Şimdi Ara

Apple ve diğerleri... Geri çağırmak ya da çağırmamak işte bütün mesele bu. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
4.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Hala uzatıyorsunuz :) Haber olabilecekleri yapmışız işte. Diğer tarafta daha fazla gelişme oluyorsa ne yapalım yani gözlerimizi kapatıp donanım haberi mi bekleyelim.

Dediğim gibi girip izlemediğiniz okumadığınız haberler için bizi suçlamayı bırakın. Oturduğu yerden ahkam kesen ve yalan yanlış sallayanlardan gına geldi.

Mesut bey ben 5k iMac kullanmaktayım. Cihazın 2014 late yani ilk çıktığı versiyonuna sahibim. Aldığım cihazdaki piksel sayısını az çok biliyorsunuz. Ben bu ekranda çok yakından bakınca 1 tane ölü piksel gördüm. Uzaktan bakınca gözükmeyen bu piksel pahalı bir cihaz olduğu için canımı sıkmıştı. Bende apple'ı arayıp durumu anlattım ve iade veya değişim talebinde bile bulunmadan hemen 0 cihazla değiştirme teklifinde bulundular. Bende kabul ettim ve yeni cihazımı teslim aldım.

Sizi haksız yere eleştirenleri lütfen ciddiye alıp canınızı sıkmayın. Ben yaşadım ve yazdıklarınızı anlıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesut Bey'in Apple'dan reklam için para aldığını soyleyen bile var .Ölüyorum şu yorumlara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • note 7 konularında yeterince baskı gördünüz sanırım bu konuyu sonunda açmışsınız ama gelen cevaplardan da anlattığınız gibi apple melake olmadığınıda farketmişsinizdir sanırım! note 7 insan hayatını riske attığı için geri çağırmak zorunda kaldılar yoksa insiyatifmiş falanmış taşın altına elini sokmakmış geçsinler bunları! apple insanlarla nekadar dalga geçtiğinide kimse unutmuş değil! çekmiyorsa diğer elinize alıp konuşun diyen firmayı burda kime övseniz boş! millet karaborsadan randevu satın alıyor yemişim applelın iyi niyetini!

• HTC 10 almayı düşünüyorken yazıda bahsedilen HTC M7, M8 ve M9'lardaki kronik sorunlar ya HTC 10 da baş ağrıtırsa diye düşünmeye itti.
    HTC 10 da herhangi bir kronik sorun var mı ? Eğer HTC de problemliyse iPhone'dan başka alternatif kalmıyor.

• 13 yıldır nokia 1100 kullanıyorum ama tuş takımı silindi, mamafih yetkililerden ses seda yok, Hadi geçtim para iadesini telefonu yenisiyle değiştirilmesini, bi yönetici ne bilim bi CEO telefon açar özür diler, dimi?? Yok aga yok, Para hırsı bunların gözünü kör etmiş...

• Git gide kalite düşüyor. Çok doğru. HTC 10 aldım. Ekranı kasadan ayrık çıktı servise gönderdim. Yapılan tüm testlere rağmen hiç bir probleme rastlanmamıştır diye yazmış rapora. Ekran diyim ayrık kasadan diyim, yok dii görmedim dii ya! :D

• Sanki webtekno sitesinden alıntı yapılmış gibi durdu bana ama hadi hayırlısı... Ayrıca neden özellikle Apple'yi o kadar yükselttiğinizi de anlamış değilim. Yapıtığı telefonun sorunlu çıkması problemini biliyorsa mecbur yapacak. Derdiniz 4000TL'ye telefon almaksa bir dernek kurup Ar-ge çalışmaları yaparak tamamen kullanıcıların istediği gibi bir yerli telefon yapabiliriz. Bizim neyimiz eksik. Burada o kadar teknoloji konuşuyoruz peki biz neden yapmıyoruz? Bizde o kapasite yok mu? Yoksa korkuyor muyuz? Hiç yapmayı denediniz mi peki?Kendinizi küçümsemeyin. Yapamayız da demeyin. Klavyede atışmak kolay. Önemli olan iş yapmak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fivesecond -- 16 Eylül 2016; 0:57:10 >
  • Birisi şu lanet hayalet ekran sorunun lg g5 de de ortaya çıktığını haber yapsın artık!!!! Belki serviste rezillik çekmeyiz.

• apple iphone larda 1.5 - 2 telefon ücreti aldığı için değiştirmesi sıkıntı olmasa gerek
  • Sonylerde ısınma problemide var(kamera internet tarayıcı felan açılmıyo yada soğuyana kadar kasıyo)

• quote:

Orijinalden alıntı: clb12

quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

Apple digerlerinden ayriliyormus. Neden ekraninda isik sizmasi olan macbook'umu ilk 2 ay icinde geri gonderdigimde ilkinde sorun yok deyip geri gonderirlerken ikincisinde sorunu tespit ettikleri halde tamir etmeden gonderip bir de bunu utanmadan forma yazmislar tamir etmedik diye? Neden ayipli mal kategorisine girdigi halde ve hatta olmayan tamir surecinde 20 is gunu de astiklari halde iade talebimi yerine getirmeyip beni Irlanda'ya baglayarak oradaki adamlarla Ingilizce konusmami istiyorlar? Bana ne Irlanda'dan? En sonunda da ayni diger firmalarin yaptigi sekilde utanmaz bir sekilde `mahkemeye git kardesim` diyorlar? Kac aydir bunlarla ugrasiyorum hepsi "Tamam halledecegiz, iade hakkiniz var, garantiye gonderin arayin, yok servis raporu goremiyoruz, onu gonderin biz sizi arayacagiz." vs vs diye diye 4 aydir oyaliyorlar. Ara KVK'yi iste servis raporunu bana ne? Neden KVK bana `Gormeleri lazim, ayni sistemi kullaniyoruz ve biz goruyoruz.` diyorlar peki?

Hic bana maval okumayin Apple da Apple diye. Yazida dediginiz gibi, al birini vur otekine amma Apple'a da bir tane carpmayi unutma.

Dedi fanboy...

Macbook aldigim icin hangi firmanin fanboyuyum acaba cok merak ettim.

Evimde neredeyse ayni markanin ikinci bir urunu yok, fanboy olduk iyi mi.

• en iyisi nokia her gün sinşrlenip yere atıyorum geri takıp kullanmaya devam ediyorum

• 1.si apple iyi marka şüphe yok
    2.si iphonedo nun dediğine göre iphone 5s in mi 5 in mi ikisinin ki ne kenari dökülüyormuş , kutudan çıktığında bile dökülmeler gözleniyormuş , apple buna müdahale etmedi.
    3.sü note 3 lerde çok ciddi sorunlar vardı , Samsung ilk defa 8 çekirdeği dendiği için ve o zamanlar yazılım konusunda da iyi olmadığı için berbat bir telefon çıkarmış oldu , bayada alan oldu. Yaklaşık bir 15 note 3 e dayanarak şunu söyleyebilirim ki daha çıktığı sene bile çıkan oyunlarda kasıyordu , garanti görmeyen note 3 nadirdir ( sorunlar düzeltilmemiştir çünkü yeniside aynısını yapacak ) , cok cok ısınmasından bahsetmiyorum bile. Note 3 ciddem başarısızlıktı ama bazı devrimsel yanlarıda oldu tabi iphone 1 gibi. 1.si 5.7 inç ve civarını iphone dahil tüm firmalara dayatmış oldu , 2.si selfie vs vs. 3.sü kasasını öyle maddelerden yapmış ki hem bükülmüyor etmiyor hem zarar görmüyor düşünce esneyip düzeliyor hemde kasası çok ucuz olduğundan değiştirmesi kolay olur ama millet bunun yerine daha şık kasa istediği için 3 pek yürümedi .

Note 3 ü bayrama doğru yolladık ona rağmen 2 günde geldi yani hızlı bir sistemi var ama geldiğinde kapağı çizilmişti buda yapılan muameleyi gösteriyor. Note 3 ú ilk aldığımda şarjı en ağır kullanımda bile 2 gün gidiyordu , garantiye gitti geldi yarım güne düştü , şimdi daha az.

Garanti konusunda en iyisi Google net , nexus 4 almıştım 1400tl ye , 23 ay kullandım ve kesinlikle donma kasma ısınma pil sorunu gibi şikayetlerim olmadı çünkü saf kan android , çıkan tüm uygulamalar onun üstüne yazılıyor ve kasarsa markete alınmıyor. Üstüne yazıldığı için donanım ve yazılım tam uyum sağlıyor . Her neyse benim indirmediğim halt kalmadi tabi , 23.ayda 2 3 kere kendini yeniden başlattı , bende garanti bitmeden yollayayım şunu dedim ama şikayetim yoktu öyle yollayım dedim o ara ygs çalışıyordum telefondan uzak kalayım dedim 1 ay sonra 1400tl parası geldi. O hafta iphone 6 çıkmıştı note 3 de 1650tl idi. Ben 2 3 ay sonra iphone alırım derken teknosa para vermiyoruz burdan almanız gerekiyor falan dedi , bilemem öyle bir kural varmı ama mecburiyetten aldık . 250tl verip note 3 aldık , ailem iphone a 2300 vermek istemedi , 6+da 2500 dü galiba , yeni çıktıkları için normalden pahalıydılar. 2 hafta sonra fiyatları biraz düştü sonra bir artmaya başladı hala artıyor.

• Apple bu konuda diğer firmalardan bir adım değil 3 5 adım önde seviye farkı var.

geçen yıl iPhone 6 Plus almıştım kutudan çıktığı gibi sorunluydu bire bir değişim yaptılar. Bu yılda yurt dışı iPhone 6s de 1 adet ölü piksel vardı servise gönderdim ekran değişimi yapıp geri gönderdiler.

Apple ürünlerinin fiyatları yüksektir gereğinden fazla pahalıdır ama bir sorun olduğun da karşınızda muhatap buluyorsunuz gerektiğinde ilgide görüp mutlu ayrılıyorsunuz.

• iphone un rakiplerine göre avantajları çok tabi.bu bi gerçek

teknik destek

stabil çalışması

2.elde fiyatların düşmemesi

eko sistem-pc tablet telefon vs

kronik arıza sorunlarının çok az olması olsa bile değişimden faydalanman vs

özetle iphone aldığın zaman telefonun elde patlamıyor.patlamıyor derken note7 yi kastetmiyorum.telefonu aldığında sorunsuz şekilde kullanıyorsun.androidlerde ise adam 2500 lira veriyor telefona 3 ay sonra telefon 2000 lira. androidin bir sürü sorunu.androidli telefon üreten firmaların kalitesiz malzeme kullanması sonucu olan problemler.

özetle paran varsa iphone al. paran yoksa 1000 lira altı android telefon almak mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RX 480

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

O kadar para verildi bir zahmet yapılsın mantığıyla alakası yok. İşi genele vurduğumuzda içlerinde yine de kullanıcısını en az mağdur edeni Apple'dır. Ben çok kez randevu alıp giden daha sonra birebir o an değişim yapan birçok kullanıcının mesajını forumda okudum. Şu anki kura göre hesap yaptığında KDV ÖTV ve TRT vergisini hesaba kattığımızda o 3500'ün en az 1250 lirası zaten devlete vergi olarak gidiyor. Apple zannedildiği gibi 3500 lira almıyor.

Aynı şekilde diğer firmalar da 3000 üzerinde sattıkları fiyatın üçte birini devlete vergi olarak veriyorlar. Dolayısıyla firma tutumunun şu kadar para alıyor bir zahmet değiştirsin düşüncesiyle ilgisi yok. Zaten iPhone ucuz bir cihaz. Ekonomik verileri iyi olan bir ülkede ortalama bir asgari maaşla neredeyse iki adet iPhone alabiliyorsun. Fakat yüksek döviz kuru ve vergilerle fiyat yükseliyor. Tabi bir de şubenin kendisi buna bir 100-150 lira daha koyuyor çalışan masrafları maaşları derken oluyor 3500.

ÖTV ve TRT vergisini çıkarıp doları 2 liradan hesapladığında en yüksek fiyat olsa olsa 1800 olur. 1800 nere 3500 nere. Vergi ve dolar kuru vatandaşın belini büküyor.

Apple firması samsung hariç tüm firmalardan daha pahalı satıyor telefonları , bunun üstüne aksesuarlardan ve lisanslardan da ütopik paralar kazanıyor. Kasasında 200 milyar doların üstünde nakit parası olan şirketin telefon değişimi yapması , sosyete pastanesinin külahını yere düşüren çocuğa yenisini vermesi gibidir. Bu jesti yapması değil yapmaması anormal olur.adamlar 50 liraya usb kablo satıyor onlar degistirmeyecek te ben mi değiştireceğim bozuk telefonu.

Iphone gerek kendisi gerek aksesuarları olsun diger markaların telefonlarından pahalı bir telefondur. Asgari ucrete göre değil rakiplerine göre kıyaslarım , fiyat konusunda kendisiyle kapışan tek marka samsungtur , o da 3000+ fiyat bandında 2 modele sahip ve karlılıgi apple kadar yuksek olmadığı icin birakin degistirmeyi , tamir ederken bile bin bir takla atar.Kısacası hiçbiri olaganustu musteri memnuniyeti için kendini yırtmaz

bir de şunu düşünün, diğer firmalar hazır yazılıma konup bir iki özelleştirme yaparken apple'da bir yazılımcı ordusu ios'u geliştirmekte. her maliyeti düşünürken bunu neden düşünmez kimse anlayamıyorum. telefonu alırken bu yazılımın da parasını ödüyorsunuz sadece alüminyum, silikon, cam kombinasyonu almıyorsunuz.
    hatta bu firmalar hazır yazılımı 1 yıllık telefonlarına entegre edip güncelleyemiyorlar bile. güncelledikleri de 6ay 1 sene bekliyor. yazılıma para harcamadıkları çok açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi action4ever -- 16 Eylül 2016; 1:50:13 >

• Editörler lütfen şu lg servisinin yaşattığı problemleri ayrı bir haber altinda yazın. En azından haberi okuyanlar lg almaktan vazgecerler ve magdur olmazlar hemde lg tüketiciyi magdur etmek neymiş öğrenir.

• Amerika yaramis heralde 16 gb ı ittirdikleri 6s kullanıcılarına da güzellik yapsın o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqur333 -- 16 Eylül 2016; 2:36:32 >
  • yahu arkadaşlar kusura bakmayın da bazı yorumları anlamak gerçekten güç;

- donanimhaber reklam yapıyor
    diyelim ki yapıyor, giderlerini siz mi karşılıyorsunuz? neredeyse hepimizin bilgisayarında AdBl**k var artık.

- Apple çok mu masum?
    evet değil ama diğer firmalar gibi insanlarla dalga geçer gibi sitelere aynı makaleleri açıklamaları yayınlatmıyor gidiyorsun değiştiriyorlar. Neymiş efendim "gönüllü olarak değiştiriyoruz" demiş patlayan markanın açıklaması. Kardeşim insanlar yaralanıyor, arabaları yanıyor, odaları yanıyor, düşünsenize uçağa bineceksiniz binemiyorsunuz. 26 milyar dolar kaybetmişmiş. Kaybetsin kardeşim 1 insanın hayatı kaç milyar dolar?

- Her zaman ki klasik yorumcular "apple pahalı bu donanımın on katı bilmem nerde var"
    evet bu yorumcu kardeşlerimizde ezbere konuşan grubumuz. Kardeşim yıllardır anlatıyoruz Apple donanım değil YAZILIM firması. Bu yıl iOS'da yaşanan problem Apple'ın en büyük hatasıdır. Bir modelde telefon çekmemiş başka bir modelde bükülmüş bunlar tüm dünyaya yayılan "çin malı üretim standardı" sebebiyledir. LG deki ekran, samsungdaki batarya, sony deki ısınan kasa, HTC'de açılan kasa hepsinin sebebi herkesin ısrarla çinde üretim yapmasından başka birşey değil.

Nükleer Silahların ağababası kıytırık bir telefonu üretemeyecek mi yani? Buna kim inanır?

S7 edge kullanmış biri olarak açık söylemek gerekirse hepsinin özünün özü insan hayatını tehtid etmediği sürece isteyen keyfine göre istediğini kullansın. Yeter ki mutluluğunuzu bir mala bir nesneye bağlamayın. Gönül ister ki herkes istediğini kolayca alsın onu denesin olmadı öbürünü denesin. Ama ülkemiz şartlarında zor. En iyi cihaz en iyi verim aldığınız cihazdır. Saygılar.

Not: Polemik arayışında değilim cevap vermeyeceğim.

• tam mesuta laf edecektim samsungu savunmak için konu açmış diye malum note7 var kendisinde makalenin samsung kısmında durumu anladım bencede apple bu suç şebekesi içinde en günahsızı işte ne kadar günahsız olunuyorsa.

İşin kötü kısmı tonla para toplayıp mallarının arkasında durmamaları ve devlet dediğimiz orgnizasyonun buna göz yumması yada salık vermesi heleki ülkemizde cari açık muhabbetine telefon satışını kısmak için taksiti kaldırdıklarını göz önüne getirirsek.

durumun özeti sorun yaşamayanları çıkarırsak iş paranla rezil olmak olarak adlandırılabilir bu aşamada ne kadar az para kaptırırsa vatandaş kar saysın firmalara.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.