Şimdi Ara

Apple ve diğerleri... Geri çağırmak ya da çağırmamak işte bütün mesele bu. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
3
Favori
4.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • apple ve sony tarafında ağzımız yandı. kimse kusura bakmasın hiçbir markanın diğerinden üstün yanı yok. tabi türkiye yerine amerika da yaşıyor olsa durum çok daha farklı olurdu. oradaki kanun ve uygulanışı ile buradakiler arasında nasıl uçurum olduğu malumunuz.

samsung note7 geri iade olayında hiç gevelemeden ivedilikle aksiyon aldı. sadece bunun için tebrik ettik. nedeni ise daha önce böyle bir uygulama görmediğimiz içindi. devamı için memnuniyet belirtelim ki bütün firmalar bu konuda kendilerine vazife çıkarsınlar. tabi başlarına çok daha büyük bela açmaması için de yaptılar bunu.

bunun dışında samsung da diğerleri de aynı tas aynı hamam. bizim bu konuda son yıllarda ilerleme almamıza rağmen hala çok yetersiz düzeyde. tamamen satıcıların üreticilerin servislerin insiyatifi altındayız.

• İphone6 için ücretsiz değişimi kabul etmediler. Bükülme fazla dedi. Tüketici heyeti yolunu deneyeceğiz.
    Oysa dikkatli bakınca anca belli oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca şunu da yazayım Sony'e havuzlu reklam yapıyor ama su geçirince garanti dışı kalıyor demişsiniz.
    Apple'da aynı reklamı yaptı ve suya karşı dayanıklılık geçici dedi. Şimdi iPhone 7 kullanıcıları su geçirme yüzünden para ödemek zorunda kalırsa aynı şeyi onlara diyecek misiniz çok merak ediyorum.

• Öyle bir başladı ki önce "aha samsung övüyo diyecekleri yazı hazırlamış yine" dedim, apple a gelince okuyunca "aha şimdi apple lansmanına gitti ya apple cı oldu diyecekler" diye içimden geçirdim, pekte yanılmamışım. Yiğidi öldür hakkını yeme kısmında Mesut bey önce "Yiğit"i öldürmeyi bırakın paramparça ettiği için başta insanlar taraflı tutum olduğuna daha çok inanmak istiyor, bu işi yaparak geçimini sağladığı içinde "aha reklam" diyorlar. Şu varki insanlar %100 objektif olmayabilirler, bu gayet normal. Apple ın yeni ürünü onu heyecanlandırmaz, ama belki beni heyecanlandırır... Diğer bir marka beni heyecanlandıramaz onu heyecanlandırır... Apple övülmeseydi, note 7 ler toplandı samsung adamdır a bağlansaydı konu "nasıl adamdır önce patlayan telefon yap 3600₺ ye sat sonra bide toplama ha? Apple da şunu bunu topladı değişim yaptı" Diyecek apple fanlarıyla dolardı burası. Herkes kendi sevdiği şeyin övülüp diğerinin yerin dibine gömülmesini seviyo. Bütün mesele bu. Bundan keyif alıyo ve hayatındaki tek güzellik bazı insanların bu ne yazıkki. Tuttuğu takım maç kazanınca, partisi başa geçince sevinip, tersi durumda diğer tarafı aşağılama ve öfke moduna geçiyo insanlar. Daha sakin olmayı öğrenmemiz gerek bence, basit şeylere çok takılmamamız gerek. Hakkımızı arayıp, beklentimizi yüksek tutup, altında kalınca sitem etmek ayrı, bok atmak yerin dibine sokmaya çalışmak çok ayrı şeyler.

Ben Mesut bey yerinde olsam gider bir kase çekirdek koyup çitleyerek bunları okurdum, gocunacağı bir şey olduğunu sanmıyorum çünkü, aksine gülüp geçmesi gerek 😄

Herkese iyi forumlar

• HTC'yi bir arkadaşım kullanıyordu servisin kapısını aşıttığını söylemişti telefondan çok şikayetçiydi demek ki sorun genelmiş
  • LG G3 kullanıyorum, kasada çatlama sorunu olduğu için Şengüller'e götürmüştüm. Adamlar yarım saatte kasayı değiştirdiler, ücretsiz olarak söylemediğim halde bataryayı değiştirmişler. Bence bu firmaya yönelik gereksiz derecede eleştiri var. Genel olarak bakarsak bütün markaların çeşitli modellerinde farklı sorunlar oluşabiliyor. Bunun üzerinden hareket edip firmayı topyekün karalamak son derece yanlış.

1.5 senedir G3 kullanıyorum, muhtemelen 1 sene daha kullanacağım. Bundan sonraki tercihim de iPhone olur, belki de 1500 bandından bir Android olabilir. Eskisi gibi amiral gemisi almaya gerek kalmadı artık.

Son olarak, Mesut Çevik'in bayramda canı sıkılmış sanırım, bayram boyunca kendi kafasına göre anlamsız sıralamalar ile başlık açar olmuş.

• Dexter15 kullanıcısına yanıt
    Başkasının tavrı bakış açısını bilemem ancak haksızlığa,bir diğerinin zayıflığını, hatasını kullanıp bazı menfaatler doğrultusunda,bu hatır için bile olsa diğerinin yüceltilmesini kabul edemem.

İphone 3G den itibaren 6 Plus a kadar iphone u severek kullandım.Halâ da kullanıyorum.

Arada geçiş dönemlerindeki onlarca Samsung HTC,Motorola,Nexus,LG, Lenovo vs vs androidli cihazlarda cabası.

Hoşuma gideni alıp kullanırım,sıkıldımmı ios a Android e geçerim.Bu iş birazda hobby gibi bir şey benim için.

İphone 7 nin tanıtımından önce Note 7 düşünüyordum.i7 nin hatları kesinleştikten sonra tam Note 7 alacakken Toplatıldı ve S7 Edge aldım.

İçinde gerçekleri barındırsada,Tümüyle iphone algısı yaratılmak istenen bir yazı olduğu için bariz taraflı olduğu için bu yazıyı etik bulmuyorum ve eleştiriyorum.

Aynısını Samsung vb firma için yapılsa yüceltilse Apple karalansa yine etik bulmam.

Çünkü bu yazıdaki içerik bilgilendirme amaçlı değil bariz karalama kampanyası algısı ile birlikte reklamdan başka birşey değil.

BEN,Mesut Çevik böyle bir yazı yazdı diye, Ne samsung almamazlık yaparım nede Gözü kapalı iphone 6 plus ın üzerine gidip bana göre sadece kasası boyanmış i7 alırım.

Bu yazının amacını eleştirmek başka şey,Çoğu gibi sahip olduğu cihazı kötülüyor diye hazmedememek başka şey.

Başkaları beni ilgilendirmez .Bu konuda istisnada olsamda böyle düşünüyorum.

Sizede iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 15 Eylül 2016; 17:43:00 >

• Telefonlarimda oyle ahim şahim sorun yaşamadim. Yillar once iphone 3gs kullanirken 2 kez sifir cihazla degisim yaptilar.

İlk 3gs telefonumda kulaklik girisinde bir sorun vardi. Teslim ettikten 1 hafta sonra yeni telefon verdiler.

Aldigim telefonunda wifi baglanti problemi vardi. Onuda verdim 1 hafta sonra tekrar yeni telefon verdiler.

• Samsamı öve öve bitiremiyorlardı ama iPhone 7 performans da onu ikiye katladı

• Speed-Step kullanıcısına yanıt
    Böyle reklam yapmanız yerine ad"block u kaldırmaya razıyım. En azından dürüstçe yorumlarınızı görürüz
    Ben az söylüyorum siz çok anlayın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • htc konusunda yazılanlar çok doğru. m7 modelini çok beğenerek aldım, kasa açıklığı vardı çok dert etmedim, sonra baktım ki çektiğim fotoğraflar pembe, garantiye gönderdim iki sorunu da yazıp. 3 hafta sonra açıklıklar beyaz bir dolguyla kapatılmış, kamerası düzeltilmiş şekilde geldi telefon. ama baktım ki kamera camının tam ortasında derin bir çizik var. hemen gönderdim tabi, 2 hafta sonra geldi telefon, camı değiştirmişler, bu sefer de kasa açıklığı tekrar oluşmuş telefonu açtıklarından muhtemelen. göndermedim telefonu uzun süredir kullanamıyorum diye.

bu arada üstüne 5s aldım kısa süre sonra ve 2.5 sene oldu bi problem çıkarmadı, bu telefonu ben aldığımda piyasada s4 vardı sadece. şimdi o telefonu düzgün kullanabilen kalmadı benimki daha dün güncelleme aldı ve hala da yeterince hızlı. uzun ömürlülüğünden eminim şu an. bir sonraki telefonumda da macera aramam muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi action4ever -- 15 Eylül 2016; 19:10:09 >

• hepsi ayni fark yok büğüne kadar kaçtane servisle konuştum tv olsun cep telefonu olsun ekran kartı olsun cevaplar bilindik değiştiremeyiz kulanıcı hatası yedek parça kalmadı ürünü tedarik edemiyoruz o parçaya garanti vermiyoruz iş yerinde arkadaşın zenfon 2 telefonun altındaki metal plaka düştü servise gitti komple ekranın değişmesi gerekiyormuş 300 TL yuh ekran sağlam ama çalışıyor olsun değişmesi lazım arkadaşta gitti gm 2 aldı kısacası her yeri oynuyor telefonların kulanmakta olduğum xperia x8 var 5 yıl oldu hala taş gibi kaç defa yere düştü bende bilmiyorum android 2.1
  • Bugüne kadar yazdığınız bütün haberleri beğendim.
    Bu haber hariç Mesut bey bir önceki yazınızda 3 kullanıcıyı eleştirmiştiniz.Fanatiklik yapacaklarına rezerve,önlerden vs yazsınlar daha iyi.
    Peki apple ve diğerleri gibi bir başlıklık haber yapmak ne kadar etik.
    Tarafsızlığınız nerede?
    Hiçbir firmanın fanatiği değilim sonuçta bedava birşey yapmıyorlar.
    Yaptıkları tek şey işçileri karın tokluğuna çalıştırıp dünyayı kirletmek.
    Kapitalizm bahane köle olmayı seçmiş insanlar şahane.
  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    İstediğiniz şey bir balıkla maymunu "şu ağaca kim iyi tırmanırsa işi kapar" şeklinde sınamak. Tarafsızlık diye bir durum olması zaten imkansız, sizin yüceltme diye gördüğünüz şey yiğidi öldürüp hakkını yememektir. Her şey %100 objektif olamaz, bunu beklemeniz boş. "Aynısı samsung a da yapılsa eleştiririm." İnsanlarımızın yaptığı şey kuru eleştiri zaten ne yazıkki. Siz bunun farkında değilsiniz belki ama insanlar adamlara o eleştirileri yaparken suçlama, iftira, hakaret aklınıza ne geliyorsa yapmaktan geri kaçınmıyolar. Yan dairede oturuyo olsa kalkıp döven bile çıkar merak etmeyin. Yapılan işe saygı duymakta lazım, güzelde durumu size göre açıklamışsınız, lakin ben hala kendinizin, objektif olmaması nedeniyle eleştiririm ben dediğiniz kişiyi objektif olarak incelemediğinizi fark etmediğinizi düşünüyorum. Umarım karşı taraftan beklenen objektifliği ve saygıyı herkes gösterebilir. Benim hemen hemen her konuda insanlarda gördüğüm ve rahatsız olduğum bir şey olduğu için öyle bir post attım zaten. Umarım insanlar cidden bunları aşmayı başarırlar birgün

• Kimse şimdiye kadar apple gibi geri çağırma programı yapmadı.
    Apple ın sitesine girdiğinde bile aşağıda hemen yer alıyor programlar
    Herhangi bir marka telefon için şimdiye kadar böyle bir şey yapmadı.
    Apple hatta şarj cihazlarını bile geri çağırdı

• Note 7 ler bomba gibi patlıyor Samsung hala sadece batarya değiştirme girişiminde peki patlayanlara ne olacak

• Elmayla armudu ayırmak gerekiyordu! :D

• Dexter15 kullanıcısına yanıt
    Tarafsız olunmasını beklemek zaten imkansız diyerek kabullenmek,kusura bakmayın ama bu yazıyı haklı çıkartmaz.

Ama bir konuda Haklısınız,

Türkiye'de bile tarafını belirlemeye zorlandığın,eleştirilerin bile hoş görülmediği, bir dönemde,bu gibi konularda objektif bakış sergilemek lüks olsa gerek.

İster parasını verdiğim bir ürün olsun,isterse internette üyesi olduğum bir portalın editörünün yazısı olsun,

Tüketen bir toplumun ferdi olarak eleştirmeye,sorgulamaya hakkımda var aklımda.

Kimsenin şahsına hakaret edilmediği sürece tabi.

İyi dileklerinize bende aynen katılıyorum.

• Mesut hocam sizi genel olarak başarılı buluyorum fakat bu olmamış. Apple İçine toz giren iphone 5 kamerasını , düzelttik diyip aynen geri gönderen bir firmadır. Kisaca hepsi aynı mentaliteye sahip firmalardır. Objektif olalım. 3500 liralık telefonu bozuldugunda degistirmeleri de bir lütuf değil değil olması şart olan bir husustur. 3500 lira bayılıp bir de 30 gun tamir wtmelerini mi bekleyecektik. Samsung da namussuz apple da lg de. Adamlar cebinden çıkan paradan fedakarlık etmiyor çünkü illa ki onlardan alacağız telefonu

• Apple firması hiç masum değil.Bir belgeselden aldığım kesiti izleyin derim.

https://youtu.be/7lr0NQQRq0E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 15 Eylül 2016; 20:15:49 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.