Arkadaşlar merhaba bi arkadaşımın Apple routerı elektirik sorunundan dolayı açılmıyor. bundan dolayı bu cihazın içini açtım ve içindeki 500 GB lık segate marka harddiski çıkardım. sonrasında bu hardiski sata ile bilgisayarıma bağladım. fakat bilgisayar harddiski açmıyor. fakat diskyönetiminden harddiski görebiliyorum. özelliklerini açtığımda "partition syte: GPT" olduğunu gördüm. normalde bilgisayarımın harddiski "MBR" idi.
elimde bulunan bu harddiskte filimler var. harddiskin içini nasıl görebilirim. bir kaç program araştırdım. GPT yi MBR ye convert ediyor. bu başarı sağlarmı? sonuç alırmıyım? verilerime zarar gelirmi.? yada başka bir çözümü yada imkanı varmı?
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...
Onun disk formatı muhtemelen farklıdır, siz windows bir bilgisayara bağladığınız için göremiyorsunuzdur. Mac drive gibi mac os disk formatını gören bir program yükleyip öyle deneyin.
Çok teşekkür ederim. birazdan deneyeceğim. ubuntudan daha önce denemiştim diskin içi açtım ama "Spansebundle" uzantılı bir klasöre girişime izin vermedi. ve bu kısım diskin yüzde 80lik kısmıydı
Arkdaşlar Mac drive ile bu diskin içini windowsda açtım. fakar sparsebundle uzantılı klasörün içi açtığımda 8000 in üzerinde bölünmüş uzantısı belli olmayan 8kb lık dosyalar gördüm ve bu dosyalar 1a, 1b, 1c,..... diye numaralandırılmış.
sonuç windows dosyaları görebiliyor fakat bu sefer için açamıyor. nedir bu sparsebundle ? anlayamadım. bu klasörün içindeki uzantıların içini açmak için bir program varmıdır windowsta çalışabilecek.