< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple iPhone 13 Pro / iPhone 13 Pro Max [ANA KONU] (1365. sayfa)
-
-
Hocam mesaj atmaya çalıştım size ama özel mesaj özelliğiniz kapalıdır diyor açıyorum açılmıyor da ilk defa böyle bir şey oldu anlamadım.
nereden iletişime geçebiliriz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
selamlar 13 128 gb şarj yüzdesi %89 olan telefonumu satıp kuzenimden 30 bin tl ye %88 şarj yüzdesi olan 13 pro almak mantıklı mı sizce
-
Üstüne ne kadar vericeksin.? 30k zamaninda sifir fiyatiydi ama yinede fiyati fena değil kuzenin sonuc da az daha ikram yapsin zorla sıkıştir alabilirsin orjinal batarya değişimini 3k servis yapiyor %80 kadar rahat kullanirsin sonrasi sana kalir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 24 Ağustos 2023; 11:9:26 >
hocam kendi cihazımı 29 bine veriyorum 30 bine pro alıyorum değer mi yani yada cihazım daha mı iyi batarya konusunda mesela pro bataryası düz 13 den daha düşük
-
Ekran ve kamera ve tazeleme hiz konusunda 1 bin tl cebinden cikiyorsa al kacirma derim:)) düz 13 29 iken 30k pro arada fark daha yüksek olmasi gerekmez mi bedava veriyormuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 24 Ağustos 2023; 11:10:33 >
Bedava hemen al bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam yalnız kim "15.000TL den 1 kuruş fazlasına satamazsın" dediyse doğru demiş. İlanı koydugunuz tarih Şubat fakat siz 27.500'e Temmuz'da sattıgınıız söylüyorsunuz. Arada gelen muazzam apple zamlarını ve enflasyon ülkesinde oldugumuzu unutmayın.
-
Peki Şubat ayının 15.000 TL'si ile ki 1 dolar 18.80 TL idi, Temmuz ayının 27.500 TL'si aynı mı bir bakalım?
15.000 TL / 18.80 = 797 $
Yuvarlak hesap 800 $ istemişim ben bu cihaza.
Temmuz'da dolar kuru 26.95 TL olduğuna göre;
800 x 26.95 = 21.560 TL. Onu diyen kişilerin dediğine göre benim bu telefonu bu fiyattan 1 kuruş fazlasına satamamam gerekiyordu.
Ancak 27.500 TL / 26.95 = 1.020 $
ediyor. Arada 220 $ fark var.
Ki Apple aradaki zamları zaten dolar kurunu baz alarak yapıyordu.
Kâr ettim anlamında söylemiyorum ama hesap kitap ortada...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kâr etmediniz fakat apple, tarihini hatırlamadıgım bir ara üst üste zamlar yaptı kur ile alakasız. Şuan düz ip11 ler bile 19k bandında satışta. Aradaki farkı siz düşünün.
-
Aldım öyleyse hocam teşekkürler benim kafaya takılan telefon pro fakat batarya mah düz 13'e göre düşük
-
Hocam, Apple sene başından bu yana özellikle 29 Mayıs seçimlerinden sonra 4 kere zam yaptı. Bu zamların tamamı kur farkından dolayı oldu. İnternette bununla ilgili haberler mevcut istediğiniz gibi açıp bakabilirsiniz. Yani Apple durduk yere "dur şu ürünlerime bir zam yapayım" demedi. Temelde dolar bazında baktığınız zaman hala fiyatları aynı.
Benim anlatmak istediğim şey şu, dolar bazında bakıldığında bir ürünün değeri 800 $ ise 800 $'dır. Bunu siz 1020 $'a satabiliyorsanız bu ürünün fiyatının reel olarak arttığını (yani dolar olarak arttığını) gösterir. Ancak nominal olarak (yani TL karşılığı olarak) hesaplandığında dolar karşılığını arttırıyor. Dış piyasada (yurtdışı) "dolar bazında" öyle bir artış söz konusu değil, vergi artışı da söz konusu değil, Apple'ın ekstra kâr marjını arttırması da söz konusu değil. O aradaki 220 $'lık farkta ülkedeki enflasyonun telefonlara yaklaşık olarak yansımasından ileri gelen fark.
Piyasayı bilmeyen, takip etmeyen, aklının yetmediğince konuşan arkadaşlar 220 $ farkı kabul edip birilerinin aldığını ancak "akıl kârı değil" diye açıklarlar. Lafa gelince herkes kendini akıllı zannediyorda, icraate gelince işler malesef düşündükleri gibi gitmiyor. Kaldıki bunu söyleyenler de zaten benim dediklere lafa inanıp "aaa öyle mi o zaman 15.000 TL'ye sana satayım" dememi bekleyen şark kurnazlarından ibaret.
39 yaşıma geldim, 15 senedir (3 senesi hariç) dış ticaret uzmanlığı yapıyorum, şu anda da kendi dış ticaret danışmanlığı şirketimde birçok şirkete danışmanlık veriyorum. İşim gereği ekonomiyi de, piyasayı da, dünyadaki önemli gelişmeleri de vs günlük takip etmek benim için zorunluluk. Bir dünya hesaplama yapıyorum. Telefon al sat ile "kimi kandırıp silkebilirim" kafasında olan adamlar önce gelsin 800 $'lık ürün nasıl 1020$'a satıldı onu açıklasın. Memlekette enflasyon var, kur almış başını gitmiş, bir şeyleri "1 lira" hatta hatta "1 dolar daha yüksek fiyattan satamazsın" demek hiçbir şey bilmediğinin yansımasıdır. Sanki kendisi 15.000 TL'ye benden alsa 20.000 TL'ye ilana koymayacakmış gibi davranmasın. Ondan sonra 15.000 TL'ye aldım, 19.000 TL'ye sattım, 4.000 TL "ekmek yedim" diye 5 ay anlatacaklar. Benim malım üstünden para kazanmasın kardeşim kimse! Millet salak değil...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 24 Ağustos 2023; 13:51:1 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yakın zamanda arkadaşımın başına geldi. Serviste solüsyon ve fırçayla temizlemişler. Düzelmişti.
Arkadaşlar bir sorun yaşıyorum yardımlarınızı bekliyorum.
Pil sağlığı son 1 haftada %3 düştü.
Her gece tabiri caizse şarj bazen % 20 bazen %3 şarja takıp yatarım asla da kullanmam şarjda. İyileştirilmiş şarj a geçiyor genellikle.
Sorun şu 1 haftadır şarja taktığımda ilk bi 2 saniye şarj almıyor. Çıkartıp takıyorum yine almıyor. Sonra kabloyu ters şekilde takınca şarj alıyor.
Acaba sorun adaptörde mi? Nasıl anlayabilirim. 2 kablo denedim ikisinde de aynı şekilde oldu.
Soketide temizledim. Adaptörle ilgili yapacak bir şey var mı?
Edit : cihaz 2022 kasım ayında alındı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonardo DiCaprio. -- 27 Ağustos 2023; 12:4:8 >
Bende de ahizede cızırtı oluyordu. Suyun altında fırça ile temizledim düzeldi. Denerseniz sorumluluk size sit olmak şartıyla deneyebilirsiniz.
Maşallahı var 13-13 Pro serisi iPhone ailesindeki en sorunsuz modellerden oldu gördüğüm kadarıyla. Öyle pek şikayet yok bu konuda sakin gidiyor.
-
kesinlikle katılıyorum. 13 ve 13 Pro serisi gerçekten sorunsuz seri. Konu en başında çerçeve açıklığı sorunuyla biraz doldu ancak herkes hallettimo olayı diye düşünüyorum. benim telefonum beyaz 1 tb ve şimdiye kadar beni hiç yarı yolda bırakmadı. arada yazılımsal olarak bataryadan bir tık şikayetim oldu ama düzeldi. 15 Pro Max alacağım için satılığa çıkartacağım. ne kadar fiyat yazsam bilemedim. pil daha %93'te.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
iPhone 13 Pro 128 GB ikinci el piyasası kaç bin lira seviyelerinde? Pil sağlığı yüzde 88. Çizik, ezik gibi bir sorun yok. Tasarımsal olarak tertemiz
-
Kaç ay garabtisi var hocam ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X