< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 10 Ocak 2025; 20:44:20 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1423. sayfa)
-
-
Aynen hocam. Renk çok güzel ama parmak iziyle soyulma yapıyor gibi şikayetler gördüm gece yarısı kullanan arkadaşlar varsa aydınlatır belki bizi çok kararsızım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
EAC multiplayer - crossover açısından soruyorsanız bir gelişme yok görünüyor. Olay sadece wine10-crossover 25 ile bitse olurdu ama Apple destek vermiyor bu olaya diye biliyorum.
Apple'ın GPTK2 ile hedeflediği daha çok oyunun daha kolay bir şekilde macos native olarak yayınlanması/portunun yapılması. Raytracing ile performans konusunda da artış olacak destekleyen oyunlarda görünüyor.
-
Epicle apple didişmeyecekti.
-
Arkadaşlar selamlar,
Iphone da junkman diye spam mesajları engelleyen bir program kullanıyorum. Gayet güzel de engelliyor ama macbook mesajlar uygulamasına bu mesajlar yine düşüyor. Baya yüksek sayıda spam mesaj geliyor. Bunu macteki mesajlar uygulamasından engellemenin de bir yolu var mı her dk mesaj bildirimi geliyor :)
-
Son günlerde m4 Mac mini base model sipariş veren var mı? Kaç günde teslim oluyor?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
ben yaklaşık 2 aydır gece yarısı rengi m4 macbook pro kullanıyorum. gece yarısı renginin çok kullanışlı olmadığını hep duyuyordum ama siyah rengini çok beğendiğim için risk aldım. arkadaşın da dediği gibi göze de hitap ediyor. elleriniz yağlı vs olduğunda parmak izi bırakıyor. fakat ben söylenen kadar aşırı problem yaşamadım. ellerimiz doğal olarak touchpad'in sağ ve sol tarafında sürekli kasaya oturuyor. fakat orada neredeyse hiç iz veya leke kalmıyor. elde taşırken veya ekranı açıp kapatırken tuttuğumuz yerlerde parmak izi kalıyor fakat kolayca çıkıyor. Soyulma konusuna yorum yapamam. cihaz henüz yeni olduğu için o tarz bir problem yaşamadım.
-
M3 te raytracing, mesh shading gibi ileride oyun ve grafik uygulamalarında önemli fark oluşturabiliecek iki özellik var. Birde M3teki 256gb SSD iki çip olarak takılmış durumda, M2de tek çip, buda diske okuma ve yazma hızlarında M3 tam iki kat hızlı anlamına geliyor.
Bu ikisi arasında seçim yapacak olsam bu fiyatlara taksitli alma durumu varsa M3 alırdım, ama bu saatten sonra çok yakında gelecek olan M4 air bekleyip öyle karar vermek olayı bence daha mantıklı, orası da ayrı bir konu.
-
Koruyucu kapaksız ve palmrest cover olmadan uzun süre renkte deforme olmadan kullanmak istiyorsanız dayanıklı tek renk seçeneği var : gümüş (silver).
Gümüş harici tüm renklerde, özellikle siyah ve gece yarısı gibi koyu renklerde ileride touchpad sağ ve sol tarafında (palmrest) avuç içlerinin dokunduğu yerlerde renk farklılaşması, portların kenarlarında da kablo sök-tak sırasında hafif çizilmeler mümkün olabiliyor. Bunlar gümüş renginde olsa bile farkedilmesi kolay olmaz.
-
m4 macbook pro'da gece yarısı rengi yok. uzay siyahı var.
uzay siyahı da gece yarısına göre iz tutmada biraz daha iyi.
aralarında en kötüsü gece yarısı.
-
Merhabalar Pt’den yapılan alışverişler kredi kartında Eğitim harcaması olarak mı görünüyor bilen varmı acaba ?
Şu an peşin alınabilecek en mantıklı MacBook hangisidir ? Pt de m1 8gb 27bin m1 16gb 32 m2 16 36 bine satılıyor arada 10bin farka değer mi tamamen gündelik işler için bir de league of legends
rengin adını ezbere bilmiyordum hocam kusura bakmayın
-
ben de bunun cevabını arıyorum
eğitim bölümüne niye gelmiyon len
hani paran yoktu macbook konusunda takılıyorsun
-
eğitim forumu kendini ortaokulda kapatmış hacılarla dolu sizle konuşmuş muyduk çıkaramadım ama
bilkent ctis
-
şimdi hatırladım mac mini almak amacım hocam zaten çok pahalı değil eğitim harcaması geçse 5 taksit basacaktım direkt
-
AMD Halo Strix Ryzen AI Max+ 395
16core cpu, 40core gpu
Unified memory
Çipin adı şaka gibi. Neyse.
5 yıl sonra Halo Strix serisi ile gerçek anlamda ilk Apple M serisi çip klonlaması geliyor. Yukarıdaki en yüksek model.
M4 Pro 14cpu/20gpu ile karşılaştırmışlar, bazı testlerde M4 Proyu geçiyor, bazılarında geride kalıyor görünüyor. M4 Max ile hiçbir karşılaştırma yapmamışlar.
Buraya kadar sıkıntı yok, iyi bir gelişme. Bugüne kadarki görülmüş en güçlü x86 notebook CPUsu diyorlar. Bir diğer artısı da aynı zamanda oyun bilgisayarı oluyor bu cihazlar, harici GPU olmadan harici GPU performansı yani. Kalın ve ağır oyuncu notebookları yavaş yavaş ortadan kalkabilir önümüzdeki yıllarda.
Sıkıntı şurada : Bu çip takılacak notebooklar için istencek fiyat!
Geçen yıl da oldu aynı şey; Snapdragon X elite, M3ü geçiyor diye aylarca reklam yaptılar, sonra cihazlar geldi en ucuzu 55K civarında oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X