Şimdi Ara

APPLE TV DEN FİLM İZLEME HAKKINDA SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
6.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar apple tv 3 kullanıyorum evdeki internetimde fiber net 20 mb hızında şimdi sorum şu
    ipad 2 veya iphone 5 e yüklediğim filmleri kablosuz olarak av playerden tv de izlediğimde özellikle dvd kalitesindeki filmlerde hafif donma oluyor tam akıcı değil buna çözüm olarak ön yüklemeli çalışan bir player programı varmıdır
    yani iphoneda çektiğimiz videolar nasıl ön yüklemeli açılıyorsa donma olmadan filmler içinde böle bi program varmı av player çok güzel ama bu özelliği yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilgisi olan yokmu hiç acaba :(

• Denemedim ama isterseniz birde Oplayer'ı deneyin. Bu uygulama da iyi bir player.
  • oplayeride denedim ama olmadı malesef
    iphonun kendi video playerinde ön yüklemeli donmadan açıyor ama ona mkv yada başka bir gilmi atmak tam bir işkence convert ediyor önce baya zaman alıyor :(
    sırf bu yüzden kablo almayı düşünüyorum hdmi adaptör

• Dandik router ve modemler buna sebep oluyor. Tavsiyem en azından biraz daha iyileştirmek adına sinyal gücünü 100% yapın ve evdeki tüm cihazlar wireless N ise modemden sadece wireless N seçin mixed olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drony

Dandik router ve modemler buna sebep oluyor. Tavsiyem en azından biraz daha iyileştirmek adına sinyal gücünü 100% yapın ve evdeki tüm cihazlar wireless N ise modemden sadece wireless N seçin mixed olmasın.

daha yeni vdsl hıza geçti hattım modemde sağlam bi rün 200 tl lik bişey 11 n hızında bi modem ama filmlerde hafif bi ağırlaşma veya donmalar oluyor ön yüklemeli çalışan bi player olsa sorun kalmayacak inş dediklerinize bi denerim inş

• kardeşim bende cinexplayer denedim, ama bir kaç kez takılabiliyor malesef. Yeni çareler aramak içerisindeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Andorid TV'Den Film İzleme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • apple tv süper bi cihaz film fragmanlarıda youtube de aynı mantıkla ön yükleme ile gayet hüzel çalışıyor ama aynı şey oyun ve filmlerde söylenemez çok ufakta olsa donma ve ağırlaşmalar oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SELBAL

apple tv süper bi cihaz film fragmanlarıda youtube de aynı mantıkla ön yükleme ile gayet hüzel çalışıyor ama aynı şey oyun ve filmlerde söylenemez çok ufakta olsa donma ve ağırlaşmalar oluyor

Selim abi merhabalar.Apple Premium Reseller'da çalışıyorum ben şuan , geçenlerde AppleTV'yi orada karıştırırken kendime satın aldım.Bende donma yapmadı yaptı ama ufacık ve sebepli bir şekilde . Odamdaki Sony 3D Display ile rahatlıkla izledim.

Donmayı yapmasının nedeni MacBook Air'in Fan devrinin yükselmesiydi.Yazın hep böyle oluyor bu cihazlara . Normalde 3D filmi rahatlıkla ve harika bir görselle izleyebiliyorum ben

Özellikle AirPlay yansıma yaptığınızda , internet hızı önemli değil.Çünkü şuan hızım 0.79 Mbps ...

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

apple tv süper bi cihaz film fragmanlarıda youtube de aynı mantıkla ön yükleme ile gayet hüzel çalışıyor ama aynı şey oyun ve filmlerde söylenemez çok ufakta olsa donma ve ağırlaşmalar oluyor

Selim abi merhabalar.Apple Premium Reseller'da çalışıyorum ben şuan , geçenlerde AppleTV'yi orada karıştırırken kendime satın aldım.Bende donma yapmadı yaptı ama ufacık ve sebepli bir şekilde . Odamdaki Sony 3D Display ile rahatlıkla izledim.

Donmayı yapmasının nedeni MacBook Air'in Fan devrinin yükselmesiydi.Yazın hep böyle oluyor bu cihazlara . Normalde 3D filmi rahatlıkla ve harika bir görselle izleyebiliyorum ben

Özellikle AirPlay yansıma yaptığınızda , internet hızı önemli değil.Çünkü şuan hızım 0.79 Mbps ...

hayırlı olsun kardeşim ya sorunu zaten bende anlamadım ama 6 -7 gb lık veya 10 gb lık mkv filmleri iphone 5 üzerinden kablosuz izlerken hafif donma veya kasma oluşuyor belkide telefon ısındıktan sonra yapıyor onuda anlamış değilim ama böle bir sorun var kesinlikle :(

• quote:

quote:

quote:

hayırlı olsun kardeşim ya sorunu zaten bende anlamadım ama 6 -7 gb lık veya 10 gb lık mkv filmleri iphone 5 üzerinden kablosuz izlerken hafif donma veya kasma oluşuyor belkide telefon ısındıktan sonra yapıyor onuda anlamış değilim ama böle bir sorun var kesinlikle :(

Dediğim gibi , cihaz ısındıktan sonra ufak donmalar söz konusu... Bunu önlemek içinde (Kendimin şu uygulamayı yaptım ) filmi %60'ından sonra 5 dakka tuvalet molası verdim.Sonra o kasma geri kalan %40'ta hiç olmadı

Not : AirPlay bağlantıyı tamamiyle kestim !

• 6-7 GB'lik filmi AirPlay ile iPhone'dan izlemek mantiksiz degil mi biraz?

Cozunurlugu tam aktarsa bile Bitrate belli bir standarrta olacaktir.
    Yani soyle aciklayayim: 2 GB'lik 1080p film ile 10 GB'lik 1080p filminiz arasinda pek fark olmayacaktir iPhone uzerinden izlerseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

6-7 GB'lik filmi AirPlay ile iPhone'dan izlemek mantiksiz degil mi biraz?

Yani soyle aciklayayim: 2 GB'lik 1080p film ile 10 GB'lik 1080p filminiz arasinda pek fark olmayacaktir iPhone uzerinden izlerseniz.

Yanılıyorsunuz.Özellikle görüntü kaliesinden kayıp vermediği için bu kadar iyi bir cihaz zaten. Kendim çektiğim videoları dahi izledim iPhone'dan.Aynı - çekilen kayıt - kalitesinde sunuyor.

MacBook Air'de ki 1080p'leri ise aynı şekilde sıfır problemle yansıtıyor
  • quote:

quote:

Yanılıyorsunuz.Özellikle görüntü kaliesinden kayıp vermediği için bu kadar iyi bir cihaz zaten. Kendim çektiğim videoları dahi izledim iPhone'dan.Aynı - çekilen kayıt - kalitesinde sunuyor.

Bendede Apple TV, iPhone ve MacBook Pro var ve aynı sizinki gibi deneyeceğim bakalım performansında değişiklik olacakmı.

• quote:

quote:

quote:

Bendede Apple TV, iPhone ve MacBook Pro var ve aynı sizinki gibi deneyeceğim bakalım performansında değişiklik olacakmı.

Sonucunu bekliyorum

• bunlardan çıkan sonuç şu ozaman sorun ısı ile alakalı gibi sinema gibi film arası verip devam etmek lazım filmin yatılarında özellikle donma sorunu daha yoğun olabiliyor çünki görüntü kalitesinde bi sıkıntı yok zaten gayet güzel

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sonucunu bekliyorum

iPhone'da suan deneyemeyecegim fakat MacBook Pro ile denedim

Apple TV Bağlantı:
    Gigabit modem ile Cat6 kablo ile 2 metre LAN kablo
    HDMI 1.4 kablo ile AVR Reciever'a bağlı

MacBook Pro Baglantı
    N only mod ile modeme 30 cm yakınlıkta Wireless
    (2. Test için ise HDMI 1.4 kablo ile AVR Reciever'a bağlı)

Test Dosyaları:
    Cloud Atlas (2012) [1920x816] [13.300 KBps Bitrate] [1.510-DTS]
    Django Unchained (2012) [1920x800] [12.800 KBps Bitrate] [1.510-DTS MA]
    Pirates of the Caribbean On Stranger Tides (2011) [1920x1080] [11.500 KBps Bitrate] [1.510-DTS]

Öncelikle Apple TV ile denedim. Görüntü takılmadan duraksamadan aktarılıyor. Bilgisayar ekranıyla bir lag söz konusu ama milisaniye fark
    Takılma olarak değil de smooth bir görüntüyü hissemedeğimi belirtirim. Özellike hareketli görüntülerdeki detaylardan kayıp söz konusu.
    Renk özelliklerinin hem MacBook'tan hem Apple TV'den hem Reciever'dan aynı olmasına rağmen tonlardaki canlılığin kaybedildiğini de hissettim.

Bunlardan daha önemli olan bir eksik var ki benim gibi sese önem veren ve özellikle ses sistemi ile kullananlar için en büyük eksiklik: Stereo Ses
    Apple TV ile Stereo Ses alınabıliyor. Birakın dijital sesi aktarmayı PCM ile 5.1 ses bile alamıyoruz.
    Teknik olarak ölçmek istediğimde ne yazıkkı Apple TV'den geçen bitrate değerlerine ulaşamadım.

Hareketli görüntüleri anlamak için filme bile gerek yok. Mac'lerde control+2 el touchpad kullanarak yaptığım zoom'da bile resmin smooth olarak gitmediğini Apple TV'de görebildim. Sanki kamera'da netleştiriyormuşuz gibi.

Şahsi görüşüm: iPhone'dan çekilen videolar için kullanılabilir ve günlük kullanılabilirken, 720p ve üzeri bir film izlendiğinde filmin hakkını vermek açısından Apple TV yetersiz kalıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sonucunu bekliyorum

iPhone'da suan deneyemeyecegim fakat MacBook Pro ile denedim

Apple TV Bağlantı:
    Gigabit modem ile Cat6 kablo ile 2 metre LAN kablo
    HDMI 1.4 kablo ile AVR Reciever'a bağlı

MacBook Pro Baglantı
    N only mod ile modeme 30 cm yakınlıkta Wireless
    (2. Test için ise HDMI 1.4 kablo ile AVR Reciever'a bağlı)

Test Dosyaları:
    Cloud Atlas (2012) [1920x816] [13.300 KBps Bitrate] [1.510-DTS]
    Django Unchained (2012) [1920x800] [12.800 KBps Bitrate] [1.510-DTS MA]
    Pirates of the Caribbean On Stranger Tides (2011) [1920x1080] [11.500 KBps Bitrate] [1.510-DTS]

Öncelikle Apple TV ile denedim. Görüntü takılmadan duraksamadan aktarılıyor. Bilgisayar ekranıyla bir lag söz konusu ama milisaniye fark
    Takılma olarak değil de smooth bir görüntüyü hissemedeğimi belirtirim. Özellike hareketli görüntülerdeki detaylardan kayıp söz konusu.
    Renk özelliklerinin hem MacBook'tan hem Apple TV'den hem Reciever'dan aynı olmasına rağmen tonlardaki canlılığin kaybedildiğini de hissettim.

Bunlardan daha önemli olan bir eksik var ki benim gibi sese önem veren ve özellikle ses sistemi ile kullananlar için en büyük eksiklik: Stereo Ses
    Apple TV ile Stereo Ses alınabıliyor. Birakın dijital sesi aktarmayı PCM ile 5.1 ses bile alamıyoruz.
    Teknik olarak ölçmek istediğimde ne yazıkkı Apple TV'den geçen bitrate değerlerine ulaşamadım.

Hareketli görüntüleri anlamak için filme bile gerek yok. Mac'lerde control+2 el touchpad kullanarak yaptığım zoom'da bile resmin smooth olarak gitmediğini Apple TV'de görebildim. Sanki kamera'da netleştiriyormuşuz gibi.

Şahsi görüşüm: iPhone'dan çekilen videolar için kullanılabilir ve günlük kullanılabilirken, 720p ve üzeri bir film izlendiğinde filmin hakkını vermek açısından Apple TV yetersiz kalıyor

Şunu belirteyim.Digital Optik çıkışla ses alınıyor.Stereo ses olayını anlayamadım.Evimde Logitech Z-5500 5+1 Dolby Digital & THX mevcut. Gayet iyi ses çıkışı alıyorum OPTICAL çıkış ile ...

Genel itibariyle ben memnunum.Air'de ve çalıştığım yerde bu tür bir eksiklikle karşılaşmadım açıkçası .Hatta AppleTv almayı düşünmeyenlere bile yaptığım şovlarla satış yapıyrum. AppleTV candır

• Arkadaşlar apple tv yi bir hafta kullanmama rağmen önemli yol kat ettim. :)) ilk olarak şunu belirtiyim ; apple tv de filmi stream yapabilen bir tek cinexplayer üzerindn mp4 filmleri tertemiz izleyebilirsiniz. Sadece indirirken mp4 olmasına dikkat etmeniz bu işlm için yeterli. Bunun dışındaki farklı formatta ki filmlerde avplayer da gayet iyi. Online izlenmek isterseniz ki 720 p. Performansları gayet iyi , bir cok siteden bu sekilde iphonr veya ipad den rahatlıkla izleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mattmurdock

Arkadaşlar apple tv yi bir hafta kullanmama rağmen önemli yol kat ettim. :)) ilk olarak şunu belirtiyim ; apple tv de filmi stream yapabilen bir tek cinexplayer üzerindn mp4 filmleri tertemiz izleyebilirsiniz. Sadece indirirken mp4 olmasına dikkat etmeniz bu işlm için yeterli. Bunun dışındaki farklı formatta ki filmlerde avplayer da gayet iyi. Online izlenmek isterseniz ki 720 p. Performansları gayet iyi , bir cok siteden bu sekilde iphonr veya ipad den rahatlıkla izleyebilirsiniz.

İtunes dan 15 dolara BEAMER proğramı satın alıp kurun, filmi üstüne bırakın bütün formatları kesintisiz izleyin. hatta uzaktan kumanda ile kontrol edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.