Şimdi Ara

Araba fiyatları sıçrama yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kirada olan bir evimiz vardı. Kiracı çıktı. Evin içi rezalet durumda. Boya badana yaptırdık ama kurtarmadı. Evi kiralayamadık kaç aydır. Kira olarak aylık maksimum 400tl liraya tutuluyor civardaki evler. Evin içini yaptırsak 1 senelik kira direk evin masrafına gidicek. Üstüne vergi vs ıvır zıvır parası da gelince ev 1 sene boyunca zarar ettircek bize. Şu durumda satmayı düşünüyoruz ama daha tam karar veremedik.

Bir vergi arttırımı vs olupda araç fiyatları sıçrama yapar mı? Eğer öyle olursa evi satıp araba almayı düşünüyoruz. Yoksa faize koymayı planlıyoruz. Bir bilginiz var mı bu konuda ya da duydunuz mu birşeyler. Başka yatırım tavsiyesi de alabilirim. Kafam çok karışık.

Teşekkür ederim. İyi forumlar.

• Ocak ayında artış olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocak ayındaki artış enflasyon kaynaklı mı peki yoksa yeni vergiler mi geldi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacsız Kral Aragorn

Otv we beenecek

Sanırım ötv binecek demek istediniz
  • acxewd A kullanıcısına yanıt
    Ingilizcem zayifta

• faiiz haram
  • Fiyatlara bir sicrama daha gelicek.

Bu sefer temiz 10 kagit artis olur.

Mesela dizel B sinifi dolu arac 70k olucak.

C sinifi ise ortalama 85-90.

• SKRlllEX kullanıcısına yanıt
    ama "islami" bankalar faizin adını kar payı yapınca haram değil Size faiz hakkındaki düşüncelerinizi sormadım. Sizce haramsa vermezsiniz faize olur biter. Eğer dediğim konular hakkında bir fikriniz varsa söyleyin. Yoksa daha fazla yazıp konuyu kirletmeyin. İyi günler
  • Yeni kasa dizel otomatik passat comfortline yada dizel otomatik golf highline alın.
    Fiyatlar kesin artar.

• Birden bir sicrama olmaz.Yavaş yavaş yükseltecekler.

Sonra 2015 aralikta bir bakmışsın ki geçen seneye göre 10 bin zamlanmıs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Fiyatlara bir sicrama daha gelicek.

Bu sefer temiz 10 kagit artis olur.

Mesela dizel B sinifi dolu arac 70k olucak.

C sinifi ise ortalama 85-90.

sağolun hocam verdiğiniz bilgiler için
  • Yeni kasa dizel dsg comfortline passat yada dizel dsg highline golf alın fiyatları kesin artar.

• quote:

Orijinalden alıntı: acxewd

ama "islami" bankalar faizin adını kar payı yapınca haram değil Size faiz hakkındaki düşüncelerinizi sormadım. Sizce haramsa vermezsiniz faize olur biter. Eğer dediğim konular hakkında bir fikriniz varsa söyleyin. Yoksa daha fazla yazıp konuyu kirletmeyin. İyi günler

kar payı katılım payı vs vs faize lakap takmaktır onlarda haramdır
  • Aslında bu aylar otomobil satışları için en ölü aylar olurdu fakat artık hükümetin ne yapacağı kestirilemiyor ve belirsizlik var,
    Hükümet yetkililerin açıklamaalrı var, çevreyi az kirletenden az vergi diye ama daha sonra baskılar neticesinde tam tersinide yapabiliyorlar,
    en basit anlamı ile kendileride ne yapacaklarını bildiklerini zannetmiyorum, enflasyon ve kur hesabı nasıl çıkacağıda bir muamma!
    Yazın seçim olduğundan, yapılacak zamlar, bu seneyi kurtarmak için ocak sonuna bırakırılsa, ocak, Şubat ayları büyük yükselmeler olabilir.
  • Yusuf434382 kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında aklımda bmw 116d var şu sıralar indirmişler fiyatları. Dolu paketine 84000tl civarı fiyat alanlar olmuş bayilerden. Bmw ikinci elde değerini korur mu? Yoksa vw ikinci elde daha mı güçlü? Yatırım için ikinci el olarak almak daha mantıklı gibi sanki ama işte arabalardan pek anlamadığım için 0 almak daha cazip geliyor. Sizlerin düşünceleri neler acaba
  • Sicrama olmaz.Secimler var daha.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SKRlllEX kullanıcısına yanıt
    Faiz haramdır çünkü, Paranız vardır ekonomiye katmazsınız ve risk içermeyen bir şekilde bankaya yatırır vade sonunda başta ne konuştuysanız alırsınız
    Katılım bankasında ise paranızı yatırırsınız ve kurum sizi bir nevi ortak yapar, vade sonunda ne alacağınız bilinmez, kâr yada zarar olabilir Risk vardır (Ticarette Olduğu Gibi)

Ama sanıyorum bankalar,pastadan pay kaptırmamak için sistemin yanlış anlaşılması için Kar Payı=Faiz anlayışını körüklemeye devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acxewd

Hocam aslında aklımda bmw 116d var şu sıralar indirmişler fiyatları. Dolu paketine 84000tl civarı fiyat alanlar olmuş bayilerden. Bmw ikinci elde değerini korur mu? Yoksa vw ikinci elde daha mı güçlü? Yatırım için ikinci el olarak almak daha mantıklı gibi sanki ama işte arabalardan pek anlamadığım için 0 almak daha cazip geliyor. Sizlerin düşünceleri neler acaba

Hocam öncelikle Bmw 1.16d'yi 84'e alırsanız hiçbir kâr elde edemezsiniz ikinci ellerinin fiyatı zaten düşük ayrıca makyaj da yiyecek yani mutlaka değer kaybınız olur.
    Benim size tavsiyem bütçenizi 90'a çıkarın ve ledli, dizel, otomatik ve mutlaka metalik renk (tavsiyelerim; gün batımı kırmızısı, kurşun grisi, gece mavisi) bir highline golf alın.
    Tabiki de Golf ile 1.16d aynı araçlar değil 1 serisi premium bir araç ancak kâr etmek istiyorsanız 1.16d ile değil golf ile edersiniz. Değer kaybı onemli degilse kesinlikle 1.16i öneririm.

Not: Eksileyenler olabilir ancak dediklerim doğru insanlarda VW premiumdur algısı var. O yüzden 1.16d ile değil highline golf ile kâr yapılıyor.

• Kanguru bu kadar sıçramadı şerefsizim

• Yusuf434382 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için. Araba benim için A noktasından B'ye gitmek için kullandığım bir taşıt. Performans görüntü vs çok bir anlam ifade etmiyor benim için. Şu anda zaten 2000 model clio symbol kullanıyorum. Bunun üstüne neye binsem eşekten inip ata binmiş hissi uyandırır o fiyatlarda Dolayısıyla değer kaybı olmaması daha önemli benim için. Sonuçta yatırım amaçlı alacağım. Volkswagen golf daha iyi bir seçim olcak gibi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.