< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Apple iPhone 12 / iPhone 12 Mini [ANA KONU]
-
-
Üyelerimizden gelen istekler doğrultusunda yönetimce "iPhone 12 Mini & iPhone 12" ve "PRO, PRO MAX" ana konularını ayırma kararı aldık.
Bu ayrım geçmişte açılmış diğer marka ve model ana konularını bağlamamaktadır ve konu birleştirme talepleri dikkate alınmayacaktır.
Tüm iPhone 12 severlere hayırlı olsun diyelim, keyifli forumlar...
Diğer iPhone PRO ve PRO MAX ana konusuna buradan ulaşabilirsiniz.
@Blur
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Önlerden yerimizi alalım.
İmkan olursa düz 12 modelini alacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benden inşallah 12 pro düşünüyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Köyde dededen kalma fındık bahçesi vardı, inşallah satabilirsem 12 pro max almayı düşünüyorum
Arkadaş boyutu farklı çıkarmayı anladıkta hem düz hem pro olarak iki farklı cihaz çıkarmak nedir! Kendine gel apple :) Bir kereden iphone lite çıkarda tam olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DODANLI -- 22 Ağustos 2020; 11:24:22 >
Kredi çekip alacaklar butonuyum. -
Yerimizi alalım şimdiden. Eğer 5S gibi keskin bir tasarımla gelecekse İPhone X’den geçmeyi düşünüyorum. Yıllardır böyle bir tasarım bekliyordum.
12 max takipçisiyim ben de. Umarım çerçeveleri biraz inceltirler. Millet çentiğe kafayı takmış ama bence asıl sorun 11’deki siyah kalın çerçeveler. Çok kötü görünüyor. Onu halledip ip4-5 tasarımına dönerlerse güzel bir telefon ortaya çıkacak
Yeni 11 aldim hic ilgimi cekmiyor ama Oled ekran icin biraz uzerine koyup 12 Max dusunebilirim.
Miras olarak iPhone 12 pro Max bırakacağım
Dolar sürekli yükseliyor, umarım çok geç kalmaz.
Tasarım hoşuma gitti benim
Up
Geçen sene açılan 11/11 pro konusunda çok tartışmalar oldu. Bu sene düz model ve pro modelin aynı konuda olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çok fazla karmaşa oluyor, tartışmalar çıkıyor. 12 ve 12 pro diye 2 farklı ana konu olsa daha iyi olur.
Boşver in hocam en doğrusu bence böyle iyi
Böyle iyi değil işte. Bunu anlatmaya çalışıyorum. 11 ve 11 pro aynı konuda oldugu için çok fazla karmaşa ve tartışma çıktı. Düz ve pro modelin ayrı ana konularda olması daha iyi olur.
12 ile 12 pro arasında hatrı sayılır fark göremedim açıkcası. Kamera ram ve batarya farkı var sanırım yanlış anlamadıysam.
Iphone 11 alıcaktım fiyat artışından sonra 12 almaya karar verdim. Diğer modellerin (12 pro ve 12 pro max) fiyatları çok uçuk rakamlarda kendi şahsi fikrimce o kadar para vermeyede gerek yok. 12'de pahalı olucak ama fiyat performans konusunda eline su dökemezler.
6 yıllık piline bile dokunulmamis 6 plus en ufak tekleme yapmıyor. Bu nasıl mühendisliktir, bu nasıl dayanım gücüdür. Sonra bana bu markayla niye bu kadar ilgilisin diyorlar. E zevk aliyorum arkadas. Ben buyum. adamlar dünyanın teknoloji seyrini değiştirdi ben nasıl ilgisiz kalayım. Hosuma gidiyor. Var mı bir tane daha Apple dünyada? Benzeri bir marka bile cikamadi yıl olacak 2021
fanboy değilim. cihazlara tutkuluyum. Apple babamın oğlu değil. Ama hayatımda büyük yeri var. Bu yer gittikçe genisliyor. Kim ne derse desin saygı duymak zorundasınız yapılan işe. Varsa daha iyisi ona yöneliriz. Var mi? Yok. O zaman tercihlere, kim ne kadara almis kimseyi ilgilendirmez. |
Köyde dededen kalma fındık bahçesi vardı, inşallah satabilirsem 12 pro max almayı düşünüyorum
|
İstatistikleri öyle grafiklerle verme, madem burası telefon formu bunun üzerinden verelim istatistiği! 2015 yılında asgari ücret net 1.000 tl idi, o senenin en iyi telefonu iphone 6 idi onun fiyatıda 2.000 tl idi 2020 yılında asgari ücret 2 bin küsür yılın en iyi telefonu iphone 12 fiyatıda ortalama 15.000 tl. yani 2015 yılında 2 asgari ücretinle en iyi telefonu alabilirken,2020 yılında 7 asgari ücretle ancak alabiliyosun! Birde ab ortalamasından bahsetmişsin konu başlığı telefon ya ondan örnekleyelim yine bugün amerikada vasıfsız hiçbirşeyden anlamayan bir işçi en kötü 2.500 dolar maaş alıyor avrupada 2.000-2.500 euro maaş alıyorlar, yani senin 7 maaşınla ucu ucuna aldığın telefonu adamlar 1 maaşıyla 2 tane alabiliyorlar Hangi grafikten ve hangi alım gücünden bahsediyorsun,başka dünyada mı yaşıyoruzda biz senin dediklerinin farkına varamıyoruz |
Ya bloklayın şu adamı telefon konusuna gelmiş biz o oh lafını şuna kullanıyoruz hdplilerle ittifak yapan falan filan geveliyor kendileri sütten çıkma ak kaşıkmış gibi. Kirletme konuyu defol git milletvekili adayı ol keyif çayından da içmeyi ihmal etme!
|
Cahillik böyle bir şey, hiçbir konuda bilmeden biliyormuş gibi konuşurlar ve tanımadığı, hiç bilmediği kişi hakkında rahatça sallarlar. Ben dört senede bir telefon değiştiren biriyim ve iPhone 7 Plus dışında iPhone telefonum olmadı. Bundan önceki telefonlarım Nokia, Samsung, HTC ve bu telefonları da üç yıl kullandım. Diğer alım gücü konusunda Türkiye düzgün yönetilen bir ülke belli bir kesim olarak değil, tüm ülke olarak bu dediğinizin beş katı fazla alım gücü artardı. Evet hükümet %35’lik kendi kesimini yarattı, bunların hepsinin altında Mercedes var. Onlara zaten hayat güzel, onların açısından ülkeye bakarsan ülke mükemmeldir. Ve o insanlar hükümet sayesinde buralara geldiği için tabiki de hükümetlerine vergilerini vermeliler. %15’te zaten kendileri zengin hükümetten bağımsız, karşılarında da olabilen iyi durumda olanlar var. Peki geriye kalan %50’ye ne olacak ? Sürünsünler mantığınız bu değil mi ? Yazdıklarınızdan tamamen bu sonuç çıkıyor. Ülkede belli bir kesimi alarak ülke böyle iyi sonucunu çıkaramazsınız. Azıcık öğrenin, öğrenmek istemiyorsanız da böyle cahilce konuşmayı bırakın komik duruma düşüyorsunuz. Bu arada asgari ücret 2800 TL oldu, 20 yıl önce 200 TL idi değil mi ? Sadece rakama bakalım şartlar, diğer tüm etkenlere bakmayalım. Buna göre ülke çok gelişti sizin mantığınıza göre böyledir. Son olarak sizin gibi birine bir şey öğretilemeceğini ve anlaşamayacağımızı bildiğimden blokluyorum. Görüşünüz açık ve net, güzelce menfaatlerinizin karşılığını alıyorsunuzdur. Bu ülkede hayat sizin gibilere güzel bu acı gerçeğin farkındayım. Keşke gerçek hayatta da forumdaki gibi bloklayarak sizin gibi insanlardan rahatça kurtulabilseydik. |
E buyur gel o zaman hacim. Varlikli varlikli yasarsin burada? |
Normal kardeşim herkeste böyle ne kadar saçma şeyleri dert ediyosunuz kendinize hayret valla ya. |
1.5 yıl kadar iPhone 11, ve 2 haftadır iPhone 12 mini kullanan biri olarak yorumlarımı aktarmak isterim. En azından önceki cihazlardan geçiş yapacak ya da sıfırdan 12 mini alacaklara bilgi vermiş olayım. Öncelikle telefonu bir kaç kez kaybettim sanıp panikledim. Halbuki cihaz cebimdeymiş. 11'i ağırlığına o kadar alışmışım ki cihaz resmen ben buradayım merak etme dercesine ağır ve kabaydı. Hele ki slikon bir koruyucu ile iyice ağırlaşıyordu. 11'in ekranı benim için asla kötü değildi, 12 mini'yi tercih etme sebebim asla ekranı olmadı yani onu net olarak vurgulayayım. Malzeme kalitesi, premium telefon hissi fln hiç benim yaşam tarzımın detayları değildir zaten. 11'de gayet şık, gayet zarif bir telefondu bana kalırsa. 12 minide olumlu yönde hissettiğim en büyük değişim net olarak telefonun ergonomisi oldu. olumsuz taraftaki değişim ise telefonun kulaklık ve hoparlöründen gelen sesin çok daha mekanikmiş gibi hissettirmesi oldu. yani zil sesi polifonik değil de eski tip telefonlardaki gibi cızırtı yaparak çıkıyormuş, hoparlörlerin gücü yetmiyormuş gibi. 11'de sesler bariz şekilde çok daha güçlüydü. fotoğraf ve video kalitesi, işlemci hızı, telefonun tepkileri 11 ve 12 minide birebir aynı. ya da ben aradaki farkı anlayamayacak kadar klasik bir telefon kullanıcısıyım. bir önceki cihazım iphone 6'ydı ve 11'e geçince ''ooo bu telefon baya hızlı'' demiştim. muhtemelen iphone 6 değil de iphone 8-Xr-Xs fln kullansaydım 11 de bu kadar hızlı gelmeyecekti. Şimdi en merak edilen konu olan şarj süresine geleyim. Ben masa başı çalışan, 09:00-18:00 mesaisi olan birisiyim. Elimin altında pc ve şarj cihazı her an var. Gün içerisinde çok yoğun çalıştığım için sosyal medyaya ya da netflix/youtube gibi ekrandan bir şeyler izleyeceğim mecralara vakit ayıramıyorum. İşim gereği yalnızca arama ve whatsapp kullanabiliyorum. Ticaretin yarısı whatsapp'tan dönüyor artık malum. Öğle arasında yemek sonrası 15-20 dk hücresel veri ile instagram&twitter&bankacılık uygulamaları kullanıyorum. Sabah %100 ile başladığım bir günü mesai bitiminde %40'ın altında tamamlamadım henüz. Hatta bu sabah %60 ile başladığım günde şarjım şu an %21. Yani benim gibi bir kullanıcı için asla şarj sorunu yaşatmıyor. 1 günü çok rahat çıkartıyorum. Ola ki akşam mesai bitimi dışarı çıkacaksam da ofiste yarım saat şarja takıyorum, gece yarısına kadar kullanabiliyorum. Ayrıca şunu belirteyim ki ben bu cihazı asla ekranı ya da işlemcisi için değiştirmedim. Valideye verdiğim eski cihazım iphone 6 artık aşırı ısınmaya ve 16 GB'lık hafızası yetmemeye başladığı için ona yeni bir cihaz almak yerine elimdeki 5 yıl kullanırım diye düşürenerek aldığım tertemiz 11'imi anneme verip, ufak bir telefon olması sebebiyle kendime mini'yi tercih ettim. 12'yi alabilecek param da vardı. Hatta Pro'yu da zorlasam alırdım. Üretimden kaldırılacakmış, devam serisi gelmeyecekmiş, acaba almasam mı fln diye bir saniye bile tereddüt etmedim. Bu kadar ufak, bu kadar hızlı, bu kadar işimi uzun yıllar aynı performansla görebilecek başka bir telefon olmadığını bildiğim için aynı gün gidip aldım. Umarım 12 serisi almak isteyen arkadaşlara fikir verme hususunda yardımcı olabilmişimdir. |
Hocam sacmalıyorsun yurtdısında calısıyorum senin aldıgın telefonu ben 1 maasım la alıyorum + ev gecindiriyorum + cebime para kaliyo
Senin asgari ücretli calısan kisi kac maasla aliyo söylermisin Bir + daha İPhone lüks diyolar sadece gülüyorum 😂 |
Benzer içerikler
- kilitli sim ne demek
- iphone 13 mü 15 mi
- junkman apk
- hacklenen telefon nasıl düzeltilir iphone
- uluslararası dolaşım nedir
- nfc özelliği nasıl açılır
- iphone 15 kaç watt destekliyor
- iphone 15 batarya kaç mah
- iphone 15 pro max yurtdışı fiyatı
- iphone 16 en çok tutulan renk
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X