Şimdi Ara

Apple iPhone 16 / iPhone 16 Plus [ANA KONU] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: punchpunchpunch , ugrshn Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
348
Cevap
34
Favori
15.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İPhone 16 yı Apple Store da inceledim.s24 sahibi olarak ekranın 60 hz. olması çok kötü olmuş.iPhone almak isteyen kişilerin Pro modeline yönelmesi mantıklı olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 60 hz

Muhahhahahaha
    Zuhahahahahaha
    Puhahahahahaha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 12 ve 13 konuları 600-700 küsür sayfa. Bu durum iPhone 14 ile başladı. 12 ve 13'te bu kadar ciddi bir ayrım yoktu. Tasarımlar aynıydı. İnsanlar ister pro ister baz olsun yeni bir cihaz aldıklarını hissediyordu. Fakat 14 serisinde hiç olmadığı kadar ayrım oldu. 14 Pro 13 Pro'nun üstüne çok fazla geliştirme ile gelmişti. 14 Pro serisinde tasarım değişti dinamik ada geldi. 12 megapiksel gitti 48 megapiksel geldi. Kasanın rengi bile daha önceki prolarda hiç görülmemiş stilde değişikti. 14 Pro aşırı şekilde kullanıcıyı cezbeden bir albeniye sahipti. 14 Pro olabildiğince yenilik getirmişken 14 tam zıttı bir şekilde yenilikten yoksun hiçbir cezbediciliği olmayan bir model oldu ve düz bir kullanıcının gözünden bakıldığında aynı cihaz izlenimi bırakıyordu.

Yine de satışlarda en fazla satan model olup da burada sayfa sayısının az olmasının sebebini forumlarda takılanların belli bir teknik bilgiye sahip olmalarına bağlıyorum. Buradaki insanlar dışardaki düz birine göre daha fazla teknik detaylara hakim bireylerden oluştuğu için dışarının aksine burada düz modele yönelen kişiler daha az.

Bu yıl ilginç olabilir. Çünkü ilk hafta satış rakamlarında bir önceki seriye göre satışları en fazla artan model 16 Plus olmuş. Anormal seviyede bir artış söz konusu. Daha ilginç olan pro serisinin satışları bir önceki seriye göre baya azalmış durumda.

Apple iPhone 16 / iPhone 16 Plus [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 24 Eylül 2024; 11:24:53 >

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

elimizdeki cihazlar fazlasıyla iyiyken kayda değer hiçbir değişiklik getirmeyen 16 serisinin satışlarının düşmesi kaçınılmaz. yapay zekanın çoğu ülkede minimum 2-3 yılda gelecek olması insanların gözünde 16’yı alınmayacak bir seri yaptı. eğer satışlar düşmeye devam ederse 17 serisinde önemli değişiklikler yaparlar.

açıkçası 16 Pro’nun parası bile hazırdı vazgeçtim kesinlikle alınması mantıklı değil sızıntılara göre 17 serisinde geçiş motivasyonu olur gibime geliyor bekleyip göreceğiz.

• Bende parasini hazirlamis 16Pro alacaktim. 4 yil olacak nerdeyse 12Pro kullaniyorum, pil sagligi dustugu icin yeni Modeli alirim diye dusundum. Magazada kuracalayio inceledim, acikcasi beni cezbetmedi. Duz modeller daha hosuma gittiler ama 60Hz bi telefonada bu kadar para vermek icime sinmedi. Almaktan vazgectim, 1 yil daha idare edip begensemde begenmesemde iPhone 17 alacagim seneye. Hem belki 16Prodan daha yeni bir kasa geklir ve iOS18 ozellikleri AI gibi ozellikler oturmus olur.

• Iphone 15 Plus 256'dan, Iphone 16 Plus 256'ya geçtim, arada neredeyse hiç bir fark yok.

Sadece Iphone 16 makro (yakın) çekim yapabiliyor. Yana gelen fotoğraf tuşu çok uzakta maalesef benim parmağım yetmiyor veya o tuşu kullanırsam video çekerken aşağıdaki mikrofonları elim kapatıyor. Iphone 13 ve eskisi bir cihaz kullanıyorsanız, Iphone 15 (Typce C soketi ile) bence ihtiyacınızı fazlası ile karşılayacaktır, Iphone 14-15-16 arasında hiç bir hız farkı yaşamadım (Son kullanıcıya yansıyan, akışkanlık, Clash Of Clans oynama CapCut'da video editleme gibi)

Apple iPhone 16 / iPhone 16 Plus [ANA KONU]Kubilay'ın Garajıyoutube
    Marka model gözüküyor *reklam
    https://www.youtube.com/shorts/xhHnt201hd4?si=LIYXzLQtvSM1ma2z

Apple iPhone 16 / iPhone 16 Plus [ANA KONU]Kubilay'ın Garajıyoutube
    Marka model gözüküyor *reklam
    https://www.youtube.com/shorts/5V9pq8g9pME?si=nCr3b5nbJA9U-ZDK

• sinanyigit1975 kullanıcısına yanıt

Maalesef size bu konuda hiç mi hiç katılmıyorum, ben youtube'a içerik çekiyorum benim ihtiyaçlarımı standart Iphone modelleri fazlası ile karşılıyor, telefoto zoom hiç kullanmayacak, hızlı dosya transfer etme ihtiyacı olmayan insanlara sırf "en üst donanımlı bu cihaz" diye reklamı yapılıyor. Öte taraftan size %100 katıldığım bu devirde 60hz telefon mu olur yahu..

Bence video editörü vs gibi özel bir fotoğraf & video ihtiyacınız yoksa Iphone pro modelleri tamamen gösteriş amaçlı satın alınıyor, Iphone 11 (x2)-13(x2)-14(x2)-15(x2)-16(x1) modellerini hep ön sipariş ile 2'şer adet satın aldım elim hiç bir zaman pro almaya gitmedi, yine elim iphone 16'yı iki adet almaya da gitmedi ki doğru bir karar vermişim. (diğer telefon iphone 15 devam)

• Arkadaslar selam, s22 telefonundan iphone 16ya gecmeyi düşünüyorum da takas yaparak alacağım. En karli takas destegini neresi veriyor su an?

• 120Hz olmadığı sürece düz konular bu trendde gidecek belli ki…

• Selamlar ben 16 plus aldım da önereceğiniz minimal, ince ama kaliteli ekran koruyucu ve kılıf var mi acaba ?

• kmesne kullanıcısına yanıt
    Kılıf Benks Air modelleri
    Koruyucu Belkin

• kmesne kullanıcısına yanıt

Easycep şu aralar sorunluymuş. Takas yapıp, ğcret yatırmada gecikmeler yaşanıyormuş. Hatta firmanın batmakta olduğu bile yazılıyor. Battığını sanmıyorum ama takas ve ücret zincirinde bir sorun oluşmış gibi görünüyor.

• Leon79 kullanıcısına yanıt

Merhabalar video edit için ne kullanıyorsunuz, ipad air aldım yeni youtube için 1 saatlik videolar çekmeyi planlıyorum. Giriş animasyonu ve ufak tefek kesme işlemleri yapacağım sadece. Final cut pro yada luma fusion öneriyorlar ipad air için.

• İyi akşamlar herkese, 16 plus ve 15 pro max arasında kaldım açıkcası, 16 serisi daha güncel olduğundan onu da almayı düşünüyorum fakat pro max serisi de aklımda ve kararsız kaldım, sizce 16plus mı almalıyım yoksa 15 pro max mi ? 16 plus kullananlar yorumlarsa sevinirim. Teşekkürler.

• mertinyakis kullanıcısına yanıt

15 PM kesinlikle tartışılmaz bile

• kallus K kullanıcısına yanıt

Phonearena.com İphone 16 serisinin ne kadar hızlı şarj edilebilirliği hakkında çalışma sonucu, şu açıklamalar yapılmış:

iPhone 16'nın şarj hızları konusunda biraz gizem var .Biz de araştırmamız gerektiğini düşündük ve bu amaçla dört yeni modelin iPhone 16 şarj hızlarını, üç farklı hızlı şarj cihazı ve farklı kablolar kullanarak test ettik ve tüm bu testler sonucunda cevabı bulduk.

Hangi hızlı şarj cihazını veya hangi kabloyu kullanırsak kullanalım, aşağıdaki şarj hızlarını elde ettik:

·       iPhone 16 – 20W

·       iPhone 16 Pro – 20W

·       iPhone 16 Plus – 26W ila 27W

·       iPhone 16 Pro Max – 26W ila 27W

Bu hızları ChargerLab'in Power-Z güç ölçerini kullanarak ölçtük ve bir şeyi kaçırmadığımızdan emin olmak için farklı şarj cihazı ve kablo kombinasyonlarını denedik.

Kullandığımız şarj cihazları şunlardır:

Anker 737 Şarj Cihazı (GaNPrime)

Spigen ArcStation Pro GaN 652 Çift Portlu Duvar Şarj Cihazı PE2106

Samsung 45W Güç Adaptörü

Bunları 3A kapasiteli resmi iPhone 16 kablosuna bağladık , ancak Samsung yapımı 5A kabloyla da denedik, ancak bir fark yaratmadı (örneğin Galaxy S24 Ultra hızlı şarj için 5A kablo gerektiriyor, bu yüzden bunu da test etmek zorunda kaldık).

Yani 20W ile 27W arasındaki şarj hızları önceki yıllardakilerle aynı.

27W rakamını ve Apple'ın reklamını yaptığı resmi 20W hızından neden daha yüksek olduğunu merak ediyorsanız... bu yeni bir şey değil. Son birkaç yıldaki Pro Max modelleri aynı şarj hızlarına ulaşabiliyor, ancak Apple nedense bunu teknik özelliklere yansıtmıyor.

Ancak yeni iPhone'ların daha hızlı şarj olacağı çok özel bir senaryo var.

Bir oyun oynamaya başladığınız veya çok yoğun bir uygulama (örneğin bir kıyaslama) çalıştırdığınız anda, iPhone 16 serisi şarj hızlarını 38W'tan 39W'a kadar çıkarabiliyor, testlerimizde bu hızlara ulaşabiliyoruz.

Bu yepyeni bir yetenek ve temel olarak iPhone'ları kullandığınızda şarj hızlarını koruyacaklarından emin olmanızı sağlar. Yani bu ekstra watt'lar temel olarak iPhone'un bu yoğun grafikleri çalıştırabilmesini ve kalan gücün şarja gitmesini sağlar. Daha önce durum böyle değildi ve daha yoğun bir uygulama çalıştırdığınızda şarj hızınız yavaşlardı.

Ancak oyundan veya benchmarktan çıktığınız anda şarj hızları anında nominal 20W veya 27W değerine geri dönüyor.

Elbette, her zaman olduğu gibi, bu maksimum şarj hızları yaklaşık %50 şarj seviyesine ulaşana kadar korunur ve sonra çok daha düşük hızlara düşer. Bu, pili korumak için yapılır ve bu tür giderek yavaşlayan şarj tüm telefonlar için geçerlidir.

Özet: iPhone 16'da daha hızlı kablolu şarj yok

Özetle, hayır, iPhone 16 modelleri daha hızlı şarj olmuyor, TABİİ iPhone'unuzu şarj ederken sık sık kullanmıyorsanız; ancak o zaman daha hızlı hızlar göreceksiniz.

Aksi takdirde bir iPhone'u tamamen doldurmak yaklaşık 1 saat 40 dakika sürüyor.

MagSafe kablosuz şarjına gelince, bu gerçekten daha hızlıdır - Apple'ın iddia ettiği gibi. 25W hız desteğiyle, linkteki tablodaki

Apple iPhone 16 / iPhone 16 Plus [ANA KONU]phonearena
    No, iPhone 16 models do NOT have faster wired charging than before
    https://www.phonearena.com/news/no-iphone-16-not-charging-faster_id162972

sonuçlarda görebileceğiniz gibi artık çok daha hızlı şarj edebilirsiniz.

• Hepsiburada eskiyi kapında yenile ile telefon alan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi?

Telefonun tüm parasını ödeyip eski telefonu gönderip nakit para almaya göre daha iyi bir sistem gibi görünüyor, verilen teklif direkt fiyattan düşüyor ödemeyi yapıyorsunuz kurye telefonu getiriyor eski telefonunuzu kontrol edip sorun yoksa eski telefonu sıfırlatıp yeni telefonu verip gidiyor.

• Apple iPhone 16 / iPhone 16 Plus [ANA KONU]Apple Türkiyeyoutube
    Komedyen Sheng Wang eşliğinde size en uygun yeni iPhone 16 modelini bulun ve heyecan verici bazı yeni özelliklerin nasıl kullanıldığını görün. iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max hakkında önemli haberler bu videoda. Yeni boyut ve renk seçenekleri de dahil olmak üzere bugüne kadarki en etkileyici iPhone ürün serisinin özelliklerine yakından bakın. 0:00 - Giriş 01:56 - Tasarım 02:47 - Performans 03:57 - Kamera 05:30 - Pro Video 06:53 - Final Dört yeni iPhone modelini karşılaştırın: https://apple.co/34y5qr7 Yeni iPhone ailesiyle tanışın: https://apple.co/3BOlfk2 #RehberliTur #iPhone16 #iPhone16Pro Resmi Apple Türkiye YouTube kanalına hoş geldiniz. Burada ürün lansmanları hakkında haberler, öğretici videolar ve harika içerikler bulacaksınız. Apple’ın 160.000’i aşkın çalışanı dünyanın en iyi ürünlerini ortaya çıkarmaya ve dünyayı bulduğumuzdan daha iyi durumda bırakmaya kararlı.
    https://www.youtube.com/watch?v=3oBqbVjwg6g&feature=youtu.be

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

ölü konuyu hortlattın Apple iPhone 16 / iPhone 16 Plus [ANA KONU] 

• selmand kullanıcısına yanıt

Merhaba, Capcut kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.