selam arkadaşlar, biz arkadaşla eve çıktık ve ev okula yakın sayılır. Biz de acaba kampüsten wireless yayını eve çekebilir miyiz diye düşündük. Baya bi uğraştık ancak henüz herhangibir sonuç elde edemedik. Öncelikle elimizde olanlar; -350-375m ethernet kablo -300M router -108M AP AP ve router TP-Link marka ancak bu aletleri kullanarak kablosuz yayını nasıl kabloluya çevirebileceğimizi ya da kablosuza nasıl erişebileceğimizi bi türlü anlayamadık. Konuyu çözebilmek için yardımlarınızı bekliyorum Evin okula uzaklığı işte yaklaşık 350m falan.
merhaba oncelikle yapmak istediginiz işin kablo ve wireless olarak cok zor olacagini belirtmekle baslamak istiyorum. yaklasik okuldan eve en iyi kosullarda 400 metre mesafede kablo cekmek icin ihtiyaciniz olan kablo en az 500 metre olmali diye dusnuyorum. zaten 350 metreden wireless yayini butur cihazlarla elde edemezsiniz. ama kisaca size su bilgiyi vermek isterim eger okulda yayin yapan bir cihaz varsaki buyuk ihtimalle router yada cisco Ap olaasi lazim. dua edinki oradaki urun router olsun eger router ise kabloyu router a baglayip evdede access pointe taktiginiz zaman evde internet yayinini alabilirsiniz.(350 metre kablo cekmek zor ve kablonun kolaylikla zarar gorebilecegini tekrar dusunmenizi tavsiye ederim) eger okuldaki urun Access Point ise elinizdeki access pointi repeater seklinde ayarlayip 350 metre icinde en az iki tane daha repater alip yayini iletmeniz gerekir hem maliyetli hemde zor bir secim daha olur. Yapilacak sey Biri Adsl, Smile Adsl, TTnet in telefon numaralarindan yararlanarak en iyi kampanyadan yararlanarak adsl uyeligidir.
350 metrede hangi eth kablosu ? 60-70 metreden sonra sinyal ölmeye başlar. Kaldı ki bu kabloyu nasıl çekmeyi planlıyorsunuz ? Elektrik direkleri üzerinden mi ?
niye cisco? her ap olabilir modele göre değişir
quote:
Orjinalden alıntı: bck6579
merhaba oncelikle yapmak istediginiz işin kablo ve wireless olarak cok zor olacagini belirtmekle baslamak istiyorum. yaklasik okuldan eve en iyi kosullarda 400 metre mesafede kablo cekmek icin ihtiyaciniz olan kablo en az 500 metre olmali diye dusnuyorum. zaten 350 metreden wireless yayini butur cihazlarla elde edemezsiniz. ama kisaca size su bilgiyi vermek isterim eger okulda yayin yapan bir cihaz varsaki buyuk ihtimalle router yada cisco Ap olaasi lazim. dua edinki oradaki urun router olsun eger router ise kabloyu router a baglayip evdede access pointe taktiginiz zaman evde internet yayinini alabilirsiniz.(350 metre kablo cekmek zor ve kablonun kolaylikla zarar gorebilecegini tekrar dusunmenizi tavsiye ederim) eger okuldaki urun Access Point ise elinizdeki access pointi repeater seklinde ayarlayip 350 metre icinde en az iki tane daha repater alip yayini iletmeniz gerekir hem maliyetli hemde zor bir secim daha olur. Yapilacak sey Biri Adsl, Smile Adsl, TTnet in telefon numaralarindan yararlanarak en iyi kampanyadan yararlanarak adsl uyeligidir.
arkadaşlar bu projeyi kablo ileçekmeyi unutun. helede ethernet kablosu klasik kablo ise ve uzun mesafe ise. 350 metre mesafeyi hiç bir kablo son noktaya iletemez. teknik olarak ethernetteki sinyal 90-100 metre sonra bozulur. kablonun üretim kalitesi ortamdaki elektromagnetik etki ...v.b gibi nedenlerle bu max mesafe 50-60 metreden sonra sinyal kalitesi ölmeye başlar.
kablo ile düşünceniz araya repeater ilave edilerek yapılabilir.ancak ilgili cihazlara enerjiyi nereen vereceksiniz?
kısaca bu proje ölü proje....
yapılan masraf yerine gidin adam gibi telekomdan temiz hizmet alın.