Şimdi Ara

Apartmanda komşuculuk üzerine ibretlik!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 30 yaşına geldim İstanbul doğumluyum. Üniversite için Trabzona gidip 9 yıl orada yaşadım ve 3 yıl oldu tekrar istanbula döndüm. 2003 yılı öncesi bıraktığım mahallem ve apartmanım döndüğümde çok değişmişti. Mahalle benim gibi karadenizlilerin ağırlıklı olduğu biryerdi. Kavgaydı, gürültü patırtı olmazdı. Apartmanımızda gayet sessiz, yaşanası bir binaydı. Şimdi ki durumu da biraz izah edeyim;

Öncelikle mahallede Mardinli akını başladı daha sonra bu akın istilaya dönüştü. Mahallemize Mardin Kabala derneği altında önüne jiplerin part ettiği camları kapalı içerisi görünmeyen mekanlar açıldı. Bir bir komşularımız değişmeye başladı. Dükkanlar değişmeye Mardin börek, Mardin büfe benzeri isimlerle artık nişandı, düğündü, asker uğurlamasıydı yine sokakta yapılırdı ama böyle ses sistemleri getirtip bangır bangır ses ile akşamüstü 3-4te başlayıp gece 11-12 de bitmezdi. En önemlisi silahlı kavgalar olmazdı.

Gelelim üst komşuma; Kendisi evli bir tane 4-5 yaşlarında kızı var. Çocuk bebekken bebek arabasını apartmanın girişine bırakırdı üst kata evine çıkarmaya üşenirdi beyefendi. Bebek arabası otoparkı değil ya giriş uyarmıştık ve o gün ilk kez ağzından çıkan şu olmuştu "11 gardaşım var benim" ve ilerleyen zamanlarda ne sorun yaşanacak olsa bu 11 gardaş dile geldi.

Evin içinde çocuktur koşar oynar sözüm yok ama anasının topuklularını giyip koşarsa ve ana bana uyarmaz bunu sürekli yaparsa kafa kalmaz. Uyku saati nedir öğretmezsen çocuğa aynı koşuşturmayı gece 11-12 hatta bazen gece yarısı 1de 2 de bile yapar olur.

Bu keyfine düşkün bey komidin üzerine koyduğunu düşündüğüm tlfu ile uyanıyor sanırım ve sadece titreşimle o nasıl bir tlfsa beynimin içinde titriyor sanki neyse oda sorun değildi ama çocuk büyüdü bunu bile oyun haline döndürdü tlfu titretip öküz gibi ses çıkarmasına neden olan masaya bırakıp duruyor bunuda gün içinde düzenli olarak dinler olduk.

Ayrıca şuan ikinci çocuk yolda olduğu için sesler kesilmiş olsada geçtiğimiz yaza kadar eşini döver bizde kadının çığlıklarını dinlerdik. Bir gün gece yarısı kadın balkona çıkıp "öldürecek beni yardım edin" diye çığlıklar atınca tüm mahalle uyanmış tlflara sarılıp polisi aramıştık olanlar şöyle; 11 gardaşım var beniiiiimmmmm

30 yıllık hayatımda yörecilik yapmadım ama artık Mardinlilerden soğudum.

Ama daha bitmedi daha doğrusu çilem bitmemiş; Alt daire satılıa çıktı ve bu sefer Malatyalı bir aile satın aldı 3 ay süren bir tadilat ki 3 ay uyku uyuyamadık o derece bir tadilat sonrası yeni komşularımız geldi.

Genç bir çift olmalarına rağmen 4 tane çocukları var yaşları tahminen 1er yaş ara ile ve ben hayatımda böyle çığlık çığlığa oyun oynayan çocuklar görmedim. Bunlarında gecesi gündüzü yok, sus diyeni yok...

Şuan için Malatyalılara karşı bir antipati gelişmedi ama uzun lafın kısası bunları biraz ders alabilmek adına yazmak istedim çocuktur oynara birşey demiyorum ama biz akşam haberleri saatinde insanların yorgun argın eve dönüp dinleneceği o 3-5 saatlik döneme girildiğinde çocukları uslu durmaları yönünde eğittik bence olması gereken bu.

Şu evinde bangır bangır müzik dinleyen insanlarla yaşanan problemler çok fazla oluyor oda saygısızlık benim için bu olanlarda saygısızlık.

• Bende 1 ay önce falan arka bahçede odun kıran komşuyla bi dövüştüm o gün bugündür ne çocuklarından ses çıktı ne kendisinden.Bu vatandaşta Kahramanmaraşlı ve 4 çocuğu var 2 3 senedir bıktırdılar en son patladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam cahil yoz hayvan uremeye.meyilli bunlarin anasi da uretip uretip sokaga atmis. Ne egitim ne dusunce ne de empati hosgoru anlayism sadece uremeye akli calisan guruh.bu tiplerden anlayis beklemeyin hayvana hayvanca yaklasin.

• kurt mahallesine donmus ora baska yere tasinin

• Zorlami tutuyorlar o insanlarla yasanmaz taşinin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazık ya

• Hocam "ee napayim 11 kardeşin varsa, maç falan mi organize ediyorsun?" diyemediniz mi ona.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArchloweKilled

Zorlami tutuyorlar o insanlarla yasanmaz taşinin.

16 yıldır oturuyoruz ev sahibiyiz biraz dağdan gelip bağdakini kovma gibi oluyor adamlar kiracı ben ev sahibiyim insan çekip gitmeyi yediremiyor ama böyle giderse evi satma yoluna gidebilirim
  • by mardinli serseri duymasın size diss atar hocam

şaka maka taşınma imkanınız varsa taşının onların olduğu yerden hayır gelmez
  • Nedir bu kürtlerden çektiğimiz

• uoletesi4 kullanıcısına yanıt
    TAŞINMAK OKADAR KOLAYMI BE
  • laza bak mardinliden şikayet ediyo :)) mardinliye yat kalk dua et
  • Aynen öyle. Taşınmak heleki kiracı olan sorun yatıyor ve sen ev sahibiysen çok zor bu nedenle 3 yıldır bu gürültü patırlı sürüyor
  • aferin, hala yaşayın orda.... taşınsanıza hocam, kürtler laf anlamaz hiç bulaşma kaç ordan
  • Mardinliler.. Ne hissettiğini öyle iyi anlarım ki. Bir de olana bitene bakmadan bize faşist der tatlı su hümanistleri..
  • O çile çekilmez. Her gün polise şikayet edeceksin, it kopuk olacaksın, yok yapamam diyorsan çek git...

• allah sabır versin zor bi durum
  • Bizim ust kattaki kadın da boyle terlikle yürüyor 5 dakika da bir bisi düşürüyor .

Neyse Haziran a kadar taşınıcaz bu sefer en ust kattayiz cok sukur Party hard yapma sırası bende

Gitmeden de su kadının arabasına bisiler yapıcam beni uyutmadiigi gecelere saysın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.