Şimdi Ara

Apple bu sefer gerçekten saçmaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tek kameralı telefonlarda portre modu yapılamaz ikinci kamera derinlik efekti veriyor dediler inandık...
    Başka tek kameralı android telefonlar portre modu çekebildi düşündük...
    Şimdi ise çıkmış iPhone XR adlı model tek kameralı ama portre çekebiliyor... Bu nasıl bi ayrımcılık yav iPhone 8 sahibim bir önceki nesili ama ben bu destek mi dersin yazılım mı dersin neyse faydalanamıyorum vayy bee...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklısın. Google pixel sd835 ile yapabiliyorsa portre modunu. A11 bionic çip hayli hayli yapmalı. Kesinlikle bilerek özelliği getirmiyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesimde xiaomi redmi note 5 var. Arkasi cift kamerali portre modu var. Öndeki tek kamera ile de portre modunda cekim yapabiliyor. İlla cift kamera gerekiyorsa ondeki tek kamerayla bu cekimi nasil yapiyor? Bu arada fore adinda cok basit sade kucuk bir uygulama var. Portre modu olmayan tlflara yukleyin ayni o modda cekilmis gibi yapabiliyorsunuz resimlerinizi.

• Hocam iPhone 7 Plus’dan XR’a geçmiş biri olarak söylemeliyim ki çift kameranın etkisi çok daha farklı oluyor. Ben ilk yazılım portresini denediğimde kesinlikle iP7+’nın yaptığı gibi olmadığını anladım. Tek kamera maalesef yazılımla da olsa halledemiyor.

• Çift kamera kadar etkili bir şekilde fotoğraf almanız imkansız. Yazılımsal olarak yapabilir ama anca idare eder. XR'da da bu şekilde, diğerlerinde de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DelikanliCekirge

Hocam iPhone 7 Plus’dan XR’a geçmiş biri olarak söylemeliyim ki çift kameranın etkisi çok daha farklı oluyor. Ben ilk yazılım portresini denediğimde kesinlikle iP7+’nın yaptığı gibi olmadığını anladım. Tek kamera maalesef yazılımla da olsa halledemiyor.
    Ya öyle de bu teknoloji Apple ın yeni çıkardığı birşey yani daha ilk sürüm geliştirilmeyecek değil ki...

• quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Çift kamera kadar etkili bir şekilde fotoğraf almanız imkansız. Yazılımsal olarak yapabilir ama anca idare eder. XR'da da bu şekilde, diğerlerinde de..
    Ya öyle de bu teknoloji Apple ın yeni çıkardığı birşey yani daha ilk sürüm geliştirilmeyecek değil ki...

Bu arada imkansız dediğiniz şeyi fotoğrafçılar tek kamera ile çekilip Photoshop ile Yani anlayacağınız yazılım kullanarak mükemmel şekillerde YILLARDIR yapıyorlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Tek kamera ile çekiyor dediğiniz SLR ya da DSLR makinalar. Çekilen format RAW (tercihen), bu formatta PS ile düzenleme yapılıp mükemmel sonucu alan adı üzerinde "fotoğrafçılar".

Fotoğraf makinalarındaki lens büyüklüğü, diyafram aralığı, fstop değerleri ile telefonlardaki toplu iğne başı büyüklüğündeki ön kameraların özellikleri bir mi? Hadi diyelim özellikleri bir, RAW işlemekle jpeg işlemek bir mi? Hadi onlarda bir diyelim, bilgisayardaki işlemci gücü ve editleme seçenekleri ile telefondaki bir mi?

Örnek veriyorsun bari mantık çerçevesi içerisinde ver.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.