Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1424. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: emronr , kıymetli_vatandaş Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.496
Cevap
966
Favori
1.947.922
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14211422142314241425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben pt'den enpara kredi kartı ile aldım. taksit yapmadı hocam sanırım eğitim harcaması olarak gözükmedi.

• tech.man kullanıcısına yanıt

Tam m4 pro karşısına yerleştirmişler hocam, 2000-2200 USD bandındaki cihazlarda olacakmış. Notebook tarafında 4060 100W - 4070 100W civarı performans veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

Tam m4 pro karşısına yerleştirmişler hocam, 2000-2200 USD bandındaki cihazlarda olacakmış. Notebook tarafında 4060 100W - 4070 100W civarı performans veriyor.

İnce ve uzun pil ömürü sunan notebooklerın aynı zamanda oyun bilgisayarı olabilmesini sağlarsa çok olumlu bir gelişme. Asus Rog Flow Z13 çok dikkatimi çekti açıkçası, eğer fiyat olarak iyi bir yerde olursa düşünülebirim belki macbook air M4 yerine, OLED ve dokunmatik ekran varsa.

Cihazlar gelince (çoğu model ülkeye gelmiyor nedense) net birşeyler söylenebilir ancak. Fiyat, pil süresi, fan sesi, soğutma sistemi, dayanıklılık, birçok faktör var. Bir de AMD patentten dolayı hala USB4/Thunderbolt koyamıyor diye biliyorum, umarım çözmüşlerdir bir şekilde.

Redditte bazıları $3900 gibi fiyatlar yazmış, o fiyatlara satamazlar bence isteselerde M4 max varken.

• M4 air mart ayında gelecek heralde m1 air kullanan biri olarak sabırla onu bekliyorum

• m4 pro kullanan arkadaşların pil performansı nedir? ben maksimum 5 6 saat alıyorum pil ömrü olarak. Normal mi yoksa çok mu düşük bana sanki düşük gibi geldi.

• Jeito kullanıcısına yanıt

Bu süre çok kısa değil mi? Bende yeni aldım m4 pro ve birazdan helecek kargo. Korktum şimdi:/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kullanılan uygulamalara göre aşırı değişir pil süresi. Bazı oyunlar için max 2 saat bile olabilir yani. Normal kullanımda ben M3 pro/M4 pro arasında çok fark görmedim pil süresi açısından. Activity montitörden yüksek pil tüketimi yapan uygulamaları görebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

hocam activity monitöre bakmadım da ara ara pil kısmından önemli güç kullanan uygulamalara bakıyorum neredeyse sadece chrome var. Zaten doğru düzgün başka uygulama açık değil. WhatsApp Telegram Chrome şu anda bunları kullanıyorum diyebilirim. Bir de spark mail uygulaması. Bir de bu dikte ne kadar güzel çalışıyor ya neredeyse klavyeyle yazmaya gerek bile kalmıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeito -- 13 Ocak 2025; 21:9:14 >
    Bahsettiğiniz normal kullanım demektir, bunlara göre 5-6 saat normal değil, 10 saati rahat geçmesi gerekir minimum. Sebep olan birşey vardır mutlaka belki arkaplanda çalışan, aktivite izleyicisinde Enerji bölümünü kontrol ediniz bence.

• eddy kullanıcısına yanıt

Bana daha yakın gibi geliyor, Şubat gibi diye düşünüyorum. Neden derseniz, m4 baz modeller 66ya öğrenci indirimsiz pek çok yerde bulunuyor. Aynısı m3 airde olmuştu, baz model rami artmadan önce 39 civarına düşmüştü.

m4 air parasına alamayacağın kesin. m4 prolu mbp'den pahalı olur.

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt

Peki sizce Şubat gibi çıktığını düşünürsek satın almak için en doğru zaman ne zaman olur?

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt
    M4 air 24gb/512gb olarak düşünüyordum, Rog Flow Z13 daha pahalı olur bence de.

Edit : Geliyormuş Türkiyeye ama 100bine.

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tech.man -- 13 Ocak 2025; 23:4:35 >

Hocam pek anlamadığım için resim olarak yüklüyorum %46 dan sonra düşük güç moduna almıştım ama ekran süresinden yaklaşık olarak anlayabilirsiniz. Çok fazla kullanmama rağmen durum bu şekilde. Cleanmymac mi burada sıkıntı yapan yoksa chrome mu yani enerji etkisi mi daha önemli yoksa 12 sa güç mü ona emin olamadım :) Bu arada etkinlik monitörüydü sanırım dediğiniz değil mi doğru yeri attım yani? Bu arada hem önceki cevabınız için hem gelecekteki cevaplarınız için ayrıca teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeito -- 14 Ocak 2025; 0:15:15 >

1200 dolarlık zephyrus g14'ü de 70-80'den satıyorlar. Avrupa pazarından sayıldığımız için geçiren geçirene. Açıkçası m4 pro daha mantıklı duruyor   g14'ün 5080lisini 4200 dolardan listelemişler.

Ben ingilizce kullandığım için Activity Monitor olarak geçiyor, aktivite izleyicisi diye çevirmiştim kafadan.

Bu tabloda "12 saat güç" sütunu önemli. Görünen oki olay %80 Chrome ile ilgili, ikinci sırada da Cleanmy Mac var. Chrome niye bu kadar pil sömürmüş, normal mi, bunu belirlemek lazım, belki kullandığınız eklentiler varsa onlardan bazıları sebep oluyordur. Cleanmymac ise bu tüketime göre kaldırılması gereken bir uygulama olarak görünüyor.

Cleanmymac kaldırıp, bir gün hiç chrome kullanmadan safari kullanıp sonra bu tabloya ve duruma bir daha bakmak lazım bence.

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Selamlar, size bir şey sormak istiyorum. Sanırım benzer geçmişe sahibiz (Bilgisayar Mühendisliği). Hem akademi de hem de özel sektör de ilerleyen birisiyim. Arch Linux ve Windows ağırlıklı cihazlar kullanıyorum. Aslında Windows cihazı oyun ve ofis dışında kullandığım söylenemez. Terminal, IDE, Office, LaTeX, Zotero vb. kullanıyorum. Arch Linux ile genellikle Gnome tercih eden birisiyim. Biliyorsunuzdur macOS tasarımına da çok yakın. Taşınabilirlik, batarya ve güç bakımından Apple ekosistemine MacBook ile girmek istiyorum. Sizin daha önceki kullanımlarınızda herhangi bir sorun yaşadınız mı? Sizce Arch, Fedora ve Debian kullanmış birisi bu cihazlarla konforlu bir şekilde çalışabilir mi?

• 16 bine katardan alınma m1 %93 pil iyi midir ne diyorsunuz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

1200 dolarlık zephyrus g14'ü de 70-80'den satıyorlar. Avrupa pazarından sayıldığımız için geçiren geçirene. Açıkçası m4 pro daha mantıklı duruyor   g14'ün 5080lisini 4200 dolardan listelemişler.

Haklısınız hocam, maalesef Türkiye fiyatlandırmasının cihazın resmi satış fiyatıyla hiçbir alakası olmuyor. Avrupa pazarı fiyatlandırması+ekstra Türk vergilerine maruz kalıyoruz. O yüzden dünyada en pahalı (evet, birinci sırada) iphone ülkemizde satılıyor.

İlginç bir cihaz olmuş Rog Flow Z13, Asus görünen oki aşırı reklam yapmış son bir haftada, cihazın pre-production versiyonunu göndermediği reviewer kalmamış gibi. AMD hala driver olayını tamamlayamamış, onu bekliyor.

99bin liste fiyatı, piyasada 90bin altında 6-9 taksite kadar düşebilir.

M4 Proya göre tek artısı oyun olayı.

Hangi oyun olursa olsun at cihaza ve yüksek kalitede oyna istediğin yerde... Asus olayı buraya getirmeye çalışıyor anladığım kadarıyla.

1.2kg, ayrılabilir klayvesiyle birlikte 1.4cm kalınlık, 180hz ekran, 32gb ram, 1tb ssd.

İyice incelemeden, gerçek kullanıcı deneyimlerini görmeden alınacak bir cihaz değil. Benim asus deneyimim iyi geçmedi, donanım olarak süper kaliteli üst seviye cihaz sürücü probleleri nedeniyle sıkıntılar veriyordu. AMD ve Asus, ikisi de yazılım olayını beceremiyor doğru düzgün birtürlü. Problemler varsa bu cihazın seneye gelecek versiyonunda ancak çözülür.

• Tercih meselesi tabiki ama bildiğim bir söz var o cihazlar için, "antin kuntin şeylere para vermeyin" derim

• 
Sayfa: önceki 14211422142314241425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.