Şimdi Ara

Araba çizigi değer düşürür mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
29.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün görev yaptığım okulun önünde arabamı çizmişler. Artı işareti var büyük bir şekilde çıkınca baktım boyası kalkmış. Hemen pasta cila yaptım. Araba kırmızı idi. Bu çizik araç değerini düşürür mu sizce?
    Araba çizigi değer düşürür mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Çiziği Değer Düşürür mü?

Arabanızdaki çizikler, kozmetik görünümünü etkilemenin yanı sıra değerine de zarar verebilir. Çiziklerin derinliği ve yeri, değer kaybının miktarını belirler.

Rötüş Boya ve Pasta Cila Değer Düşürür mü?

Küçük çizikleri gizlemek için yapılan rötuş boya veya pasta cila uygulamaları genellikle aracın değerini önemli ölçüde düşürmez. Ancak, bu işlemlerin dikkatli bir şekilde ve profesyonelce yapılması gerekir. Kalitesiz rötuşlar veya yanlış uygulanan pasta cila, mevcut çizikleri daha belirgin hale getirebilir ve hatta boyaya zarar verebilir.

Büyük ve Derin Çizikler Değer Düşürür

Derin çizikler, boyanın altındaki metale ulaşırsa, aracın değerini önemli ölçüde düşürebilir. Bu tür çizikler sadece görünümü bozmakla kalmaz, aynı zamanda korozyona da yol açabilir. Korozyon, metalin zamanla paslanması ve zayıflaması sürecidir ve bu da aracın yapısal bütünlüğüne zarar verebilir.

Çiziklerin Değer Kaybı Miktarı

Bir çizigin aracın değerini ne kadar düşürdüğünü tahmin etmek zordur. Çiziklerin sayısı, boyutu, derinliği ve yeri gibi faktörler değer kaybını etkiler. Genel olarak, kaput veya çamurluklar gibi daha görünür alanlardaki büyük ve derin çizikler en büyük değer kaybına neden olur.

Çiziklerin Tamiri

Arabanızdaki çizikleri onarmak, değer kaybını en aza indirmek için önemlidir. Küçük çizikler profesyonel bir detaylandırma ile giderilebilirken, derin çizikler genellikle profesyonel bir boyacı tarafından onarılmalıdır. Boyama işleminin kalitesi, aracın değerini etkileyecektir.

Sonuç olarak, araba çizikleri, özellikle derin ve büyükse, aracın değerini düşürebilir. Bu çizikleri profesyonelce onarmak, değer kaybını en aza indirmek için önemlidir. Küçük çizikler için rötuş boya veya pasta cila kullanılabilir, ancak bu işlemlerin dikkatli bir şekilde yapılması gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynisi benimde basima geldi meraktayım.tecrübeleri olan arkadaslar yorum yazarsa iyi olur.
  • çok fazla bir değer kaybı olmaz. hele ki yaşlandıkça normal karşılanır. yeter ki boyatma. boyatırsan mutlaka değer kaybı olur.
    normalde tek parçadan dalayı fazla değer kaybı olmaz. fakat hayat bu kaza olur 2-3 parça daha boyanınca o ekstra bir parça aracın değerini ekstra düşürür.
  • Çiziğe karşı hassasiyeti olanlar ve olmayanlar var. Hassas adamdan 10 bin düşsen de yüzünü ekşitir, hassas olmayan adama sadece yemek ısmarla dünyalar onun olur.
  • orcnd kullanıcısına yanıt
    yok hocam boyatmak aklımdan bile geçmedi.
  • loutrec_ kullanıcısına yanıt
    haklısın hocam. kendimin hatası olsa diyeceğim ben yaptım diye. mahallede duran arabayı çizmek nedir yahu? yazık günah.
  • Düşürür çizikli araç asla almazdım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çizik yüzünden değer düşüren alıcı gitsin sıfır alsın. Net.
  • Aynı aracın aynı ayarda çiziksiz boyasızı varsa sizinkinde onun fiyatına göre küçük bir jest yapmanız tabi ki gerekir o da bence rötüş veya lokal boya(tamirin ücreti) ücreti kadar olmalı.
  • Alacak beyefendi fiyat düşürüyorsa gitsin sıfır araba alsın
  • Arabalar pahalandikca alicilar değer düşürme yolları arayacaktır.

Bakalım lastikteki toz, fren balata mm ölçülerinde değer düşüşü icin ne Zaman konu acar hale geleceğiz...
  • Ciddi çizik yok deger kaybı yaşamazsın.

Derin çizikler boyaya ihtiyaç duyarsa deger kaybı olur.

Olaya boya yapılcak mantıgı ile gidilir

Bunun için deger düşüren olursa hayırlı işler demen yeterli cevap.

Ciddi alıcı ne yapar ne eder almaya zorlar, bunda bu var şu var demez sıkı pazarlıkla işi bitirir..
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. İçim rahatladı.
  • Böyle çiziktirikten şeyler için aracı almayacaklarsa almasınlar. Uyuz oluyorum çakal tiplere.
  • macropolo kullanıcısına yanıt
    Aynen resmen çakallık. Bilerek boya vs de yaptırmayacağım. Sonra çizik olduğuna kimse inanmaz.
  • çizik arabanın neresinde belli değil ancak her türlü değeri düşürür değerinin düşmeside gayet normal üzülecek birşey yok. böyle şeylere gelemiyorsanız benim malım değerli diyorsanız gidip zaten çizik boyalı değerini kaybetmiş bi araç alın.
  • Öncelikle geçmiş olsun birisinin bilerek başkasının aracına zarar vermesi kadar adice bir hareket yokSorunuza gelecek olursam araç değerleri terazi ile ölçülebilen hassaslıkta değildir alıcının ve satıcının bir noktada buluşması ile fiyat dediğimiz şey ortaya çıkar ve bu buluşma noktası psikolojik faktörlerde dahil bir çok etkenden etkilenir. bu yüzden aynı aracı birisi bir fiyata alırken diğeri başka bir fiyata alabilir.

Siz aracınızı satacağınız zamanda yakın çevrede aynı emsalde aynı fiyatta sizinkinden daha az çizikli bir araç varsa alıcı onu tercih eder hepsi o, kimse kapısında çizik var diye bir arabayı almaktan vazgeçmeyeceğine göre boşverin bunları düşünmeyi keyifle binin aracınıza.
  • Ağır hasar kaydı işlenmeli araca
  • Bu çizikten dolayı fiyat düşürmeye çalışan olursa arkana bakmadan kaç. Sonuçta sıfır km bir araç değil bu , o kadar da olsun.
  • Daha yeni sattım arabamı...

Sol tarafta boydan boydan boya çizik vardı... Anahtar gibi bir şeyle çizmişlerdi...

Baya sinir olmuş üzülmüştüm... Hatta arabayı az kirli kullanırdım gözüm çiziği görmesin diye...

Ancak satış yaparken çiziğin konusu bile olmadı ve piyasaya göre iyi denilecek fiyata da sattım arabayı..

Genel durumu iyi ve araba diri duruyorsa sıkıntı yapmayın bir şey olmaz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.