 devitle başladık 4000 devire kadar aracın canını aldık yok gelmiyor. Kafam attı kaputu kapattım ustaya götürdüm meğersem hyundailerde ( 2016 i20 ) wv opel ford gibi sirkülasyon olmuyormus araçta antifiriz genleşirse fazlasını radyatör kapağından ince boruyla yedek su deposuna atıyor veya araç susuz kalırsa aynı borudan ihtiyacı kadarını çekiyormuş

Ustada lpg regilatöründeki hortumu söküp boşalttı radyatör kapağından ekledi toplamda antifiriz+saf su 4 litre aldı eski antifiriz ne kadar temizlenmiştir bilmiyorum ama en fazla bu kadar yapabiliriz dedi

Aracı zorladığımla kaldım bilgi olarak burda kalmasını istedim. İşlem yapacak olan arkadaşlar belki burdan görürler benim gibi hataya düşmezler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 12 Kasım 2021; 8:0:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her zaman en garantisi soğutma sisteminin en altındaki hortumu sökmek olur. Mümkün olduğu kadar boşaltır ekleme yaparsınız havasını alırsanız devir daim ihtiyacınız olmaz. Güncelde birçok araç elektronik devirdaime sahip

• Lego95 kullanıcısına yanıt

Kendim radyatör tapasını söküp boşaltıp eklemiştim ama topu topu 1 litre aldı

• Maalesef aracınızın soğutma sisteminde Genleşme kabı veya yedek su deposu yok. Elantra'da da aynı durum var.

En temizi radyatör kapağı ve alt hortumunun sökülüp boşalt+doldur+devirdaim+boşalt..... şeklinde sistem temizliği yapılması.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Prokizya kullanıcısına yanıt

yedek su deposu var hocam sol üst köşe yerine radyatöre yapışık halde bulunuyo

sadece silkilasyon sağlamıyor su eksik olduğunzaman ordan çekiyor su fazla olduğu zaman oraya geri atıyor

konum olarak radyatörün arkasında

Hyundailerde antifiriz sirkülasyonu

• HemşireZED kullanıcısına yanıt
    Elantra da su eksildigi halde o depodan su çekmiyor. Oraya sadece taşan su doluyor.

Zaten radyatör kapağı basınç oluşursa açılan bir sisteme sahip. Su eksilince basınç kaybı olur ve kapak altındaki yay açmadığı için su alamaz.

hocam ama sistem ordan su çekmese oraya full ve low yazılarını koymanın bir mantığı olmazdı bence… çünkü sizin dediğiniz gibi olsa o kap ne kadar boş olsada bi sorun teşkil etmemiş olurdu. Halbuki hyundai antifiriz seviyesini bu yedek su deposundan kontrol ediniz şeklinde yazmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antifiriz koydum radyatör delindi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende arac 38 binde 60-70 bindeyken değiştiririm muhtemelen. En basit yöntem olarak maximum değiştirme için izlenecek adımlar nasıl hocam son tecrübenize dayanarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 11 Kasım 2021; 21:28:25 >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

Aracınız marka modeli ne hocam

• Sorması ayıp "silkilasyon" nedir? "Sirkülasyon" mu demek istiyorsunuz?

• 10 yildir era aracimda radyatör tipasini acarak boşaltir yenilerdim havasini da gaz beyninden yapardim

Hyundai Elantra 2018 benzin LPG

Sistemin o kaptan su çektiğini iddia eden varsa nasıl olduğunu anlatırsa gerçekten çok iyi olur.

Kap üzerinde min-max yazmasının sebebi sistemden çıkan suyun miktarını görebilmek içindir.

Sağlıklı bir soğutma sisteminde su seviyesi değişmemesi lazım.

Dün antifirizi yenilettikten sonra radyatör kapağından fulledik yedek su kabınıda full çizgisinin 2 parmak üstüne getirdik

usta dediki biraz kullandıktan sonra biraz içine alır tekrar fulle sonra dokunma dedi

dün fullün 2 parmak üstündeydi bugün baktım boş çizgisiyle fullün ortasına gelmiş orada sabitlendi aracım hiç su eksiltmiyor

ordak antfiiriz nereye gitti hocam o zaman Hyundailerde antifiriz sirkülasyonu  ilk dolumdan sonra sistem çekti diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 12 Kasım 2021; 9:12:52 >
    Araç benim olsa deneyeceğim ama nasıl geri alıyor çözemedim 🤦

Nasıl deneyeceğimi söylersen deneyebilirim hocam :)

kamera koymadan nasıl görecez :)))

Radyatör alt tapasindan belirli bir miktar su boşaltılır. Misal 250 ml, su kabı max çizgisine kadar dolu olsun.
    Araç çalışır vaziyette hararet 90 ı görünce çekmesi lazım o zaman. Bunu kaput açık 10-15 dk da izlenir diye düşünüyorum.

Garibime giden su deposunun tek hortum bağlantısı var. Sistem vakumla çekiyor ise radyatör kapağı tek yönlü çalışıyor 🤦

9 tane servisi arayıp ustaya bağlattım hepsi eksildiğinde çeker dedi hocam bi kaç tanesi mantık olarak nasıl çalıştığını anlattı kapak felan dedi ama anlamadım :)

• Kore ve japon araçları sirkülasyon yapmıyor. Su azalırsa yedek su deposundan çeker. Basınç fazla yükselirse yedek su deposuna atar ihtiyaç olursa ordan çeker. Radyatör kapağı basınca göre çalışır içerideki basıncı tutar. Kapak bozuksa hararet yapar basıncı tutamadığı için.

Benim eyromlamam bu kadar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.