Şimdi Ara

Araba akusuyle tv calistirma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
11.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bizim ufak capli bir projemiz var, elektrikten anlayan arkadaslar yardimci olabilir mi

12 volt 100 amperlik bir aku aldigimizda tam doluyken 100 wattlik tvyi nekadar sure çalıştırır ve bunun matematiksel hesabi nedir?

(donusturucu aldigimizi dusunerek)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 12 Volt X 100 Amper = 1.200 Watt

Tam deşarj edemezsiniz % 30 dolu bıraksanız, kalan enerji 800-900 watt.

İnverter verimi % 85-90 700 watt enerjimiz kalır.

Yaklaşık 7-8 saat çalıştırır TV'yi.

Rakamlar % 100 doğru değildir, akünün eskiliğinden, havanın sıcaklığına kadar bir sürü etken vardır.

En doğrusu inverter gerilimi kestiğine kadar 10.6 -11 volt gibi kendi keser, denemek lazım.
  • akünün ömrü çok önemli,
    cell akü daha cazip olabilir,
    hergün kullanacaksanız, deep charge(derin şarj) özelliği olan aküler daha uzun ömürlü olur
    güneş paneli edinmeniz çok iyi olur. 150 watt bir panel güneş mevcut iken akünüzü hep dolu durumda tutarak tv'yi çalıştırabilir. 150 watt panel 300 tl civarı tutar
  • Öğrendiğim kadarıyla Yiğit akünün 105 Ah ve üzeri kamyon-kamyonet-otobüs aküleri hibrit yani derin deşarj özellikliymiş. Gelecek ay 150-200Ah lık birşey almayı planlıyorum. Fiyatları uygun. Normalde starter aküler derin deşarj yani 10.5 volta kda boşalmaya uygun olmadığından bozuluyormuş. Yiğit akü ile bizzat görüşüp öğrendim.
  • 1984 kullanıcısına yanıt
    Akü arabadamı olacak, yoksa şarj edip harici olarakmı kullanacaksınız, bunlar ve kullanım şekli akünün ömrü için çok önemli..
    100w lık tv dediğinize göre ya tüplü 37 ekran veya 32 inc 82ekran lcd led tv diye düşünüyorum.. tüplü tv de watt değerini düşüremezsiniz fakat lcd led tv de ayarlar ile oynayıp %30 güç düşümü yapılabilir. Arkadaşımızın güneş paneli fikri çok iyi aküyü ayakta ve dinç tutar Hani 150w olmasada 20w bile akmasada damlar
  • evet başlangıçtaki düşüncemiz güneş paneli ile şarj etmek idi, ki elimizde 30a 30 bir adet güneş paneli var,gücünü bilmiyorum ama ufak motorsiklet aküsünü bir günde dolduruyor

akü evde olacak sabit şekilde, ve dediğiniz gibi lcd tv çalıştıracak, eğer hesaplamalar tutarsa belki adsl modem ve 1-2 tane led lamba çalıştırmayı düşünüyoruz

şöyle sorayım o zaman

şu ürünü alıp,http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/solar-gunes-paneli-250-watt-kisa-ozel-sok-fiyat-174633806

yanına kaçlık hangi aküden almamız gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 18 Ağustos 2015; 13:46:55 >

• 250 watt 90 amperi 4 saatte doldurur, çok hızlı şarj ile uzun ömürü olmaz. Siz 300 amper 'lik bir akü grubu edinmelisiniz ki aküler 10 12 saatte dolabilir olsun.
    250 watt değilde 150 watt daha makül. 150 akü ile lcd tv değilde led tv çok rahat çalışır gündüz vakti.

30 cm * 30 cm güneş paneliniz 5 watt gücünde:S

Bence akü grubunu düşük tutun, çünkü çok pahalı olur size, 90 amperlik 3 akü 700 800 liraya mal olur, ömrü belki 2 sene belki sene olur. hoş olmaz

EDİT: şuan çatıda 180 watt panel var. güneşli hava şuan. 40 inç led tv ve laptobum rahat çalışıyor güneşten ( wattmetre ile ölçmüştüm, laptobum 35 watt, led tv 70 watt harcıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackSea14 -- 18 Ağustos 2015; 14:28:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arac yatirmak ve aku bitmesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.