|
Apple TV [ANA KONU] (939. sayfa)
-
-
Mark Gurman Bloomberg’te Apple’ın gelecek planlarında yer alan/alabilecek ürünleriyle ilgili uzun bir yazı yazmış.
Tamamını okudum. Satır aralarında Apple TV’nin gelecekte iyi, daha iyi ve en iyi şeklinde üç modele bölünmesi (Örn: Apple TV SE, Apple TV Pro, Apple TV Pro Max gibi) ve projelendirilen diğer akıllı ev cihazları girişiminin başarılı olması durumunda, bir televizyon üretme fikrini de yeniden değerlendirilebileceğine dair detaylar var.
Okumak isteyenler için:
-
Iptv de görüntü ve içerik olarak kendi keyfimle tam bir uyum beklemiyorum. Olmayacağını biliyorum zaten. Ama bazen insan ne izlesem bilemiyor. İşte o zaman iptv de hiç adını sanını duymadığınız bir film falan denk geliyor ve ummadığınız bir keyif verebiliyor. Biraz bu yönünü seviyorum. Eski radyolar gibi. Spotify dan çok daha kaliteli olarak müzik dinleyebiliyoruz. Ama o radyodaki süpriz faktörü artık yok.
-
Google Tv'ye de bakmak lazim, Bad boys 24 Tl, Apple'da 200 Tl..
Ama Sessiz bir yer 400 Tl, Apple da 200 tl..Youtube'den izliyorsunuz bilen bilir..
Yalniz Apple'da en dusuk filmler 150 tl olmus..
Ama soyle dusunun 2 kisi sinemaya gitseniz yeme icme yol parasi derken 600 tl en az..200 tl bu bakimdan uygun, eviniz de sinema keyfi ,uzat ayaklarini, patlat bi misir keyfine bak 🤣🤣
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 26 Kasım 2024; 11:4:19 > -
Apple TV SE vs gibi modeller tutar mı bilmem ama tv üretimine girerse deli gibi satacağından eminim. Fakat o süreçte ve rekabette lg ve samsung'a en üst düzey paneller ürettirmesi çok zor olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 26 Kasım 2024; 11:17:43 > -
Tam tersine, APPLE, bahsettiğiniz firmaların en kaliteli panellerine, firmaların kendi ürünlerinden bile önce ulaşıyor. Bu durum oldukça garip, çünkü APPLE, belki de dünyanın en büyük son tüketici pazarı olan akıllı telefon pazarın da oluyor bu durumda hemde.. lg samsung gibi her iki firmanın da en kaliteli son çıkan panallerini kullanıyor ve neredeyse her zaman en yeni panelleri, bu firmaların kendi ürünlerinden önce cihazlarına entegre ediyor. Bu durum beni de oldukça şaşırtıyor.
-
Apple abd store kimi filmler 29.99$.Ülkemizde fiyatlar TL göre artış olsada dolar kuruna göre hala cazip denebilir.
Apple 4k HDR Atmos filmleri özellikle orijinal 4k blu-ray disk filmleri ile Sony ps5 üzerindeki disk oynatıcısı ile filmleri kıyasladığımda resim kalitesi orijinal içeriğe çok ama çok yakın aradaki farkı anlamak için iki kare görüntüyü yan yana getirip ancak anlaşılabilir.
Atmos seslerde orijinalı göre Apple filmlerde Atmos biraz kalite olarak biraz geride kalıyor.Tabi ben bu farkı 7+1+4 hoparlör dizlimine sahip bir sistemde ayrıştıra bildim.Çoğu insan evlerinde bu anlaması pek olası değil adam akıllı bir sisteme sahip olmadıkça.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 26 Kasım 2024; 14:2:50 > -
Anlaşılır joven adamakıllı sisteme gerek yok -
google tv hala eski fiyat. beğendiğiniz filmleri alabiliyorsanız alın. yakında fiyatları günceller. google tv genelde 1080p ama.
-
Geçen seneden beri yansıma önleyici panelleri neden ürettiremedi Samsung’a. Şuan Samsung telefonlarında kullanıyor. Ve daha fazla nit değerine sahipler. :) kaliteli bir oled ürettirebilir fakat üretici markasını satarken her zaman en yeni teknolojiyi kendi modellerinde kullanır.quote:
Orijinalden alıntı: ResurrectionnTam tersine, APPLE, bahsettiğiniz firmaların en kaliteli panellerine, firmaların kendi ürünlerinden bile önce ulaşıyor. Bu durum oldukça garip, çünkü APPLE, belki de dünyanın en büyük son tüketici pazarı olan akıllı telefon pazarın da oluyor bu durumda hemde.. lg samsung gibi her iki firmanın da en kaliteli son çıkan panallerini kullanıyor ve neredeyse her zaman en yeni panelleri, bu firmaların kendi ürünlerinden önce cihazlarına entegre ediyor. Bu durum beni de oldukça şaşırtıyor.
Bence panelide boş verin Apple panelden ziyade ekosistemi ve işlemciden dolayı satar diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 27 Kasım 2024; 11:42:43 >
-
Samsung daha yeni S24 ultra ile yansıma önleyici kullanmaya başladı hocam. Apple Studio Display çıkardığından beri bu teknolojiyi kullanıyor hatırlatmak isterim. Telefonda emin olun kendisi maliyet veya bir sebeple istemediği için kullanmamıştır. İstese samsungun sana vermiyorum deme şansı yok. Size bahsettiğim en yeni teknolojiyi Apple'ın bu firmalardan önce kullanması olayını ben uydurmuyorum bu arada birazcık araştırmayla İngilizce kaynaklardan bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Samsung mobil ve samsung display bir birinden ayrı şirketler. hatta Samsung panel pahalı diye eski panel kullanacak s25te diye tüm dünyada su haber çıkmıştı sonra ne oldu takip etmedim.
teknoloji haberleri - shiftdelete.netSamsung, Galaxy S25'in fiyatını bu şekilde dengeleyecek!https://shiftdelete.net/samsung-galaxy-s25-fiyati-bu-sekilde-dengeleyecek
Edit: Bu arada keşke sizin dediğiniz gibi olsa En çok ben isterim Ama böyle saçma bir durum söz konusu maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 27 Kasım 2024; 11:26:11 >
-
Belki de monitör için öncesinde anlaşmış olabilir. Fakat telefon için çokta maliyetli olacağını sanmıyorum. Günümüzde artık hemen hemen her tv modelinde anti glare teknolojisi kullanılıyor. s25 çıkınca haberin doğruluğu belli olur.
Bu arada Lg ve Samsungun Apple'a gebe olduğunu biliyorum fakat telefon cephesinde durum bu. Samsung mobil ekranlarında hep bi tık ilerideydi. Bu arada bence lg ve Samsung Apple'a çokta iyi ekranlar üretmiyor. Forumlara girip bakın mac kullanıcılar hep sarımtrak ekranlardan şikayetçi. Ama sorunsuz panele denk gelirseniz. Kalibrasyonda Apple her zaman iyidir. Hatta söylediğinize şu konuda katılabilirim. En doğru referans değerinde panelleri üreticeden çok Apple' da görmekteyiz. :)
İyi forumlar.
-
Size bir noktada katılıyor, diğer noktada katılmıyorum.
Eğer Apple, Macbook Pro'lardaki ekran kalitesini tv'lere de uyarlayabilirse ki daha iyisini de yapacağına eminim, tv piyasasına büyük darbe indirir ve piyasayı yeniden şekillendirir. Pro'lardaki ekranlar oldukça başarılı, neredeyse Oled gibi siyah ve kontrast veriyor. Küçük alanda 3 bin küsür tane karartma bölgesi olunca, işçilik güzel olunca ve de piksel yoğunluğu yüksek olunca ortaya çok iyi bir sonuç çıkıyor.
Buradaki tek problem fiyat olur çünkü halihazırda harici ekranlarına deli paralar istiyor ki bunlar film izlemek için hiç de uygun değiller. Bugün dünyanın en iyi Oled tv'si olan Sony 65A95L yaklaşık 3.000 USD fiyata satılıyor. Apple kaç para ister Allah bilir.
Samsung seve seve panel üretecektir, böyle büyük bir müşteriyi kaybetmek istemez. Samsung veya LG olmazsa bile başka bir alternatif mutlaka bulunur. Aslında LG ve Samsung dense de dünyanın en iyi panellerini genelde AU Optronics firması üretir. Bir çok tv markası high end ürünlerindeki panelleri buradan alırdı önceden. Yani her türlü alternatif bulunur, Apple ile çalışmayı reddeden kendi kendine zarar verir bence.
Mesela Sony, televizyonlarında kullandığı paneli hem LG hem de Samsung'dan alıyor. Bunlar bizim rakibimiz diyerek kimse panel satmamazlık yapmıyor. Paneli Samsung'tan alıp da Samsung'dan daha kaliteli görüntü veren tv üretmesi de ayrı bir konu :)
Yalnız Apple TV çeşitleri bana biraz saçma geldi. Daha önce Mark Gurman tam aksini söylüyordu, Apple TV'ye en yüksek donanımı bile koysanız ne için kullanacaksınız tarzında şeyler söylüyordu. O kadar büyük işlemci gücü gerektiren bir kullanımı yok çünkü. Şu an A15 Bionic'in yapamadığı bir şey yok. Apple TV'de Ghost of Tsushima falan oynanacaksa o zaman tamam :)
NOT: TV gibi büyük ekranda yine yüksek piksel yoğunluğu olur mu merak ediyorum. Yüksek PPI'asahip büyük ebatlı OLED veya Mikroled ekranın fikri bile heyecanlandırdı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgotten -- 27 Kasım 2024; 13:58:6 >
-
Apple tv ucuz olduğu için bir film arşivi oluşturmuştum ama görüntü kalitesi için size pek katılamayacağım. Bazı istisnalar haricinde bitrate değerleri genelde düşük. Evet çözünürlük 4k, hdr, atmos vs. var. Ama resim kalitesi olarak bire bir kıyasladığımda Top-Gun Maverick filmi hdd de bulunan 12 bit hevc 1080p versiyon çok daha iyi görünüyordu. Çözünürlük farkına rağmen. Görüntü temel olarak daha derinlikli, daha kontrast duruyor. Tabi ben 120" projeksiyonla izlediğim için bu farkı görebilmiş de olabilirim. Tv lerde görüntü epeyce bir post process den geçiyor. Ekran alanı da görece daha küçük olduğu için fark etmiyor olabilir.
-
Google'da ilginç bir şekilde bazı popüler ve yeni filmler gayet ucuz. Şöyle biraz baktım:
Furiosa 28 TL
Inside Out 2 23 TL
Kingdom of the Planet of the Apes 19 TL
Dune Part Two 28 TL
Spider-Man: Across the Spider-Verse 12 TL
Bunlar satın alma fiyatları. Her biri de oldukça iyi filmler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: unforgottenSize bir noktada katılıyor, diğer noktada katılmıyorum.
Eğer Apple, Macbook Pro'lardaki ekran kalitesini tv'lere de uyarlayabilirse ki daha iyisini de yapacağına eminim, tv piyasasına büyük darbe indirir ve piyasayı yeniden şekillendirir. Pro'lardaki ekranlar oldukça başarılı, neredeyse Oled gibi siyah ve kontrast veriyor. Küçük alanda 3 bin küsür tane karartma bölgesi olunca, işçilik güzel olunca ve de piksel yoğunluğu yüksek olunca ortaya çok iyi bir sonuç çıkıyor.
Buradaki tek problem fiyat olur çünkü halihazırda harici ekranlarına deli paralar istiyor ki bunlar film izlemek için hiç de uygun değiller. Bugün dünyanın en iyi Oled tv'si olan Sony 65A95L yaklaşık 3.000 USD fiyata satılıyor. Apple kaç para ister Allah bilir.
Samsung seve seve panel üretecektir, böyle büyük bir müşteriyi kaybetmek istemez. Samsung veya LG olmazsa bile başka bir alternatif mutlaka bulunur. Aslında LG ve Samsung dense de dünyanın en iyi panellerini genelde AU Optronics firması üretir. Bir çok tv markası high end ürünlerindeki panelleri buradan alırdı önceden. Yani her türlü alternatif bulunur, Apple ile çalışmayı reddeden kendi kendine zarar verir bence.
Mesela Sony, televizyonlarında kullandığı paneli hem LG hem de Samsung'dan alıyor. Bunlar bizim rakibimiz diyerek kimse panel satmamazlık yapmıyor. Paneli Samsung'tan alıp da Samsung'dan daha kaliteli görüntü veren tv üretmesi de ayrı bir konu :)
Yalnız Apple TV çeşitleri bana biraz saçma geldi. Daha önce Mark Gurman tam aksini söylüyordu, Apple TV'ye en yüksek donanımı bile koysanız ne için kullanacaksınız tarzında şeyler söylüyordu. O kadar büyük işlemci gücü gerektiren bir kullanımı yok çünkü. Şu an A15 Bionic'in yapamadığı bir şey yok. Apple TV'de Ghost of Tsushima falan oynanacaksa o zaman tamam :)
NOT: TV gibi büyük ekranda yine yüksek piksel yoğunluğu olur mu merak ediyorum. Yüksek PPI'asahip büyük ebatlı OLED veya Mikroled ekranın fikri bile heyecanlandırdı :)
Sony düşük çözünürlüklü içerikleri yükseltmede birinci sırada diye biliyorum. Bunu kendi işlemcisiyle mi yapıyor bilmiyorum. Keşke Türkiye'de olsaydı da Samsung yerine tercih etseydim.
Bu arada AU Optronics firmasını bilmiyordum. Samsung, Panasonic, Sony, LG, Philips, HTC, Toshiba, Apple, Dell, HP, Lenovo, Asus, Acer, Sharp, Vestel, Beko gibi markalara panel üretiyormuş. Daha ne olsun. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WatchteR -- 27 Kasım 2024; 15:38:33 >
-
Hocam Sony 65A95L modeli Samsung 65S95D modelinden daha iyi bir Televizyon mu ?
Hic bir bilginiz var mi bu televizyonun karsilastirimasi hakkinda veya sizin fikrinizi ogrenebilir miyim acaba hocam ? -
Evet hocam, daha iyi bir televizyon, az bir fark ile. O fark da Sony'e ait olan görüntü işlemcisinden kaynaklanıyor. Aslında ikisi de aynı paneli kullanıyor, bu modeldeki paneli Samsung'tan alıyor Sony. Hem Rtings hem de FlatpanelsHD'ye göre şu ana kadar test ettikleri en iyi Oled tv A95L.
Belki 40 yıldır Sony bu konuda liderliğini devam ettiriyor, sahip olduğu görüntü işlemcisinin seviyesinde başka bir işlemci henüz üretilemedi; Pioneer, Panasonic, Sharp, Toshiba, LG, hiçbiri başaramadı. Apple tv üretirse o zaman işler değişebilir çünkü mühendislik becerileri çok ileri seviyede.
-
Hocam yanlis mi baktim bilmiyorum sony de dolby hdr vs hicbisey yok,
Samsungsa isik yansitma onleyici ekran vs yaptilar, dolby yok sanirim.
Cok sasirdim sony nin daha iyi olmasini gercekten bilmiyordum -
Chillio Uygulamasını satın almak isteyen arkadaşlar var ise black friday fırsatı için uygulama içerisinden arama kısmında matrix filmini bulun ve açın alt kısımında mavi ve kırmızı hap şablonları var ona tıklayın indirimli alım sayfası açılmış olacak bilginize.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X