Şimdi Ara

araba konusunda acemiyim yardım edebilecek var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    24 yaşındayım bugüne kadar arabalara pek merağım olmadı 3-4 ay önce bir işe başladım ve işyerinin isteği üzerine hemen ehliyet aldım, hayatımda ilk defa 24 yaşında araba kullandım diyebilir allahtan ilk seferde direksiyon sınavını geçebildim :D Şu an iş yerinde hergün araba kullanma fırsatım oluyor ve baya baya hoşuma gitti bu araba işi ve araba alma konusunda baya bi istekliyim( biyerlerim rahata alıştı heralde :D) Sizlere sorum şu şuan 5bin birikmişim var ve her ay kenara bin lira atabiliyorum. Sizce ne yapmalıyım kredi mi çeksem yoksa beklesem mi? Araba olarak sürücü kursunda hyundai getz kullandığım için ilk aşkım gibi bişey oldu baya hoşuma gidiyor. İş yerinde Dacia Sandero Stepway kullanıyorum ama o beni pek cezbetmedi. Ford fiesta, opel corsa , getz , vw polo tarzı arabalar çok hoşuma gidiyor bide eskiden abimde fiat palio vardı onlarda çok hoşuma gidiyor . Ne dersiniz ne tarz bir araba alsam beni maddi manevi olarak yormaz ? Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

• Araba ihtiyacınız yoksa tasarrufunuzu başka şekilde değerlendirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 1.4 BENZİNLİ getzim var sifir almistik... Aracin kullanimi basit, gaza bastiginda cok atik :D otomatik 4 cam falan gibi incelikleride var :D bence ilk aracin olarak getz tavsiye ediyorumm :D

edit: Arabanin ilk sahibiyiz 5 yildir bize benzin masrafindan baska hic bir masraf cikartmadi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylan mercan -- 3 Eylül 2014; 22:20:52 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ne güzel işmiş o ya, araba sürmeli.
  • Bu zamana kadar hiç aracımız olmadığı için bi ihtiyaç olduğundan hep başkasından yardım istemek durumunda kaldık 25ime geldim artık başkasından medet ummak yerine kendi aracımla sağa sola gitmek istiyorum valide de biraz rahat görsün istiyorum bi taraftan karar veremedim (move00)

Hocam getzlerin tipi falan çok hoşuma gidiyor ama bi kaç arkadaşımda kağıt araba falan dedi arabalarla pek alakam olmadığı için bu zamana kadar karar veremedim sürekli bişeyler giriyo çıkıyıo kafama ama kullanması zevkli bir araba 2004 modeldi sürücü kursundaki (taylan mercan)
  • Hocam sağa sola mal tedarik etmeye gidiyorum, bide müdürle yakın yerlerde oturuyoruz o yüzden akşamları beraber dönüyoruz kendime güvenim gelsin diye arabayı bana kullandırıyor :)
  • Bence kışa doğru, birikiminizi 10 bine tamamladıktan sonra, 10 bin daha kredi alarak, toplamda 20 bin civarında daha düzgün ve masrafı az olabilecek araçlar bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba konusunda önerileriniz var mı ?
  • Malum sitelere göz gezdirin önce.

Getz,Polo,Corsa,Yaris,Megane 1 gibi araçlardan hangisi hoşunuza gidiyorsa bakarsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel araçtan şaşma...Benzinli araca yaklaşma cüzdanında kuruş kalmaz...Lpg sakat uzun yolda Lpg'li kartal yolda alev aldı gözümüzün önünde yandı Çankırı il sınırlarıydı sene 2009.

Aracı tecrübeli şöföre 1-2 saat test sürüşüne tabi tutun.

Direksiyon tepkisine.

Vites geçişlerinin rahatlığına.

Fren performansına.

Gaz tepkilerine ve seri kalkışlar yapın.

Motor sesini dinleyin sesten az çok anlarsınız.

Gaz verin Motor sesini dinleyin.

Araçta Boya-Kaza-Değişen olmamasına yetkili servisinde muhakkak baktır sakın 2-3 kuruş servis masrafından kaçma yanarsın sonra.

Araç yolda giderken arka koltuğa otur camları kapat aracın kabin gürültüsünü dinle herhangi bi garip ses durum varmı dikkat et.

Aracın motorunu seri kullanarak yüksek devir kullanarak sıkıştır böyle bi 20-30 kilometre yol alın test edin Sonra inin motor kaputunu açın motorda herhangi bi su yağ veya herhangi bi kaçak varmı kontrol et.

Aracın amartisör ve yaylarını bozuk bi zeminde toprak yolda sürerek test edin.

Direksiyonda düz yolda herhangi sağa sola çekme varmı test edin.

Noter satışı yapnadan asla paranı teslim etme.

Hiçbi mazerete hiçbi bahaneye asla güvenme kanma.

Aracı satın almaya 2-3 kişi ile git.

Tutulan ve halkın vatandaşın rağbet ettiği marka model araçlardan sakın şaşma...Dizel olmasına dikkat et ve dizeli tetcih et.

Dizel araçlarda Turbosu bitik olanlar var özellikle Turboya iyi baktır.

Kapılar ve bagaj kapağını aç ve kapat rahat ve normal kapanması gerekir...Kapı ve bagaj içi ek birleşme yerlerindeki fabrika fitil macununu her kapı ve bagaj ayrıca kaput için gözden geçir.

Aracı 2-3 defa Stop et tekrar çalıştır.

Lastiklerinin yeni olmasına dikkat et.

Aracın plaka ve şasi numaralarını bir sigortacıya rica ederek hatta ücretini vererek sorgulat Hergangi kazası varmı yokmu çıkar ortaya.

Galericilerden uzak dur...Olabildiyince normal kullanıcı vatandaştan almaya gayret et.

Boyalı araçlar için Abi çiziklerden dolayı boya badana yaptırdık derler sakın bu yalanlara inanma kanma...Boyalı kazalı değişen parçası olan araçlardan uzak dur.

Şimdiden Hayırlı Olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10-13 bin arası benzin+lpgli b sınıfı araçlar bakmalısın hocam.palio,polo,getz gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.