techmo, techtablets gibi yerlerden izledim çoğunu yalnız tam aksi çok nadiren apple’dan iyi sonuçlar veriyor apple genellikle çok daha tutarlı dengeli ve kaliteli sonuçlar veriyor samsung telefonların kameraları bana göre çöp çünkü sensörleri kötü bir de yazılımla hepten berbat ediyor. kamera konusu açılınca ağlama duvarına dönüyor samsung başlıkları < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 12 Eylül 2024; 10:12:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple iPhone 16 / iPhone 16 Plus [ANA KONU] (6. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Düz 15 kullanıyorum, şubat ayı gibi almıştım. Eskiyi getir yeniyi götür kampanyası ile düz 16 geçmek mantıklı mı? Normalde her sene telefon değiştiren biri değilim ancak ekonomik koşullardan ne zaman telefon değiştirme zamanım gelse makas gittikçe artıyor. Böyle yenilemek daha az mı maliyetli? Cihazı kendim mi satmam daha kolay olur yoksa bu kampanyalar ile değiştirmek mi?
-
Bence geçiş için bir neden yok.quote:
Orijinalden alıntı: Gudik.Düz 15 kullanıyorum, şubat ayı gibi almıştım. Eskiyi getir yeniyi götür kampanyası ile düz 16 geçmek mantıklı mı? Normalde her sene telefon değiştiren biri değilim ancak ekonomik koşullardan ne zaman telefon değiştirme zamanım gelse makas gittikçe artıyor. Böyle yenilemek daha az mı maliyetli? Cihazı kendim mi satmam daha kolay olur yoksa bu kampanyalar ile değiştirmek mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu eskiyi getir yeniyi götür kampanlarında cihazı öldürüyorlar, yazık etme cihaza kullan gitsin artık iphona da şunu gördüm ne kadar çabuk satsan değil ne kadar uzun kullansan o kadar çok kar edersin.
Bu işte apple iç güzarlığı, yıl 2024 hala 60hrz le uğraşıyor, ve çok yüksek paralara satıyor, insanlarda sırf iphon olsun diye para verip alıyor, yazık bence düz serileri almayın aldırmayın saçma bir satış politikası var ancak böyle düzelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErKaN-23 -- 13 Eylül 2024; 18:37:58 >
pro almayacaksanız düz 16’ya geçmeyin kamera düğmesi ve makro çekimi dışında 15’in üzerine koyulmuş doğru düzgün birşey yok.
apple intelligence’a türkçe desteği gelmesi minimum 2 yıl
%30 işlemci farkını hissetmezsin 15’in işlemcisi zaten uçak gibi çok uzun yıllar akmaya devam eder.
ya 16 pro yada hiç diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 13 Eylül 2024; 19:4:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
16'nin 15'den pek çok farkı var. Daha hızlı ve az enerji tüketen işlemci, daha yoğun geliştirilmiş pil. 45w hızında şarj, makro çekim, yeni kamera düğmesi, eylem butonu, 15 de çok şikayet edilen ısınma sorununa karşı geliştirmeler. Yapay zeka ama onunda bize gelmesi en az bir yıl alacak gibi.
Bu farklar üst modele geçmeye bence değmez.
Yıl olacak 2025 adamlar 65 - 70 bin TL ye 60hz ekranlı telefon satıyorlar inanamıyorum. Müşterisini bu kadar söğüşleyen başka bir firma yoktur herhalde açık açık yapıyorlar bide
Harbiden ya. Hani farkedilmeyecek bir özellik olsa neyse alt model diye koymamış dersin. 120ye alışınca birdaha 60a bakamıyor insan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pro/ProMax için sorun yok ama düz iphone için ekran koruyucu alıyosanız dikkat edin. Spigen aldık, iphone 15 ekran koruyucu olanı gönderdiler. Neymiş ekran boyutları aynıymış... teknik detaylara bakınca çok ufak ta olsa fark olduğu belli o yüzden dikkatli olun
-
iPhone16 Pronun selfie kamerasi 12Prodan daha iyimidir yoksa bir fark yokmudur? Bildigim kadariyla on kamera 12 MP her iki modeldede.
14 serisinin bile farkı var çünkü 12 mp olsa bile sensör değişti diyafram değişti yazılım farkı var otofocus geldi 16 her halükarda iyidir 12 pro'dan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 15 Eylül 2024; 21:36:8 >
-
Beni ek cok rahatsiz eden sey ise selfie kamerasinin acisinin yetersiz olusu. Bu konuda sanirim degisen hicbirsey yok.
Apple uyanıklık yapıyor birini 60hz diğerini 120hz yaparak insanlara pro alın diyor ama bu kaç kişinin umurunda orası ayrı, biz biliyoruz ama geceden sıraya giren insanlar için bir önemi yok bence bunların.
Nedense bu seri benim daha çok hoşuma gidiyor. ProMotion gelsin asıl o zaman görün.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
(2007) iPhone 2G: 60 Hz
(2024) iPhone 16 Plus: 60 Hz
Bu fiyata bu yılda en az 90 hz olmalıydı ama bugüne kadar hep 60 hz telefon kullandım rahatsız etmez beni o yüzden.
-
17 serisinde en az 90 HZ olmalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
16 plus için kılıf nereden alabilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X