< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Antifirizli Cam Suyu tavsiyeleri 2023 (6. sayfa)
-
-
bir saat önce Çağdaş marketten 5 lt cam suyunu (-20 C) 39 liraya aldım.
%20 metil alkollü
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 22 Aralık 2023; 18:48:39 > -
Hocam, cam suyunun -21 derecede donmadan kalabilmesi için methanol oranının %30 olması gerekiyormuş. En büyük/ekonomik boy methanol internette 20 litrelik bulabildim. 20 litresi 1100 lira, litresi 55 liraya geliyor. Varil olarak da satılıyor ama fiyat bilgisi bulamadım.
Varil olarak da yarı fiyatına almak mümkün desek bol keseden, litresi 27.50 lira olacak methanolün. Sizin cam suyunun fiyatı, içinde olması gereken 1.66 litre methanol fiyatını bile karşılamıyor.
Asla olmaz elbette demiyorum tabi, kampanya yapmıştır, ellerinde stok kalmıştır vs. Ama yerinizde olsam az bir miktarını derin dondurucuya koyup sonuca bir bakardım.
-
Dayı Çorlu'da mısın ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-21 yazanlarda alkol oranı %30, -30 yazanlarda ise %38 alkol bulunuyor. Sabah buzu çözseniz bile 1 dk içinde ön cam kırağıdan tekrar don yağıp puslanıyor. Araç ısınana kadar yani 5 dk. Elim silecek kolunda gidiyorum. Ama önemli olan ilk yoğun buz tabakasını çözmek ki o konuda iyi iş çıkarıyorlar genelde.
Evet, yazdığınız oranlarda bulunması gerekiyor da bulunuyor mu acaba içlerinde gerçekten bu oranda? Shell'inkinden mesela şüphe duymam, vardır mutlaka içinde gereken oranda ama 5 litresi 39 lira olan ve -20 derece vaat eden ürüne şüphe ile yaklaşırım. Hatta kendi adıma yaklaşmam bile.
-
Bende de şüphe uyandırıyor olup olmadığı. Eskiden cama bir püskürtmeye yetiyordu şimdilerde tekrar tekrar basıyorum. Geçenlerde Shell'in yeşil 1 lt.lik -20 cam suyunu sormuştum 35 tl demişlerdi. Alıp kullansam mı bilemiyorum. Alsam bile en az 3 şişe almam lazım ki depoyu fulleyim o da parasına değer mi diye düşündürüyor. Mağlum 50 tl ye de 5 lt. Alabiliyoruz.
yok yeğenim, ankaradayım...
-
brio diye bir markanın ürünü var hem ethanol kullanıyor hem -50 derece.
sanıyorum piyasada ethanol kullanan bir petrol ofisinin cam suyu var bunun dışında.
-
Etil alkol metil alkole göre cam ve boya sağlığı için daha mı az zararlı veya güvenli?
4 mevsim düşünüyordum şimdi fikrim karıştı.
Boyaya zarar verecek olsa bu firmalara binlerce kişi dava falan açardı heralde şimdiye kadar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sadece içki olarak içeceksen bunun önemi var. onun dışında boyaya cama metale karşı bir farkı yok. metil alkol'den imal edilimiş içki insanı kör eder, öldürür.
Metil alkol (metanol) odun talasının distile edilmesi ile elde edilir. Endüstride boya inceltici, teksir makine sıvısı, antifriz, cam temizleyici gibi maddelerin yapımında kullanılır. Akut zehirlenmeler daha çok yanlıslıkla içki olarak kullanılması sonucu olusurken, kronik zehirlenmeler, işyerlerinde buharının inhale edilmesi sonucu olusur.
edit: ayrıca metil alkol, etil alkol'den daha ucuzdur. bu yüzden hiç bir üretici etil alkolden cam temizleyici üretmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 25 Aralık 2023; 23:22:26 > -
Metanol zehirli bir alkol türü en başta. Boya sanayisinde çözücü olarak kullanıyorlar, deterjan etkisi de yüksek. Etil alkol daha güvenli her konuda.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
boya için değil. cama sıkılan metanol kalorifer yoluyla buharı aracın içine giriyor. hem sağlığa zararlı hem bilinci bulanıklaştırarark sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor.
2018'den beri avrupa birliği cam sularında metanolü yasakladı bu sebeple.
-
Bilgiler için teşekkürler.
Metil alkollü cam suyu boyaya temas ederse uzun vade de sıkıntı belki yaratır. Tabi yoğunluk azsa pek sıkıntı olmaz düşünüyorum .
quote:
Orijinalden alıntı: motograter
Bu sabah kilitlerine kadar donmuş kapısını bile açmakta güçlük çektiğim aracımın buz tutmuş ön camını a101 den almış olduğum 5 lt. Cam suyu ile sadece silecek kolunu kendime çekerek bir kaç saniyede çözdüm.
Tavsiye ederim çekinmeyin böyle ürünleri kullanmaya. Ben -30 olmasına dikkat ediyorum alkol miktarı daha fazla oluyor.Bende aldım -30 lu olanı markası comrade mi? Cidden işe yarıyor mu yoksa hava 0 derece oldumu buzlanıyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: labiduBende aldım -30 lu olanı markası comrade mi? Cidden işe yarıyor mu yoksa hava 0 derece oldumu buzlanıyor mu?
Alıntıları GösterMarkasını tam hatırlamıyorum 5lt.lik şeffaf bidonda mavi renkli suydu. 0 altında buzda işe yarıyor. Hem ayrıca boş camsil bidonuna da doldurup aynalarda kullanıyorum. Malum aracımın ayna ısıtması olmadığı için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X